måndag 8 december 2014

Fallet Arnstad

De som har hängt med ett tag i debatten ett tag har säkert noterat Aftonbladsjournalisten Arnstads Ryssvänliga åsikter och fingerpekande till höger och vänster (ej ideologiskt alltså). Arnstad har även producerat lite litterär dynga som bygger på egna fantasier, vilket klart framgår av det mottagande hans bok om Finland fick av den finska forskarkåren samt boken om Norge. I bästa fall kan hans verk beskrivas som skönlitterära.

Efter Rysslands invasion av Ukraina har det alltmer framgått vilka hans herrar är. Arnstads har i ord och handling försökt misstänkliggöra den demokratiska regimen i Ukraina och ifrågasatt all rysk inblandning i kriget.
I Ryssland härskar en fascist vid namn Putin, liksom många andra vänstertomtar tror även Arnstad att de gamla vanliga sovjeterna är tillbaka och har med hull och hår anslutit sig till den ryska propagandan. Vändpunkten verkar vara när Ryssland blev aggressivt mot sina grannländer, då ringde väckarklockan hos vänstermaffian och man skyndade till Rysslands undsättning. Observera dock att det kan vara så att Arnstad m.fl. sedan tidigare gått Ryska statens ärenden (eller Sovjet) och att de nu med enkla medel beordrats att förmedla vissa budskap. Som ni alla vet är det som så att när främmande makt en gång fått en person att utföra en handling, har man dem för evigt i sin makt med mkt små medel, annars hotar man med avslöjning. Det finns alltså ingen ”bara en gång” gällande denna ljusskygga verksamhet. Allt eller inget gäller.

Nåja tillbaka till rysstrollet Arnstad.

 
Normalt har han betraktats som en tomte på vänsterkanten (eller fascistkanten om man så vill då han stödjer Putin, totalitära ideologier har dock mkt gemensamt så det är ett litet hopp) vilken härjar lite på Twitter och Aftonpravdans kultursidor. I.o.m .att Löfven plötsligt utsåg honom till expert i frågan om fascism har plötsligt Arnstads dynga exploderat rakt i nyllet på alla som tar del av någon mediekanal.
Dagens industri benämner honom som ”expert” och ”forskare”. Löfven sade i agenda att han var forskare och historiker. Var kommer då detta dravel ifrån att Arnstad skulle vara en expert och tillika forskare?
Det kommer från honom själv. Föga förvånande har han på egen hand blåst upp och ljugit ihop en historia om att han har en fil kand i historia och att han skulle plugga på masternivå. Den ballongen sprack dock 2010, men det verkar som att den på något vis lever kvar. Enligt uppgift har en 60p i ”historia för journalister”. Jag har ingen aning om vad det är, men journalister får kanske en särskilt anpassad kurs direkt från Kreml? Det om hans akademiska meriter (de är på en mkt låg nivå).
Expert anser han sig vara för han bl.a. skrivit en del fiktion om Finland under kriget. Sammanfattningsvis kan man säga att Arnstad anser att Marskalk Mannerheim var fascist för att dennes vilja att besegra Sovjeterna delades av den lilla fascistiska finska rörelsen.
En kommentar om Arnstads ”forskning” i HBL


och av Professor Meinander rörande boken ”Spelaren Gunther”.
"blandning av odokumenterade fakta, uppgifter och lösa funderingar som gränsar till fiktion". Han menade även att Arnstad saknade en helhetsbild av den finländska situationen samt att källhänvisningar helt saknas i boken.
Ovanstående kommer från wikipedia. Tittar man på ändringshistoriken ser man att det pågår en hård strid rörande redigeringarna av Arnstads biografi. Som sig bör när någon förskönat sina egna insatser.
När man ser hur Arnstad drar slutsatser, förvånas man inte över hans vilda irrfärder gällande olika frågor. Det är någon form av omvänt händelseförlopp Arnstad tillämpar. Det räcker tydligen att X stöds av Y, för att X ska anses dela åsikt med Y.

Med det resonemanget var alltså USA kommunister under kriget (USA stödde som bekant Moskva med lite mtrl etc, utöver den gemensamma fienden). Assad tycker det är bra att väst bombar IS, alltså tycker väst att Assad är bra etc. Helt galet sätt att resonera som ni ser. Det förklarar dock den logiska tankevurpan vänstern ägnar sig åt när man beskyller Alliansen för att jobba ihop med SD bara för att SD röstade på Alliansens budget. Det föklarar också varför Arnstad och vänstern fått för sig att Ukraina är ett fascistland, trots att fascisterna i Ukraina är en obetydlig minoritet. I Ryssland är de dock den styrande makten i form av Putinismen. I Ryssland finns också en stark nynazistisk rörelse, men intet ord om detta från Arnstad m.fl.
Vidare anser Arnstad att man är fascist om man förnekar att man är Fascist. Slugt, verkligen….jisses!
En mycket allvarlig konsekvens av att man nu har börjat missbruka ordet ”fascist” är att begreppet kommer att börja urvattnas. Precis som med ordet ”rasist” tappar det så småningom sin mening, då det användas hela tiden om allt och alla som inte tycker åsiktskorridoren. Om några år kommer vi stå i ett läge när vanliga svenssons med svenssonåsikter kommer anklagas för att vara fascister, och bara rycka på axlarna.

Varför är det då så farligt att urlaka dessa ords betydelse? Ja det säger ju sig självt. De riktiga fascisterna flyger under radarn eftersom alla anklagas för att vara fascister.
Vill man läsa mer akademiska åsikter om SD-Fascism (från riktiga akademiker), från vänster och höger.En ytterligare detalj som påvisar Arnstads uppblåsta ego är bilderna på sig själv som han sprider. På wikipedia är han iförd någon form av tweedaktig akademisk outfit, på sin twitterprofil sitter han med sparringhandskar.....suck. Verkligheten är dock en halvfet journalistslusk.
Vill ni läsa lite twitterhån mot Arnstad rekommenderas @JohanLundberg
 
 
Tillägg nedan:
 
Roger Griffins verkar användas av Arnstad i hans vilda fascism analyser. Nedan plockas Arnstads argument sönder och samman i norska Aftenposten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Några av de titlar Arnstad använt sig av men som senare visat sig vara bluff
Fil.kand-Karln ljög
Kandidatexamen-Lögn (han har runt 90 hp totalt enligt senaste uppgifterna jag hittat)
Militärhistoriker-tror inte Gyllenhaal et all vill vidimera detta
Forskare-i vaddå? Navelskådning kanske
Pluggar på masternivå- Omöjligt eftersom han inte ens är på kandidatnivå
Expert-i vad? Han besitter inte några expertkunskap i något av de ämnen han uttalar sig i
Stridsvagnschef P18-Han blev krigsplacerad som 7,5 mån menig. Utdrag från pliktverket-> (Värnkanonsoldat, P18 Visby, 1987-88 7,5 mån, menig, vitsord: X55). Noteras kan att betyget x-5-5 är rätt uselt.....Tydligen var det så att han ryckte in som Strvgruppchef men blev sedan avpolleterad i förtid och eftersom han inte klarade av PB tjänsten blev han krigsplacerad som flase. Enligt egen uppgift tröttnade han och fick sluta i förtid, vilket låter rätt otroligt.
 
Vad vi vet är att han pluggade el-tele på gymnasiet med kassa betyg och sedan har en läst lite på högskola. Han har skrivit några böcker fulla av fantasier, vilka presenteras som fakta.
 
Den enda titel vilken är rättvisande för Arnstad är MYTOMAN. En återkommande trend verkar vara att han inte förmår fullfölja det han börjat.


4 kommentarer:

 1. Nyckeln till att förstå Arnstad och övriga 87%
  http://www.cha.lt/uploads/posts/2010-11/1289861948_captainobviousexcusemew.jpg

  SvaraRadera
 2. Tänk om alla självutnämnda godhetsapostlar åtminstone kunde flytta till den SKITde så ivrigt förespråkar ... det skulle ge trovärdighet.
  http://www.polisen.se/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2014-12-06-2120-Brak-Stockholm/

  SvaraRadera
 3. Är Gyllenhaal militärhistoriker? Alltså på riktigt med relevant examen....

  SvaraRadera
 4. Mycket finns det att säga om Arnstad men dessvärre inget positivt. Texten "I Ryssland härskar en fascist vid namn Putin" är definitivt ett lågvattenmärke. Folk är så snabba att klistra epitet på de som de inte tycker om, varav fascist och nasist är de vanligaste förekommande. För oss som inte vet; vad betyder ordet "Fascist"? Vad exakt är det som är så illa med detta? Det jag känner till är att de hyllar individen isf kollektivet, är det inte vad vår kulturmarkism håller på med? Och all sport? Görs det inte samma sak där? Om du ändå förklarar vad fascism är, passa på att förklara "Nasismen" också. Wikipedia kan jag läsa men ser ingen koppling till Putin och fascism...?

  SvaraRadera