måndag 19 februari 2018

Migrationsverkets nya prognos

Migrationsverket har släppt sin februariprognos kallad P2.

Då dylika publikationer kan få en något märklig behandling i media brukar jag min vana trogen ge er ett sammandrag så att ni kan bilda er en egen uppfattning nästa gång ni ser Löfven et all stå i TV och prata om miniminivåer.

Vi börjar med antalet asylärenden. Man räknar med 23,000 nya ärenden i år och 7,000 förlängningsärenden. Som ni ser tror man att det kommer öka nästa år igen, famförallt förlängningsärendena, ganska naturligt egentligen då en del måste söka igen om de hade tidsbegränsat uppehållstillstånd.


Det intressanta i grafen nedan är antalet återvändandeärenden. Lycka till säger jag bara!


Under rubriken tillståndsärenden hittar vi den intressantaste siffran, nämligen anknytningsinvandringen. Denna är mkt hög i Sverige och det behövs inga asylskäl. Bara din släktning fått PUT här så kan övriga få komma efter beslut från MigV. Som ni ser är årprognosen 55,000 personer om året framöver.


Migrationsverket räknar alltså med att det kommer 23,000 asylansökningar i år och därtill 56,000 anknytningar. Om 60% får asyl så innebär det ytterligare 67,500 nya personer som skall försörjas på obestämd framtid. Som ni vet är bara 54% i arbete efter 10 år..osv...


En annan rejäl utgiftspost är kostnaderna för migrationsprocesser. Dels har vi den för migrationsdomstolarna i anslag 1:4 om 940 miljoner


Sen har vi den till Anne Rambergs kompisar, asyladvokaterna om 495 miljoner 


Och ytterligare om post om biträden om 320 miljoner.

Totalt över en miljard..... till asyljuristindustrin.


Slutligen kan vi hitta en intressant och förutsebar post rörande ersättning till kommuner. Den sjunker kraftigt framöver av den enkla anledningen att kommunerna övertar försörjningsbördan. Kostnaden för samhället försvinner inte......Sammanfattningsvis är det fortfarande ett mkt högt inflöde av migranter till Sverige och det ser inte ut att avta de närmsta åren. 

7 kommentarer:

 1. En fråga man kan ställa sig är ju varför vi öht tillåter kedjemigration?

  I USA kan man, såvitt jag förstår, lägga in en sk "petition" för viss typ av anhörig, endast en åt gången och processen kan ta några år. Om jag hörde rätt avser USA att stoppa även detta kryphål. Sverige avviker alltså kraftigt genom extremt generös och kravlös migrationspolicy.

  Allt ska betalas av ett relativt litet nettoskattebetalarkollektiv, som dessutom pungslås rätt så hårt av EU (och än hårdare när UK:s nota ska delas mellan kvarvarande).

  Kan aldrig sluta bra detta. Frågan är om vi får någon större sättning, eller om förfallet fortsätter linjärt. Den som känner sig som någotsånär närande bör överväga exit som alternativ till slavarbete till 75+

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Ett svenskt Sverige verkar inte direkt vara något som skall existera vare sig i idévärlden eller sinnevärlden.

  Jag har svårt att finna andra förklaringar än att våra härskare är fanatiker i mångkulturens och globaliserings (alltså kosmopoliternas) kyrka. Det jag finner än mer märkligt är deras totala blindhet för demografi och kulturers etnocentrism.

  De (och vi, anser de) eftersträvar alla folks förbrödring. De flesta av jordens folk eftersträvar att deras barn skall leva bättre liv än de själva, utan över gräns. I detta finns tydliga automatiska och autonoma konflikter, vilka ignoreras eller slätas över med slagord.

  Parallellerna med kejsar-Kina, eller kommuniststaterna ligger nära, och är välkända.

  Frågan är om det går att svänga runt denna utveckling, och om det ens är önskvärt? Medan jag kan se ett egenvärde i att mitt land och mitt folk fortsätter att existera annat än i historieskrivningen är det inte säkert att det gynnar övriga länder som infekterats av mångkultur, massinvandring, islam och andra civilisatoriska svulster.

  Kan man tänka sig, att ju snabbare Sverige kollapsar (och dessutom från en idealposition att genomföra nationalstatens och folklandets upplösning och uppgående i en semi-global gemensam union) desto snabbare och enklare kan andra länder i Europa vända denna utveckling, befria sig från afrikaner, araber och andra invaderande folk och på sikt även hjälpa oss att göra detsamma?

  "Se på Sverige" säger man redan nu alltmer.

  Som min far en gång sade till mig: "Du kan vara ett gott föredöme eller ett varnande exempel".

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Det är en mörk agenda förmodligen har man lättare kontroll på ett land som inte har starkt och framgångsrik etnisk befolkning. Sverige Tyskland alltid testmarknad i allt. Målet ett världs-EU och val i varje land som inte betyder något. Trump har försenat agendan med några år.

  Brara se politiker som Fredrik och Annie åka till bilderbergmötet och komma hem ännu mer skogstokiga utan ett uns av sunt förnuft kvar. Och på några få år lägger man ner försvaret och fyller hela landet med utländska män. Nu några decenium kvar innan islam har majoritet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, söndra och härska med identitetspolitik. Gammal metod i postmoderna kläder.

   Radera
 4. "23,000 asylansökningar i år och därtill 56,000 anknytningar. Om 60% får asyl så innebär det ytterligare 67,500 nya personer som skall försörjas på obestämd framtid."
  Dina siffror stämmer inte, 60% av 23000 = 13800 personer (med 50% stämmer siffrorna dock).
  13800 + 56000 = 69800
  Tyvärr kommer man inte att bli av med resterande 40% heller som då går under jorden, försörjningsbördan blir stor.
  SCB´s prognos är att Sverige blir en miljon invånare rikare inom 8 år (10 miljoner blev vi i januari i fjol).
  Begriper inte hur dessa skall kunna försörjas med skattemedel, än mindre få bostäder, utbildning och vård.
  Efter sju år kostar en "nyanländ" fortfarande 95000 kr i snitt.
  Vi kommer också att lämna Sverige om valet skiter sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo räknade på 50%, då jag inte gillar att överdriva för att inkassera ngn poäng.

   Valet kommer med säkerhet skita sig då S & C är lika maktsugna så får vi se Regeringen Löfven bestående av S, C och Mp/L, vilket jag gisade redan 2016 och står fast vid.

   Radera
  2. Kostar 95000 i sek i snitt per år? Måste rimligtvist vara mer. Läggs på ett par miljarder i kostnad varje år iallafall. Och ja, man kommer vara tvungen att lämna.

   Radera