fredag 24 augusti 2018

Migranter snabbutvisade från Spanien

För någon dag sedan stormade några hundra migranter från subsahara den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika (den är omringad av Marocko).

Under stormningen blev 7 poliser skadade och ett okänt antal illegala migranter. Spanien har dock agerat föredömligt resolut och mindre än ett dygn efter att dessa migranter kom in i Spanien och EU har samtliga utvisats och lämnat Spansk territorium.

Med den nya socialistiske regeringscefen i Spanien har det varit lite flyktningvänligare tongångar här nere, men det finns ett stort motstånd mot varför Spanien ska lägga några resurser på andra nationers ekonomiska migranter (som dessa subsaharier i huvudsak är) när många spanjorer fortfarande har det knapert. Jag tror också det faktum att man skadade flera poliser från Guardia Civil (som är mkt respekterade här nere) bidrog till det snabba agerandet.

Pullfaktorn till Ceuta lär minska i framtiden om man vet att enkelbiljett tillbaka gäller inom ett dygn.
9 kommentarer:

 1. Lite fachinerande att man använder avföring som en metod för att komma in dit man önskar. Fyfan vad otacksamt att man kastar avföring på personer som bara råkar utöva ett arbete. Och som representerar en av de nationer som man vill in i och bo i framöver. Vilket sätt att tacka på förhand för att man blir väl emmottagen och får starta ett nytt liv. Mvh Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det lär ju knappast öka deras chanser.

   Radera
  2. Tänk dig själv att du är riktigt korkad, typ som en apa, har kämpat sig hela vägen genom Marocko, likt apan Jocko, för att ta dig in i EU för att få våldta ungefär lika korkade kvinnor som tror på fulmedia, så kommer det gränsvakter och stoppar dig. Vad ska du ta dig till? Bajs uttrycker saken perfekt. Det är precis vad du känner. Alla vakter e bajs. Du har aldrig varit mer säker på din sak, men din intelligensnivå förhindrar dig till att tiga om den saken. Den förhindrar dig också att se mer självkritiskt på din egna mentala förmåga. Att kasta bajs är fullkomligt logiskt för vilken apa som helst.

   Radera
 2. Vidrigt att en RÖD regering i Spanien kringgår asylsystemet.

  Var är världen på väg? Kan vi rädda dessa undan död genom att söka upp dem och erbjuda plats i Stokholmsområdet? Har mejlat Annie, men inget svar än. Sådana här unga killar har hög energi vet många av mina vänninor som skulle kunna ta emot en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske behövs lite folk till skolstrejken

   Radera
 3. Det är/har varit en ganska absurd situation.

  Lyckas dom ta sig förbi det hårdbevakade stängslet och skrika asyl när fötterna rör marken så får/fick dom en biljett in till europa.

  Det är helt klart ett skifte i hela Europa på gång när det gäller invandring för vem vill egentligen på livstid försörja en grupp människor som stormar en enklav kastandes avföring och syra på poliser. Dom kommer ju inte direkt bli mönstermedborgare kan man gissa...

  Tyvärr så är vägarna in oändliga, jag har sedan tidigare sett kraftig korruption på ambassaders visaavdelningar när jag rest, turistvisa mot betalning som används för att söka asyl. Vid ett tillfälle kontaktade jag migrationsverket men det blev inte önskat resultat med vidare utredning utan bara att man korrigerade ärendet jag påtalat.

  För min del som har rest mycket hade vi en balans ett tag, man fick åka till valfritt EU land och jobba eller studera men man betalade för sig själv.
  De invandrare som kom var antingen på arbetsvisum som övergick till permanents uppehållstillstånd och medborgarskap över tid eller riktiga flyktingar som flytt krig och förföljelse.

  Nuvarande situation med slavarbetskraft som importeras på arbetsvisum, att flytta till andra länder bara för bidrag och ekonomiska migranter som utger sig för att vara asylanter är att våldföra sig kraftigt på ett i grunden bra system.

  Resultatet kan bara bli att dom förstör för alla, I europa kommer vi inte dela in medborgare i A och B lag så det får bli sämre för precis alla.

  Det enda som kan försämras är välfärden och rätten att resa och bo i andra EU länder.

  Det kan nog gå ganska snabbt när dörren väl öppnas.

  Tycker fortfarande att vi skulle haft en skandinavisk union som hade olika avtal med EU.

  SvaraRadera
 4. Simon Harris (alltså inte Sam Harris) är en brit some bor I Spainen och redogör vad som händer där. Kanske något din familj kan relatera till Tartarus? www.youtube.com/watch?v=1eRkUqpbU24

  /Framtidskommande kapitalflyttning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simon är väl aningen drastisk, men en intressant sak var att videomtrl från migranter som ställde till besvär var från Katalonien, där man har migrationsivrande vänsterledare sedan länge. Mossos (Kataloniens regionpolis) vågar(får?) helt enkelt inte ta i med hårdhandskarna.

   Men mkt riktigt är det så att Spanjorerna överlag tycker för många kommit och när det kommer TV bilder på denna typ av migranter som kastar skit (rent bokstavligt) pp spansk polis så är nog mpttet rågat. Sen tror jag inte det är en tillfällig utvisning, snarare är det nog så att man tog emot aquarius för att blidka vänsteropinionen, snabbutvisade från ceuta för att blidka övriga och sen skickar man ut mångdubbelt fler i det tysta. Som jag sagt tidigare så skulle det vara ohållbart att köra en öppna era hjärtan i Spanien. En av anledningarna är att alla politiker alltid sitter löst här, misstänksamheten mot politiker och centrala pålagor är grundmurad, till skillnad mot Sverige där alla föds in i centrala statsapparaten.

   Radera
 5. Faktum var att det fanns lagstöd för att kunna snabbutvisa utan asylprövning för de som forcerade gränsen vid Ceuta/Melilla. Problemet var att det låg inbakat i den av vänstern så förhatliga "munkavlelagen" som infördes när Partido Popular hade majoritet i senaten. Den lagen upphävdes efter det senaste valet när PP tappade sin majoritet.
  Vi får hoppas att de konservativa får majoritet igen vid nästa val 2020.
  Under tiden kan vänstern hinna ställa till det rejält igen tyvärr.
  "spaniensvensk"

  SvaraRadera