torsdag 4 december 2014

Hade SD rätt om flyktinglägren?

Som alla säkert känner till gjorde SD:s toppgarnityr ett studiebesök i flyktinglägret Za’atari i Jordanien i början av april. Om jag förstod det rätt var huvudbudskapet från SD innan och efter besöket att deras linje om att påsen med pengar för bistånd-migration skulle fördelas om så att mer pengar skulle gå till hjälpbehövande i närområdet.

Fråga förvånande fick de omedelbart mothugg från media m.fl. som åkte på egna resor till området och intervjuade FN personal vilka sade att pengar inte var en issue.
Som väljare stod man alltså här med två helt olika bilder av vad som gällde. Ville SD ge pengar där det inte behövdes eller var medias motresor styrda av en egen agenda för att motbevisa SD?
Vad jag kan se verkar det som att svaret har kommit nu, samma media har nu larmrubriker om att det inte finns några pengar för att kunna föda flyktingarna i länderna runt Syrien och att dessa riskerar att svälta ihjäl.
SD fick alltså rätt fast med viss fördröjning. Iofs hade kanske media (jag kallar alla andra det för agendan verkar likartad) rätt under sommar & tidig höst och det var först nu som FN upptäckte att stålarna var slut. De som förtjänar mest kritik är väl då kanske FN och de biståndsgivare som inte uppfyllt sina löften om monetära bidrag till UNHCR. Fast å andra sidan, när har någonsin alla utlovade pengar flutit in efter en s.k. givarkonferens? FN borde väl räkna med att alla pengar inte kommer flyta in?
En sak är säker, pengarna håller på ta slut för UNHCR, samtidigt gödslar vi pengar över Bert Karlsson med flera migrationsmiljonärer…det om något är helt rubbat.
En rätt klar indikator på att skattemedel används ineffektivt är att opportunisterna flockas dit. Just nu är allt som har att göra med migration en sådan sektor.

Nedan lite olika klipp om Åkessons resa och flyktinglägren i Syrien och Jordanien.

AB 1 april


SVT Agenda augusti

http://www.svtplay.se/video/2246694/agenda/avsnitt-1

SR 1 dec


Metro 4 dec

11 kommentarer:

 1. Cape East - symbolen för det gränslöst goda
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6035898

  Svårt suga ur staten pengar på ett enklare sätt....alla som tycker nåt annat är onda super N..Z onda.


  Eftersom väljarna vill maxa sin gränslösa godhet så förvånas jag över att vi inte lägger 90% av BNP på barncancerfonden....

  SvaraRadera
 2. "Den som talar sanning, blir förr eller senare avslöjad"
  Oscar Wilde

  SvaraRadera
 3. När en pengarna talar, åker vettet ur. You can bribe a man with sex, drugs or women. The most powerful drug is the Money, as they can buy all and multiply itself via interest.

  SvaraRadera
 4. Du är inne på en intressant koppling. Personligen tror jag det är enda sättet att få till en vettig diskussion kring migrationspolitiken och numerären. Vadå? Jo att sådana som Bert Karlsson kan sko sig på det och tjäna pengar - som bekant får man ju bara bli rik i det här landet via Bingolotto eller som fotbollsspelare - allt annat är fult och antagligen patriarkaliskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. snälla blanda inte ihop allt....

   Det är en DJ.LA skillnad på att starta IKEA och att sko sig genom att ge bort sitt land skuldsätta sina barn.....

   När Wallenberg och Akelius väljer denna stigen kan man inte låta bli att fundera över vad kan tänkas gjort tidigare .....jag säger bara YNKEDOM ..kräk

   Använder mans sedan politiska kontaktnät för att kunna fortsätta på inslagen väg så borde deras "företagande" Quisling märkas

   Radera
 5. Tesen är alltså:
  Vi hjälper syriska flyktingar som kommit till Sverige - Därför kan vi inte hjälpa syriska flyktingar i deras grannländer (vilket är billigare per capita) - Därför kommer de att svälta i december.

  Nåväl. Jag är kanske cynisk men låt oss se hur det är efter nyår. Har de svultit ihjäl pga av "7-klöverns" politik?

  SvaraRadera
 6. Förresten: Är det någon som på allvar tror att SD efter att ha strypt pengarna till flyktingar i Sverige skulle vilja fortsätta ge pengar till flyktingar utomlands?
  Kanske själva definitionen på naivitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller själva definitionen på hur alla målar på SD den "onda" rollen...även du Håkan.

   Fundera själv över hur länge du matar en "hund" som biter dig och dina barn.

   Låt oss anta att SD i en framtid inte skulle välja att skicka pengar så tror jag det i så fall beror på att man inte har råd....( inte ok att skuldsätta sig för att leka helgon )...alternativt dåliga erfarenheter svårt att se till så att det går till bra ändamål.

   Den ständig "ondska" argumentet får stå för dig, själv ser jag SD som ett parti som försöker agera någorlunda pragmatiskt efter verkligheten så gott det går.

   Radera
 7. Mer mer ner för backen ner
  http://www.expressen.se/kvallsposten/lokal-strid--nar-kant-hotell-blir-asylboende/

  De som tillhör de 87% kan ju nån gång försöka ge en bra förklaring till att det ALLTID finns pengar till nya MOTborgare men aldrig till gamla medborgare.

  Blir löjligt när alla som vill se notan och definitivt inte se den stiga mer sak kallas nyfascister...det minsta man kan begära är en jävligt bra förklaring och ekonomisk plan

  SvaraRadera
 8. Sveriges väg
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article11450153.ab

  SvaraRadera
 9. Quisling nytt - Magnus Thelin och Niclas Gustafsson.
  http://www.jonkopingsposten.se/artikel/34421/tv-anrika-tokeryds-herrgard-blir-flyktingboende

  Förstöra sitt land är som att säja varmkorv....undras om alla inblandade i Gazaremsan håller med

  SvaraRadera