lördag 15 september 2018

Miljöpartist klanröstad in i Riksdagen?

Till att börja med, klanröstat använder jag som ngn form av svepande beteckning när ngn röstas in pga gemensam etnicitet, kultur eller religion.

Expressen hade en artikel för ngn dag sedan om att en helt okänd miljöpartist från Angered var på väg in i riksdagen med personkryss. Hon stod på icke valbar plats på riksdagslistan men har alltså fått så mkt personkryss så hon verkar segla in.Leila har tydligen bedrivit en valkampanj helt på somaliska riktad mot den stora somaliska diasporan i Göteborgstrakten. Det verkar inte ha varit lådcyklar och elcyklar på schemat utan uteslutande frågor om islam och somalisk identitet.

Här ser ni Leila hålla tal inför sina blivande kryssare


Det anmärkningsvärda är såklart att de politiska partierna släpper in folk som inte på ngt vis verkar föra fram partiets politik, utan det handlar enbart om att man nästlar in sig i ett parti där det går och sedan ser man till att ens "klan" kryssar in en så man kan driva de frågor man egentligen avser att driva. I Leilas fall verkar det vara mkt om Somalia, somalier och islam.

Då allt är på somaliska så satt jag sedan expressen artikel och väntade på att ngn skulle översätta det hela och det verkar som att Janouch har fått tag på en översättare, av denna översättning har jag dragit slutsatsen ovan.

Det pratas ju mkt om integration och detta visar med kraft att det helt saknas på många håll. Just somalier har mkt svårt att integera sig i andra länder. Tom i USA där det är erkänt lättare att integreras står somalier ut och har mkt svårt att integreras.

Nu står vi alltså inför fullbordat faktum att somalier röstas in i riksdagen för att de är somalier som skall driva somaliska frågor. Egentligen kan man ju inte säga ngt om det, det är ju såhär systemet är uppbyggt och det är väl bara en tidsfråga innan identitetspolitiken slår igenom för fullt och vi kommer ha kurdiska, muslimska och somaliska partier i riksdagen. Kanske ngt identitetsälskarna i S & Mp interiktigt  tänkte på. Att man tar sig in via andra partier är ju helt enkelt för att använda den befintliga plattformen över 4%. Men då de ointegrerade grupperna snabbt växer så finns nog snart underlag för vissa klanpartier som kan stå på egna ben.

  


7 kommentarer:

 1. När oss har vi en klan med ishocky-folk som nästlat sig in och vill ha en arena för 300 miljoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo enfrågepartier har ju funnits länge på kommunal nivå. De gäller det alltid ngn viss sakpolitik, oftast sjukvård eller något bygge. Att få en etniskt/kulturellt drivna partier vore ngt nytt och fräscht.

   Radera
  2. Absolut, en "libanesisk lösning" vore ju jättekul.

   Radera
  3. För övrigt..om 1300 personkryss räcker till fyra år som RDL så skulle man ju nästan kunna överväga att gå med i nåt parti och köpa 1500 röster, det går att glassa sig igenom 4 år med bra lön och massa perks utan större ansträngning, man kan även "jobba extra" under tiden..

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att has varit i relation till Anderson i åratal, bröt have upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men have vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta in stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa in stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jagmailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till hon som som var hur vi började cam tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för in sådan person genom att referer honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem.Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa in tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Det handlar inte så mycket om politisk ideologi eller sakpolitik. Bara makt, religion och egna intressen. MP är allt mer ett islamistiskt parti, så väl som S. De sitter i knät på Muslimska Brödraskapet, Ibn Rushd samt inte att förglömma Tro och solidaritet!
  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
 3. Det räcker med att se röstsiffrorna i invandrarghettona för S i valet 2014 och 2018 för att förstå hur de har lagt upp strategin. Tro och Solidaritet fungerar som en röstskola i dessa områden där man går i koalition med imamer och klanledare.
  Mp och V sticker inte ut på samma vis som S.Sosseriet är en antidemokratisk rörelse.

  SvaraRadera