fredag 6 juli 2018

Migrationsdomstolen tillämpar inte nya Afghanamnestin

Idag kom en ngt oväntad ny runda gällande Afghanamnestin (iofs en Irakier i domen, enligt ej styrkt id).

I korthet anser domstolen att lagen är så dålig så den står i strid med EU regler och att den beretts så dåligt så att de inte kan tillämpa den. Det är främst frågan om att de sökande inte behöver styrka sin identitet som domstolen underkänner i lagen.

Troligen kommer domen överklagas, men det är ju ändå rätt intressant att domstolen tar detta initiativ mot känslosåsen. Jag tror inte heller Rådmannen i Förvaltningsrätten gjort detta på eget bevåg utan att sondera läget hos kollegorna innan. Troligen är man rätt sur på att Regeringen lät sin känslosås helt dränka alla juridiska instanser tunga invändningar mot lagen.

Ja det kommer nog skrikas i högan sky om detta från S mp C.4 kommentarer:

 1. Härligt att delar av rättsväsendet står emot.

  SvaraRadera
 2. OT: Skulle gärna se spaniensvenskarnas meddelanden till CP, stört omöjligt att hitta posten (för mig iaf, trots svart bälte i google-fu). Om du har sparat kan du väl dela med dig, Tartarus. Så slipper vi fundera..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre inte, och hela tråden verkar vara borta.

   Radera
  2. OK då behåller jag svarta bältet :) Det är ju intressant i sig, passar inte väljarnas åsikter så raderar man dem.

   CP är väl annars Sveriges rikaste parti och de satsar uppenbarligen rätt mycket stålar. Såg någon siffra att de hade 3% at utlandssvenskarnas röster sist, vilket ju säger en del..

   Radera