söndag 19 november 2017

Antalet brott ökar kraftigt

Idag blir det dessvärre återigen ett nedslag i den deprimerande verkligheten.

BRÅ harsläppt sin trygghetsundersöknings första delrapport.

Som ni ser av graften nedan ser det inte helt ok ut. Alla brottstyper ökar starkt, samtidigt som anmälningsbenägenheten är låg.
Som ni ser nedan är detta den högsta nivån sedan mätningarna startades.


Brå har ingen aning om varför brotten ökar, vilken naturligtvis ör mkt dåligt för då kommer det komma en mängd spekulationer, se nedan.


Den sanning som alltid gällt angående misshandel, men som sällan finns i debatten, är att unga män blir misshandlade. Även här har det ökat jmf med tidigare år. Antalet kvinnor som misshandlats har minskat, men samtidigt har sexualbrotten ökat så man ser ganske en växling där gärningsmännen istället för att ta till våld mot kvinnor i högre utsträckning använder sig av sexuellt våld.


Som ni ser ökar sexualbrotten, där kvinnor är de som drabbas oftast.


Med anknytning till att Brå intevet varför brotten mot person ökar oan man ju för skojs skull rita in Reinfeldts öppna hjörtan tal 14 augusti 2014 i grafen.....

En ren tillfällighet och korrelerande skeende innebär naturligtvis inte kausalitet per automatik. Men utan fakta från Brå kommer vi inte veta och spekulationerna kommer flöda, ngt som är mkt dåligt.

Att man kategoriskt vägrar att undersöka hur migranternas onefintliga integration påverkar brottsstatistiken är otroligt illa då en debatt som inte är faktabaserad inte gynnar någon annan än de som enbart lever på känslosås, vilket iofs är de som styr riket idag så det är väl ganska naturligt.


Hur man ska vända träden vetnog ingen. Enkla lösning som att öpona ytterligare ngn polisskola som inte fyller sina platser är naturligtvis ett slag i luften inser alla som kan tänka en aning. Som Brå påpekar vet man ju inte ens varför brotten ökar,....

En betraktelse lite utifrån är att Svenska staten har kapitulerat våldsmonopolet. Jämför man med Spanien så är det en helt galen skillnad på den polisiära närvaron. Tar jag bilen och åker i valfri riktning så kommer jag garanterat stöta på en och oftast två-tre polisbilar. Vanligast är kommunpolisen men även National och Guardia Civil är mkt ofta ute och gör kontroller längsmed vägarna.

Lite off topic så noterar jag att det vetkar vara lite hicka på bostadsmarknaden i Sverige, om den är tillfällig eller permanant pp väg nedåt har jag ingen aning om. Även kronkursen haltar betänkligt och det ser inte ljusare ut framöver med kommande dålig ekonomi hos stat och kommun (viljet jag .r övertygad om).

Skall ni emigrera så håller fönstret på stängas om ni vill gör en ok exit från kronan och svenska bostäder. Vill ni till Spanien så hår ekonomin allt bättre här, fler flyttar hit och bostadspriserna längs solkusten rör sig uppåt. Med haveriet i Katalonien så kommer även tygndpunkten försljutas ner hit vilket kommer driva på priserna här.

Vill ni ha lite input eller råd kring emigration till Spanien eller komma med tips eller ideer till bloggen nås jag på mensanbetraktelser at gmail.com 

Vill ni kika närmare i rapporten finns den nedan.


5 kommentarer:

 1. Det kommer att bli en "utmaning" för våra styrande att förklara för röstboskapen att vi aldrig haft det bättre. Ser fram emot att de får sådana grafer i ansiktet när de kommer försöka.
  Fast det är väldigt ledsamt att det blev såhär.
  16-24 år = 8 år X 14% = 112% = Statistiskt sett kommer alla unga kvinnor bli utsatta för sexualbrott!!!
  Känner ni er nöjda nu ni som bestämmer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man ju inte räkna, men skrämmande helt klart. Såhär har det ju tyvärr varit överallt i världen i alla tider..

   Radera
 2. Sanningen är ju att BRÅ är fullt medvetna om orsaken, men låtsas som om de inte har en aning om detta.
  Munkavlen sitter stadigt smetad runt limpsaxen. //tompas11

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Jag har i dagarna besökt Malmö igen.

  Anpassningen till den nya verkligheten pågår för fullt. På kvällen är gatan tom annat än direkt utanför nöjesställen och krogar. Till fots rör sig sällskap, så gott som inga ensamma om det inte är hundpromenader eller liknande. En tidigare kollega kunde berätta att i fastigheten i ghettot Seved går man inte ner med soporna annat än på dagen. Till och från uteställen åker man bil, privat eller taxi. Buss undviks efter 18:00 om möjligt, så även tåg. flera områden och gator undviks konsekvent av svenska kvinnor, och utländska kvinnor är sällsynta i utelivet annat än på etnisk tematiska platser.

  Malmös stridbara feminister kunde kollegan berätta konverterar i allt snabbare tempo till islam, detta för att visa att de tar avstånd från islamofobi och rasism, och tar på sig slöja i protest mot patriarkatet. Den interna segregationen i staden blir allt starkare, och om min kollegas anekdotiska observation stämmer ser det riktigt spännande ut:

  Studenter, något mellanmjölkigt vänsterliberala, flyttar in i stadskärnan - Seved, Sofielund, Möllan (som tydligen kallas 'Mäklarmöllan' av en del...) eller så nära Möllan de har råd till. Inom ett år har mer än hälften flyttat till så svenska stadsdelar, eller kring-orter, som möjligt och blivit en smula mer realistiska och restriktiva i sin åsikter re: invandrare och invandring.

  Flera krog & kafé-ägare låter numera zigenare tigga i lokalerna, detta då de dels är rädda för att utsättas för rasist-kampanjer och dels är rädda för inbrott och skadegörelse om de nekar zigenarna tillträde.

  Kommunen tillgriper allt mer olika former av statligt subventionerade anställningar för att klara markservice och man får inte tag i kvalificerad personal - Malmö har inte ännu öppet, men kommer snart så att göra, kräva antingen lagändring eller undantag från kravet att anställa behöriga lärare till grundskolan.

  Min kollega bytte en förstelärar-tjänst på en kommunal högstadieskola mot en vanlig tjänst på en (90% plus svensk friskola) - en löneskillnad på över tiotusen kronor efter skatt. Det säger väl något om arbetsmiljön.

  Jag aevlar på om detta då Malmö ligger i framkant i utvecklingen, och visar vart resten av landet är på väg. Det kan vara så att Spanien bör fundera på att göra skillnad på svensk som i innehar medborgarskap, och svensk som i svensk inom en snar framtid.

  Här finns ingen politisk möjlighet till lösning längre. Inte ens med de gamla hårdhänta metoderna. Varken resurser, manskap eller vilja finns bland svenskarna.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. En återgång till det gamla är omöjligt. Den stora frågan är vad som kommer. Blir det tvärtdöd för den sk välfärden och en nattväktarstat uppstår med enorma sociala skillnader, eller blir det ett samhälle med skenande skatter och mindre tillbaka. Jag lutar åt det senare.

   Radera