torsdag 30 november 2017

Malmö- Papperslösa har fått hämta ut bidrag via ombud

Ibland tror man inte man chockeras längre, men återigen blir man påmind om vansinnet som pågår med skattemedel.

I Malmö har sk papperslösa kunnat hämta ut bidrag via ombud. Dvs man kan komma till SE registrera sig under villet namn man vill (papperslös) åka tillbaka till X land och sedan kan ngn hämta ut pengar åt en, eller sig själv, beroende på hur det hela är upplagt. Man har även fått ut bostadsbidrag utan att ange någon adress.....

Nu ska man tydligen ändra lite på detta.

24 kommentarer:

 1. Nu börjar orden ta slut...som skrivs, inget chockerar längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "som skrivs, inget chockerar längre."

   Vänta bara..... vanvettet tar aldrig slut och det kommer garanterat att komma ut nyheter som får en att helt tappa andan.

   Glöm aldrig den första järnlagen i modern svensk politik: Det är aldrig så illa att det inte kan bli ännu värre.

   Radera
  2. Är benägen att hålla med, alla kollapsande system brukar sluta i crescendon. Ett slags tulpanlökspeak i vansinne.

   BTW Utlandssvensk, antar att du har sett att Maggan kör igenom en exitbeskattning i ilfart, den kan givetvis utvidgas. Tänka sig att det tar flera år att fixa passregler och liknande, medan detta går med express. Snart slår fällan igen. Tyvärr måste jag nog, familjerelaterade hinder till trots skynda på min exit. Det här är läskigt.

   6-10

   Radera
  3. En grej till..det är inte ens skånska skattebetalares pengar som Malmö-soc sätter sprätt på, utan pengar som svenskar i andra landsändar gnott ihop. Skåningarna verkar helt clueless, och tror att det bara är att rekvirera mer pengar? Äcklig attityd faktiskt..

   Radera
  4. @ 6-10,

   "Maggan kör igenom en exitbeskattning i ilfart"

   Det senaste jag såg var att hon hackade på Portugal, men det måste ha varit några månader sen. Har det hänt något nytt?

   Radera
  5. Ok, jag hittade det:

   "För att hindra skatteplanering vill regeringen införa en utflyttningsskatt för personer som för ut kapital från Sverige. Det säger finansminister Magdalena Andersson till Ekot.

   Hon tog på onsdagen emot ett förslag från Skatteverket där personer som för ut tillgångar som när de säljs har en vinst på över 100.000 kronor ska betala skatt. Regeringen vill införa förslaget så snart som möjligt."

   https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/andersson-vill-infora-skatt-pa-utflyttning-av-kapital-6886478

   Nu börjar det bli bråttom om man vill ut....

   Radera
  6. @Anonym30 november 2017 11:45

   Du glömmer att alla svenskar unisont stämplade "alla skåningar är rasister" fram till 2015, just för att man flaggade för invandringens baksidor. Att nu ett gäng inflyttade hipster-smålänningar, med examen från Malmö högskola, tagit över Malmö stads förvaltning är något helt annat.

   @Utlandssvensk, så var den så här, utflyttningsskatten/exitskatten som du varnat för i ett par år. Imponerande korrekt spaning.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  7. F.ö: intressant att åtgärden beskrivs som "stramare regelverk", mer korrekt borde vara "mindre sinnessjukt vaskande av skattepengar - nu endast hål-i-huvet regelverk"

   Vänligen
   Roten

   Radera
  8. - "Hej, jag skulle vilja få det bidrag för el-cykel som ni infört"

   - "oooo va roligt, klar du får det!, Var har du kvittot för cykeln?"

   - "Nej, det visar jag inte upp, men jag skickar min bror att hämta pengarna"

   - "Så klart, kan han komma på tisdag? Be honom ta med en säck till att bära alla skattekronor"

   Vänligen
   Roten

   Radera
  9. @ Roten

   Jag har aldrig kallat någon skåning rasist och har jag ändå gjort det har det varit som en komplimang. Sven-Olle FTW.

   Men se till att röga ut dessa idioter och ta tillbaks Malmö då. OK?

   Radera
  10. @ Roten,

   "Imponerande korrekt spaning"

   Tack!

   Fast det vi ser nu är troligen bara en blygsam början. Många i Sverige verkar sitta och grubbla på exit och staten kommer knappast att tolerera att den bildade medelklassen drar utan motstånd.

   Radera
  11. Borde nästan finnas marknad för en "exitservice" när marknaden ökar?

   Radera
  12. Nej, det ska bli intressant att se vad som sker framöver. En årlig 2%ig inkomstskatt för exil-svenskar i utlandet efter Eritreansk modell?

   Gissar på att många som suttit och tvekat på gärdsgården nu tar steget och flyttar.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  13. Jag tror ni (uppsvenskar?) missar att skåningarna har tagit höjd för Malmös utveckling sedan länge. Kolla in befolkningsstatistiken för Malmö kommun 1970-1985 (-35k inv. netto, detta alltså tiden innan de stora invandringarna började och utflyttningen är alltså en utveckling som började för redan ett halvt sekel sedan), kommunalskattesatserna i omkretskommunerna Lomma, Vellinge, Kävlinge (bland de lägsta i landet och dit många flyttar och flyttade till efter 1965-1970) m.fl. indikatorer.


   Det som förvillar för omgivningen tror jag är att Lund är den stora värdeskapande generatorn i denna del av världen (universitetet med LTH/IDEON, lasarettet, företag som Axis och snart MAX IV osv osv) men den stan klumpas alltid samman i ett "Stormalmö" av SCB m.fl. för att städerna är inom pendelavstånd trots att de i grunden är helt skilda och egna städer med egna ekonomier. Det gör mycket för att siffrorna för "Malmö" helt plötsligt kan se rätt genomsnittliga eller fantastiska ut.

   Radera
 2. En adress i Finland blir nog den enklaste och snabbaste lösningen nu. Enkelt fortsätta leva och jobba i Sverige. Om man nu vill fortsätta nöta gatorna här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tittat på det. Några negativa sidor är

   Arvsskatt i Finland, den tidigare förmånliga dividendskatten (utdelningar) har höjts till nästan svensk nivå (inga KF/ISK finns i Finland)

   Fördel: Finskt pass på 2 år för sv medborgare, inget språkkrav om du gått ut svenskt gymnasium typ.

   Radera
  2. Mmm man får resa med lätt kappsäck, fördela allt åt barnen innan flytt..

   Radera
 3. Anekdot nu.

  En ytligt bekant lämnade nyss landet. Han har startat upp ett antal bolag under sitt liv(aldrig konkat)och sysselsatt massor med folk genom åren. En person som stöttat idrottsföreningar, startat upp olika evenemang helt själv. En som säkerligen snittat 12 jobbtimmar/dygn genom sitt liv.

  Tyvärr är det så att en hel del människor av den här kalibern som också drar iväg nu...inte bara ordinära krafter som undertecknad.

  Landet klarar sig utan mig men inte utan personer som ovan beskrivna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är vilket "land" det är vi bryr oss om? Jag ser mest en administrativ yta som befolkas av tre grupper. En är lycksökare från världens alla hörn som kommit för att kalasa på Sverige, en är de etniska svenska arbets/skatteslavarna som förväntas försörja sig själva, helst jobba tills de stupar, men minst 75 år, och leverera ett internationellt sett stort ekonomiskt bidrag under tvång (aka skatt). Den tredje gruppen är en liten elit av MSM/yrkespolitiker som "skimmar" av grädden av inkommande skatter och förser sig med extrema pensioner, fallskärmar och försäkringar, och delar ut resten till nyankomna som aldrig har bidragit, eller kommer att kunna göra det i någon nämnvärd utsträckning.

   Så länge de svenska skatteslavarna accepterar detta (de har ju fortsatt rösta på 7-partiet) kommer "landet Sverige" att hanka sig fram, men upplägget är självfallet inte "hållbart".

   Nu är det hög tid att vi slavar slutar bidra, och tänker lite på oss själva. Ta steget ut i världen och kolla runt, känn friheten.   Radera
 4. Läs den här rapporten. Välskriven och beskriver hur Europas muslimska befolkning utvecklas fram till 2050 i 3 olika scenarior. Mellan 11 -30% för Sverige.

  http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det där är dyster läsning. En relevant fråga är hur länge det tar innan muslimerna har ett eget riksdagsparti.

   Radera
  2. Jo det där är dyster läsning. En relevant fråga är hur länge det tar innan muslimerna har ett eget riksdagsparti.

   Radera
  3. Sossarnas broderskapsrörelsen ingick ju avtal med muslimska organisationer i röstfiskesyfte. Även Mp har ju "haft" kraftigt inflytande från muslimsks grupper, men efter Kaplans och Kahn uttåg har Fi lyfts fram som det nya Mp inom vissa muslimska grupper.

   Radera
  4. Onödigt att bilda ett nytt parti, när det är lättare att infiltrera de befintliga. Speciellt när vissa av de befintliga gärna vill infiltreras pga cynism (fler röster till S), naivitet (vad fint att ni berikar vårt Miljöparti) eller båda. Tyvärr. Ett öppet och bindgalet muslimparti vore en bättre varudeklaration.

   Iofs är bindgalenskap inget större problem i svensk politik.

   Radera