torsdag 22 februari 2018

Aggressiv sekularism

Aggressiv Sekularism

Myndigheten för stöd till trosamfund ska visst vara med och ordna konferens. Det hela är kostnadsfritt för deltagarna så jag antar att ni kära skattebetalare får stå för notan.

Ett par saker, förutom det uppenbara slöseriet med skattemedel, fångade mitt intresse.

Till att börja med ska man tydligen "ta oss förbi aggressiv sekularism". Vad tusan nu det betyder. Det låter som att man vill att religion skall få ett större inflytande i samhället, bla ska man tydligen bygga demokratin på sagoväsen och hittepågrejor (om ni läser mer på länken).

Det är ju också lite komiskt att man anser att mångkultur är demokratins grund. Rent historiskt är ju detta hel fel då det väl varit i ganska homogena samhällen som demokratin. Det vore också roligt att höra vad de menar med mångkultur. Man kan ju förledas att tro att det är många olika kulturer och religioner, något som motverkats kraftigt de senaste åren då man i praktiken uteslutande tagit emot folk från samma kultur och religion.  Jmf ex med USA som har sitt diversity lottery (typ mångfaldslotteri). Där är det stopp om för många från ex somalia kommit, eller Vietnam. Där vill man nämligen ha just många olika kulturer för den berömda smältdegeln, tar man bara emot folk från en och samma kultur/religion uppstår prallellsamhällena som muslimska brödraskapet eftersträvar.En av de workshops man ska hålla är hur man gör när ett terrordåd inträffar. Detta låter ju mkt intressant, om det hölls av polisen eller ngn riktig myndighet. I detta fall antar jag att det är en workshop i hur man skall svära sig fri från ansvar om terroristen i sedvanlig ordning ropat Allah Akbar (vilket oavsett vad man kan läsa i MSM, är rätt vanligt).Vill ni förkovra er ytterligare eller kanske rent av anmäla er finns länken nedan.3 kommentarer:

 1. De flesta av oss som inte tror på tomtar och troll brukar väl inte göra särskilt mycket väsen?

  Tycker att de borde tagga ner lite, och lägga till en "workshop" i sekulärofobi.

  SvaraRadera
 2. Vilka ligger bakom kvinnorörelserna? Follow the money. Vilka kan lätt ta över när testosteronet är borta ur samhället och radikalfeminism är infört? Vi är där nu.

  Timeo Danaos et dona ferentes

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Troende behöver inte kyrkor eller samfund annat än för socialt samkväm och ömsesidigt stöd och meditation/bön över klurigheter och etiska spörsmål.

  Kyrkor däremot är att betrakta som de ideologiska kamporganisationer de är, och skall analyseras som alla andra politiska kamgrupper.

  Aggressiv sekularism är en förskönande omskrivning, så att kyrkorna slipper skriva: "Vi vill skära sönder könet på småbarn i guds namn, vad är det för konstigt med det?"

  Jag är dock en varm förespråkare för att troende skall kunna leva efter sin lära. Dock är så kallade troende aldrig villiga att åta sig straffas enligt lärans föreskrivna straffsatser, eller leva efter samtliga guds regler.

  Med andra ord är de maktfullkomliga totalitära hycklare.

  Så gott som inge väljer en restriktiv tro, ideologi eller kyrka om den inte indoktrinerats grundligt sedan barndomen - en insikt som inte gått någon religion förbi. Därav kampen för att få isolera sig och indoktrinera barn samt med (förtäckta) hot om våld tvinga samhälle och stat att anpassa sig efter lärans hjärnspöken.

  Den som behöver ett påhittat hjärnspöke för att agera moraliskt saknar egen moral.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Ovanstående är dels mina tankar, dels ett exempel på vad som troligen avses med 'aggressiv sekularism' - kul att se att kommunisterna inom svenska kyrkan använder sina kunskaper i propaganda, även om den termen har sitt ursprung i påvekyrkan. DS

  SvaraRadera