torsdag 1 mars 2018

Sydafrika på väg mot avgrunden

Idag blir det en liten utblick söderut. Nämligen Sydafrika. Zuma blev ju avsatt nyligen och vissa lovord hördes om den nye ANC presidenten. Vi ska dock minnas att ANC gått från socialistisk frihetsrörelse till ngt moderata under Mandela till mer och mer extrema i takt med att korruptionen ökat och fattigdomen inte har kunnat tacklas eller tyglas.

Sedan några år finns det en lag som gör att land köps upp av staten och skall delas ut till anställda eller andra. Det har dock gått efter principen "willing buyer willing seller""

Den 27/2 kom dock ett radikalt skifte när ett nytt lagförslag stöddes i parlamentet. Förslaget kom från radikala EFF som är i opposition i parlamentet. Nämligen expropriation utan kompensation. Förslaget fick stöd av ANC. Känns det igen? Jo Zimbabwe. Att det skulle lyckas i SA är högst otroligt. Till att börja med har den pågående reformen gått otroligt trögt, kanske inte i så måtto att inga sålt, då många farmare faktiskt passat på att få något för sina marker, men utdelningen av land och brukande av densamma har inte fungerat. Att man nu tror att det kommer gå som smort när man tvingar till sig marken är ren idioti såklart.

Det förekommer fortfarande våld mot vita farmare och många har lämnat landet. Att mkt radikala röster som EFF får stöd av ANC kommer troligen driva på hot och våld och Sydafrika kommer gå en mörk framtid till mötes, enligt min uppfattning.

EFF är mkt besatta av ras och hudfärg och har bl.a hetsat mot både kineser och indier då dessa är lite semivita.

I svensk press tycker jag man har lite dålig rapportering från Sydafrika, kanske tar det emot att skriva ngt negativt om sina gamla gullgossar i ANC?

Malema nedan är EFFs ordförande.

4 kommentarer:

 1. Hej.

  Vet inte om du sett det men i förra bloggpostens kommentarsfält dök det upp ett inlägg som ser ut som en spam-annons för magiska tjänster.

  Ang. Sydafrika: det som nu sker är det som så kallade rasister sade skulle ske.

  Som en gång engagerad i kampen mot apartheid är det bittert att inse hur fel vi hade om svarta sydafrikaner i allmänhet och ANC i synnerhet.

  Kommer Sverige att erbjuda de boer som snart måste fly sitt hemland asyl?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo spambottar som gör kommentarer. Raderar dussintals....

   Radera
 2. Holodomor version 3.0, efter Ukraina och Zimbabwe. Liksom i fallet med Zimbabwe, kommer förstås dumj*vlarna i div hjälporganisationer åka ner för att lindra svälten sydafrikanerna är i färd med att förvålla sig själva.

  Om 30 år räknar Pew Research med 30% muslimer i Sverige. Gissa hur de kommer att behandla svenskarna, inkl de som producerar maten (ledtråd: se hur de behandlar snöröjare och sjukvårdspersonal). Då riskerar vi Zimbabwe-förhållanden även här.

  -Radovan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar Centerpartiet Islamisterna makten så har de nog majoritet på 10år.

   Radera