måndag 25 juli 2016

Attackerna i Tyskland en sammanfattning

Det kan bli aningen rörigt när det inträffar ett antal attacker på kort tid i samma land varför jag gjort en liten sammanställning nedan.


Yxattack på tåg i Wurzberg. Utfört av en Afghansk migrant. 5 personer skadade. Han ropade Allah Akbar under dådet och svor trohet till IS på en video. Gärningsmannen dödades av polis. IS har tagit på sig dådet.

Massmord med pistol i München. 9 döda och 27 skadade när en pistolbeväpnad yngling öppnade eld utanför Mc Donalds. Gärningsmannen Ali Sonboly sköt sig själv till döds när han var trängd av polis. IS har inte tagit på sig dådet och mkt tyder på att han var en psykopat besatt av massmord.

Macheteattack i Reutlingen. 1 död och två skadade. Gärningsmannen är en syrisk flykting. Gärningsmannen och offret (en polsk kvinna som ev. var gravid) jobbade på samma kebabrestaurang och dådet bär tecken på känslomotiv då gm intresse för den dödade kvinnan/arbetskamraten var obesvarad. Gm greps av polis efter att ha blivit överkörd av en rådig förbipasserande. IS har inte tagit på sig dådet.

Självmordsbombare i Ansbach.  12 skadade. Gärningsmannan är en syrisk migrant som fått utvisningsbeslut. 12 personer skadades när gm briserade en sprängladdning på en restaurang. Gärningsmannen dödades av sin egen bomb. Polisen har hittat mtrl för ytterligare bomber varför man inte är säker på att detonationen var avsiktlig. Bomben var också bygd på ett sådant sätt att tanken kan ha varit att placera ut den, liksom i Boston. Gm svor trohet till IS. IS har tagit på sig dådet.

Av de senaste dagarnas attacker i Tyskland är alltså två islamistattacker, ett svartsjukedrama och ett massmord av tonåring. 3 av förövarna är migranter, den fjärde är av utländsk härkomst men född i Tyskland.

Har ni ytterligare bekräftad info får ni gärna kommentera så lägger jag in det.


Som ett litet ps
Terrorattack i nice- Attacken utfördes av en person som radikaliserats. IS har tagit på sig dådet. 84 döda och 303 skadade. Allt talar för att motivet var islamistiskt. Gärningsmannen Tunisier. Dödades av polis. IS har tagit på sig dådet.
Ds

7 kommentarer:

 1. Ang "machetemordet", svensk media betecknar det som ett svartsjukedrama, utomlands som ett crime of passion. Att beteckna det som svartsjukedrama är att trivialisera vad som egentligen hände och antyda att det har att göra med ett par i en relation där bedragen man hämnas. I verkligheten verkar offret inte haft annat än en arbetsrelation med mördaren, och att mordet utlösts av att mördaren blivit avvisad när han gjort sexuella närmanden. Kolliderande kvinnosyner mellan mellanöstern (syrien) och väst (Tyskland / Polen )?

  Mvh
  Roten till det onda

  SvaraRadera
 2. Ja det stämmer med vad jag läst, obesvarade eller avvisade inviter.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det synes som om det i Sverige räcker med en envägsuppvaktning för att "etablera en relation". Det är ju rätt sjukt, en avvisad invit betyder ju för det mesta att den inviterade alls inte önskar någon som helst relation.

  Det kan i sammanhanget vara viktigt att påpeka att BRÅ använder samma vesselaktiga modus operandi när det gäller våldtäkter. En våldtäkt som föregåtts av en sk "intervju" (dvs att en brottsling intervjuar/granskar offrets lämplighet genom att fråga efter cigarett eller vad klockan är), bokförs som att offer och gärningsman var bekanta. Endast rena överfallsvåldtäkter utan föregående "kontakt" bokas av BRÅ som sådana. Detta medför i sin tur att BRÅ, politiker och feministiska intressen kan bedrägligt påstå att en högre andel av gärningsmännen var "bekanta" med offren.

  SvaraRadera
 5. Du använder det kulturmarxistiska språkbruket. Radikaliserats....
  I samtliga fall försöker antitysk msm sjukförklara gärningsmännen. Två gemensamma nämnare finns dock. Islam och att gärningsmännen är främlingar.

  SvaraRadera
 6. Du använder det kulturmarxistiska språkbruket. Radikaliserats....
  I samtliga fall försöker antitysk msm sjukförklara gärningsmännen. Två gemensamma nämnare finns dock. Islam och att gärningsmännen är främlingar.

  SvaraRadera
 7. Hej.

  På mina händer har jag ett par strumpdockor: den ena heter Anders och den andra heter Alexandra. De brukar förklara sådant som du skriver om såhär:

  "Så har det alltid varit! Och det är penismonstrens fel! Penis är ond!"
  "Ja-a Alexandra, du har så rätt. Såhär var det jämt förr och att säga annat är rena trettiotalet, och den som tror att det har med islam och ursprung att göra är rasist och hatar mångkultur, och är dessutom lågutbildad!"
  "Tack Anders"
  "Tack Alexandra" >nickar<

  Så slipper ni läsa svenska statens 'media'.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera