torsdag 12 juli 2018

Polariseringen har nått Solkusten

För några dagar sedan skrev jag om att Centern fiskade röster i en Spaniengrupp på FB. Den tråden togs bort efter ett tag.

Nu är det dock dags igen, denna gång i en annan FB grupp om Spanien.

En person undrade var man kan rösta och uttryckte sympatier för SD samt la upp en satirbild på Sosseriet.


Kan tyckas vara oskyldig fråga även om partisympatier uttrycks. En del kommentarer i gruppen påpekar mkt riktigt att gruppen inte är till för politiska yttringar (vilken frågan indirekt var) men det intressanta är med vilket hat och fremesi ett fåtal mkt högljödda personer omedelbart går till angrepp på frågeställaren. Personangrepp och Nazistanklagelser direkt. När man tittar på några av de värsta kommentarerna är dessa skickade av folk boende i Sverige. Troligen en del av samma hätska klick som inte tillför ett skit till en nyanserad och faktabaserad debatt, ni vet såsom man bedrev politik förr i världen (med vissa små undantag)


Nazister? Oavsett vad man tycker om SDs halvsossiga politik, men nassar är de inte.

Referenser till IQ är alltid festligt :)

Ett virus tydligen, kommentatorn är dock boende i Sverige.


Här kommer ett lite länge svar, kul med ngn som tänkt lite. Men det slutar med att alla migranter har högre IQ and SD röstare (allt på gruppnivå). Spännande har inte sett den undersökningen, men tipsa gärna om ni ser den då IQ är ngt jag intresserar mig för.


Ett förslag om att SD röstare bör ta livet av sig.....bidrar nog till ett bättre samtalsklimat.Jag känner väl igen detta fenomen. Ett fåtal personer anser att de är moraliskt oantastliga och vräker ur sig vilken skit som helst, säkert i full förvissning om att alla tycker som dem. För 2-3 sedan skulle de stå helt oemotsagda och många hade skakat på huvudet eller viskat till vänner bakom ryggen. Men nu sker faktiskt det att fler och fler faktiskt går in och försöker lägga lite sans i debatten.Om man har en annan åsikt, varför inte ge ett faktabaserat yttryck för denna?

Gällande åsikterna på solkusten kan jag bara dra anekdoter, men samliga jag träffat här nere är mkt kritiska till de senaste 10 årens migrationspolitik, även om de inte röstar på SD.

8 kommentarer:

 1. Verka som en #jagärhär kupp i regi Mina Dennert; dessa individer kallar sig opolitiska men är en vänsterorganisation som gör allt för att misskreditera de med motsatt åsikt. Efter att ha läst faksimilena inser man ju snabbt vem som har låg IQ.
  I övrigt har jag hört att man skickat ner valsedlar men "glömt" SD:s valsedlar. Något som behöver kollas på plats! Mycket allvarligt om så är fallet!

  SvaraRadera
 2. Enligt uppgift skickas bara blanka valsedlar ut och man fyller själv i vilket parti man röstar på. Det var alltså "fake news" vilket härmed är tillrättalagt.

  SvaraRadera
 3. "...samliga jag träffat här nere är mkt kritiska till de senaste 10 årens migrationspolitik, även om de inte röstar på SD."
  Så mer av samma tycks vara deras lösning genom att fortsätta rösta på de partier som är skyldiga till den förda migrationspolitiken. Man baxnar!//tompas11

  SvaraRadera
 4. Ja dessa invandrare som luktar snus och är grisröda i solen.

  SvaraRadera
 5. Det är faktiskt kul att se hur kassa debattörer motståndarlaget är efter att ha fått köra oemotsagt i 30 års tid eller mer.

  På vår sida ha vi slipats av hagelskurar av rasistanklagelser och "källa tack". Men det lär vi ju oss rätt snabbt att fakta inte biter på dessa. Rätt logiskt då de inte eftersträvar förståelse.

  Kul att moderator sätter ner foten.

  SvaraRadera
 6. Jag är invandrare, har svensk civilingenjörsexamen, arbetar inom mitt yrke, betalar skatt. Talar bl.a. svenska, franska, tyska, spanska, engelska, turkiska, etc. Jag har väl IQ på 53, eftersom jag avser att rösta på SD i höst. Kanske borde ta och göra ett IQ-test, bara för att vara på den säkra sidan.

  SvaraRadera
 7. Alla tänkande människor som inte vill att Sverige ska bli ett nytt Libanon har bara ett val att göra.

  Nu har vi haft medelhavsklimat i Sverige länge. Hur står ni ut därnere?

  SvaraRadera
 8. Spanienboende svensk:
  Sommaren på solkusten är i år rentav svalare än brukligt
  Pendlar mellan 25 - 30 dagtid (kan vissa timmar sen eftermiddag bli hetare)
  och 17 -25 under natten
  Svalkande lätt bris från havet och kallt i havsvattnet ca 20C
  Underbart med strålande sol, blommande växter och solen går ner först kl 21.45
  Skulle inte vilja byta detta härliga mot en kvalmig sommar i Sverige - usch!

  SvaraRadera