torsdag 12 juli 2018

Polariseringen har nått Solkusten

För några dagar sedan skrev jag om att Centern fiskade röster i en Spaniengrupp på FB. Den tråden togs bort efter ett tag.

Nu är det dock dags igen, denna gång i en annan FB grupp om Spanien.

En person undrade var man kan rösta och uttryckte sympatier för SD samt la upp en satirbild på Sosseriet.


Kan tyckas vara oskyldig fråga även om partisympatier uttrycks. En del kommentarer i gruppen påpekar mkt riktigt att gruppen inte är till för politiska yttringar (vilken frågan indirekt var) men det intressanta är med vilket hat och fremesi ett fåtal mkt högljödda personer omedelbart går till angrepp på frågeställaren. Personangrepp och Nazistanklagelser direkt. När man tittar på några av de värsta kommentarerna är dessa skickade av folk boende i Sverige. Troligen en del av samma hätska klick som inte tillför ett skit till en nyanserad och faktabaserad debatt, ni vet såsom man bedrev politik förr i världen (med vissa små undantag)


Nazister? Oavsett vad man tycker om SDs halvsossiga politik, men nassar är de inte.

Referenser till IQ är alltid festligt :)

Ett virus tydligen, kommentatorn är dock boende i Sverige.


Här kommer ett lite länge svar, kul med ngn som tänkt lite. Men det slutar med att alla migranter har högre IQ and SD röstare (allt på gruppnivå). Spännande har inte sett den undersökningen, men tipsa gärna om ni ser den då IQ är ngt jag intresserar mig för.


Ett förslag om att SD röstare bör ta livet av sig.....bidrar nog till ett bättre samtalsklimat.Jag känner väl igen detta fenomen. Ett fåtal personer anser att de är moraliskt oantastliga och vräker ur sig vilken skit som helst, säkert i full förvissning om att alla tycker som dem. För 2-3 sedan skulle de stå helt oemotsagda och många hade skakat på huvudet eller viskat till vänner bakom ryggen. Men nu sker faktiskt det att fler och fler faktiskt går in och försöker lägga lite sans i debatten.Om man har en annan åsikt, varför inte ge ett faktabaserat yttryck för denna?

Gällande åsikterna på solkusten kan jag bara dra anekdoter, men samliga jag träffat här nere är mkt kritiska till de senaste 10 årens migrationspolitik, även om de inte röstar på SD.

11 kommentarer:

 1. Verka som en #jagärhär kupp i regi Mina Dennert; dessa individer kallar sig opolitiska men är en vänsterorganisation som gör allt för att misskreditera de med motsatt åsikt. Efter att ha läst faksimilena inser man ju snabbt vem som har låg IQ.
  I övrigt har jag hört att man skickat ner valsedlar men "glömt" SD:s valsedlar. Något som behöver kollas på plats! Mycket allvarligt om så är fallet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag frågade honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) för att tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Enligt uppgift skickas bara blanka valsedlar ut och man fyller själv i vilket parti man röstar på. Det var alltså "fake news" vilket härmed är tillrättalagt.

  SvaraRadera
 3. "...samliga jag träffat här nere är mkt kritiska till de senaste 10 årens migrationspolitik, även om de inte röstar på SD."
  Så mer av samma tycks vara deras lösning genom att fortsätta rösta på de partier som är skyldiga till den förda migrationspolitiken. Man baxnar!//tompas11

  SvaraRadera
 4. Ja dessa invandrare som luktar snus och är grisröda i solen.

  SvaraRadera
 5. Det är faktiskt kul att se hur kassa debattörer motståndarlaget är efter att ha fått köra oemotsagt i 30 års tid eller mer.

  På vår sida ha vi slipats av hagelskurar av rasistanklagelser och "källa tack". Men det lär vi ju oss rätt snabbt att fakta inte biter på dessa. Rätt logiskt då de inte eftersträvar förståelse.

  Kul att moderator sätter ner foten.

  SvaraRadera
 6. Jag är invandrare, har svensk civilingenjörsexamen, arbetar inom mitt yrke, betalar skatt. Talar bl.a. svenska, franska, tyska, spanska, engelska, turkiska, etc. Jag har väl IQ på 53, eftersom jag avser att rösta på SD i höst. Kanske borde ta och göra ett IQ-test, bara för att vara på den säkra sidan.

  SvaraRadera
 7. Alla tänkande människor som inte vill att Sverige ska bli ett nytt Libanon har bara ett val att göra.

  Nu har vi haft medelhavsklimat i Sverige länge. Hur står ni ut därnere?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldig skillnad på var man bor. Här i Marbella är det kanonklimat, ett eget microklimat med lite svalare än ex Malaga på sommaren och lite varmare på vintern. Sen har vi ju det svalkande havet som en utjämnande faktor. Här ligger det mellan 25-30 just nu och allt är ju anpassat till varmt väder, pooler, AC, skuggplatser etc. (Och brandbekämpningskapacitet)

   Radera
 8. Spanienboende svensk:
  Sommaren på solkusten är i år rentav svalare än brukligt
  Pendlar mellan 25 - 30 dagtid (kan vissa timmar sen eftermiddag bli hetare)
  och 17 -25 under natten
  Svalkande lätt bris från havet och kallt i havsvattnet ca 20C
  Underbart med strålande sol, blommande växter och solen går ner först kl 21.45
  Skulle inte vilja byta detta härliga mot en kvalmig sommar i Sverige - usch!

  SvaraRadera
 9. Hur blir det i Spanien nu när Italiens invandring från Afrika tycks hamna där istället? En socialistisk regering lär väl inte göra saken bättre?

  SvaraRadera