onsdag 29 november 2017

Ensamkommande Afghaner

Ingen har väl undgått Mp-S beslut rörande de fd ensamkommande barnen fd ensamkommande barn och unga numera ensamkmmande och åldersuppskrivna.


Först en liten koll på vad Migrationsverket tycker om själva grundfrågan. Är det säkert att utvisa folk till Afghanistan?I debatten har en mängd argument framförts, där ett av de vanligaste varit att de varit här så länge så de rotat sig. Jämför gärna med vemsomhelst annars som flyttar inom eller utom landet, brukar funka bra. Dessa personer har dessutom släkt i Aghanistan eller Iran som betalat deras resa hit. Anledningen var ofta att man såg det som en investering och möjlighet till böttre liv, speciellt rörande Hazarerna i Iran.

Det är ju nämligen så att många av dessa är Afghaner på passet, men födda och uppvuxna i Iran.

Regeringen verkade inte ha en aning om hur många detta kunde beröra, lite olika siffror har synts men jag tycker bevakningen impressen varit mkt dålig. Idag letade jag ex i Expressen men hittade inget om detta, men mkt om Edward Blom och mellon.....Vilket iofs inte är konstigt, ge bönderna skådespel så tänker de inte med magen så mkt.

Men ändå är det ngn som måste betala. Vad det kommer kosta har man ingen aning om, förhoppningen är kanske att det inte ska synas så mkt i statens finanser för kommunerna är ansvariga även om man får bidrag.
Det nya beslutet rör även sk åldersuppskrivna, sjuk term. Dvs kom du hit under 2015 och ljög om din ålder såg att du är 30 egentligen men sa 17. Då skall du behanlas som ensamkommande barn och har rätt att stanna i Sverige.

Vad kommer det då kosta?

För att sia om detta måste vi se på hur många detta gäller.

Det är ganska lätt att få fram utgångsläget. Nämligen antalet ensamkommande innan november 2015. Ungefär 40,000 personer alltså, merparten av dessa har uppget att de är Afghaner. En del har redan PUT medan andra väntar.

Det är meningslöst för mig att gissa hur många som berörs, men siffran 7000 såg jag någonstans i pressen, men även det är säkert bara en gissning, troligen tillrättalagd.

Då hitintills ~85% av de som testats ljugit om sin ålder så kommer alltså kanske tusentals personer långt över 18 år utan skyddsskäl får PUT i Sverige till avsevärda kostnader. Många miljarder rör det sig om. Om det är 5-10 eller 15 vet vi inte.

Samtidigt hotar en enorm svältkatastrof i Afrika, men de har ju lite svårt att sittstrejka på medis eller värma sängen hos diverse batiktanter.

Naturligtvis försöker folk redan blanda bort korten.

Beslutet rör inte det relativa fåtal som kommit i år, men ändå jmf det med black friday....
I början rådde förvirring om villa som omfattades men Ferm lät meddela att det innefattar de som ljugit om sin ålder.
Vem ska betala för kalaset?

Den store ledaren kanske kan ge en ledtråd....6 kommentarer:

 1. Hej.

  Revolution, är det en radikal tanke?

  Är det sådant där som inte händer här?

  Eller är det för att det faktiskt är så att en majoritet svenskar har statens media, av staten sponsrade media samt sina slutna flöden som enda nyhetskällor, som svensken tycker att revolt mot den makt som agerat så här så länge är för läskigt?

  Stoppa huvudet under täcket och hoppas?

  Det är svårt att inte kalla sitt folk för ett fegt pack och en okunnig pöbel, när detta är vad de röstar på.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer inte ske. Det finns en anledning att en miljon svenskar går på avtrubbande lyckopiller.
   Med tanke på hopplösheten som breder ut sig lär det bli fler.
   Finns några få hjältar som kämpar med det börjar allt mer likna en kamp mot väderkvarnar.

   Radera
  2. Håller med Riga. Det kommer inte att ske. Den yngre generationen är helt marinerade i värdegrunden och förefaller redo att acceptera precis vilka uppoffringar som helst.

   Täbybo

   Radera
  3. Den yngre generationen har inte ens upplevt en finansiell kris. De flesta har inte ens drabbats av ett inställt fredagsmüs.

   Svenskarna är fredsskadade, men det kommer att rättas till, den hårda vägen. Faktum är att kriget redan börjat i form av mord, rån, våldtäkter utförda av ockupanterna.

   Radera
 2. Njae, Svenskar fungerar lite som folk till mans, enligt sillstimsaxiomet. Heilar ledaren, så heilar eliten med, och sedan följer populus (populasen) med i valserna. Man ser det tex nu, tydligt, i fråga om Sv Akademien, plötsligt spricker en bubbla, och så är det fortare än kvickt en ny ordning. Det är nog mer så att den politiska och kulturella eliten haft det lite för bra och alltjämt ser näring och vinning på rådande ordning, jämte då att Svenskt Näringsliv inte riktigt ser poängen med teknik eller produkter, när avkastningen på välfärdsindustrin är mångdubbelt större, näringslivet slipper ju dra in kosingen, och blir lite som en fet katt, som endast behöver kommunicera värdegrunder, men det håller så klart inte i längden. De som drar in barr till stacken, kommer att sluta bära, och flytta på sig. Det är redan tydligt inom polis, lärare sjuksköterskor etc, dvs det finns ingen längre som vill arbeta med hopplösa villkor, betala hög skatt, och sedan tex inte ens kunna räkna med pension. Det där reder sig, via valurnorna. hoppas nu bara att Miljöpartiet klarar spärren, och Centerpartiet går som en raket och att Vänsterpartiet fortsätter att blunda för hedersvåld, och driver på för fler unga män till Sverige - för om inte, så blir eländet mer utdraget, mycket bättre med en rejäl kullerbytta nästa mandatperiod :-) Ironibestänkta antydningar är naturligtvis helt uteslutet. hehe, ekonomin kommer att gå som tåget, men ingen vill arbeta mer än på låtsas. Det är bara att falla in i ledet och tralalala med. Annars är det lite Långbenvarning, vem är det som kör. S.W

  SvaraRadera
 3. Angående kostnader, kan man ju konstatera att det kom cirka 30 tusen "ensamkommande" som påstod sig vara afghaner under reinfeldtpuckeln:

  https://www.migrationsverket.se/download/18.585fa5be158ee6bf362fd2/1485556063045/Asyls%C3%B6kande+till+Sverige+2000-2016.pdf

  (sid 5 i dokumentet)

  Hur många som berörs av det aktuella beslutet spelar väl inte så stor roll, utan man kan bara konstatera att nu kommer i praktiken alla dessa 30 tusen att få stanna i Sverige. Vidare gäller att de kommer att omfattas av de regler för anhöriginvandring som gällde tidigare, dvs. de kommer att kunna ta in föräldrar och fruar fritt.

  30 tusen ensamkommande som i genomsnitt importerar en fru och en förälder, kommer att ge ungefär följande ekonomiska effekter:

  – 60 tusen anhöriga, som kostar cirka 200 tusen per person och år, vilket ger 12 miljarder per år

  – 150 tusen barn inom 5-10 år, som då kostar minst 100 tusen om året, dvs 15 miljarder om året

  – Lågt räknat finns det 3 tusen heroinister i gruppen. En miljon per år i kostnad är inte orimligt för dessa, vilket ger 3 miljarder om året.

  – Cirka 30% av de ensamkommande lär bli fällda för brott. Om det ska bli hårda tag och dessa ska in på kåken, blir det dyrt. En fängelseplats kostar cirka 2 miljoner om året och om vi gissar på att 3000 av de ensamkommande hamnar på kåken ett normalt år, får vi 6 miljarder i kostnad.

  Då har vi gissat att 20% antingen sitter inlåsta eller är heroinister, vilket verkar rimligt. Ytterligare cirka 50%, dvs 15000, ska ha vanlig bidragsförsörjning, vilket ger 3 miljarder om året.

  Sen har vi slutligen de 20-30% som kommer att ha ett jobb om 5-10 år. De lär inte dra in några fantasilöner, men om vi är generösa kan vi ju gissa att de levererar in 100 tusen om året i skatt och om 9000 gör detta, får vi nästan en miljard i inkomster!

  Så då har vi 39 miljarder i kostnader per år och 1 miljard i intäkter.

  Sen tillkommer massor av övriga "spännande" effekter. T.ex är hazarerna väldigt framträdande vad gäller våldtäkter på män och pojkar:

  ”• Homovåldtäkters andel av totala våldtäkter har stigit kraftigt de senaste åren, samtidigt är gruppvåldtäkt mot män nu den vanligaste kategorin.
  • 85% av de som dömts för gruppvåldtäkt mot män är afghaner.”

  https://pjjonasson.wordpress.com/2017/10/23/ny-undersokning-om-utlanningar-och-sexualbrott/

  SvaraRadera