torsdag 7 december 2017

Kommunpanik - Sandviken

Då är det återigen dags att ta det virtuella tåget till Sandviken.

Alla känner väl till den famösa Sandvikenrapporten från PwC där man skulle tjäna en halv miljard om året på migranter. Denna sågades såklart av alla med ngn form av tankeförmåga.

Nu börjar vishetens kranka blekhet sprida sig i Sandviken och kommunpamparna inser att man strandat på lasternas redd.

I korthet, det kommer gå åt helvete för Sandviken. Kraftiga skattehöjningar i kombination med nedskärningar är att vänta enligt en ny rapport (oklart om PwC fick äran igen).


Men kommunstyrelsens ordförande låter sig inte nedslås.......staten skall nämligen rädda Sandviken. Staten har ju som bekant en obegränsad tillgång på pengar som trollas fram ur tomma intet.

På vanlig svenska innebär detta att skattebetalare i andra delar av landet nu skall få vara med och betala migrationsfesten i Sandviken.

Det riktigt illavarslande är att Sandviken på intet sätt är unikt, det finns c:a 50 "Sandviken".....
Men alla ska med och ta tag i dessa utmaningar. Naturligtvis kommer detta spä på den vilja till whiteflight som redan förekommer, men fallande bostadspriser kommer sätta käppar i hjulet för den som vill röra på sig. Och även Danderyd mfl kommer få se skattehöjningar och arbetslösa migranter som skall försörjas, även om den skenheliga starke mannen i Danderyd Olle Reichenberg nu plötsligt talar om tiggeriförbud för att blanda bort korten. Olle har själv varit mkt positiv till migration till Danderyd, får se om den Reinfeldtska inställningen håller i sig när de nya barackerna är på plats utanför barnens skolor.

Att sitta här nere och faktiskt inte påverkas så mkt av vansinnet längre är otroligt skönt. En sinnesfrid som vi inte haft på flera år har uppstått. Jag skrev nyligen om fönstret att migrera. Det stängs allt snabbare som det ser ut nu. Fallande bostadspriser, lägre krona och ju senare man är ut ur landet desto sämre sits har man. 

Jag måste säga att jag inte är det minsta avundsjuk på de som vinner valet 2018, det kommer bli en mkt tuff regeringsperiod och då det troligen blir en svag koalision eller minoritetsregering kommer man inte ha förmågan att ta tag i de tuffaste problemen utan man kommer hanka sig fram med högre skatter, upplåning och lämna en ännu sämre skuta till de som tar över 2022.

/M

19 kommentarer:

 1. Den friske kommentatorsfläkten Kapitalist på Cornucopia menade att det inte skulle bli val bästa år. Jag tar upp den flaggan och menar att valet -22 blir tveksamt. Det går fort utför nu.

  SvaraRadera
 2. Snart slutar de betala lägenhet till migranterna och erbjuder husvagn eller sängplats pååförläggning och 2-3 enkla mål mat om dagen. Sen skiter de fullständigt i vad lagen säger om försörjningsstöd o dyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, och det är när gökungarnas gratis godis dras in den verkliga vågen av kriminalitet kommer. Sverige har tagit in många kapabla plundrare.

   Radera
  2. Jag har bunkrat upp med en helvetes massa ammo så här kommer banne mig ingen förbi.

   Radera
 3. Valet 2018 kommer med all säkerhet inte att låsa upp för de drastiska, långtgående, långsiktiga och välbehövliga reformer som måste genomföras. Till det är medelklassens illusion av trygghet ännu för stark och den svenska ovilja till drastisk förändring för grundmurad.

  Valet 2022 kommer vara ett helt annat val än de vi haft sedan i detta land sedan det turbulenta -30 talet.

  Vänligen
  Roten

  SvaraRadera
 4. Det står ju att problemen har med åldrande befolkning att göra. Då är det väl bara att ta in lite fler invandrare så löser sig den saken?

  SvaraRadera
 5. Ingen självreflektion från Sandviken, med den tidigare så höga svansföringen. Typ vi hade fel, förlåt? Nej det är bara "skicka stålar". Dags att de växer upp.

  Riktiga journalister skulle naturligtvis nu gå efter PricewaterhouseCoopers, nu när det är helt uppenbart att deras rapport var undermålig. Sandviken borde faktiskt börja med att kräva PwC's arvode åter. Plus skadestånd.

  SvaraRadera
 6. Bor själv i Sandviken och det här är givetvis illavarslande. Dock undrar jag om verkligen alla immigranter kommer stanna kvar så pass länge att kostnaderna landar till 100 % i Sandviken. Invandrare/immigranter har ju en förmåga att samlas i div "Rinkebys" runt de större städerna efter några år. Dvs Sandviken tar en del av den inledande smällen (SFI osv) men att många av dessa sen försvinner till större städer. Vissa kanske till och med lämnar landet när de själva kan läsa bloggar som denna och inser vansinnet och handfallenheten på högre nivå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vill säkert flytta till sina etniska enklaver i Södertälje-Tierp-Flen etc Men de kanske inte kan det pga brist på bostäder eller olika regleringar. Fast å andra sidan kanske man inte vill flytta då Sandviken blivit en minimigranthub. De kanske rotar sig med ungarna i skolan och släkten nära, gratis bostad och bidrag.

   Radera
  2. Säkert flyttar de drivna. Har dock varit av och till i Mellansel, 30 km väster Örnsköldsvik, där man tog emot en förhållandevis stort antal invandrare, vad jag kan se från MENA-land, för 30 år sedan. Där kan man prata om parallellsamhällen och av vad känner till är egenförsörningen hos de som är kvar i stort sett noll.
   Min bedömning är att det inte skett minsta integration eller assimilering. Ytterst olycksbådande.

   Radera
 7. Helt annan fråga - undrar över hur det går att föra ut pengar från Sverige för bostadsköpet. Kommer du komplettera Emigrera del 14 med det eller är det helt okomplicerat, tänkte även på skatteeffekter eller är det att flytta över om det är redan skattade pengar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska lätt inom EU än så länge, en del formalia om ursprunget pga penningtvätt/terrorfinansiering

   Radera
  2. Rätt god idé att ta kontakt med banken och förklara som det är innan transaktionen. Transaktioner över 150KSEK rapporteras ändå automatiskt.

   Radera
 8. Hej.

  Bloggägaren bör hålla ögonen på denna utveckling:

  [https://www.dn.se/arkiv/nyheter/massmediernas-nyheter-kan-straffas-som-spioneri/] Stoppa inläsningen innan den är färdig, så brukar man komma förbi betalväggen.

  Runar Vikstens enmansutredning är på remiss, svaren skall inkomma och den skall presenteras senast den 12:e februari 2018. Den relevanta lagändringen skall finnas i denna SOU: (har inte läst den själv än, 580 sidor tar en stund...)

  [https://data.riksdagen.se/fil/0F848E56-6242-48EC-9052-4A286F976D9F]

  Tänkte att det kan vara intressant eftersom dörren redan är öppen för att straffa utvandrare enligt svensk lag för vad de gör i främmande land (om de inte är IS-sympatisörer, förstås...).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rikard, det där är ju sprängstoff, ska alltså gå att bura in den som pekar på oegentligheter i upp till ÅTTA år. På snabbremiss, helt oerhört hur snabbt Sverige blir totalitärt nu.

   Radera
  2. "Stoppa inläsningen innan den är färdig" för att komma genom DN.s betalvägg. Oftast måste man uppdatera många gånger. Om man har Firefox är det lättast att bara öppna läsarvy. Går ej med SvD m.fl.

   Radera
 9. Lite OT: är det någon mer här som tittar på Malta som destination? Har tittat lite från och till och avser nu att snabba på min DD, för att förhoppningsvis kunna ta klivet. 6-10

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte direkt, har bara hört att det är trist, men smaken är ju som baken. Väldigt mkt omsättning på folk där tror jag då många arbetsgivare för yngre personer finns där inom finance, callcenter och spelbolag. Den korruption som skymtas i samband med mordet på journalisten är också värt att undersöka.

   Radera
  2. Tack T. Jo, jag är inställd på att det kan vara lite trist, men jag är en rätt lättroad typ, så det bör vara OK. Det kan ju vara lite negativt om "partysvenskar" skapar en allmänt negativ syn på svenskar, men jag brukar kunna hantera sådana attityder (tillbringar mycket tid i mer exotiska destinationer där en "icke-inkluderande" attityd mot vita är en realitet man lever med).

   Jag gillar Malta ffa för att deras beskattningsupplägg passar mig. Har inte för avsikt att ta löneanställning på Malta, och tänker bara vistas där så mycket som är erforderligt (resten i andra länder, dock ej SE).

   Om jag förstått det rätt är reglerna för hur mycket jag kan vistas i Sverige mycket snåla, som begränsat skattskyldig i Sverige (efter godkänd utskrivning). / 6-10

   Radera