tisdag 7 augusti 2018

Mensanen spår valresultatet

Idag kommer ni få reda på hur det kommer gå i valet om en månad.

Redan 2015 ställde jag en spådom om vilka som kommer regera Sverige 2018-2022 och att det kommer bli den svåraste tiden att styra landet då inget kommer ha gjorts åt de problem som var uppenbara redan 2014-15.

Regeringen efter valet kommer bestå av statsminister Stefan Löfven med Regeringskollegorna Lööf och Björklund. Om Mp hänger kvar i riksdagen får de ev sitta med.

Valresultatet kommer så ut såhär
SD-25%
S-22%
M-19%
V-11%
C-8,5%
L-5%
Mp~4%
Kd Åker ur på 3,5% 
Övriga 2%


M kommer pressas av media att inte fälla denna Regering och kommer återigen sitta 4 år och leka opposition. C & L får äntligen regera med sossarna, deras dröm sedan länge. En förutsättning för denna regering är att V får igenom några hjärtefrågor. C & L makthunger kommer alltså göra att gamla kommunisterna i Vpk kommer få igenom frågor som skall exekveras av sk borgerliga partier.

Inget kommer att göras åt migrationsfrågan kommande mandatperiod då C & V samt ev Mp kommer ha ett avgörande på politiken, dvs som vanligt sitter en liten minoritet och styr i den fråga som är den viktigaste för landet på lång sikt.

Den svenska kronan kommer fortsätta falla mot €/$ och importvaror kommer fortsätta stiga i pris. Bostadsmarknaden kan jag inte så mkt om annat än jag tror det kommer fortsätta vara lite skakigt. Kommer den internationella lågkonjukturen under den kommande mandatperioden kommer det bli ännu knivigare såklart.

Möjligheterna för folk att migrera från Sverige kommer minska av ekonomiska skäl, svag krona och ev sättningar på bostadsmarknaden och i konjunkturen. 

De redan rika kommer dock som vanligt alltid klara sig och den stora smällen tas av de med knappa ekonomiska resurser.

SD kommer inte få ngt att säga till om och kommer bli det överlägset största partiet i valet 2022.

Spådomen ovan kommer troligen vara fel, och jag hoppas det, men vi får väl se.20 kommentarer:

 1. SD kommer få över 30%, men jag håller med om att de övriga partierna kommer (december)överenskomma för att hindra dem från vidare inflytande.

  SvaraRadera
 2. SD 34% men S,M,C går ihop för att stoppa SD. Annie Lööf blir ny statsminister.

  SvaraRadera
 3. Självklart kommer det göras ett försök till att runda det medborgarna vill. Tiden då den stora massan fick finna sig i politik dikterad av de på ytterkanterna är nog inte slut, jag tänker inte så mycket på SD politik som att man skär ner på allt och ger abnorma riktade bidrag till vissa grupper samt lättnader/förbättrngar riktade till smp grupper.

  Går det tillräckligt dåligt så röstas väl SD fram till egen majoritet i ren desperation valet efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har du nog rätt, Johan. Jag misstänker att kraftiga skattehöjningar ligger i korten, och evt en riktigt korkad en, nämligen att krog/matmoms höjs till fullmoms, och att man sen duttar ut lite "matbidrag" som kompensation till redan bidragstagare, medan alla som arbetar ärligt i låglöneyrken får ökad skattebörda. Märk väl att svensk reducerad matmoms redan är mycket högre än många europeiska länders.

   Nåväl detta var ett OT sidospår.

   Tror mensanen ligger hyfsat rätt, tror dock SD gör ett extremt bra val och blir mkt riktig störst, men med ett par procent till. Sossarna gör ett katastrofval.

   Centerpartiet går bra, det verkar som dårar och vilsna "liberala" borgare (ibland samma sak) flockas dit nu när MP blivit otrendigt. V gör ett bra val. AfS överraskar såtillvida att de får gratis valsedlar, med marginal. Nästa val kanske de redan är inne i RD.

   Radera
  2. Blir valresultatet så är det ju det folk vill. Bara en överutmanad förstår inte att det är detta sjuklövern vill. De andra som röstar på sjuklövern vill fortsatt ha det så här.

   Radera
 4. Jag tror att dina siffror är korrekta i stort.
  SD kanske får 1 eller 2 procent mer eller mindre. makten kommer att
  bli "en tumme tott" dvs inget kommer i stort att ändras, mer av samma.
  troligen S+V+C med passivt stöd av mp samt L(2 vågmästare)

  Under de kommande 4 åren tror jag att något negativt kommer att hända.
  t.ex. terroristattack i Sverige, ekonomiskt problem i Europa, ett antal kommuner som går i konkurs...kanske något med ryssland.
  något som påverkar Sverige. Resultatet blir att ett borgerligt parti förmodligen moderaterna omformas genom ett myteri. Samarbete med SD inleds eventuellt på kommunnivå först.
  det efterföljande valet 2022 kommer moderaterna sam SD att samregera.

  oh, mycket avhopp tror jag det kommer att bli efter valet.

  SvaraRadera
 5. Instämmer i Mensas scenario som mkt troligt och tror som dig Dan om kommande 4 år. Tyvärr har man sålt ut landet bit för bit med försvagningen av kronan för att kunna finansiera oerhörda immigrationskostnader. Perioden 2018-2022 tror jag blir oerhört tuff för Sverige då kreditbubblan på bostäder kan implodera. Finanskrisen 2008 är fortfarande olöst. Och med en mkt högre skuldsättning än för 10 år sen är läget värre idag och kommer påverka exportberoende lilla Sverige starkt. Stat, kommuner måste låna mer, räntan stiger, offentliga måste skära ner, skatter höjas, skenande immigrationskostnader ökad arbetslöshet, mer våldsamheter i utsatta områden, kort sagt en ond cirkel. Varken borgare eller vänster är förmögna hantera detta.
  T.o.m våra kändisbloggare kommer påverkas i la la landet Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det man glömmer att beakta är att privat skuldsättning i sociologiska sammanhang är en pantsättning av framtida arbetsinsatser. De med höga skulder kommer att i hög grad vara fokuserade på att betala av på sina skulder. Både skulden som sådan, samt arbetsinsatsen, medför att dessa personer kan förväntas leverera sin tjänster lojalt till samhället även under det scenario som BE beskriver. För svenskar är det nästan omöjligt att bli av med skulder då dessa förföljer en livet ut. En utlandsflytt blir också omöjlig tills skulderna har reglerats. Med tanke på lånebeloppen så har ett stort antal personer intecknat hela sin återstående livsinsats genom sina bostadslån.

   Radera
  2. Än så länge så kan skulderna enkelt regleras genom en exit från den svenska bubblan till mkt billigare boende utomlands, de flesta sitter ju fortfarande med övervärden i bostaden. Efter en krasch blir det ju kinkigare.....

   Radera
 6. Om SD får mellan 25-30% så måste opinionsmätarna korrigera sin viktning på SD. Vi har sett samma fel i två val tidiage (bara yougov och sentio som ligger rätt). Mäter de 18% och det blir runt 28% så ligger de ca 35% fel, ren skandal isf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktig poäng. Man kan "missa" någon gång, men vissa institut är numera så kassa att deras metotik måste ifrågasättas. Ett bilmärket som levererar kassa bilar som rostar blir snart hånat och ratat, varför envisas vi med att göra poll-of-polls med en massa taskiga ingångsvärden? Rätt så värdelöst, som du skriver bättre att läsa av yougov/sentio och faktiskt skippa lr vikta ner resten!

   Radera
  2. Har hört från branschen att de sliter sitt hår med SDs siffror då folk helt enkelt inte vågar uppge detta, kanske än mer för några år sedan. Speciellt i de intervjuer som sker på tfn och kanske vid köksbordet.

   Radera
 7. Spelarna tror SD blir största parti. låga 1,11 och sossarna 1,35.
  https://www.braodds.com/sverigedemokraterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Domedagsrubrikerna i Aftonbladet. Minns ju efter valet -14

   Radera
 8. Glömde att lägga till i min tidigare lilla spaning om framtiden.
  Tror att det finns utrymme för ytterligare ett högerparti.
  dvs högern kan det antingen drabbas av myteri inom partiet eller drabbas av fraktioner.

  MED, AfS, klassiska liberalerna.
  längre tillbaka så har vi juni listan samt piratpartiet i EU.
  tror dock inte att något parti kommer att lyckas i detta val, men nästa vall 2022 så tror jag att vi kanske före se födelsen av ett nytt höger parti.

  Vad jag också försöker förstå är varför vi inte har sett vänstern i högre grad splittras i mindre fraktioner. Social demokraterna kanske nu har en högre risk att drabbas av detta. Indikation på detta är kanske exemplet med demokraterna i Göteborg.

  SvaraRadera
 9. Min gissning ligger i linje med vad du skriver. Det ser dock väldigt ljust ut för Afs. De vinner mer och mer mark för var dag som går så de kan faktiskt skrälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag inte ett dugg på. De är helt okända i de breda folklagren,

   Radera
 10. Sossarna har tom tappat förorterna, folk går till V eller SD. Snart ska Göteborg lämnas över, dokumentförstörarna går dygnet runt.

  SvaraRadera
 11. Du liksom många andra överskattade alltså SD.

  SvaraRadera