tisdag 12 juli 2016

Black lives matter i Sverige

Det har väl inte undgått ngn att det finns en rörelse i USA som heter Black lives matter. I princip är det en proteströrelse som synes ha uppstått då afroamerikaner skjutits vid polisingripanden som filmats och där det råder tveksamhet om polisens ingripande var korrekt (jag har inte tittat närmare på utgången i de uppmärksammade fallen då anekdoter är ointressant vid disk på gruppnivå). Narrativet är att afroamerikaner skjuts oftare än vita vid polisingripanden.

Då afroamerikaner är klart överrepresenterade i antal gällande gripna och fängslade, kan man inte titta på antalet utan man måste naturligtvis titta på relationen. Något som en harvardforskare gjort, lämpligt nog en afroamerikansk dito. Resultatet var att vita skjuts oftare utan föregående angrepp....hoppsan.
Gällande att afroamerikaner får en något sämre behandling i övrigt av polisen, i form av knuffar handfängsel etc, är det klarlagt sedan tidigare en viss överrepresentation. Och detta har det jobbats mot länge i US och man gör framsteg. Men hela rörelsen om att afroamerikaner skjuts i högre frekvens är fel, baserat på det omfattande urval man haft här (vilket skall utökas).

Min tro är att BLM är en vanligt proteströrelse som lika gärna kunnat handla om låga löner eller vadsom. Även i US är man på sina håll djupt nedgångna i identitetspolitiken så grogrunden fanns hos kultur och tyckareliten, sen är det nog lätt att mobilisera missnöjda massor som är allmänt missnöjda.

En annan obehaglig sak är att dessa rörelser som börjar få politiskt inflytande ävan drar till sig ideologiska opportunister. Med stor sannolikhet har islamister börjat söka sig till rörelsen för att den vägen få en bas och ett nätverk att verka i. Exempel på detta har redan synt från Toronto, Kanada.

I Sverige har tydligen Fi hakat på tåget och stöder detta som alltså bygger på felaktiga antaganden. Men vem är förvånad, fakta är väl inte dessa typers rätta element.


Chefen för polisen i Dallas hade en rätt bra syn på saken.25 kommentarer:

 1. Ja är det inte knepigt, självklart måste man se till relationen. Likadant med de raketkirurger som nu översvämmar Sverige. Ser man på till exempel relationen läkare och ingenjörer i förhållande till antal som kommer är de färre än i Sverige i snitt. Det sker alltså en kompetensutspädning.
  Att det inte är självklart för de flesta journalister och politiker måste betyda att även den enklaste procenträkning som gjordes på mellanstadiet måste gått dem spårlöst förbi.


  Begrepp som ränta på ränta, inkomster minus utgifter och att läsa en årsredovisning innan man köper en bostadsrätt för många miljoner måste vara dem helt främmande.

  Hur de överlever i vardagen kan jag inte förstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utlandssvensk12 juli 2016 15:24

   @ Riga,

   " Det sker alltså en kompetensutspädning."

   Det är ett synnerligen artigt sätt att uttrycka saken! Verkligheten är att cirka 2/3 av de från Syrien är funktionella analfabeter. Med all säkerhet är det betydligt värre med afghanerna. "Utspädning" är inte riktigt ordet som fångar detta, mer passande är t.ex "katastrofal utarmning".

   Från Tyskland:

   ””Nearly two-thirds of Syrian refugees are illiterate, which leaves hundreds of thousands of new arrivals without the ability to get a job.

   Ludger Woessmann, a professor of economics at the University of Munich, tells German magazine Zeit 65 percent of Syrian refugees fail to meet international standards on basic reading and writing skills. Just 10 percent of the one million arrivals in the country this year have a college degree”

   http://dailycaller.com/2015/12/08/65-percent-of-syrian-refugees-cant-read-and-write-join-workforce/”

   Radera
 2. Utlandssvensk12 juli 2016 12:27

  Angående polisen i Dallas som vill anställa de som protesterar, finns det ett gammalt fall från en ort i Florida.

  I princip fick man där nog av att vita poliser utmålades som rasister och kommenderade endast svarta poliser till att tjänstgöra i svarta områden. Men då stämde de svarta poliserna myndigheten, eftersom de ansåg att arbetsvillkoren var sämre i dessa områden än i de vita! De vann och sen dess är det mycket svårt att hitta praktiska lösningar på problemet. Det som helt klart sker istället är att poliser blir allt mer ovilliga att ingripa och som ett resultat är det nu en absolut explosion av antalet grova våldsbrott på många håll i USA. T.ex verkar megastaden Chicago på väg mot samma öde som Detroit.

  Frågan om ras är är på stark uppgång i USA och att vi ser en öppen debatt om att återgå till någon form av formell segregering är helt möjligt. Inget annat verkar fungera och kostnaden för dagens system blir astronomiska med hela städer som får överges.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan molineux påpekade att detta positionerade kring BLM har lett till att polisen drar sig för att ingripa, vilket innebär att det blir fler svarta som blir mördade eftersom polisen inte vågar arrestera svarta mördare för att polisen då utpekas som rasister.
   F.ö. molineux hade även tagit reda på att killen som sålde cd-skivor (o dödades) hade ett gediget straffregister bakom sig: bl.a. som pedofil (Child molestor) efter att han som 20-åring gjort en 14-åring på smällen. De skjutna är verkliga små änglar som har bidragit till en bättre värld... (Detta betyder inte att jag tycker att polisen ska ha rätt att skjuta pedofiler, men jag har svårt att tycka att det är någon större förlust för världen om det sker. Och det är faktiskt inte alls rättvist om polisen spöar svarta.)

   Radera
  2. Utlandssvensk13 juli 2016 06:49

   @ Lotta,

   Ett bildat högerperspektiv på saken:

   After Dallas, Time to Accept the Reality of Race

   http://www.unz.com/jderbyshire/after-dallas-time-to-accept-the-reality-of-race/

   John Derbyshire skrev länge för den synnerligen etablerade tidskriften National Review, men åkte ut när han började prata om ras. Han är ett utmärkt exempel på vad jag menar med att frågan om ras är är på stark uppgång i USA.

   Där han skriver nu, Unz review, är lite av en samlingsplats för en del amerikanska dissidenter, men många är av väldigt hög kaliber. Grundaren, Ron Unz, har gått på Harvard och Stanford och läst fysik och klassisk historia. Ingen obildad bonnläpp, direkt....

   Radera
  3. Ja, det mesta av det där kände jag igen. (Förutom att han har fel re. sannolikheten att bli dödad om du är svart jmf med om du är vit = denna post av Mensan.)
   Jag köper inte ras-snacket. 1) Svarta har lägre intelligens än vita. Jag kan inte se att detta skulle vara en kausalitet och inte bara en korrelation. 2) Eftersom vi alla känner "well-socialized middle-class blacks" (även Mr Derbyshire) så falsifieras en rasistisk teori direkt av egen erfarenhet. 3) Och hur skulle den teoretiska modellen för rasism ser ut? "Melaninhalten i hud påverkar intelligens"? Det verkar inte klokt.

   Däremot blir man ju alldeles krullhårig när man hör idioten till guvernör i Minnesota, Mark Dayton: "Would this had happened if those passengers were white?" Svaret är "ja". Eller sumprunkarna med sina kikare! De "teorierna" är inte bättre än rasbiologi.

   Jag tycker att man borde kolla noggrannare på upplösningen av den svarta familjen: På 60-talet var det ung lika många vita som svarta som föddes utanför äktenskapet i USA. Idag är det ung likadant som då för den vita befolkningen (ca 20% oäktingar) men i den svarta befolkningen är det 70% oäktingar. Troligtvis pga att de bra industrijobben har försvunnit i kombination med vänsterns normupplösning (vilken är jättebra för hysteriska överklassfröknar, men inte så bra för utsatt underklass).

   Radera
 3. Ja, sanningen är ju att de dödas inte för att de är svarta.

  De dödas för att de är män.

  I två av de fallen som det just nu handlar om har en svart kvinna varit närvarande. En flickvän, och en syster. De var lika svarta som den som dödades. Men statistiken talar sitt tydliga språk, chansen att de skulle skjutas var en bråkdel av mannens. Men hade det varit ytterligare män, oavsett hudfärg, är det mycket möjligt att även de blivit dödade.

  Får se om Fi tar upp den.

  SvaraRadera
 4. Det är förstås uppfriskande att Fi kommer ut som ett rasistiskt parti.

  Som utspel betraktat blir det knappt godkänt. Det här är ju något som funkat bättre för SD. Åkesson med höjd högerarm och "White Lives Matter"-budskap skulle ha fått bättre respons.

  Var är PR-geniet Schyman, när man behöver henne? Elda 100.000 kr gav ju..hur många miljoner i PR?

  SvaraRadera
 5. Black lives Matter är långt ifrån en svärmorsdröm. Har följt det en tid och det blir värre och värre. Mitt första inlägg ger en vink om vad det handlar om:
  http://store.blogg.se/2016/july/sjalvklart-men-organisationen-ytterst-tveksam.html

  SvaraRadera
 6. Nya svarta pantrarna vill ta över fem stater i söder: Alabama, Georgia, Louisiana, Mississippi, och South Carolina. Jag tror de har rätt i att om tillräckligt många svarta flyttar dit så kommer vita att fly.

  Spännande att man i princip får "the Deep South", konfederationens kärna. Jag gissar att de går på befintlig befolkningsfördelning:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Belt_%28U.S._region%29

  SvaraRadera
 7. Börjar med lite uppvärmningsgymnastik:
  Först repetition av Sveriges "värdegrund"

  RF SFS 2011:109

  1 kap. Statsskickets grunder

  1§...."Den offentliga makten utövas under lagarna".

  2§ "Den offentliga makten* ska UTÖVAS med
  respekt för alla människors lika värde och
  för den enskilda människans frihet och värdighet".

  * Fundera på om några i det offentliga Sveriges ledning
  tar detta med "offentlig maktutövning" på allvar och inser vad det är, det är naturligtvis inte vara att Riksdagen stiftar lagar, utan inte minst, när myndigheter bedriver myndighetsutövning, dvs operativ maktutövning, som tex gränskontrollanter eller tom rikspolischefer :-)

  "Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd
  ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten".

  "Särskilt ska det allmänna trygga rätten till:
  - arbete
  - bostad och
  - utbildning samt verka för:
  - social omsorg och trygghet och
  för goda förutsättningar för hälsa".

  "Det allmänna ska främja:
  - en hållbar utveckling* som leder till
  - en god miljö för
  - nuvarande och kommande generationer".

  * notera "hållbar utvecling" (ganska subjektivt)

  "Det allmänna ska verka för att:
  - demokratins idéer* blir vägledande inom
  - samhällets alla områden samt
  - värna den enskildes privatliv och familjeliv".

  * med vad är demokratins idéer? och vad är "det allmänna?"
  det omfattar rimligtvis även rikspolischefen?

  "Det allmänna ska verka för att alla människor
  ska kunna uppnå:
  - delaktighet och
  - jämlikhet i samhället och för att
  - barns rätt tas till vara".

  "Det allmänna ska motverka diskriminering av
  människor på grund av:
  - kön
  - hudfärg
  - nationellt
  - etniskt ursprung
  - språklig tillhörighet
  - religiös tillhörighet
  - funktionshinder
  - sexuell läggning
  - ålder
  - andra omständigheter som gäller den enskilde som person."

  9§ "Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och
  andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter*
  ska i sin verksamhet beakta:
  - allas likhet inför lagen samt iaktta
  - saklighet** och opartiskhet***.

  * tex Polismyndigheten i region Syd, ROE och GPS.
  ** anses betyda att något ska vara dels sant dels relevant
  *** det är vad vi har Riksrevisionen till, med rekrytering från
  regeringskansliet :-) våra överstepräster, som skyddar oss från myndigheter som är partiska, tex myndighetschefer som tar parti för den ene, tex för förövare, och mot en annan, tex en person med annan demokratisk uppfattning?

  SvaraRadera
 8. 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

  1§ Opinionsfriheter
  Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad

  1. yttrandefrihet:
  frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt
  meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och
  känslor,

  2. informationsfrihet:
  frihet att inhämta och ta emot upplysningar
  samt att i övrigt ta del av andras yttranden,
  (tex kvinnliga poliser som får rysningar över
  Muhammedaners kvinnosyn och vägran att behandla
  sina kvinliga kollegor med likabehandling inom
  staten :-)

  3. mötesfrihet:
  frihet att anordna och delta i sammankomster
  för upplysning, meningsyttring eller annat likna
  nde syfte eller för framförande av konstnärligt
  verk (rondellhundar)

  4. demonstrationsfrihet:
  frihet att anordna och delta i demonstrationer på allmän plats

  5. föreningsfrihet: frihet att sammansluta sig med
  andra för allmänna eller enskilda syften

  6. religionsfrihet:
  frihet att ensam eller tillsammans med andra
  utöva* sin religion.

  * (betyder sannolikt inte utöva sin religion i tjänsten...?)

  I fråga om tryckfriheten och motsvarande frihet
  att yttra sig... gäller tryckfrihetsförordningen och
  yttrande frihetsgrundlagen.

  "I tryckfrihetsförordningen finns också bestämmelser
  om rätt att ta del av allmänna handlingar".

  Tips: pröva att begära ut personalakten för albanen som vägrar skaka hand, det är en offentlig handling, och man är ju lite till mans intresserad av
  att ta del av utbildning och bakgrund, så att man kan studera om vederbörande kvalificerade sig för en skyddsklassas tjänst? Aktuell vederbörande talar i vart fall knackig Svenska och om möjligt ännu mera
  krasslig engelska och har definitivt inte kunskaper i arabiska. Gymnasiekunskaper är oklart, även om personen trots allt kvalificerat sig
  som Svensk medborgare. Det är bra, att alla möjliga människor och kompetenser ges möjlighet att arbeta inom staten, men frågan är om någon
  på allvar funderat på vad det innebär att arbeta i uniform och vad som anses vara grundläggande insikt om uppförandekod vid tjänsteutövning och myndighetsutövning, inte duger det att börja jojka, joddla eller hälsa på andra statsanställda med en dunk i ryggen eller en knuten näve, och nog anses det vara god sed att behandla alla kollegor lika, tänk om man som vit svensk man, tjänsten som statsanställd vägrade att hälsa på svarta män eller höll behörigt avstånd från rullstolsbundna, det skulle förutom att det är koko, anses vara grund för uppsägning.


  12 § "Skydd mot diskriminering
  Lag eller annan föreskrift får inte innebära att någon
  missgynnas därför att han eller hon tillhör en
  minoritet med hänsyn till etniskt ursprung,
  hudfärg eller annat liknande förhållande eller med
  hänsyn till sexuell läggning".

  13 § "Lag eller annan föreskrift får inte innebära
  att någon missgynnas på grund av sitt kön, om inte
  föreskriften utgör ett led i strävanden att åstadkomma
  jämställdhet mellan män och kvinnor eller avser värnplikt
  eller motsvarande tjänsteplikt".

  S.W

  SvaraRadera
 9. Problemet med de här handskakarna är nämligen att det inte är ett brott
  att bryta mot goda seder (med all rätt) att tex vara rasist eller förakta människor med annan politisk uppfattning eller att bara i största allmänhet anse att kvinnor är lite lägre stående och inte duger att hälsas på eller behandlas lika som manliga kollegor, är nämligen inget brott, som följer av vrottsbalken, så då återstår civilrätten, som inte hanterar frågor mellan stat och medborgare utan mellan medborgare och medborgare. det absurda uppstår att det endera är förvaltningsrätt, statstjänstemän som kränker statstjänstemän, eller civilmål, där civila kränker civila, och nu börjar det bli sjuk humor :-)

  Börjar med brottsbalken, som i vart fall poliser kan som ett rinnande vatten, hur det är med gränskontrollanter som ska hälsa människor välkomna till Sverige, oavsett kön, ras eller religion, är mer oklart...

  Brottsbalken:

  5 kap. Om ärekränkning

  1 § "Den som utpekar någon såsom brottslig
  eller klandervärd i sitt levnadssätt eller
  eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta
  denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter".

  Nä, missaktning, (som är ett fint svenskt ord) går inte att tillämpa på handskakarna som skymfar personer, företrädesvis kvinnor, i kraft av att de är kvinnor, eftersom handskakarna inte lämnar uppgifter som är nedsättade, de visar sas sitt diskriminerande syn i öppen dager, genom att vägra behandla sina kollegor lika som manliga. Det är alltså inte brottsligt :-)

  SAOB ger:
  icke hava tillbörlig aktning för (ngn/ngt)
  ringakta
  brist på aktning

  "Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest
  med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna
  uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann
  eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas
  till ansvar".

  2 § Är brott som i 1 § sägs att anse som grovt,
  skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse
  i högst två år.

  Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall
  särskilt beaktas, om uppgiften genom sitt innehåll
  eller den omfattning i vilken den blivit
  spridd eller eljest var ägnad att medföra allvarlig skada".

  SvaraRadera
 10. ja här skymfas öppet samtliga kvinliga statstjänstemän, av några religiösa tossebollar som fått anställning och tillfogar samhället våldsam skada, vore ma själv kvinna, skulle det går rysningar genom hela kroppen, av att det kommer hit människor med knäppgöksreligion, och arbetar inom polismynigheten, och sedan försvaras beteende av högsta hönset, tankarna skulle gå till 30-talet, det börjar med missaktning och slutar i en godsvagn till en ugn. Det hela är djup obehagligt, och var enda svensk och utländsk kvinna börjar nog fundera vart vi är på väg. Statstjänstemän som i tjänsten vägrar skaka tass med kvinnor, som är kollegor.

  Det är uppenbart att RF hanterar myndighetsutövning, lika uppenbart är det att det likabehandling inte gäller civilt, dvs det är fritt fram att bete sig som en fähund medbrogare emellan, tex att vägra hälsa på zigenare eller vägra gå på en buss som körs av en svart kvinna. Däremot är det inte uppenbart att RF och grundlagsfäderna inte hade för avsikt att inte omfatta grundläggande "svenska värderingar" RF kap 1 och 2, tjänstemän emellan, det vara så osannolikt på 60-talet och början 70, att statsen skulle ha Muhammedaner anställda, från Albanien, som vägrade skaka hand med kvinliga poliser, den tidens kvinnorörelse skulle sas inte ens kunna komma på idén som sjuk humor. Det är bara helt overkligt, och galet på riktigt blir det om det skulle visa sig att rikspolischefen backade upp beteendet, och såg till att den lokala polischefen i Skåne heilade med.

  3 § "Den som smädar annan genom kränkande tillmäle
  eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende
  mot honom, dömes, om gärningen ej är belagd med straff
  enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter.

  "skymfligt beteende" Jo fasiken, nog går det att tänka sig, som intressant idé, att de tre kvinnliga poliserna, som vederbörande vägrade skaka hand med, arresterar vederbörande :-) för "annat skymfligt beteende"
  Det är fasiken vad det är, att öppet vägra skaka hand med en tjänsteutövande kvinna är banne mig att smäda.

  smäda är ett verb (som brott brukar vara) vad säger SAOB?

  sårande
  skymfligt
  föraktfullt
  hånfullt
  klandra
  förringa
  håna
  begabba
  liktydigt med: häda
  allmännare: klandra
  uttala sig nedsättande om (ngt)
  http://www.saob.se/artikel/?show=sm%C3%A4da&unik=S_07601-0247.HlAn&pz=3

  Nä, det är inte så sannolikt att detta svenska ålderdomliga ord inom brottsbalken, att smäda, kan tillämpas på män som ringaktar kvinnliga kollegor bara för att de är svenska kvinnor i tjänst, (för vederbörande hälsar naturligtvis på kvinnor som kommer till Sverige och söker asyl, om de så vore danskor, med eller utan uniform :-)
  S.W

  SvaraRadera
 11. Men vad säger regerings egen värdegrundsdelegation?

  http://www.regeringen.se/contentassets/1df0c81fa73d4f878c9eba10c744b0a7/den-gemensamma-vardegrunden-for-de-statsanstallda-s2013.011

  Grundläggande rättsliga principer

  Den gemensamma värdegrunden kan med
  utgångspunkt i rättsordningen samman-
  fattas i sex grundläggande principer.

  Dessa principer är gemensamma för
  samtliga statsanställda, trots deras
  vitt skilda verksamhetsområden.

  1. Demokrati är den överordnade principen,
  enligt 1 kap. 1 § första stycket RF som slår
  fast att all offentlig makt i Sverige utgår från folket.

  2. Legalitet, enligt 1 kap. 1 § tredje stycket RF som
  föreskriver att den offentliga makten utövas under lagarna.

  3. Objektivitet, enligt 1 kap. 9 § RF som anger
  att domstolar samt förvaltningsmyndigheter och
  andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter
  i sin verksamhet ska beakta
  - allas likhet inför lagen samt
  - iaktta saklighet och opartiskhet.

  4. Fri åsiktsbildning, enligt 1 kap. 1 § andra stycket RF
  som slår fast att den svenska folkstyrelsen bygger på
  fri åsiktsbildning.

  5. Respekt, enligt 1 kap. 2 § första stycket RF som föreskriver att
  den offentliga makten ska
  utövas med respekt för alla människors lika värde och för den
  enskilda människans frihet och värdighet.

  6. Slutligen framgår i central lagstiftning om
  statsbudgeten och förvaltningen att också effektivitet
  och service är grundläggande värden för de statsanställda.

  Det är framför allt på punkt 6 som vår Kosovoalbanske gränskontrollant brister, eller snarare ledningen, eftersom det dessutom var annonserat
  lean, och det vet nog inte riktig punk-Danne vad det är. Lean handlar om resurseffektivitet och att arbeta rationellt, att göra rätt sak, inte att göra sak rätt. Nu sysselsätter en enda kosovoalban halva polisledningen och polisförbundet är i uppror, och det går att anta att de manliga kollegorna sluter upp bakom sina kvinnliga dito, att ledningen sanktionerar att gränskntrollanter som representerar Sverige och myndighetsutövning vägrar ta kvinnliga kollegor i hand. Ska man tippa att de känner sig uppskattade och tror någon att kvinnor i andra statliga arbeten känner sig trygga, det är ändå rikspolsichefen som satt ner foten, om våra Svenska värdegrund :-)
  och vad säger Annie Lööf, vad säger AKB, vad säger EBT, vad säger Birgitta Olsson, och vad säger Brita Lejon, STs ordförande, för förträder denne gynnare, som liksom sin frände i miljöpartiet, avsatte ett statsråd och ett språkrör :-) Man bara undrar. Brita låg av randiga skäl och rutiga orsaker rätt, när det var fråga om vettvillingen Bermudes jobb-coacher, men hur ligger STs hedervärde ordförande till nu? tänker hon på sina medlemmar, de kvinnliga, som i framatiden ska möta chefer med skägg, som ska sätta lönen åt sina underlydande kvinnlga anställda, men vägrar skaka hand när de träffas,e eller tänker Brita på de stackars kränkta Muhammedanerna och islamofobin i landet, som förefaller skrämma bort var enda Muhammedan, ingen verkar vilja komma hit, till det rasistiska Sverige?
  Vad säger polisförbundet? Vore man kvinna, och polis, och hade en gränskontrollant från albanska Kosovo, som tror på jultomten, så skulle man vilja göra en Clintan, "go ahead punk - make my day"
  Dvs jag skulle ge snubben en rak höger, rakt i nyllet och säga att om du inte tar mig i kardan, så kan du pallra dig hem till Kosovo och be till Allah, att vi inte träffas igen, för ger man efter för detta, blir det precis som i Tyskland på 30-talet, grodan kokas allt snabbare och till slut så är det öppet förakt. Det är helt enkelt inte acceptabelt.

  Jo,just glömde punkt 5:

  "den offentliga makten ska
  utövas med respekt för alla
  människors lika värde och för
  den enskilda människans frihet
  och värdighet".

  repeterar:

  Offentlig makt
  ska utövas
  med respekt för
  alla människors
  lika värde och för den
  enskilda människans:
  värdighet och frihet.

  repeterar:

  respekt
  lika värde

  S.W

  SvaraRadera
 12. På sid 21 förtydligar värdegrundsdelegationen vad som gäller i Europa och i Sverige (vid myndighetsutövning, som tex utförs i tjänsten av en gränskontrollant, även om denna lyckas snurra upp hela Sverige och huka, att det är vederbörande som diskriminerar kvinnor, och själv, förövaren, utmålar sig som offer, det är inte ovanligt, men dock är det med undantag för Sverige, helt okänt i världen, att man går på valsen.

  Värdegrundsdelegationen skriver:

  "Målet är att varje statsanställd ska ha
  kunskap om de professionella värderingar
  som ska prägla en statstjänsteman och att
  varje myndighet ska utveckla sin service
  och sitt bemötande av allmänheten så att för
  troendet för den offentliga verksamheten stärks.
  Delegationen erbjuder stöd till myndigheterna
  i arbetet med den gemensamma värdegrunden, genom
  att sprida kunskap och information, förmedla
  utbildningsstöd och erbjuda möten för diskussion.
  De värderingar som uttrycks i de grundlagsfästa
  principerna är en ledstjärna för statens alla
  myndigheter i arbetet för en god förvaltning i
  medborgarnas tjänst. Den nu uppdaterade skriften
  är en viktig utgångspunkt för den fortsatta
  utvecklingen av myndighetskulturen.
  ...........................

  sid 21
  http://www.regeringen.se/contentassets/1df0c81fa73d4f878c9eba10c744b0a7/den-gemensamma-vardegrunden-for-de-statsanstallda-s2013.011

  "Särskilt bör framhållas lagens 2 kap. 17 §,
  som föreskriver att diskriminering alltid,
  med visst undantag, är förbjuden när den som
  omfattas av lagen om offentlig anställning
  bistår allmänheten med upplysningar, vägledning,
  råd eller annan sådan hjälp, eller på annat sätt
  i anställningen har kontakt med allmänheten.

  Vidare kan nämnas lagens 3 kap. som innehåller
  bestämmelser om aktiva åtgärder. Den som bryter
  mot lagen ska enligt 5 kap. 1 § betala diskrimi-
  neringsersättning för den kränkning som överträdelsen
  innebär.

  Diskrimineringsombudsmannen ska enligt 4 kap.
  1 § utöva tillsyn över att lagen följs.

  I målsättningsstadgandet i 1 kap. 2 § RF
  anges i femte stycket att det allmänna ska
  motverka diskriminering av människor på grund
  av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt
  ursprung, språklig eller religiös tillhörighet,
  funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra
  omständigheter som gäller den enskilde som person. Det rättsligt bi
  ndande diskrimineringsskyddet i RF finns i 2 kap. 12 § (förbud mot rasdiskriminering m.m.) och 2 kap. 13 § (förbud mot könsdiskriminering). Även bestämmelsen i 2 kap. 21 § sista meningen brukar
  betraktas som en del av diskrimineringsskyddet".

  Så den där stollejocken i mp, som inte förstod att han kränkte kvinnor i miljöpartiet är han vägrade skaka tass, förstod inte liknelser om en vit människa, man eller kvinna, vägrar skaka hand med en svart, på grund av dennes hudfärg, det inser var enda människa, sårar, att bli exkluderad, det sitter ända in i vårt DNA. och nu inser inte denne kosovoalban att vederbörande kränker kvinnor i statlig offentlig tjänst genom att vägra skaka hand, mot bakgrund av att tex Adolf skrev en bok som hade lite olika människosyn, det har även Koranen, som tydliggöra att mannen står över kvinnan, det är helt f*c-ing otroligt, att man tror på en bok från 600-talet, som i klartext diskriminerar kvinnor, och så kommer man undan med detta, genom öppet missakta kvinnor genom att inte hälsa, skulle man vara kvinna skulle fan i mig hela proppskåpet gå, det är mer eller mindre liktydigt med rasism, att vägra åka buss med svarta, och så skyller de på att de pga av sin kultur hälsar olika, yeah, extremskäggen, men inte bland vanliga araber. Nu finns dessa tomtemän vid gränspolisen, uppbackad av högsta ort, och gissa vad kvinnliga poliser kommer göra vågen, feministisk politik, heja Danne 4 noll till SD. S.W

  SvaraRadera
 13. Den förra regerings värdegrundsprojekt, som visserligen initierades av regeringen Persson, utmynnade i en myndighet, KRUS, som sedan blev värdegrundsdelegationen, och KRUS/v-delegationen lyckades tom få högsta domstolen att skriva lite om värden och värdegrund för domare /myndighetsutövande tjänstemän, som hanterar mänskliga (avvikande) beteenden:

  så här skriver HD om själva utövandet: (sid 94)
  "I detta dokument betraktas dock integritet som ett överordnat värde.
  Det får genomslag i de ytterligare fyra grundsatser som i stället
  har valts för uppställningen nedan – och som också ansluter
  till Bangaloreprinciperna – nämligen:
  - oavhängighet
  - opartiskhet och likabehandling
  - gott uppträdande och bemötande
  - god kompetens och effektivitet

  Men vad skriver högsta domstolen mer specifikt om hur en svensk myndighetsperson ska uppträda mer specifikt?
  (vi talar ändå om ledarskap från de som har vår konstitutions uppdrag att
  ta ledningen i frågor om just "god sed" (sedvänja)

  runt sid 118.

  13.3 Opartiskhet och likabehandling

  Likabehandling
  "Att säkerställa likabehandling av alla
  inför rätta är nödvändigt för en korrekt
  utövning av dömande uppgifter".

  "I tillämpningspunkterna stadgas att en
  domare ska vara medveten om och förstå
  mångfalden i samhället".

  "En domare får vid fullgörandet av sina
  dömande åligganden varken genom ord eller
  uppförande* ge uttryck för att ha en förut-
  fattad mening eller avoghet gentemot någon
  person eller grupp på ovidkommande grunder."

  (tex att skaka hand, även om detta är en sedvänja som företrädesvis
  moderna yngre domare börjat tillämpa (i civilmål)

  "Vidare stadgas att en domare ska fullgöra sina
  dömande uppgifter under tillbörligt hänsynstagande
  till alla berörda utan att göra åtskillnad dem
  emellan av skäl som är ovidkommande och saknar
  betydelse för ett korrekt fullgörande av uppgifterna".

  (antag att en domare vägrar att ska hand offentligt med kvinnor, skulle denne domare anses kunna döma ett mål om tex könsstymning, undrar vän av ordning? Nä tanken svindlar, men om 10 - 15 år är vi där, ingen trodde runt år 2000 att vi skulle ha gränskontrollanter i uniform, tillika Kosovoalban och Muhammedan, som utför gränskontroller och har skyddsklassad tjänst, och som vägrar ta kvinnliga poliser i hand, det skulle sas vara lika med en Orwellsk skräckroman, i synnerhet om det var storgrisen själv, som backade upp beteendet.

  "En domare får inte heller medvetet tillåta att bl.a.
  domstolspersonal på ovidkommande grunder gör skillnad
  mellan parter".

  "Vidare ska en domare kräva att ett partsombud
  avhåller sig från att ge uttryck för en förutfattad
  mening eller avoghet baserad på ovidkommande grunder
  och som saknar relevans för målet".

  ord och inga visor, ett uttryck kan vara kroppsspråk, som att vägra skaka hand, meningen är helt klart förutfattad, och icke författningsenlig.

  http://www.hogstadomstolen.se/Publikationer/Rapporter/god_domarsed-om_etik_och_ansvarstagande_webb.pdf

  SvaraRadera
 14. säger polisens egen värdegrund något, om handskakning?

  https://www.polisen.se/Global/www%20och%20intrapolis/informationsmaterial/01%20polisen%20nationellt/polisens_vardegrund_final_blad.pdf

  Polisens uppdrag är
  att öka tryggheten och
  minska brottsligheten.

  Vi genomför vårt uppdrag
  professionellt och skapar
  förtroende genom att vara:

  Engagerade – med ansvar och respekt.

  Vi tar ansvar för vår uppgift och
  värnar om allas lika värde*

  * hoppsan, lika värde.

  Effektiva – för resultat och utveckling.

  Vi är fokuserade på resultat, samarbete
  och ständig utveckling.

  Tillgängliga – för allmänheten och för varandra.
  Vi är hjälpsamma, flexibla och stödjande.

  Nm, nog gäller den där värdegrunden även kollegor emellan,
  dvs det går inte att tänka sig att en tjänsteman vid gränspolisen diskriminerar sina egna kollegor, men inte skulle göra det med undersåtar.
  S.W

  SvaraRadera
 15. För det första är svart rasistiskt. De flesta är bruna. Från ljus till mörk choklad. ""Brownlivesmatter,, (det är taggar från en ny tjänst som håller på att utvecklas. Ni kommer inom ett år att använda dessa symboler istället)

  Nu kommer skottet i ägglådan.
  Polisen påstås sänka sina IQ-krav samtidigt som vanliga människor inte längre får ha halvautomatiska vapen. Det betyder att allt mer blåsta poliser kommer att ha halv- och helautomatiska vapen, medan vanligt folk med intelligens inte får ha vapen att skydda sig mot dessa huliganer.

  Bra riggat av nationalsocialisterna. Inte Ygeman, för han är inte nationalsocialist. Ygeman med vänner är globalsocialister. Global social demokrati, där endast statens låg-IQ poliser får ha tunga vapen samt världsarmén.

  SvaraRadera
 16. Värdegrundsvansinnet har pågått länge, och grundproblemet är så klart att värderingar är subjektiva och finns, men i princip inte går att definiera, då det är uttryck för känsloyttringar och kan tolkas precis hur som helst. Känslor är ganska olämpliga att lägga till grund för offentlig maktutövning, eller snarare, när detta skett, så brukar det går åt h-e.
  Det där räknade Uppsalaskola ut för något 100-tal år sedan, vilket väldigt länge präglat svenskt rätt. I modern tid är det Förvaltningspolitiska kommissionen som siade om att samtliga statsanställda är förtrogna
  med de värden som gäller i förvaltningen (SOU 1997:57) Vilka då värden, kan man undra, alla talar om våra värden och värderingar, men ingen vettig människa kan förklara dem. I Prop. 1997/98:136) kom regeringen fram myndig-
  till att det var lite svårt med en fast definition, varför man förde över frågan till utnämningspolitik, dvs det är myndighetschefernas ansvar för att fostra de anställda i staten till rätt sorts grundläggande kunskap om förvaltningen och de krav som ingår i statstjänstemannarollen
  (att man har rätt sorts värderingar)

  2000 presenterade regeringen ett förvaltningspolitiskt handlingsprogram där värdegrundsfrågorna lyftes fram som centrala
  (Regeringskansliet 2000). Enligt handlingsprogrammet ska
  statens tjänstemän ha:
  - god kunskap om förvaltningen (sic)
  - förmåga att kommunicera (sic)
  - gott omdöme (sic)
  - ett etiskt förhållningssätt. (sic)

  Demokratiutredningen lyfte i sitt slutbetänkande fram de
  olika inneboende konflikter som statstjänstemännen måste
  hantera i verksamheten (SOU 2000:1) och anförde att demokratiska värde-
  ringar och etiska principer är viktiga att värna när offentligt
  finansierad verksamhet bedrivs av privata aktörer. (jo, sanslöst nog insåg sossarna när de började släppa lös offentlig förvaltning i privat regi (NGM) att det är skillnad på privat och offentlig, och när det offentliga blir privat, så blir det något annat...och då kunde man kanske kompensera lite med värdegrunder :-)

  KKR (Statens kvalitets- och kompetensråd) tog fram en utredning
  (SOU 2004:65) och konstaterade:

  att det ställs höga krav* på de statsanställda
  vad gäller kunskap om förvaltningen. (sic)
  Förvaltningsetiken - det förhållningssätt som med
  borgarna kan förvänta sig av de statsanställda –
  lyftes särskilt fram.

  *det är snömos, som att skriva, det ställs höga krav inom polise att vara polis eller höga krav inom domstolarna att vara domare, jo och sänker man kraven. tex för att staten inte har råd eller värderar yrket, så kommer fundamentala principer ge att kraven måste sänkas, eller snarare, omformuleras, steg för steg.

  KKR tog 2005 fram en antologi om förvaltningsetik.
  Myndigheten upphörde samma år.(SFS 2005:865)

  Regeringen skulle då genom ESV, Statskontoret och en ny förvaltningspolitisk myndighet (dir. 2004:166) effektivisera "Regeringens stabsstöd" genom ett betänkandet om regeringens stabsmyndigheter (SOU (2005:32)

  Den nya stabsmyndigheten blev Verva,
  Verket för förvaltningsutveckling -
  med 90 anställda som bildades 1 januari 2006
  och tog över delar av Statskontorets verksamhet,
  samt KKR och E-nämnden + 24-timmarsdelegationen.
  S.W

  SvaraRadera
 17. När alliansen vann valet lades Verva omedelbart ner,
  och återfördes till Statskontoret, Kammarkollegiet, Domstolsverket.

  Flumfrågorna fördes över till nyinrättade KRUS.
  En operativ e-delegation inne på finansdepartementet
  inrättades för e-förvaltning för att effektivisera
  statens dataregister vilket ytterst handlade om
  effektivisering (digitalisering), men även samordning för att komma till rätt med fusk.

  Hösten 2009 fick Krus regeringens uppdrag att leda och samordna ett projekt om offentligt etos (Dnr Fi2009/7223) och handlade om idel ädel maktutövning, dvs att arbeta med värdegrunds och etikfrågor samt
  att stärka de anställdas kunskaper om grundläggande värden i stats
  förvaltningen.

  Jo, när olika regeringar ska försöka sig på att fostra de anställdas värderingar är det kokta fläsket stekt, naturligtvis har olika regeringar lite olika uppfattning om vilja värderingar som är mer eller mindre lämpliga, och dessutom är man inte ens överens om en lämplig definition av tex rättvisa, frihet, jämlikhet, saklighet, opartiskhet, integritet, etc, det är naturligtvis helt godtyckligt, och därmed började så klart den nya generationen fortsätta i 68ors spår, och övergav hela upplysningstanken.

  ocn sitter vi här efter Almedalen och lalalallar om "Svenska värderingar"
  (jo det finns, och kan man de inte, så är det svårt att intuitivt följa lagen, men i takt med att våra ledare börjar svaja och överge våra värderingar, tex opartiskhet, nit och redlighet, där tom Riksrevisionen visat sig vara djupt korrumperad, så börjar nog sakernas tillstånd framgå.
  Regerinarna har politiserat statsförvaltningen, och lyckas upplösa dess oberoende roll. Ta bara sjöfartsverkets upphandling av räddningshelikoptrar för sjuöfartsverket, det var klockren korruption där regeringen via ett statsråd ville hjälpa just Italien, och detta i sin tur handlar om att köpa röster inom EU, det är ett förbannat schackrande, där olika regeringar säljer och köper makt, med vad de kan skrapa fram på hemmaplan, och för att kränga inflytande i EU, måste de ha fingerfärdiga generaldirektörer, och chefter som utför offentlig förvaltning på hot-mejl, det är ingen slump att det är uppror bland de statsanställda, hela grundetiken och moralen som fanns inom staten har gått upp i rök, och det är politiken själv som startat en lite brasa. Lojaliteten går utför och personalen står bara inte ut, med att se ledningen spela skenspel och luta sig på en fullständigt innehållslös värdegrund, som har som enda syfte att sortera ut personer av Anders Kompass kaliber. Det är alltså politiken som orienterat fel, och det syns tydligast inom mp, som fullständigt havererat, och minst inom mp, som börjat återta lite terräng. FP börjar nyktra till, KD har varit desorienterade och sedan är det uppåt väggarna med m, s och c.

  Det pågående värdegrundshaveriet går inte att lösa om an inte första läser på lite om Hägerström/Hedenius och Co, hur detta jämte Oxenstjärnas lean-tänk och krav på ickekorrupt förvaltning präglat det svenska samhället, det fanns inte grund för subjektiva känslor och värderingar ens inom en nationalstat som Sverige. Sedan kom relatismen med 68-orna, sedan postmodernismen som vrängde ut och in på både höger och vänster, sedan gjorde den religiösa nattmössorna entré på bred front i politiken samtidigt som kyrkan skildes från staten och sedan blev nog alla bortkollrade.
  Värdering, det hörs ju på ordet, ett värde, det är en subjektiv och oftast helt egennyttig bedömning om vad som är bäst för mig.
  S.W

  SvaraRadera
 18. När ingen i Sverige längre är säker på om värderingar finns eller inte, och framför allt, inte vågar tala om fenomenet, av rädsla för att bli kritiserad har det gått lite långt. Naturligtvis måste våra politiker tala om värderingar utan att bli hånade, bara de lär sig att vara ”tydiga med” att det inte går att vara tydlig, värderingar, (färger undantaget), är i princip adjektiv, och fullständigt hopplösa, det är bara att börja traggla rätt – fel ? vem har rätt och vem har fel i en tvist? Kan bägge ha rätt, om inte, vem avgör felet? Att inte skaka hand med kollegor pga deras kön eller etnicitet, är fel så ända in i norden, enligt gängse rättsuppfattning i vårt land, och detta är en maktfråga, de flesta människor i Sverige gillar inte godtyckligt exkluderande, så vi har en känsla för likabehandling, göra rätt och inte bedra omgivningen med svammel, dvs vi utgår från att människor talar sanning, eftersom det varit förödande för en rykte att ljuga, nä, hyggligt folk ska man lita på och de ljuger inte. I takt med att våra ledare ljuger som en häst travar, urholkas detta, och att ljuga är legio i andra delar av världen, annars överlever man inte, varför vi får lite nya perspektiv på blåögdheten, det är detta som kallas naivitet. Handskakaren som är Kosovoalban, inser vad han gör, men han har inte en susning om vad det är för övriga krafter som sätts igång, nu ställs kvinnor mot religion/religionsfrihet eller bara rätten att vara postmodern och göra som man vill, och det gillar inte kvinnor, för de vet hur illa man kan råka ut av män som inte respekterar kvinnofriden.
  Naturligtvis går det inte följa Svenska lagar, intuitivt, om de inte sitter i ryggmärgen, och för detta krävs det någon typ av grundläggande insikt om att lagar är kodifierade värderingar. Till saken, polisen i allmänhet och gränspolisen i Skåne i synnerhet, har svårt att få personal, och då har man uppfunnit nya tjänster, så kallade gränskontrollanter, (panikanställda personer med visstidsanställning som har gymnasieexamen) som inte är poliser, utan kallar sig själva för "gränspoliser" med en utbildningsnivå som ligger mycket nära spärrvaktens (att sitta i en sl-kur och hålla ordning på zonerna, gränserna för hur mycket det kostar att åka till "the city"). S.W

  SvaraRadera
 19. Eftersom allt är postmodernt, och alla har på känn att våra myndighetschefer, med vissa undantag, är långfingrade och genompolitiska, dvs inte lojala mot statsmakten, staten, dvs sin egen organism, utan lojala mot politiken, och något diffust som heter Bryssel, så blir det svårare att få med sin sina anställda i marschen, och då börjar man fundera på upphandling och privatisering.
  Så dessa nya gränskontrollanter (spärrvakter) skulle lika gärna kunna vara privata, och hade det varit ett privat vaktbolag och inte polisen, hade denne Kosovalban visserligen kunnat få jobbet, men hade aldrig kommit på tanken att kränka kvinnliga poliser, han hade flinat och lett skakat hand, bugat och bockat, eftersom det är otänkbart för ett privat bolag att stöta sig med staten/;polisen själv, men eftersom staten inte har råd med löner och håller sig med en rikspolischef som tydligen gett sig fan på att få bort alla ur organisationen med fel värderingar, så kommer så klart vansinnet fortsätta.
  Eliassons uppdrag är att omvärdera polisen, och när/om alliansen vinner valet, eller annan suspekt konstellation, så kommer första åtgärden bli att omorganisera polisen, få ny rikspolischef, och göra sig av med alla Eliasson-heilare, det är vad det handlar om, infiltration om man så vill, av sina egna i statsmakten, eftersom de inte vill låta staten vara sig själv, som tjänare åt politiken, det är dumt, eftersom det undergräver staten, vilken kanske är meningen, men…..det kommer inte att fungera.
  EU kommer att implodera, av sina skulder, och det spelar ingen roll hur mycket de federaliseringar, banksystemet är dire straits, och det finns inte borgen/kapital att konsolidera, så grunden för EU kan bara vara självbärande funktionella statar, när stat för stat upphör att fungera på egna ben, så fäller det hela bygget. Ingen vet om det socialismens seger över kapitalismen eller vice versa, det enda alla vet är att ingen vill betala för någon annans mygel. Så italien kan inte borga för sina egna banker, och definitivt inte Grekland och då måste EU göra det, dvs Sverige, Finland, Danmark, Holland och Tyskland, och alla slänger nu sina lystna blickar på att Sverige ska rädda Euron, (annars faller den )
  Så detta med statsmaktens förestående moraliska kollaps, där Riksrevisionen är det yttersta tecknet på hur illa ställt det är med kopplingen mellan RK, så ligger det nära till hands att fundera hur länge våra domstolar håller stången, i synnerhet med en rikspolischef som i akt och mening går till storms mot hela vår grundläggande värdegrund, (den som inte går att definiera). S.W

  SvaraRadera
 20. Det kommer att bli totalkaos när statens monopol på våld utförs av underbetalda människor som hannar i händerna på andra krafter, oavsett om de är Albanska muhammedaner eller bara vanliga svenska medelklassynglingar som gör uppror mot staten istället för sin egen fadersgestalt. Affären är ett tecken, tydligt om något, på vad som händer med nya låga löner för ”enkla arbeten” inom tex staten. Polisförbundet har all anledning att slåss, inte enbart för sina löner, utan för att hela polisen om inte alltför många år kommer att bli korrupt, om de inte får bra betalt för slitet. Det blir samma utveckling som med stafettläkare.
  Handskakaren, som seglat upp på diverse rasistiska hemsidor kommer att bli intressant, eftersom fallet har flera olika bottnar, och sannolikt bara är möjligt för Janne J att reda ut utan ängslan för vad den andra ska tycka.
  - Föregångaren, som modell för vad det är fråga om fanns statuerad i våras inom mp
  - Målkonflikten mellan likabehandling (den svenska urgrunden) och
  - Rätten att få pissa på vem man vill eftersom en helig bok, som ingen kan läsa, säger så.
  - Handskakaren vägrar skaka hand med just kvinnliga poliser
  - Handskakaren talar så dålig Svenska att vederbörande sannolikt inte ens hänger med i debatten och helt enkelt inte förstår sitt eget handlande.
  - Handskakaren kommer från ett krigshärjat land där etnicitet var grunden för om du fick leva eller dö, det går nog inte att föreställa sig hur viktigt religion/etncitet är för överlevand.
  - Handskakaren har enligt välunderrättade källor en kamratstödjare som är helsvensk och som själv arbetar inom poliseen och ringer runt och sätter skräck i sina kollegor, även om kamratstödjaren själv inte är polis utan mer fokuserat på kemiska substanser , vilket inte minst går att spåra av det släpiga talet, dock har kamratstödjaren samma frisyr som mp:s nya partisekr, vilket icke sällan är en markör att man tillhör den frihetliga vänstern, de där frihetliga autonoma grupperna som har som hobby att störta staten, som motvikt till fascisterna, antifascister heter de visst.
  De är inte många, de har motiv och förmåga, och är ack så skickliga, det gäller bara att inte ge dem situationen, och de tär det vi gör, rakt i fällan, fokuserar Svensk idédebatt sedvanligt på att göra rätt sak, och glämmer helt bort att fokusera på rätt sak. Handskakaren är ett symptom, och drivkrafterna är som alltid makt, och vi ger bort makten, eftersom vi är vilse i lingonskogen. Ingen litar på den vage, och det handlar om något så enkelt som att bestämma sig för vad det är man sätter ner foten om, tex att den som inte skakar hand med sina kollegor får fundera på andra arbetsuppgifter och så ska man fundera på hur uppviglare får så enkla matcher, och lyckas underblåsa debatten (helt i onödan) på rasistforumen, och så fortsätter man hetsjakten och kvar står politiken och lalalallar.
  S.W

  SvaraRadera
 21. Tvisten är sorglig, denne Kosovaalban, är det nog i grunden inget större fel på, och man får förstå den kulturella/etniska bakgrunden, och att vederbörande kanske inte helt hänger med på våra svenska etikdebatt…..för vem gör det? Nä, problemet är att stackarn utnyttjas av en vanlig svensk konspiratör, som tillhör mp-gängets svartblockarfalang som eldar upp stämningen i Sverige där en ung kille, som Danne skulle undra vad han har för bakgrund, helt enkelt bara utnyttjas av andra krafter, där roten till det onda i detta fall är en svensk 43 årig man som själv har sin utkomst inom polisen. Det går nästa att skriva en roman om, och går allt rätt, så slipper någon intern enhet lösa frågan, utan det räcker med upplysning, dvs att någon journalist får tag på roten till den onda, kartlägger intessentgruppen utanför och ställer lite frågor, och får man med mannen i TV-så gör man alla en tjänst, så att vi slipper lida, med kvinnliga poliser som med rätta är upprörda över att en lågutbildad underbetald Kosovalban efter sex månader på jobbet börjar vägra skaka tass. Vad värre är, vederbörande var inte ens med i facket initialt, utan sökte medlemskap efter att vederbörande hetsats till att provocera sina kollegor, och det är ju också snyggt, snyltbagge, svartfot. Att först inte vara med att betala för den kollektiva tryggheten i facket, och sedan när vederbörande satt hela polismyndigheten i brand, så passar det att bli statstjänsteman, skulle inte tro att de lokala fackliga företrädarna, kvinnorna, är helt pigga på att lägga ner tid på en snubbe som skapar femdubbelt arbete och omöjliggör att de arbetar med sina ordinarie medlemmar som trots allt är solidariska och betalar medlemsavgiften över tid. Nä, kanske går inte saken att angripa annat än från rörelsen själv, kanske ska den gamle metallordföranden tala om vad solidaritet är i praktiken, att betala den kollektiva försäkringen och inte utnyttja den kollektiva nytta för egen snöd vinning. Kanske är det bara tidningen arbetaren som kan göra reportage, eftersom alla är så förbannat nervösa av etniska frågor, och går rakt i fällan av de grupper som kan de svenska kulturen och hur man utnyttjar den till att ställa grupper mot varandra, det kanske tom kan bli upptakt till nästa roman om män som hatar kvinnor  S.W

  SvaraRadera