fredag 16 mars 2018

Böneutrop och metadebatten

I god svensk anda pågår nu en metadebatt om böneutrop från minareter/moskeer.

Många försöker vrida frågan till att handla om hurvida budskapet är viktigt och exakt vad budskapet innebär. Är det gud är större=underkastelse av alla som är inom höravstånd eller är det bara att man tycker god är större rent allmänt bland de troende utan vidare tolkningar.

Min mening är att det är helt irrelevant. De kunde lika gärna brölat kom och ät glass eller våra mattor är mjukare än era. Oavsett är det ett inkräktande på mina negativa rättigheter där jag skall slippa bli pådyvlad saker i mitt hem. Jamän Jehovas som knackar på då? Jo men öppna inte då, de bryter sig knappast in. Ljud är dock svårt att skärma sig från och det ska inte behövas heller. Jamen kyrkklockor då? Ja de är störande, men har av gammal hävd fått klonga i hundratals år. Skulle man aldrig haft kyrkklockor så hade de svårligen fått tillstånd att börja klonka nu.

Vad gäller böneutrop så tillkommer också den försvårande omständigheten att många moskeer i Sverige är salafistmoskeer där hatbudskap sprids, men som ni vet är ju min lösning precis som i Tyskland att helt enkelt förbjuda dessa och stänga dem då de är antidemokratiska och vill störta samhället. Som jag skrivit i flera år är ju terroristerna inte några ensamma galningar utan de får ett stort moraliskt etc stöd och rekryteras ur de salafistiska kretsarna samt hämtar sitt idégods därifrån.

Skulle man komma fram till att det är helt ok med böneutrop 5 ggr om dagen så finns det ingen gräns för hur långt detta kan dras av andra som villl göra reklam för sina aktiviteter. NMR kanske börjar med megafonbil några ggr om dagen (ja glassbilen är ett känsligt ämne för många och jag tror det finns diverse processer kring dess tutande). Pastafarier kanske klonkar på durkslag när man ska samlas till rituell nudelmiddag etc.

Det är också lite konstig vinkel på debatten, man utgår bara från att de som är för hur det är idag skall argumentera för sin sak (dvs inga böneutrop) istället för det enda rimliga att de som vill ha ngt nytt motiverar vargör de ska låta sin underordnade positiva rättigheter inkräkta på folks negativa rättigheter. Det är ju knappast så att de inte kan utöva sin religion utan böneutrop över nejden. Det går ju alldeles utmärkt att ropa bäst man vill inne i moskeen.

I denna veva har också Regeringens utredare den mkt partiske Ulf Bjered kommit med sin rapport om formerna för statens 80-90 miljoner i bidrag till religiösa samfund skall hanteras. Bl.a. Föreslås att man ska kunna tvinga tillbaka bidragen om det visar sig att islamister fått det. Det går alltså inte nu.....

Dock ska ni veta att detta stöd är en droppe i havet gällande bidrag med skattemedel till religion. Studieförbundet Ibn Rushd som står muslimska brödraskapet nära får ex mkt större bidrag för sin "studieverksamhet" och så fortsätter det från diverse olika mymdigheter och allmänna arvsfonden (men detta har jag skrivit om många gånger förut under flera år). 

Slutligen kan jag konstatera att en och annan murvel verkar ha vaknat nu och insett att det vimlar av islamister i Sverige och att dessa lever på skattemedel. Var var ni alla tidigare år när vi andra påpekade detta?

Från DN idag
3 kommentarer:

 1. Jag växte upp på 90-talet och minns debatten om bygget av Stockholmsmoskén på Södermalm i Stockholm. Då handlade det om minaretens vara eller icke vara, dvs. om Islamiska förbundet skulle tillåtas att smälla upp ett minarettorn på Ferdinand Bobergs konverterade kraftstation. Kritikerna – för sådana fanns på den tiden – menade att detta var ett första steg mot böneutrop och att bygglovsansökan därför borde avslås. Islamiska förbundet och deras svenska medlöpare menade att minareten bara var tänkt som utsmyckad, några böneutrop skulle det aaaaaldrig bli tal om, nejnej, det behöver ni inte vara oroliga för inte.

  Resten är, som det brukar heta, historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Vi som växte upp ännu tidigare minns vad de så kallade rasisterna sa skulle inträffa om Sverige tillät invandring från MENA och Afrika:

   Våldtäkter av aldrig tidigare skådat slag där svenska kvinnor blir offer just för att de är svenska.

   Grovt våldsam brottslighet; total hänsynslöshet och med noll respekt för polis och rättssystem.

   Korruption och maffialiknande klaner.

   Stamkrig (som Pia Kjaersgaard kallade det).

   Inbrottsvåg riktad mot de svagaste. Bedrägerier.

   Islamisering.

   Allt avfärdades av Bengt Westerberg, Ingvar Karlsson, Annika Hagström, Jacob Dahlin, och en helt samstämmig journalistkår samt samtliga kultur'arbetare' som grova rasistiska fördomar om stackars flyktingar som inget hellre vill än bli svenskar.

   Men så var det få judar som kunde förutse Förintelsen också.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  2. "Men så var det få judar som kunde förutse Förintelsen också."

   Just det Rikard, de flesta judarna trodde att "det inte kunde hända här" (Tyskland). Och när de till sist förstod var de inlåsta (i princip kunde bara de med kontakter/pengar/bägge ta sig ut då).

   Det brukar kallas normalitetsbias, att man tror att det ju trots allt inte kan gå illa, för det är ju Sverige, typ.

   De smartare, som har huvudet tillräckligt på skaft för att göra en egen kall analys kan givetvis med tydlighet se var detta landar utan kursändring. Det är ju ingen tillfällighet att en mensan numera sitter i Spanien. Bara på valutakursen har han ju gjort ett fördelaktigt beslut, svenska SEK (aka Shitcoin) har försvagats rejält sen hans flytt.

   Detta är en viktigt poäng som Utlanssvensk brukar göra. När den senfärdige ska göra exit kan de bli trångt i dörren och dyra biljetter. En fastighet är bara "värd" det de någon är beredd att betala för den. Ligger den i ett före detta fint område som numera frekvent raidas av kriminella, med skottlossningar etc, så kan värdet gå mot noll. Detta har hänt i amerikanska städers villaområden förr. Man riskerar alltså att drabba dubbelt, lågt pris på huset och betalt i en skitvaluta.

   Radera