söndag 31 december 2017

Mensanens nyårskarameller

Hej kära läsare!

Idag blir det en återblick på året som gått. Det har varit ett händelserikt år, inte minst på det personliga planet.

Emigrera

Som ni säkert vet har jag lämnat Sverige tillsammans med familjen. Här hittar ni alla inlägg om vår migration.

Emigrationen från Sverige känns helt rätt av många anledningar. Naturligtvis är det subjektiva anledningen, men många av dem borde vara tillämpliga på flera. Jag hyser mkt låga förhoppningar om att det kommer ske någon snabb uppryckning i Sverige. Det mesta pekar åt fel håll vad gäller sjukvård, skola och rättsväsende. Dvs sådan jag anser vara statens huvuduppgifter. Kanske inte som huvudman men i vart fall bereda väg för. Vissa små ljusglimtar finns ex hos Polisen i Uppsala som har varit ganska framgångsrika i sina insatser mot kriminella gäng, men problemet är att gängen flyttar dit staten är svagare. Rätt självklart egentligen.  Sjukvården är milsvitt bakom ex Spaniens sjukvård. Här nere kostar en försäkring för hemsjukvård av läkare 5000:- SEK om året för en hel familj. Då kommer de direkt. Ett färskt exempel är två släktingar som båda drabbades av halskatarr. Den ena i Spanien den andra i Sverige. I Spanien var en läkare och två sjukvårdare framme i hemmet inom 15 minuter. I Sverige var det 4,5 h väntan på närmsta vårdinrättning med tveksam diagnos. Då skatten är så mkt lägre här nere är det dessutom billigare i Spanien.

Bostadsbubblan verkar också ha fått någon form av punka eller begynnande krasch eller hicka. Den som lever får se, men jag var alltid ganska orolig över att sitta med bolån. Nu är vi helt skuldfria och bor ett ett fint hus på solkusten =)

Går ni i tankar att emigrera så är mitt råd att ta steget så snart ni kan. En exit från Sverige blir svårare varje dag. Sämre kronkurs och fallande bomarknad kommer låsa in många i sina belånade hus. Men än så länge finns goda möjligheter. Hit till södra Spanien ser man ett liten rännil av barnfamiljer som växer för var dag. Fastighetspriserna är på väg upp och köerna till de privata skolorna växer. Men det gör även arbetstillfällena här nere. Många företag etablerar sig runt Malaga just för att nå den kompetenta personal som flyttat hit, eller ha det som usp att erbjuda folk.

Migration

Volymer
Antalet migranter blev ungefär som jag förutsåg. Precis som jag antog kommer Regering slå sig för bröstet (mp undantagna) om att man tar tag i saker och hänvisa till asylansökningar. Det man som förutspått väljer att inte tala om är anhörigmigrationen som är mkt hög. Lite statistik här

Åldersbestämning & "ensamkommande"
De åldersbestämningar som gjort talar sitt tydliga språk. Män har tillåtits låtsas vara barn. Ansvaret för detta monumentala haveri är politikernas. Rättsmedicinalverkets statistik på genomförda åldersbedömningar talar sitt tydliga språk, en överväldigande majoritet har ljugit om sin ålder. Detta har kostat samhället enorma resurser, berikat ett antal migrationsentreprenörer och lett till tragedier när män placerats med småflickor på konfirmationsläger och i skolor. Här lite om haveriet kring de ljugande tillsammanskommande I spåren på detta haveri har ett antal mkt högljödda aktivister varit aktiva under diverse hashtags. Meningsmotsåndare förföljs, man massanmäler folk på facebook och andra sociala media samt tvingar vissa media och politiker att springa i deras riktning. Ren och skär idioti. Ni som läst bloggen vet att det inte handlar om migranter som flyr för sitt liv utan om Hazarer från Iran med Afghanskt pass (eller de påstår iaf det då man inte får PUT som Iranier). De skickas hit av släkten för att i förlängningen öppna för anknytningsinvandring av hela familjen. Livet här verkar dock inte riktigt motsvara de rosa drömmarna de hade och många ägnar sig åt kriminalitet och drogmissbruk.

Terrorism

Även 2017 blev ett år av islamistisk terror. Sverige drabbades som bekant av en lastbilsattack i Stockholm med flera döda och skadade som följd. Det har även varit en rad attentat runtom i Europa, även mitt nya hemland Spanien drabbades i Barcelona, Att det blev just i Katalonien är inte förvånande då det är den Region i Spanien som haft islamistproblem och där man haft minst vilja att ta tag i problemen. Katalonien är den region i Spanien som är mest influerat av identitetspolitik (dock långt från Sveriges nivåer) och relativisterna är många. Spanien är dock i framkant vad gäller terrorbekämpning rent generellt och tar i med hårda tag mot islamister och terrorresenärer. Katalonien har dock sin egen regionala polis (Mossos) och Guardia Civil kan inte verka där på samma sätt som i övriga Spanien.

Med IS kollaps i Syrien kommer (har) Europa översköljts av terrorister som återvänder till de länder de utgick ifrån. Många länder har varit mkt sega i att motverka detta och gör alldeles för lite för att ta tag i de som kommer tillbaka. Säkerhetstjänsterna är inte dimensionerade för det enorma antal det handlar om. Det enda rätta vore att vägra alla återinträde i EU. Vissa länder såsom Frankrike och GBR har skickat specialstyrkor till Mena för att försöka döda så många av sina "egna" islamister det går på plats.

Jag har sett att många försöker relativisera den islamistiska terrorn med IRA,RAF mfl. Dessa säger att terror inte är ngt nytt. Det finns dock en enorm skillnad. IRAs terror (inkl utbrytaren) var riktade mot det offentliga. Ofta ringde man också in varning om man hade placerat ut en bomb. Ex den mot finanskvarteren i Manchester. Visst var det på en offentlig plats, men man han utrymma. Jmf med terrorattacken mot konserten i Manchester där måltavlan var småtjejer och vanligt folk. Precis som på Drottninggatan eller liknande. Man går inte på hårda mål i första hand, utan enkla civila mål.

Islamism

Terrorismen hämtar sitt bränsle från islamismen. Ett visst uppvaknande har skett i det offentliga samtalet gällande islamism. Man har tom från Mucf försökt hindra bidrag till SUM (Sveriges unga muslimer), vilka är knutna till muslimska brödraskapet, men förlorade i Förvaltningsrätten.
MEN dessvärre är det dock fortfarande så att islamister ges ett stort inflytande i media och det offentliga samtalet, ivrigt påhejade av olika aktivister såsom Ulf Bjereld från Sossarnas Trod & solidaritet samt Mattias Gardell. Den förra är fö Regeringens utsedda utredare kring bidrag till trosamfund....Man baxnar.

Många politiska partier har med öppna ögon gått ner sig i islamisternas kärr. Allt för att man är så sugen på att få de muslimska rösterna, vilka ofta bestäms av klanhövningen eller imamen. Ex fick den somaliska islamister och M-politikern Wahabiri fler personkryss än Reinfeldt. Nu driver han (efter riksdagskarriären) islamistiska skolor. Från Uppsala moske har man tidigare uppmanat folk att rösta på MP innan Kaplan åkte ut. Vissa inflytelserika islamister har nu uppmanat till röster på Fi, som gärna verkar liera sig med medeltiden....

Sverige ligger dock fortfarande långt efter andra länder. Ex i Tyskland och Frankrike där man börjat stänga moskeer där det hatpredikas. Eller i Finland där man nekade bygglov av en Qatarfinansierad wahabistmoské.

Kommunhaveriet

En enorm bomb som börjat brisera är den kommunala budgeten. Jag har i flera inlägg skrivit om kommunpanik. Googla "kommunpanik mensans" så hittar ni det mesta. Nu senast gjorde jag ett nedslag i Sandviken. 

En avgörande anledning till att vi lämnade landet var just kommunernas framtid. Redan idag är över 50 kommuner i mkt svåra ekonomiska problem. Man säljer redan ut sina tillgångar och lever på kreditlinor från kommuninvest (där kommunerna har 500+ miljarder i skulder). Läget är naturligtvis olika i olika kommuner, men de som havererat kräver mer bidrag och får även det. Gissa vilka som betalar? Jo skatebetalarna i de kommuner som inte bedrivit en lika ansvarslös politik. Till viss del är haveriet skapat av staten genom tvångsplaceringen av migranter, men även av kommunern själva genom sitt godhetsknarkande under asylfesten.

Detta är dock bara början och det kommer bli mkt sämre.

Svensk politik i allmänhet

En av de stora händelserna i svensk politik under året är såklart moderaternas byte av partiledare och försök till nystart. Väljarna verkar gilla det man ser och lämnar tydligen C för nya nya moderaterna. Hur fan det går ihop vet jag inte för de som hållit på C de senaste åren borde ju veta at de är migrationsextremister under fluff fluff Lööfs ledning, att man nu när M blivit mer migrationsrestriktiva väljer att gå dit är ngt mysko. Eller så är det så att väljarkåren är rätt oinformerad om partiernas politik och ser att M går lite framåt i Opinionen och följer då flocken ditåt.

M:s nystart tycker jag är mkt bra, dock har jag såklart inte glömt att M är de som bäddat för det migrationshaveri vi har genom sin migrationsöverenskommelse med Mp 2010. Frågan är om man kan glömma och förlåta? Eller har de kanske inte egentligen ändrat sig, samma personer sitter ju kvar i Riksdagen, tyckte de hela tiden ngt annan än Reinfeldt eller låtsas de nu? Ingen aning, men det är skönt att följa spektaklet på håll.

Mp ligger och seglar runt 4% och det vore helt fantastiskt om detta skitparti äntligen får lämna riksdagen. Partiet medborgerlig samling har börjat synas lite mer och tror tom de hade ngn % i ngn mätning, men jag betvivlar starkt att de tar sig in i Riksdagen, de får nog ses mer som en opinionsplattform, vilket iofs är bra det med. Om man har ngt vettigt att säga. Personligen falnade mitt intresse för dem kring deras 40-talist ideer kring fastighetsskatt och svamlande i migrationsfrågor. Men jag har faktiskt inte orkat läsa deras senaste idéprogram, får göra det ngn dag.

Egentligen har det inte hänt så mycket i svensk politik 2017, Regeringen fyrade av en valfläskbudget och Alliansen låter de fortsätta regera. Dvs DÖ (decemberöverenskommelsen) lever i praktiken.

2018 är det valår och det kommer bli en rörig historia. De som vinner kommer få det mkt tungt 2018-2022. Det är inte otroligt att det blir regeringsombildningar under perioden då många tuffa beslut kommer pocka på uppmärksamhet. Personligen tror jag S C&L kommer bilda Regering, om nu inte L åker ur riksdagen, vilket vore lite kul. Smygsossar som de är.

Säkerhetspolitik & Försvarsmakten

Ett kärt ämne för mig är som ni vet säkerhetspolitik och Försvarsmakten. Säkerhetspolitiskt fortsätter utförslöpan. Putins Ryssland fortsätter sina aggressioner i Ukraina och har tassarna i olika syltburkar som destabiliserar sina tänkta motståndare. Trumps USA agerar något oförutsägbart och Trump själv bedriver utrikespolitik via twitter. Kina stärker i det "tysta" sina positioner kring hemlandet och i Afrika. Jag tror inte på ngt storkrig, utan stormakterna kommer som vanlig bedriva proxykrig mot varandra i andra länder. Mellanöstern kommer fortsätta vara en orolig region. Saudi satsar hårt på att ta ledartröjan i strid med Iran (vilket utkämpas i Syrien/Irak och Jemen. De senaste dagarna protester i Iran kommer troligen slås ned med mkt våld och då Iran har Rysslands och Kinas stöd (som indirekt Iraks) kommer man troligen inte så ngn riktig förändring. Lyckas man dock avsätta prästerskapet kommer det uppstå et maktvakum med oreda och kanske inbördeskrig där Saudi och Irak kommer lägga näsan i blöt. Kriget i Syrien kommer också förlängas om Assad tappar Irans stöd.

Försvarsmakten genomförde övningen Aurora och den anses vara mkt lyckad. Man försöker också trolla med knäna i väntan på alla pengar som utlovas i framtiden. Då jag nu lämnat försvarsmakten har jag dock inte riktigt samma insikt i densamma som tidigare och det finns andra bloggar som håller bra koll.

Övrigt

Bloggen nådde 1 miljon sidvisningar under året. Kul!

En del udda figurer är uppskattade (av vissa) och aktiva i samhällsdebatten. Janouch, Paolo Roberto och Alexander Bard. Om det är ett bevis på bristen på rakryggade debattörer i övrigt låter jag vara osagt.

Läsningen ovan är rätt dyster, men varför försköna verkligheten? Nuförtiden blir man dock inte i samma grad anklagad för att vara alarmist och gå Putins ärenden (ja det har hänt mig) för att man påtalar problemen, detta är ju ngt positivt! Ett gradvis uppvaknande sker, men för sent och för lite.

Vill ni nå mig kan ni maila på mensanbetraktelser at gmail.com

Sist men inte minst önskar jag alla en god fortsättning och ett gott nytt år.


14 kommentarer:

 1. Kul att du gjorde slag med flytten!
  Du hade säkert ångrat dig om ej.
  Tycker personligen att bästa hitills med södra Frankrike är dagsljuset.
  Bättre än Belgiens som var ok det med.
  Gott Nytt År

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett av 2018:s mest överanvända ord är "magiskt". Men om det skulle användas på något..ja ljuset i Provence skulle nog kunna kallas "magiskt".

   Radera
  2. 2017 ska det stå förstås..men det "magiska" fortsätter nog även 2018..

   Radera
 2. Din blogg är en stor inspirationskälla och viktig informationskanal för mig. Plus i kanten för den milda modereringen av kommentarer med högt i tak. Har särskilt uppskattat Rikard, lärares vassa kommentarer och naturligvis Utlandssvensk, som uppenbarligen har en hårdisk full med citat från kappvändare, blivande kappvändare och annat löst folk. Härligt!

  Gott Nytt År alla!

  6-10

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Utlandssvensk, som uppenbarligen har en hårdisk full med citat"

   Jo, jo, jag har en del.... Vi får inte låta quislingarna komma undan....

   Radera
  2. Sveriges quisling no 1 är fd.statsminister Reinfeldt.
   No 2 är kukviftaren fd. finansminister Borg.

   Radera
  3. @ Utlandssvensk

   En HEL del verkar det som :-) Blir utmärkt, det känns som vinden vänt globalt, med Trumps vinst som ngn slags trigger/vändpunkt. SJW & kulturmarxister är på reträtt. The trend is your friend.

   @ Anonym

   Det finns ett helt gäng fula quislingar utöver Reinfelt! Borg är inte oskyldig, men platsar inte ens på Most Wanted defintivt inte #2. Vad han gör med sitt organ på en privat fest efter avgång är inte relevant i dessa allvarliga sammanhang. Det är en nymoralistisk luring. Vilket minner mig om att det även blir en bonus att slippa de ny-pryda svennarna som inte ens får se en vacker Lindex-modell i tunnelbanan..

   Fö kan jag stava till hårddisk om vill :-)

   6-10

   Radera
  4. "Sveriges quisling no 1 är fd.statsminister Reinfeldt."

   Ingen tvekan om det!

   Listan är sen för mig:

   2. Carl Bildt
   3. Bengt Westerberg
   4. Olof Palme
   5. Mona Sahlin

   Sen blir det väl allt svårare med ordningen, men vi pratar om flera hundra personer som är direkta och uppenbara.

   Radera
  5. Bra början där, själv kanske jag skulle låta Westerberg och Bildt byta plats, det var ju trots allt Westerberg som ställde ultimatum -91 till Bildt och inte tvärtom. Skulle vara kul att höra din bevekelsegrund, kan det möjligen vara att Bildt är så pass aktiv än idag med att förstöra Sverige/Europa?

   Det här med Most Wanted listor har ju prövats framgångsrikt i Sverige tex Ikaros-listan och internationellt The Deck of Cards (Irak). Hur vore det om vi sammanställde en kortlek med Top 52 landsförrädare, a la Desert Storm?

   https://en.wikipedia.org/wiki/Most-wanted_Iraqi_playing_cards

   Radera
  6. "själv kanske jag skulle låta Westerberg och Bildt byta plats"

   Jo, det är frestande! Men Bildt satt i regeringen Reinfeldt i 8 år. Det är en TUNG belastning. Sen är det sant det du säger om ultimatumet, men det var trots allt Bildt som var högst ansvarig 91-94. Men Westerberg är å andra sidan den absolut drygaste svenska politiker någonsin.

   "Hur vore det om vi sammanställde en kortlek med Top 52 landsförrädare, a la Desert Storm?"

   Det kan ju tänkas att en del folk har jobbat lite med sådana listor redan....

   Men något som verkar saknas helt är en lista på hjältar, dvs motståndsmän. Här är ett försök till topp 5:

   1. Jimmie Åkesson
   2. Ian Wachtmeister
   3. Jan Milld
   4. Sten Christer Andersson
   5. Stellan Bojerud

   Radera
  7. Absolut, positiv o bra lista! Men, vem är fyran? Lite chockerande att jag som följt detta intensivt 15-20 år inte kopplar.

   Milld har jag lite svårt för pga av hans vänsterlutande och att han snodde ett inlägg jag gjorde en gång rakt av utan någon som helst kredd till aliasen, inte snyggt. Det jag gillar hos Milld är hans rätt förutsöttnigslösa resonerande inställning. Milld är väl inte vid bästa hälsan nu, så jag får väl låta udda vara jämnt..

   Radera
  8. "Men, vem är fyran?"

   Han var SDs första riksdagsman, innan SD var i riksdagen! Han var invald för M men hoppade av till SD under mandatperioden.

   Milld har sina sidor, men under många, långa år var han ensam nästan hela "alternativmedia".

   Radera
  9. Ah OK, tack!

   Jo BGF var tidigt ute. För de som kollar alternativa media idag är det nog svårt att förstå hur sparsmakat det var, och vi var inte många som sökte information. Det fanns inget avpixlat, inte en enda, medan vi idag har en dröse. Det fanns inget twitter, ingen facebook med Hotlamotte..

   Det fanns några exklusiva fora, ffa exilen som jag var aktiv på. Sakine tog sina första, stapplande steg där och blev mot slutet, som enda deltagare på exilen inbjuden att bli krönikör i MSM. Sakine (Madon) var högst medioker som debattör på exilen, det fanns flera riktigt vassa svenskar som borde fått chansen, men de hade förstås inte rätt kvalifikationer (ung kvinna, invandrartjej). Hon var hyfsat OK att debattera med, men har givetvis en bias till förmån för hennes eget folk, kurderna. Inte svenskar. Det är nämligen ingen blatte som skulle sätta svenskar först. Ska någon göra det, så är det de av oss själva som har stake att göra det.

   Radera
 3. Under rubriken emigrera.....
  Vi bor själva i Spanien under vinterhalvåret men tycker att vi är lite för gamla för att bli residenta...
  Ett råd vad gäller sjukvård o kirurgi........ glöm inte bort problemen med multiresistenta/antibiotikaresistenta bakterier, ett problem som ökar kring Medelhavet........
  I övrigt lycka till......

  SvaraRadera