tisdag 21 augusti 2018

Hanif Bali och vapnen

Som ni säkert vet pågår återigen ett drev mot medias ärkefiende Hanif Bali.

Tydligen ligger man tom i buskarna utanför hans hus under natten till idag...

Det hela rör sig i korthet om att Sara Skyttedal hade med sig ngn försvarspray till Danmark och åkte dit där då den inte är tillåten. Sen la hon it en jild på när hon skjuter revolver på en bana. DN rasade. Sen la Hanif ut en bild på när han besökte en skjutbana och tittade på en halvautomatisk AR-15 som används av sportskyttar. Detta skedde maa EUs vapendirektiv. Skjutbanan låg under ngn gympahall och var i "skolmiljö". Som en notis kan jag meddela att skjutbanor ofta ligger nära skolor/arenor då skytte var en folkrörelse förr. Nu vetkar jos på fallfrukter och pressa egen sojalatte vara på modet, iaf i vissa kretsar.

Nåväl detta ledde till att vissa började vädra morgonluft och Jan Björklund stack kniven i ryggen på Bali. Att han jobbat med vapen i många år och har faktafel i tweeten kan man ju fundera på.

Nu var dock drevet igång och det hela avanserade snabbt till att Bali skulle ha mordhotat journalister, detta eftr att ngn hade hjor en Meme på Call of Duty som Bali la ut på instagram med "press E för att förstöra DN" Ett uppenbart skämt och dessutom roligt. Men att gå lite i takt med ngn som inte är tusen pr gammal och lever i en filterbubbla i DN skrapan finns inte på kartan.

Tidningsutgivarna kallade till sig M-ledaren för uppsträckning, denne skickade dock Strömmer istället. Vilka tror de att de är? Gud fader eller?


Regeringen var ju snabbt ute och fördömde mordhoten...


Löfvens poserande med vapen är dock helt ok...


Och Björklunds

Och Palmes...


Och Kristerssons (f.ö. Bland de mest fåniga bilder jag sett, Karl har uppenbarligen aldrig hållit i en studsare i sitt liv)


Jag hade kunnat posta 1000 bilder till med alla fördömmanden och ledare som poserar med vapen.

Det intressanta med detta är hur drevet ändrar karaktär allteftersom man stöter på motstånd. Först var det posera med vapen, sen i skolbyggnad, sen blev det hot och mordhot mot journalister. Det gällde liksom att skrika högre och högre med allt mer befängda slutsatser av de två tweets Bali lagt ut.

Min kommentar av hela denna sopa är:

Media och de politiker som jamsar med är helt rökta. Ni lever i en liten filterbubbla. Er makt håller på att rinna er ur händerna då vanligt folk allt mer kan hämta information från källan istället för via er. Det är också uppenbart att ni saknar kontakt med verkligheten och agerar på rykten och känslor helt fritt från fakta. Det senare är väl förklaringen till hur det kunnat gå så snett de senaste åren.

Valet om knappt 3 veckor kommer bli mkt smärtsamt för många i den gamla makteliten. Vi kommer få se en blandning av vrede, anklagelser, lögner och krokodiltårar.

Allt ert prat om angrepp på den fria journalistiken är rent nonsens, visst finns det en och annan idiot som hotar hit och dit både åt höger och vänster, men man ska inte anpassa verkligheten efter extremerna, vanligt folk hotar inte, vi oroas över det kaos ni ställt till med. Hoten är polisiära frågor som polisen hade rett ut, om ni inte massakrerat kåren.

Nä där skon klämmer är att ni förlorar i makt och inflytande. En person som Bali har själv fler följare i sina kanaler än alla DNs digitala prenumeranter. Där klämmer skon. 

I skrivande stund verkar M:s agerande inte helt klart, kommer man låta sig återigen drivas på framför den döende mammuten eller har man skaffat ngn form av Ryggrad. Vad jag sett så vetkar många ledande moderater ta medias parti så troligen blir det twitterförbud för Bali igen och M kan ladda för 4 nya år i "opposition" under DÖ 2.0 (som jag beskrev för ngn vecka sedan)

Fram med hjälmarna snart är det postapokalyptiskt kaos på DN efter valet. 

Vill ni göra det enda rätta så emigrera! Här kan ni läsa om vår resa bort från vansinnet i 17 inlägg från 2015 fram till idag https://mensanen.blogspot.com/p/emigrera.html


10 kommentarer:

 1. Länge sen jag kommenterade något nu, men har aldrig slutat följa dig. Måste säga att jag tycker din blogg är helt suverän och önskar dig all lycka i utlandet. Nackdelen för Sverige är att man tappade ytterligare en människa med sunt förnuft och att ditt bloggande inte blev lika frekvent som innan. Men en stackare som bor kvar för ha överseende med det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar att bloggfrekvensen sjukigt, men man hamnar även mentalt lite längre från "utmaningarna" i Sverige.

   Radera
 2. De är desperata nu och griper kring alla halmstrån, verkar det. Det har den positiva effekten att allt fler inser vad mainstream media håller på med.

  Det är mainstreammedia som är foliehattarna nu, jag menar på fullt allvar lansera konspirationsteorier att alt right skulle ha organiserat koordinerade bilbränder, när det tom skickades in videos med någon som bryter på arabiska till tidningarna, innan de hände?

  SvaraRadera
 3. ”sen blev det hot och mordhot mot journalister”

  Såg att Alex J varnar och åter varnar för en större false flag mot media innan valet i USA, december. Som ska skyllas alternativmedia. Nog är bollen är upplagd. En liten klick elit som är på väg att förlora makten över media dvs folket.. är farlig.

  SvaraRadera
 4. Om man vill ha koll på spelbolagens odds omräknat till staplar varje dag och opinionsmätningar och "statistisk opinion" så är denna twitter bra.

  https://twitter.com/StatistiskO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för detta. Tyvärr görs på detta konto en "sammanvägning" av alla en poll-of-polls där det demonstrerat urdåliga SIFO (och SKOP) vägs samman men vassare institut (YouGov, Sentio) till ett snitt. Fullständigt knasigt att fortsätta att bry sig om institut med dålig metodik. Ungefär som att göra äppelmust på hälften fina och hälften ruttna äpplen och förvänta sig ett hyfsat utfall..

   Radera
  2. Såg att SIFOs metod är att man efter genomförd unersökning viktar resultatet så att 90% av det är tfn intervjyer och bara 10% webpanelen, även fast webpanel är det som är mest likt ett val (anonymt). Inte konstigt att SIFO är sämst på att gissa SDs siffror.

   Radera
  3. Såg att

   https://twitter.com/StatistiskO

   nu lagt ut korrelerat med 2014 års missvisning (som kanske är en missvisning i sig år 2018, men mycket bättre än poll-of-polls rakt av).

   Så jag tar tillbaks min kritik, det där är bra.

   SIFO, jag de är ju totalt värdelösa, 2014 underskattade de SD med 23%. Man kan ju nästan undra om hela den kakan är oavsiktligt fel, men man ska inte attribura till ondska förrän man uttömt inkompensens..

   Radera
  4. Korrigerat ska det vara, inte korrelerat.

   Radera
 5. Den skjutbanan har legat under högsätraskolans idrottshall som är en separat byggnad på skolans mark sedan åtminstone 1970 talet. Var mycket aktiv där under många år och idkade 22lr gevärsskytte. Luftgevär. 22 kort pistol. 9mm pskott övning. Ak4 22lr instickspipa. Hallen är en av de få ställen som finns kvar efter att tex skjutbanan på djurgården stoppades. Banan på elfvik var väl också hotad.

  IdrottsHallen byggdes dock om efter att den bran ner på 2000talet liksom alla andra gymnastik hallar på lidingö har gjort de senaste 30 åren. Tydligen så måste de ha uppklassat kulfånget då 9mm var övregränsen för tillståndet.
  Som påpekas rationellt tänkande har fått ge plats till EQ. Tydligen så kan inte politiker samt media använda båda och i valet så har emotionell agerande valts. Antar att de är en dela av en feministisk och könsneutral levnads approach.

  SvaraRadera