tisdag 5 juli 2016

Almedalen-en orgie i meningslöshet

Det har väl inte undgått någon att Almedalen pågår. Vad är då Almedalen? För ett anatl år sedan var det "politikerveckan". Då fick Alla partier rikta några fina slag i luften, sparka in några öppna dörrar och annonsera ngt meningslöst utspel. Alla partier fick säga ngt på en egen dag, och ingen brydde sig så mkt om det förutom media som var där och partajade.

Almedalen av idag har förvandlats till ett makalöst jippo. Över 3700 evenemang går av stapeln. Alla företag av ngn dignitet skickar dit delegationer och håller föredrag för precis samma publik som de håller föredrag för på hemmaplan. Kommuner och landsting är där och berättar att de finns, som att ngn inte visste det? Alla media är där och intervjuar varandra och politruker och tyckare hela dagarna i olika program som ingen ser på. 

23 miljoner skattekronor lägger statliga myndigheter ned i direkta kostnader för det hela.

Gamla ök som Maud Olofsson är där och pratar EUs framtid. Desperationen hos företag och organisationer att få ngn känd person som moderator eller i ngn panel är total. Men oavsett är intresset extremt lågt, förutom det fåtal gratisätare som kommer och lyssnar.

Snoffsiga konsulter och "profiler" tränger ihop sig i tält eller på madrasser i hyrda hus långt från city. Allt för att kunna säga att man var i Almedalen, som att det vore ngt att sträva efter.....innan jag blev min egen jobbade jag på en ond jätte då fick jag frågan om jag ville åka till Almedalen för att prata och synas. Svaret var såklart "över min döda kropp". Något mer meningslöst har jag svårt att tänka mig...

Folk från Stockholm sitter alltså på nattfärjor för att bo på madrasser och lyssna på andra från stockholm som bor på andra madrasser som säger samma sak man kan läsa om på deras hemsidor eller andra kanaler. 

Att i en tid när man pratar om digitalisering och där allt finns på nätet, återgå till någon form av Riksting där alla hövdingar möts och pratar med varandra och till populaset känns mkt märkligt.

Det finns dock några vinnare, främst Gotlänningarna som lever gott hela året på att hyra ut sina hus för 100 000 i veckan, vet ex en dagisfröken som byggt ett miniimperium med hus enbart med förtjänster från uthyrningar under Almedalen.

Andra är alla moderatorer. Inget panelsamtal utan moderator. Varenda murvel eller semikändis hyrs väl in för att vara moderator när folk från Stockholm pratar med andra från Stockholm inför en publik från Stockholm, på Gotland.

Sen ska vi inte glömma gratisätarna med lite kändisstatus. Deras president är väl Edward Blom som glatt lägger ut bilder på allt han äter och dricker under veckan där (och alla andra veckor för övrigt) och var han gör det. Dock inget fel i det, varför inte passa på om tillfälle finns.

Jag har inte vid något tillfälle sett en uppföljning på vilket mervärde Almedalen ger deltagarna, det är enbart fluff om "bra att synas" etc. Hur bra man nu syns bland 3700 evenemang. Av ngn märklig anledning är det kanske samma personer som är där, vilka också sitter på budgeten och därmed inte vill efterforska eventuell lönsamhet. Varför upphöra med en rolig fest år efter år? Just det, fest är nog mkt vad Almedalen handlar om. En rejäl charterresa med allt som hör där till, utom fru/man och barnen.....

Vad privata aktörer vill bränna sina pengar på struntar jag i, skattefinasierade verksamheter har inget där att göra. Ni kan träffas på andra mkt billigare sätt. 

Hela Jippot är lite som en soptipp. Ny och gammal skit i en enda röra med gratisätande måsar skränande omkring.
14 kommentarer:

 1. Håller med fullständigt.

  SvaraRadera
 2. Håller med fullständigt.

  SvaraRadera
 3. Det gamla öket Olofsson Maud som tyckte att Sverige byggts av invandrare,ja några holländska skeppsbyggare,tyska handelsmän och kunnigt folk från nuvarande Belgien, allt som allt några tusen av landets då 1,5 miljoner invånare,nu behöver de invandrarna enkla subventionerade arbeten som ingen företagare efterfrågar.Vad säger öket om det?

  SvaraRadera
 4. Borde tvinga C.B och Maud O att se Brexit the movie. https://www.youtube.com/watch?v=UTMxfAkxfQ0

  SvaraRadera
 5. Jo det var ett spektakel, det något speciellt med människor i grupp.
  Det pågår ju på riktigt, själva föreställningen. Just nu verkar det mest vara upprörda över våldtäkter, och att detta inte accepteras... Det har det inte gjort sedan landskapslagarna, och förmodligen inte före dessa heller. Så frågan är vad som händer om de inför noll toleransens, vi har liksom detta redan, problemet är ju att det är rätt många självklarheter som är i upplösning. Politiken glömmer praktiken, att respekt av kvinnor först och främst är en civil fråga, för vanliga män(iskor) och att polisen inte kan göra mycket om fem män ger sig på en flicka, eftersom det finns de som ger sig i lag på detta vis frivilligt, och det blir en del bevisproblem, detta att i samråd och överlagt slå ihjäl någon fungerar, men att lagstifta med samtycke, skapar då en situation att om en kvinna våldtas, så ska det straffbeläggas, om det inte finns en skriftligt avtal, och det kan fungera, men blir inte helt enkelt.

  Kan man inte istället skicka in de policyprofessionella och ge de unga en bra värdegrund? Det finns skäl att anta att praktiken är omv'nt proportionell med retoriken, ju fler våldtäkter, desto mer får politikretoriken att göra, för några höjda löner för poliser blir det inte, bara fler poliser som ska trolla med knäna. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klarar politiker att dra någon slutsats över att det är noll sexbrott på stora festivaler i Finland?

   Politikerförklaringen är väl annars att de har bättre vakter och polis. Att finsk skola fortfarande ligger i världstopp måste enbart bero på... bättre lärare. Snart hör vi väl Björklund och Co säga att vi måste åka över sundet igen för att se vad de gör rätt.

   Radera
 6. Lex Veneris införs i Sverige, runt 2017
  Den svenska reglementeringen (en slags policy fast reglemente är ett mycket mer adekvat begrepp) - av prostituerade avskaffas för att motverka spridandet av veneriska sjukdomar, de upptäckte visst att lärkorna hade kunder som förde snabelsnuvan vidare till de dygdiga) Så staten reglementerade istället att alla personer, oavsett kön, som hade ellerr upptäckte en könssjukdom, tvingades testa sig och genomgå medicinsk behandling.

  I Sverige blev regelbundna hälsoundersökningar obligatoriskt för prostituerade i Stockholm när den kommunala besiktningsbyrån grundas 1847, 1859 infördes själva reglementet.

  de prostituerade kvinnorna i Sverige spred könssjukdomar. I vissa städer (där det vistades många unga män, till exempel studentorter eller där det fanns regementen ville man göra en insatser, eftersom det vara oblans, dvs inte en man per kvinna. Det är alltså delvis en värderingsfråga, men även en mängdfråga. Det räcker helt enkelt inte med kvinnor, för alla männen, vilket normalt löstes med prostitution. kombinerar man många män (med låg status) och för få kvinnor, dvs kvinnor ur den egna klanen går i särk, så kommer männen börja knulla varandra, vilket är rätt vanligt i vissa delar av mena. När det kommer väldigt många män, med trasig uppväxt, (krig) som tror på en profet, och som möter en kultur där kvnnor gör lite som de vill, och inte är värda något, utan en släkting/manligt överhuvud, så spårar det så klart ur, och allt de policyprofessionella kan säga är först att så här gör alla män (vilket nog är sant, om tex svenska pojkar vxt upp under samma betingelser, men nu har de inte det, och då börjar alla blanda samman etnicitet med kön, med miljö, och ju fler ensamkommande skäggbarn vi tar emot, desto mer kommer beteendet att accelerera, det är en fråga om antal och social hierarki. Minns ett föredrag på Tovetorp, någon slags djungelhönor, som valde hanar med hög status = stor fjäderdräkt, de unga hanarna utan attraktion, gömde sig i utkanten och anföll och våldtog honorna så fort de kom för långt från ledarhanen, på så vis minskades inaveln. Det är ungefär så det fungerar i klaner. S.W

  SvaraRadera
 7. Orgierna kan liknas vid att dagens unga postmoderna flickebarn, som förvisso har förbannat rätt till sin egen sexualitet, kanske trots allt får finna sig i att anpassa sig till en delvis ny ekologisk miljö, att du helt enkelt är lovlig utan beskydd, och så har det nog alltid varit, annars hade vi människor inte behövt uppfinna polis och tingsväsende. Utan döttrar inga barn och här ligger hela hemligheten, endera värdesätts kvinnor, som nog ändå varit fallet i norden, bland judarna och vissa nomadiserande jägarfolk, (det går inte att kontrollera kvinnnorna om männen är på jakt) eller så betvingar man (man) kvinnorna, och kuvar varje uns av egensinnighet, vilket för övrigt är centralt tema inom Islam (underkastelse), utom då i den sunda delen av shia, sannolikt på grund av kulturarvet efter Fatima.

  De prostituerade kvinnorna (i Sverige) ansågs vara skyldiga till spridning av veneriska sjukdomar (vilket de onekligen var, men vilka var det som smittades....) kvinnorna ansågs vara ett nödvändigt ont, men könssjukdomarna som smittade männen, smittade även de "dygdiga" vilket var ett hot mot reproduktionen.

  Lärkorna bokfördes och registrerades i några centralorter av polisen och togs in för så kallad besiktning en gång i veckan. Lite som Svensk bilprovning, det var tillåtet med köpesex, men under strikt kontroll.

  I och med besiktningen befästes kvinnornas identitet som luder varpå de fråntogs sina prästbetyg (som behövdes när man skulle lämna staden) dvs kontroll, kvarstad för de som valde yrket = förhindra smitta, istället för prästbok fick sexarbeterna en besiktningsbok där undersökningarna bokfördes.

  Förespråkarna av reglementeringen menade att kvinnorna behövdes för att skydda de "kyska" icke prostituerade kvinnorna som fanns i staden från de unga männen, som inte förväntades kunna behärska sin sexualdrift. Fast det var nog mest ett skenargument, i själva verket handlade det om att ge utrymme för sexualitet, om det fanns för få kvinnor, (vilket det fanns på alla orter med regementen och därtill Lund och Uppsala) S.W

  SvaraRadera
 8. Almedalen = korporativismens heliga vecka.

  SvaraRadera
 9. En svensk gren för motståndet mot reglementering, den sk Federationen, grundades 1878, med Ellen Bergman, inspirerad av Josephine Butler.

  Reglementeringen (bokföringen) av (fattiga) kvinnorna i prostitution upphävs i och med Lex Veneris 1918. Fram till dåvarande sekelskifte kunde i praktiken inte kvinnor bilda familj med en man, om inte denne kunde försörja familjen med ett arbete. Många, alltför många, kvinnor/flickor har genom tiderna fått lämna familjen på gården för att söka sig till städerna. Pojkar utan gård kunde alltid bli soldater, och så är det även nu (fast inte ännu i Sverige)

  Prostituerade tvångssteriliserades en tid, men inte ändrade detta på könssjukdomarna, de grasserade, då som nu, problemet har alltid varit vem som ska ta hand om alla överflödiga barn. Genom kärnfamiljen och krav på giftemål las ansvaret på mannen (och så är det fortfarande) mannen är omvänt reducerad till en påsen y-kromosomer och en påse pengar. om kvinnorna bara föder barn, så övergår försörjningsansvaret på kommunen, och där är vi nu, tillbaka till fattigstugorna och auktionering av barn, för det är väl ingen som inte noterat likheten med LVU-hemmen, man auktionerar ut barnen till den som betalar lägst. Barn har en prislapp, och generar mycket pengar, under tiden diskuterar vi etik i de finare salongerna. Rent krasst är det bra med alla männen, de har ihjäl varandra, och inga barn blir gjorda. Har för mig att de där djungelhönorna hittade på ett sätt att bli av med icke önskvärda spermier, så i slutändan blev det inavel ändå, follow the money. S.W
  ps
  Ironi förekommer under inga omständigheter, inte cynism heller, eftersom den tid som återspeglas, naturligtvis inte kan reproduceras, om människan är 10 miljarder istället för en miljard i populationen, mängden människor borde väl framkalla fler goda egenskaper, historien ska vi helst glömma, för den är onekligen inte direkt föredömlig, dock sannolikt pragmatisk. Fler skäggbarn = minskad nativitet, fler skäggbarnsfruar = ökad nativitet, eftersom grunden handlar om att kontrollera kvinnors reproduktion, dvs fler skäggbarnsfruar = ökad nativitet. Sannolikt leder aborteringen av flickfoster till klappjakt på kvinnor som kan underkastas den egna klanens lagar, och detta talar ändå för minskad nativitet. Medelklassens döttrar är frontsoldater, och sexualiteten har trots allt ett syfte. Varför de skär sönder sina döttrars könsorgan är trots allt barbariskt, lite som att kastrera katter, snacka om att ta steget vidare, att kontrollera sina döttrars sexualitet, och inte är det framgångsrik, men det är enda vägen för att hålla kvar vid kusinknulleriet.

  Sverige har en hård väg att vandra, oj, vi var visst naiva :-( tänk att ingen fortfarande begriper Darwin, den art överlever som anpassar sig till betingelserna. Mängd är en sak, i slutändan handlar det om funktion, att flickebarn överlever och reproduceras i nästa generation.
  Förmodligen löser antibiotikan och missbruket av socker hela ekvationen, det vore på något sätt rättvist. Fy satan vad det kan komma att slå, bakteriernas återkomst i kombination med plastmaten. ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. "om människan är 10 miljarder istället för en miljard i populationen, mängden människor borde väl framkalla fler goda egenskaper"

   Ur vad skall dessa goda egenskaper komma ur? Genpoolen från 1 miljard människor som ökats till 10? Jag tror inte fler goda egenskaper framkallas. I antal blir det fler eftersom samma gener uttrycks på fler individer. Men som andel av befolkningen kommer "bra egenskaper" (en schäfer, pudel eller bulldog vad är bra egenskaper?) att troligen vara likvärdig över tid eller kanske bli lägre. Det senare på grund av välståndets förmåga att minska antalet födda barn, så att de fattiga skaffar många barn (sämre egenskaper?).
   Ju fler barn och individer desto mindre mat per person vilket påverkar samhället i negativ riktning då näringsbrist skapar dumhet.
   Nu har mänskligheten lyckats utvinna fosfor och andra näringsämnen ur marken via oljedrivna maskiner så att fler människor kan försörjas. Men när allt fler näringsämnen binds i kropparna, desto mindre finns kvar som lager i jorden. När alla näringsämnen är bundna i kroppar kollapsar allting, massdöd och "en ny tid". Det blir då i sanning så att den enes död, är den andres bröd. Näringsämnena bundna i din kropp löses upp i en näringslösning som sedan flyttas över till nästa kropp.

   Det är ingen science fiction utan endast en naturlig utveckling om fler människor och andra däggdjur skall försörjas på Tellus. Om inte Tellus i sitt inre omvandlar fotoner till fosfor, kalium, kväve, magnesium med mera så blir det tvunget.

   Eller så tror man på högre makter och tror att själen endast testas på denna jord innan själen kvalificerar upp sig till nya planeter eller kraftfält i skapelsen. Eller så slutar man med sådan eskapism och tar tag i populationskontrollen nu. Med eller utan horor.

   Man kan stävja könssjukdomar genom att skapa en lag som säger att så fort du idkat umgänge med en hora utan gummi så får du inte ha sex med andra utan endast prostituerade. Då ringas problemen in, ungefär som Christiania i Köpenhamn. Har du besökt Christiania får du inte komma ut i det vanliga samhället. De gamla tempelhororna blir då gemensam nyttotjänst för de med hög sexualdrift. De med allt för hög sexualdrift ringa då in och deras egenskaper begränsas i tid och rum. Beteendemönster som behövdes då människan endast var 100000 individer, är inte längre funktionella. Som en cell i en Petriskål behöver varje cell känna av tillgänglig energi i förhållande till totala antalet celler och därmed anpassa sin egen metabolism och celldelningstakt så att ekvilibrium inträder.

   Detta skiljer primitiva från mer raffinerade algoritmer i genom. Vilket förklarar "skräp-DNA". Sedär forskarna är idioter som inte fattat tillräckligt än. Skapelsen är smartare än huvudena på de smartaste människorna. Vad säger det om Universums IQ-nivå? Trial and error eller design...

   Radera
 10. Blom är inget mot Edvard Bengtsen gratisätaren
  https://www.youtube.com/watch?v=tpLA1HauAvE

  Det räcker så.

  SvaraRadera
 11. Hej.

  "Allting går att sälja med mördande reklam - till och med konserverad gröt!"

  Det är väl så Almedalsveckan känns nu när vi som är det truliga folket tycker allt mer fel i allt fler frågor, och till råga på allt tycker att opartiskhet, saklighet och ärlighet är dygder vi vill se hos varandra och våra härskare.

  Då är det mycket roligare att utveckla den till det du beskriver: ett jippo av, med, och för likasinnade. Om de må skilja sig i parti och minut vad gäller politisk arbetsgivare är de rörande överens om två saker: folket skall kontrolleras och makten koncentreras bortom folkets förmåga till insyn och översyn.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 12. Hur stor effekt har en demokratisk röst?

  Mycket av det egentliga arbetet är gråtrist harvande av paragrafer bland diverse icke demokratiskt valda tjänstemän. De som är ryggraden i den dagliga driften av samhället i den del som kallas offentlig sektor.

  En röst på en politiker eller flera på riksplanet ger en möjlighet att påverka lagstiftningen för framtiden. Regeringen kan sedan lite, lite påverka själva de administrativa förfarandena genom sin exekutiva makt (men inte för mycket - då är det ministerstyre)

  Så frågan är hur mycket man skall beskylla politikerna för och hur mycket man skall skylla på de enskilda tjänstemännen, deras chefer samt domare som måhända godkänner vansinnig praxis.

  Ju mer komplext samhället blir (blir det mer komplext eller försöker människor endast låtsas att det är komplext för att känna sig viktiga?) desto mindre insikt har var och en i helheten. Expertkunskap inom ämnesområde A påverkar ämnesområde B och inverkar på helheten på sätt som inte ens genforskare förstår när de pillar i enskilda baspar inom ett kromosom.

  Modeforskning (exv genus) slår igenom via de konferenser, gatherings och interna väckelsemöten som myndigheter använder sig av. Ett av dessa är Almedalen. En belöningsrunda för att vara med i ormgropen under semestern. Varmt, soligt och sexigt. Som ett gäng tonåringar "jag var där", "jag fick bland de första exemplaren". Revir inpissas, kontakter knyts, K-kompisar etableras, karriären smids av lyckans smed.

  Det är väldigt viktigt att vara med att forma orden. Orden i lagstiftning, i skrivelser, i betydelser. Ur orden meningar. Ur meningar mening. Sedan syfte och sammanhang. Att betvinga människors psyken och medvetanden med ett spänningsfält i en viss riktning. Etablera passivitet i en riktning, så att motstånd ej etableras mot den egna riktningen.
  De nya i sekten lyssnar, lär och ser vart vinden blåser på ön. De ser vilka informella ledare som existerar och vilka ord som fungerar bland de egna. Vilka ord och meningar får diskuteras och vilka är tabu.
  De tongivande slår vilt omkring sig för att demarkera riktningen. Det gäller att slå hela tiden för att upprätthålla tolkningsföreträdet.

  Men en större och tyst kraft existerar. Det bortom orden, bortom mening.

  Den kraft som får en chimpansgrupp att plötsligt mörda en annan chimpansgrupp. Inga ord yttrade, naturen blott vilande i Tao. Evigt flödande. Den kraft som blott sker. Inte i ord.
  Den kraft som ser dig i ögonen när handlingen utförs. Ingen motivation, inget samvete, ingen psykopati. Blott skapelsens oerhörda ointresse för tjatter och tolkningar.

  Ett vulkanutbrott, en orkan, en tsunami.

  Mot sådana och andra krafter hjälper inga väckelsemöten eller bedjestunder. Inta teorier betvingar denna kraft. Inga experiment. Inga åsikter.

  Några kallar det ödet.

  SvaraRadera