måndag 19 mars 2018

Hanif Bali och syltryggarna

Vänstern har återigen vunnit ett drev genom sina kanaler i MSM.

Till att börja med ska jag klargöra att jag inte är ngn odelad fanboy av Hanif Bali, jag vet att han ingick i Reinfeldts knapptryckardivision. Men av dagens moderater har han faktiskt tydligt tagit avstånd från tidigare  politik och den store ledaren, ngt som hedrar honom.

Bali har främst i sociala medier genom sin spetsfundighet, ironi och snabbtänkthet fått många fd moderater att börja fundera på om M kan var ngt igen. Genom sin popularitet hamnade han tom i partistyrelsen.

Men han har varit mkt obekväm då han inte jamsat med på samma sätt som många andra borgerliga politiker, han ger svar på tal helt enkelt. Ngt jag gillat.

Man har tidigare försökt dreva mot Bali, ex när man försökte vrida det till han ville avrätta alla skäggbarnen....eller ngt sådant.

Nu kommer dock det märkliga i den här soppan där man lyckas få moderaterna att sparka honom (i praktiken) från partistyrelsen och ev från twitter. Han har också på FB gått ut och gjort avbön under galgen.

Vad är det då som hänt?
Patrik Oksanen på Hela Hälsningland skulle tydligen intervjua ngn från Ukraina, kontakten föreslog på ngt vis via UD. Chank Frick på Nyheter idag hade fått ut mailen från UD om detta och gav till Bali för det var tydligen inte av intresse för nyheter idag. Bali skickar ut ngn tweet om att UD beställt ngt från Oksanen och bifogar mailen mellan UD och Oksanen.

Då tar det hus i helvete och DN och UD undrar om UD är avlyssnade och när det framkommer attBali fått mailen från nyjeter idag så går han tydligen Putins ärenden.

Det som hänt är alltså att Bali delat en offentlig handling på twitter och pikat Oksanen om hans samarbete med UD. (För övrigt anser jag att Oksanen är en mkt överskattad säkerhetspolitisk "analytiker" som inte drar några intressanta slutsatser på det begränsade mtrl han använder).

Jag tycker det är fullkomligt skandalöst och ryggradslöst av Moderaterna att tvinga bort Bali pga det i fetstil ovan. Att man alltid böjer sig så fort DN drevar lite är skamligt. Man har nu låtit socialister styra i 4 år utan att fälla dem, men Bali fäller man för han delar en offentlig handling som han fått av Nyheter idag. 

Jag kommer garanterat inte rösta på M i höstens val, även om M börjat föra en ngt rimligare politik så visar deras ryggradslöshet att de inte är att lita på. 

Vilket är nästa lilla drev i DN som de viker sig för?


36 kommentarer:

 1. Har svårt att förstå det här med Nyheters Idag ryssvänlighet. För mig får man vara hur ryssvänlig som helst så länge man förespråkar ett starkt försvar som omedelbart hjälper Finnar eller Balter om de skulle hotas av Ryssland. För jag tycker det är en stor skillnad på att vara ryssvänlig och ryssapologet och jag har inte läst något ryssförlåtande i Nyheter Idag. Visst kan jag ha missat det och får det i så fall gärna påpekat.
  Oksanen har jag lite svårt för, kanske skriver han bra försvarspolitiska inlägg, det kan jag inte bedöma, men att som han håna SD väljare, när han rimligen vet att de är en majoritet bland de som utgör det försvar han omhuldar, tycker jag är svårt att förstå.
  Han om någon bidrar till den polarisering han så gärna varnar för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ni kanske vet har jag en bakgrund inom försvarsmakten samt goda kontakter på mkt centrala positioner där och är mkt medveten om Rysslands krigsförberedelser samt agerande mot Sverige, men att hela tiden ropa Ryssen kommer gynnar enbart Ryssen för folk tröttnar, precis som i sagan.

   Radera
  2. Dessa individer har ett ansvar att gå ut med det för att nyansera debatten nu när rysshets används för att tysta debatten.

   Radera
 2. Pelle Zackrisson arbetade bland annat på Hela Hälsingland, samma redaktion som Patrik Oksanen, fram till den 6e februari i år och var således kollegor när mejlkorrespondensen med UD inleds. (som det förefaller), i just denna fråga, om hur det kom sig att någon på redaktionen, kom upp med förslaget / idén att ställa frågan specifikt till UD om att begära ut korrespondens mellan UD och Oksanen. Vad ska en expeditionschef göra :-) i fråga om expedierad korrespondens, som så fort den lämnar myndigheten och inte är belagd med sekretess, utgör allmän handling.

  PZ, med förflutet på SR, börjar på NI som redaktionschef. Det är alltså, signalspaningen, fråga om kunskaper om normala upparbetade kontakter. Spaningen uppkom som en vilseledande manöver för att skydda en källa, sannolikt på UD, som kände till att det var NI, CF eller PZ, som begärde ut korrespondensen. När sedan dessa herrar inte gjorde något nummer av det hela, utan av någon okänd anledning förmedlade denna till HB, som man vet är en nagel i ögat på DN, och så klart även lovligt byte för uppdragsgivaren bakom Mitt-Nytt, alltså ägar- och kapitalintressena bakom köparen av Centerns gamla Heimat-media är knutet till DN/Expressen-sfären, så är det inte märkligt alls, att NI tyckte att korrespondensen med Oksanen var värd att publicera på twitter.

  När HB publicerade info som UD visste att NI begärt ut, så tog det väl inte lång stund inan det tog hus i helvetet om rysk signalspaning under fredagen i DN.

  I det korta perspektivet förlorade HB och även M, i det längre vann de sannolikt.
  Det är rätt tramsigt allt, och sätter lite fingret på hur nervösa alla är, för samröret med SD, några rysskopplingar finns inte i någons föreställning. Det är mer fråga om:
  He said Jehova - stone him. Äkta svensk ängslighet. S.W

  SvaraRadera
 3. M borde ha lärt sig för längesen att man inte har ett sk*t för att fjäska för vänstern.

  Nu inleder man valkampanjen med att böja sig framåt för vänstern i tron om att det skulle ge någon som helst fördel. Snygg tajming att snöpa Bali samtidigt som C går full Fatemeh och köper Afghan-amnestin. Grattis och taharrush. Tack och godnatt, Alliansen.

  Det gick nog inte så bra att plocka väljare från SD det här valet, käre Kristensson (imperfekt, eftersom ni har skjutit er i båda fötterna med så grov kaliber att ni kan glömma rehabilitering före september). Samtidigt har SD fimpat belastningen Kent Ekeroth och värvat sansade Jonas Andersson, så just nu är det extra opinsamt för urlackade borgare att gå till den mörka sidan. För den som tror det hjälper. Å andra sidan, vart f*n ska man annars gå?

  -Radovan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kika med MEDs partiprogram igen. En del av deras företrädare är riktigt bra, medans andra varit rätt PK-skitnödiga.

   Radera
  2. Kikade själv igenom några av MEDs olika politikområden nu när de börjat släppa valårsprogrammen, väldigt välarbetat och med flera riktiga (positiva) bomber. Migrationsprogrammet är bra, mycket bra. Rättspolitik lika så. De har t.o.m ett miljöprogram (!) som jag tycker fungerar i verkligheten.

   Därtill verkar den PK-talesperson som jag gissar att du refererar till (som kom ihop sig med Utlandssvensk) ha lämnat partiet?

   Vettigast hittills. Som borgerlig har det svidit att rösta SD, Alliansen har ju helt gått vilse och det är väl endast KD som fortfarande är att anse som borgerliga, men de saknar både politik, framtoning och vilja att regera.

   Det blir förmodligen en röst på MED, om inte annat så för att få den etablerade borgerligheten att fatta varåt de bör gå.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 4. Intressant att så många bakom Hanif för hans mer framfusiga, icke-PK och rakt-på-sak stil samtidigt vill förfäras över Trump och hans framfusiga burdusa stil. Hanif har alltid varit en trump-light, och som vi ser, det räckte inte hela vägen, eftersom han fortfarande är politiker ut i fingerspetsarna och inte klarade av att gå emot partipiskan. Det hela visar att Sverige fortfarande behöver en Trump som inte låter sig backas på reträtt vare sig av media eller rent av sina partikamrater, men det ser inte ut som om vi är på väg dit än tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är synd att vi saknar ståndaktiga politiker, sen är väl inte Trump så ståndaktig, han verkar snarare smått obegåvad och saknar den insikt och kunskap man kan önska från en ledare, men hans stil skulle ju röra om i grytan. Lite Bert Karlsson över honom.

   Radera
  2. När du gnäller över trump, vad har du för källor?
   Samma källor som sa att han aldrig kunde vinna ?

   Radera
  3. Ha jag var en av få som trodde Trump skulle vinna, vilket jag skrev på bloggen. Trump vann inte på sin egen förträfflighet utan på andras inkompetens och att folk tröttnat på etablissemanget som känns avlägset. Att man då bäljer en från Wallstreet, som sänker skatten för investmentbankerna. oh well. Att han helt saknar insikt om säkerhetspolitik är uppenbart för alla som kan ngt och följer hans twitterdiplomati, nästan lika kass som Obama.

   Radera
  4. Trump gick till val på att ge militären mer resurser och att kräva av alla natoländer att dom faktiskt ska investera dom 2% bnp man ofta talat om.
   Hur kan du påstå att han inte förstår säkpol?

   Radera
  5. jag skulle inte kalla någon som under decennier skött ett globalt fastighetsimperium, som outsider nästan tagit över republikanska partiet och vunnit ett presidentval, som obegåvad. Sen att han håller på att skapa fred med Nordkorea, får Kina att kuva sig och att ordna upp inom amerikansk säkerhetspolitik visar att twitterdiplomati fungerar utmärkt, det är gammeltänk som ännu inte insett potentialen med sociala medier, bara pratar om det som något som måste kuvas under msm.

   Radera
 5. När det har med Ryssar att göra ska man gå in till Cornu, han ser ser ryssar bakom varenda buske. Putin skickar dessutom en arme skribenter till cornus kommentarsfält, alltid god underhållning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, är du paranoiker om du verkligen är förföljd?

   Vänligen
   Roten

   Radera
  2. Lite paranoia har varit fördelaktigt evolutionärt.

   De av våra förfäder som mötte predatorer med en rymdkram, fick ofta inte chans att bidra med sina gener..

   Radera
 6. Nu vet vi att det är helt normalt att staten beställer artiklar från nyttiga journalister. Gäller detta alla stater?

  SvaraRadera
 7. OT:

  Det har varit ganska tyst om flygskatten, den införs redan 1/4. Den är rätt bså häftig tex 400:- person till Thailand (alla över 2 år) så en familj på 4 får 1600:- extra i skattenota.

  I praktiken är detta en slags exitskatt från Sverige (även om man kan komma undan med bara 60:- till Europa). Det är dessutom extremt korkat och kommer med till visshet gränsande sannolikhet påverka BNP negativt (i ett känsligt läge därtill). SGS som alla länder som infört flygskatten har tvingats att dra tillbaka/reducera den då negativ ekonomisk påverkan blivit större än de väntade skatteintäkterna.

  Skatten har några brister (om jag nu sett rätt) men det får väl bli en överrsakning för de haschtomtarna som skapat den. Mitt tips är att man tvingas patcha detta rätt snabbt.

  Sett i ett större perspektiv så stängs nu svenske skattebetalaren in allt mer. Postnord/Tull gör upp om att småpryttlar inte ska få passera skattefritt. Maggan aviserar exitskatt på kapital. Och varje gång någon besöker Sverige får man alltså betala en exitavgift på 400:- (om slutdestinationen är tillräckligt långt bort).

  Lägg därtill lite återinförda skatter som förmögenhetsskatt, arvsskatt och kanske en fastighetsskatt och det blir inte så mycket kvar med i säcken om man till slut lämnar dårhuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte kronans utveckling, som jag tror är svag.

   Radera
  2. Ja och värre blir det för svenska pesos. April 2009 var det 11 kr för 1 Euro. 15 kr för 1 euro om 4-5 år?

   Radera
  3. @ Tartarus

   Ja precis, vi har ju diskuterat detta inte minst med Utlandssvensk tidigare, att en kronkollaps gör att behållningen av tex en husförsäljning vid exit inte räcker så långt utomlands. Ofta samverkar negativa faktorer, en högre fastighetsskatt spär ju på ett boprisfall osv. Det kanske inte många tänker på är att hus är värt precis så mycket någon är beredd att betala för det, inte ett öre mer!

   Under 90-talskrisen förekom det att svårsålda fastigheter överläts "mot revers". Det var ändå i ett mycket stabilare land, socialt/demografiskt sett. Om ett område drabbas av mycket skjutningar/inbrott och liknande kan fastighetsvärderna påverkas mkt negativt. De finns exempel i USA där förorter, där kriminaliteten tagit över och förut värdefulla hus blivit i praktiken osäljbara och fastighetsvärdet sjunkit till kanske några 10.000.tals dollar. Många har övergetts och blivit "crack houses".

   Ditt hus är alltså inte en säker tillgång förrän det sålts och du fått betalt i en konvertibel valuta, som du får ta med dig.

   För egen del har jag fördelat om stor del mina placeringar från SEK till tillgångar i utländska valutor, det känns bra. Det sagt, kan man knappast säga att SEK är för högt värderad i nuläget, och skall ner mer kortsiktigt. Det är snarare så att Ingves håller den låg, samtidigt verkar omvärlden ha fått upp ögonen för riskerna i Sverige, även om ratingen förblir i toppklass för närvarande.

   Radera
  4. Kollade igen, Euro var som högst uppe i 11.65 den 6/3 2009

   Radera
  5. EURSEK kan nog utan vidare gå till 15 vid en svensk lokal krasch (allt annat lika). NOKSEK var väl uppe i nånstans 1.25 (nu ca 1.06) när krisen var som värst så marknaden kan skilja kronorna åt..

   Shitcoin är en äcklig valuta som används politiskt till att putsa felaktigheter i Sverige på svenskarnas bekostnad. Det är rätt komiskt att de notoriskt misskötta sydliga ekonomiernas invånare sitter på hårdvalutan nu, medan det strävsamma norr, som aldrig tar springnotor, får Shitcoins som tack för de groteska bidrag de ger till allt och alla (migranter, EU, skattependiare, politiker).

   Radera
 8. Problemet är väl mest att Bali varit medvetet oärlig. Handlingarna fick han från Nyheter idag, medan han hävdade att han "hittat dem i sitt flöde".

  1. Han ljög. Det skadar i allmänhet förtroendet för nån.
  2. Som riksdagsman gick han rätt ut med uppgifter han fått i handen av en overifierad källa. Karln är lättlurad, tänk nästa gång nån vill ha ut en fejkhistoria - bara förfalska ett brevhuvud och sätta papperen i handen på Hanif.

  Rätt agerande hade naturligtvis varit att kolla storyn - att begära ut handlingarna själv. Och sen gå ut med det hela.

  Slutsatsen blir att Hanif är ett potentiell "nyttig idioter". Och idioter bör man hålla koll på.

  Du gör lite samma sak själv här genom att bara presentera en sida av saken, nämligen att Hanif gick ut med det hela offentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja o store Ben, jag är också en nyttig idiot. Eller så är du det som valsar på i id vänsterns fotspår. :F

   Balis fel var att inte direkt säga att han fått det av Frick, men NI är väl typ släkt med Adolf så han vågade väl inte säga det av rädsla för drevhjonen.

   Radera
  2. Men hördudu det var väl en rätt slapp argumentation? "valsar på i id vänsterns fotspår." Vad betyder det ens? Sen skrev jag inte att du var en nyttig idiot, bara att du gjorde samma misstag som en nyttig idiot.

   Till yttermera visso så är det så att Hanif Bali ljög, han ljög om nånting viktigt och han ljög för att rädda sitt eget skinn.

   Vad tycker du om den typen av politiker? Är det ett acceptabelt beteende av en politiker att ljuga för att släta över ett helt eget misstag?

   Radera
  3. Denna metadebatt är rätt ointressant. Visst Hanif ville inte säga att han fick mailen av NI, men de var ju autentiska, inte någon avlyssning av UD som DN ylade om, utan vanliga offentliga handlingar. Tycker hela historien är anmärkningsvärd att M mfl böjer rygg för skrikvänstern i sin iver att tysta folk.

   Radera
  4. Jo, hanteringen av affären är egentligen konstigare än affären. Jag köper faktiskt Balis förklaring att han felvärderade nyheten då han varit okunnig om att UD:s insäljande var praxis. Hursomhelst har han inte begått något olagligligt.

   Hanteringen där M:s sk ledare kastar folk under bussen på begäran av en gammal kvällstidning på dekis, visar däremot att Kristersson är en usel ledare och inte mogen att axla några större uppgifter.

   Radera
  5. Jaha, du tycker det är ointressant, jag tycker det är skitintressant att alla andra i affären är "syltryggar" när Bali var den som ljög direkt för att rädda sitt eget skinn. Det är väl han som iså fall är den största syltryggen i sammanhanget? Och sen fortsätter du med trötta uttryck som "böjer rygg för skrikvänstern", ja, det var ju precis, exakt det som Bali gjorde t o m innan det börjat storma omkring honom. Han ljög i preventivt syfte för att han visste att han skulle få kritik om han berättade sanningen. Är det nån som är piskad av "skrikvänstern" (vad är det ens?) så är det väl Bali, som självcensurerar sig och ljuger innan "skrikvänstern" ens uppmärksammat honom?

   Att Bali sen åkte in under bussen, tja, han hade ju precis bevisat att han var en syltrygg och en lögnare.

   Radera
 9. Efter att ha ögnat igenom en hel del efteranalyser, förefaller det som:

  - att detta med signalspaningen :-) kanske ändå var något överdrivet eller möjligen fejkat.

  - av Oksanens artikel att döma ska han fika med Bali och vända blad, och så verkar Oksanen
  grnom inpasset något antyda att tidigare kollegan PZ inte kände till några kontakter mellan PO och UD.

  - Däremot är det PZ som beställt ut handlingarna av UD, alltså gällande sin tidigare kollega,
  och sedan lämnat handlingarna till Chang, som sannolikt i samråd med PZ, inte såg någon grej att publicera, varför handlingarna skickades vidare till Hanifs "flöde"

  - Hanif har bara visat sig obetänksam, dvs han publicerar korrespondensen i samband med att PO publicerar sin artikel, som en liten demonstration, eller betalt för någon gammal ost, eller bara tjuvnyp.

  - Alla förefaller rimligt överens om att UDs kontakt med PO inte är vidare märklig, eftersom ämnet berörde säk.pol och Ryssland.

  - Att Hnaif snabbt som attan kom på att han gjort bort sig, eftersom någon på UD ganska bergis visste att det var PZ som begärt ut handlingarna, innebar väl att det fanns en relation mellan NI (dvs PZ) och Bali.

  - Opinionsmässigt är NI inte rumsren, och detta öppnar upp för lite frågor till Bali, som så klart inte har någon lust att skylta med var han fått handlingen ifrån.

  Ett korrekt svar hade varit att säga som det var: UD vet vem som begärt ut handlingarna, denne har i sin tur skickat handlingen vidare till mig, av någon anledning, och jag var dum nog att lägga ut det i mitt flöde. Jag var dum som en gås, även om det var fråga om allmänna handlingar.

  Det är ju detta med att DN blandar in signalspaning, när det egentligen är fråga om att någon på UD reagerar, efter att PZ begärt ut handlingarna, sedan är det tyst, sedan hör väl sannolikt PO av sig till UD om vem som begärde ut handlingarna, sedan är det nog så att någon på UD tipsar DN, där ingen vet vilken hypotes som läggs upp om hur det kom sig att PZ från början begärde ut handlingar. För en sådan begäran, måste vara tämligen exakt formulerad, och specifit gälla e-post under en viss period som expedierat via UD, vilket är rätt mycket, och kanske ev var spelad att gälla just PO.

  Hur som helst är det en ganska futtig fråga egentligen, och något småklantigt agerat av HB, som sedan faktiskt fick orimliga proportioner, genom att UD / DN drar igång en stor Bongotrumma. Skälet att dra en bongo är en annan femma, var det fråga om signalspaning ska detta inte ut, och är det inte sign.int sacka man inte ut med det, eftersom det dels inte är sant, inte relevant, och skapar förvirring, vilket alltså var syftet, där det faktiskt inte heller är märkligt att någon på UD reagerar, att PZ förfrågan hamnade hos Bali, eftersom
  PO med rätta borde vara intresserad över hur hans kontakt med UD blev publikt offentlig,
  eller en poäng av, trots att det inte var en poäng, eftersom det var en vanlig offentlig handling.

  En rad tillfälligheter och felaktiga bedömningar leder till en höna av en fjäder.
  Ni har fått mycket uppmärksamhet, inte minst Chang.

  Moderaterna har blivit av med en valarbetares twitter, men ingen kan säga om detta är bra eller dåligt för valet. HB kommer att få mycket mer tid över att tänka och reflektera, och moderaterna har fått något att tänka på, avseende reaktioner och partidomstolar, innan sakernas tillstånd satt sig.

  Alltså, en massa människors fokus hanterar och analyserar en fråga av typen:

  - "Där är ett äpple"
  - "Oj - är det ett äpple"
  - "Ja, det är verkligen ett äpple, därtill grönt."

  Istället för att lägga tid och energi på annat, och så har Moderaterna fått en äppelfråga i knät, och diskuterar detta med takhöjden. Ängsligt är det.
  Vinnare? Chang. (Egentligen även HB, in the long run)
  Förlorare, moderaterna + alla frågor som annars fått rättmätigt fokus.
  Oviktiga frågor blir stora, och viktiga frågor tappas bort i bruset.
  S.W

  SvaraRadera
 10. Vi ser ett skifte. Så tydligt. Ny media vinner över msm. MSM har nu förutom fejk news bara sport, korsord och dödsannonsläsare kvar.

  Enmansredaktoner utan några pengar tar över, ledarsidorna, uvell, nyheteridag, friatider etc. Kommer hundratals underifrån går inte att stoppa. Tänk när dessa får annonspengar (blockeras mer eller mindre av msm) och kan börja bygga upp redaktioner.

  SvaraRadera
 11. Om moderaterna inte kan ställa sig bakom en i partiledningen för en liten skitsak som denna, hur skall jag då kunna räkna med att dom står upp för oss vanliga väljare?

  För min del är det slut med moderaterna blir förmodligen MED om dom visar lite framfötter

  SvaraRadera
 12. Källkritiken består av kriterier som utvecklats inom historievetenskapen för att värdera uppgifter (fakta eller bakomliggande orsaker bakom fiktiv fakta) i historiska dokument; vad är myter och propaganda?

  Vad har förändrats genom muntlig berättartradition, vad är vägen från en muntlig utsaga till en skriftlig? Hur skiljer man på sant, sannolikt och falskt, vilka förklaringar och vilka faktaunderlag är tillförlitliga och vilka är det inte. Vilka underlag ska man överhuvud använda sig av i efterhand, för att försöka förklara ett visst skeende. Jo, gissa om framtidens historiker inte kommer att ha det enkelt.

  Rekommendationer till en student som ska skriva en B- eller C-uppsats, eller skriva en avhandling, eller överhuvud taget något som gör anspråk på att säga något som är tillförlitligt, är att ställa följande frågor till källmaterialet:

  1. Vem är källans författare?

  2. Är författaren neutral, företräder författaren ett intresse?

  3. Vem är det som finansierar och betalar författaren jämte publikationen?

  4. I vilket sammanhang och syfte har källan tillkommit?

  5. Är informationen skapad genom författarens direkta närvaro, dvs är det en skildring/beskrivning av något med närhet i tid och rum?

  6. Eller är det en normativ uppfattning om något?

  7. Har källan noter och källhänvisningar som går att kontrollera i sin tur?

  8. Kan andra kontrollera uppgifterna?

  9. Redovisar författaren metod och tillvägagångssätt som vederbörande har använt för komma fram till sina slutsatser på ett sätt så att undersökningen eller experimentet kan upprepas? (Alltså hypotetisk deduktiv metod, som i allmänhet lärs ut på högre utbildning, i vart fall förr.

  10. Går det att hitta andra trovärdiga källor?

  Att tex studera källorna till Koranen är inte möjligt, eftersom de dels inte är åtkomliga, dels så finns inte språket kvar, som konsonantversen är upptecknad på, och dessutom är den ursprungliga källan, Muhammeds uppenbarelser, inte möjliga att kontrollera, inte för att han är död, utan pga av att han inte kunde skriva.
  Så den som påstår sig vara uttolkare av Guds egen vilja och lag, i ett land med yttrandefrihet, kommer säga att den uppfattning om tex lagar och normer, inte får ifrågasättas, eftersom det kränker Gud, dvs religionsfriheten, och inte en enda jävla svensk dåre till journalist, utom konstnären Lars Wilks, vågar syna den faktiskt ganska totalitära läran. Adolfs uppfattning gick i vart fall att läsa om, i Mein Kampf, även om han själv inte riktigt skrev boken själv, så var det i vart fall hans uppfattning. S.W

  SvaraRadera
 13. För att bygga en hypotes måste man göra urval, förklara vilka källor man valt bort och varför. Om det finns källor som motbevisar en viss uppgift, så faller ju trovärdigheten hos den åberopade källan.

  I aktuellt fall om Bali, gäller inte frågan om Oksanens artikel, inte heller Nyheter idag. Frågan om källkritik som DN med flera vurmar för, gäller ju om ett visst påstående i en tidning, går att kontrollera eller inte. Dvs om det är hittepå eller inte. Här krockar journalistikens krav på att skydda källor, som tex klassiska deep throught och meddelandeskyddet, med kravet på kontrollerbarhet. Så tidningar ska vara lite försiktiga med att använda termen källkritik, om de inte förklarar vad de avser med begreppet.

  I aktuellt fall är det alltså för en historiker av intresse att kontrollera följande källor;

  - Människorättsorganisationen som UD hade kontakt med initialt som sedan förmedlades till PO. Finns organisationen, vilka är medlemmar, och var det egentligen ett seminarium med UD som arrangör den 8 mars på internationella kvinnodagen? (En parallell, för att vara källkritisk, är de muslimska rättighetsföreningar, som alla tycks bestå av samma grupp män med kopplingar till brödraskapet). Alltså, organisationen finns, men hur många är unika medlemmar?

  - Vad hände egentligen på redaktionen NI, efter att PZ börjat nytt jobb, vad var det egentligen för orsak till att han begärde ut mejlen från Oksanen, vilket skedde ca tre veckor efter att konversationen med UD inleddes.

  - Vad hände egentligen på UD, vilka var aktörer och vilka bedömningar gjordes av vem, före PZ begärde ut mejlen, efter att han gjort detta, och framför allt, vad hände p UD efter att HB hade publicerat på tvitter, när man förstod att HN bara kunde fått mejlen från PZ. Vem gjorde så sina slutsatser på UD, som alltså var källa till kontakten på DN, som publicerade artikeln med påståendet om rysk inblandning med hjälp av signalspaning. S.W

  SvaraRadera
 14. Följande kriterier för källkritik som vetenskaplig metod brukar användas:

  1. Äkthetskriteriet. Identifikation av källan, där man avgör om källan och upphovsmannen är den som uppges, är källan äkta eller ett falsarium, upphovsmannens egenskaper och kunskaper för saken, situationen för källans tillkomst och avsikten. (hänger sedan samman med punkt 2, typ efterhandskonstruktioner)

  2. Tidskriteriet (samtidighetskriteriet), bedömer källans närhet i tid och rum till den information källan förmedlar, är det skildrat inifrån händelsernas centrum eller utifrån? Tex en dagbok, som publiceras, finns tillgång till råmaterialet före det är redigerat? Är det förstahandsuppgift, är det en bedömning/värdering av något före, under eller efter själva skeendet?

  3. Beroendekriteriet, samstämmiga källors interna beroende eller oberoende av varandra. Dvs finns källor som stödjer samma uppfattning om tex signalspaning, som är oberoende, eller kommer uppgiften från en (1) källa, som i sin tur kan kontrolleras/verifieras, eller inte?

  4. Tendenskriteriet, där man bedömer upphovspersonens intresse av att påverka uppfattningen i en bestämd riktning. För att rädda sitt eget skinn, eller för att gynna sin sak eller sin egen uppdragsgivares? När det gäller journalistiken, tex på public service, är tendenskriteriet inte utan intresse avseende samtidsskildringar, särskilt vad "källorna" väljer att inte representera i sin återspegling av verkligheten, detta med sanning, relevans, neutral representation och balanserad återgivning med språket, uppnås sällan, särskilt fuskas det med relevansen samt med representationen. Dvs man gör i sitt källmaterial ett urval av vila källor man vill använda, för att uppnå sitt syfte.

  5. Urvalskriteriet, hänger nära samman med tendenskriteriet, dvs källans tendens eller "intresse" i skeendet, hänger nära samman med urvalet av källor vid bedömning av något. Upphovspersonens val av källor, inkl tendensen av källorna, inklusive bedömning av vilka källor som utelämnas som kan förändra utsagan, är alltså helt centralt för att kunna idka källkritik. de flesta medier bedriver opinionsbildning, och för fram de fakta som talar för den egna saken, och därmed blir det lite lattjo, när media, inkl SvT och SR ska tala om källkritik, när de själva granskar tex makt, och sedan själva gör urvalet av vilka källor som stödjer deras egna urval av bedömningar av andra källors tillförlitlighet.

  detta betyder inte att media inte ska ägna sig åt källkritik, men det betyder att man ska vara ödmjuk. Om SvT, SR, DN och SvD gemensam med Vinnova, ägnar sog åt en pool, som ska ägna sig åt källkritik, öppnar man upp för att kriterie 1, 3, 4 och 5 kanske blir en smula kantstött, och därmed får andra källor nyttjas för att hantera tex kriterie nr 3, där historikerna gudskelov i efterhand kommer att kunna använda sig av utländsk media, för att skildra samma skeende, tex vilka mekanismer som fanns i Sverige som föranledde statistiken av migranter enligt Eurostat.

  Detta med Bali är intressant i efterhand, och inte minst skulle man vilja veta vad det var för uppgifter inne i S (syftet uppenbart) som föranledde drevet mot Bali, och vad det var för bevekelsegrunder inom moderaterna, som föll till föga för att få Bali att sluta tvittra och avgå från partistyrelsen. I eftertänksamhetens kranka blekhet kommer ofta saker i en annan dager, och Balis klantiga agerande fick orimligt stora proportioner, men som alltid, det är för tidigt att dra slutsatser. Ingen kan nu förutsäga om det var bra för S att M snöpte Bali, det kan paradoxalt nog lika gärna vara precis tvärt om. Det beror dels hur UK hanterar valet, och detta med DÖ, dvs om han bedriver m-politik ända in i kaklet eller inte, och går det inte bra i valet, för att M defacto är lite "beroende" av SD, jo, det är Fp och C med, så kommer det att bli räfst och rättarring inom M efter valet. Då är det en stor fördel av att vara placerad på avbytarbänken, lite som hövdingen var efter valstugereportaget 2002. S.W

  SvaraRadera
 15. Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-TILLBAKA
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
   ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera