onsdag 3 juni 2015

Biologilektion i riksdagen

Igår kikade jag lite på interpellationsdebatten i riksdagen. Till min förvåning blev det riktigt underhållande. Höjdpunkten var när den unge moderaten (tror jag det är) redovisar förbluffande upptäckter om sin anatomi. Om detta är något han funderat på länge och hur upptäckten gick till framgick inte.
 
 
 
En rafflande inledning om benen

 
Följt av den häpnadsväckande upptäckten att armen har liknande uppbyggnad. Ett tips till nästa framträdande är att visa upp sin arm och spreta lite med fingrarna. Det är alltid effektfullt med lite visualiseringar. Hur ska det överfulla auditoriet tro honom om han döljer tassen bakom talarstolen?
 

 
Efter den inledande redovisning om sin egen anatomi drar han tankebanan ännu längre, till de tre åskådarnas gapande förundran.

 
Frågan är om den politiska miljön inräknas?

 
Här bjuder han på en profil under föreläsningen. Förmodligen för att visa anatomin kring sitt luktorgan i profil. Som ni ser antecknas det flitigt i plenisalen. Möjligen har damen i mitten ngt fuffens för sig, om det är smartphonepillande eller utforskning av sina extremiteter är höljt i dunkel.

 
Vad denna extremitet är för något fick vi aldrig veta. Troligen är det en s.k. cliffhanger så att de tre åskådarna återvänder vid nästa debatt som enligt uppgift handlar om encelliga organismers status ur ett genusperspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar