tisdag 10 juli 2018

Kommunpanik i fler kommuner

Är det nu jag ska säga "vad var det jag sa"?

Ni som läst bloggen några år vet att jag varnat för exakt denna utveckling sedan 2014-15 och förutsett när uppvaknandet kommer ske i kommunerna.

Idag rapporterar SR att Göinge bl.a. Nu plötsligt inser att statsbidragen sinar och att de nyanlända inte har ökat skattebasen och att man därmed står med nya kostnader när statsbidragen sinar. Men tvingar minska den kommunala servicen på andra områden.

Hur man inte kunde förutse detta redan 2015 är helt otroligt, men sektbeteendet då var ju ganska starkt. Jag vet ex i den kommunikation med allianspolitiker i min kommun hur illa de tänkte. Beskedet till mig då var att de såg fram emot nya skattebetalare...Ridå.

Finns det ngn ljusning i sikte? Nej 4 år är förlorade sedan 2014 och valet 2018 kommer inte ge ngn lösning (som ni kommer se i min kommande valanalys)

Jag vet att politiker har dålig kontakt med verkligheten och inte bryr sig så mkt, men antalet personer som letar efter vägar ur Sverige nu är inte sådär superliten. Bara ner hit till solkusten flyttar det arbetsföra svenskar dagligen. Med de allt böttre möjligheterna att jobba på distans finns det mkt lite som håller kvar it nomaderna i SE, men även andra flyttar hit och jobbar på distans eller börjar på ny kula här nere. Och ju fler svenskar det blir här desto fler möjligheter för fler att flytta hit.

Jag avundas inte er som sitter i ngn sektkommun efter valet och de kommande åren.


5 kommentarer:

 1. Det kommer gå på röven rejält. En del av mig ser fram mot det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska faktiskt bli riktigt skönt när alla ohyfsade, arga svenska vänsterkvinnor med skattefinaniserade arbeten kommer att få smaka på att försörja sig på riktigt. Och försöka gör sig attraktiva.

   Riktigt härligt.

   Radera
  2. Det kommer aldrig att hända, innan något av svenska prepper-forumets apokalyps-scenarion inträffar. Så länge det finns en enda bloddroppe att pressa ur exvis Sveriges bönder, kommer staten att se till att batikreptilerna får den att dricka.

   Kajsa Ekis Ekman verkar dock ändå att ha satsat på konceptet och fixat sig en miljardär som låter henne bl a förfoga över en sprillans ny Tesla.

   Radera
 2. Skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka till Sverige om återvandringen av "nysvenskar" uppgick till 500 000 personer och fortsatte i 10 000tals takt åren därefter, förutsatt totalstopp för asylinvandring + anhöriginvandring?

  SvaraRadera
 3. Hur fungerar det skattemässigt att bo utomlands och vara anställd i Sverige? Räknas man som "emigrerad" av skatteverket? Eller behöver man sälja arbetet genom en egen firma i det nya landet?

  SvaraRadera