söndag 2 september 2018

Mensanen har läst SDs valmanifest

Som ni vet handlar mkt på denna blogg om den havererade migrationshanteringen och de kostnader och följdeffekter som detta innebär. Som ett brev på posten kommer så SD upp. Men vad tycker egentligen SD om Epa traktorer? Genusteori? Arbetgivaravgifter? Skolan? Bistånd? Osv.

Jag har gjort ett liten nedslag i deras valmanifest för att försöka reda ut detta.


SD säger nej till marknadshyror. Personligen tror jag att den enda lösningen är att avreglera bostadsmarknadens samtliga delar. SD kallar sig ju socialkonservativa och just "social" slår igenom ganska ofta. Man står i många frågor mkt närmare mitten än ex M eller Kd.

Gällande vård ska saker bli bättre (som alla lovar), i konkreta förslag syns bla vårdgaranti och att man flyttar huvudmannaskapet till staten. Personligen har jag aldrig fattat nyttan med Landstingen, det är som byggt för byråkrati och kostnadsineffektivitet. Att avskaffa Landstingen och ge privata alt chansen tror jag är bra!


Inom kultor skall det införas kulturlotsar och kulturkanoner, vad nu detta är eller innebör vete tusan. Men jag antar att det är ngn antites av "Sverige tillsammans" spektaklet.

Ngn form av medborgarplikt inom ramen för grundskolan vette tusan. Personligen tycker jag tiden i skolan skall maximeras för studier isf att hålla sverige rent och annat trams.

Särskilda förberedande skolor för migranter låter som en bra grej.

Lärlingar funkar ju bra i Tyskland så det är absolut värt att prova. Alla är inte gjorde för att sitta på häcken och tänka på processer, men indagens Sverige verkar det som att alla ska skyfflas in dit och då skapas helt onödiga byråkratiska strukturer som bidrar med noll värde. 

Sen lite om nordisk sammanhållning och folkbildning om tidigare generationer. Det senare borde vara en naturlig del i skolplanen tycker jag. Vanlig allmänbildning.

Avskaffa arbetsförmedlingen! Inom arbetsmarknad är SD klart höger. Personligen är jag lite allergisk mot ROT & RUT (då riktade bidrag till vissa branscher är fel) även om jag vet att det har en viss effekt mot svartjobb.

SDs arbetsmarknadspolitik ser liberal och bra ut! Dock vill jag minnas att de vill begränsa möjligheten för gränslverskridande arbetsmöjligheter, ngt jag inte alls tror på. Alla gynnas av ett friktionsfritt flöde av varor och tjänster och arbetare.Hjälp på plats och mindre pengagödsel på vissa organisationer kan man väl sammanfatta SDs biståndspolitik. EU

SD vill folkomrösta om EU samt kraftigt avskaffa och minska EUs fonder. Lite oklart om detta rör jordbruksstödet också. Svenska bönder får idag ganska mkt stöd av EU och går man ur EU tror jag svårligen att samma peng skulle komma ur svenska kassan (finansierad av slopad EU avgift) då det främst är Franska bönder som krigar fram EUs mkt generösa jordbrukspolitik.

Personligen ör jag klart för EU, men i en reformerad och bantad form. Tillbaka till grunderna med frihandel och den inre marknaden. Detta gynnar Sverige! Att gå ur EU skulle missgynna oss, vi skulle överleva såklart men ett antal handelshinder och rörelsehinder skulle finnas.

Som ex kan jag ju se på min egen familj. Enkelt att flytta inom EU (även om Spanien har hårdare regler) och jobba här.


Man vill satsa mer på försvaret än idag. Punkten att militären skall kunna stärka upp polisen låter rätt orimlig då de flesta militärer saknar utbildning och mtrl för detta. Visst finns det militärpolis, men jag tror nog SD syftar på andra personalkategorier.

Gällande Aster så är redan Patriot signat och klart, sen är jag av den bestämda psikten att politiker inte ska lögga sig i mtrl val. Bestäm vad som ska uppnås och sen tar ÖB & FMV oss dit.

Försvarsförbund med Finland...jomi brist på annat är ju det bättre.

Stycket att Sverige ska respektera balansen mellan stormakterna är rätt märklig, då den alltså innebär att Nato eller Ryssland inte får inleda försvarssamarbeten/utökas. Ngn form av status quo ska råda, ngt Ryssland gillar som alltid ylar om Natos utbredning. 


Kärnkraft ja tack!
En del fluff inom kultursektorn. Bra med stastningar inom idrott och friluftsliv. Men stöd till kyrkomuseum...nej tack.

Mkt snack om datorspel hit och dit. Tror inte alls staten skall lögga sig i detta på annat sött än att utbilda folk, sen med en bra arbetsmarknad så växer dessa bolag fram. Dock är ett problem för denna industri att hitta folk, därför måste man ge möjligheter för utländska programmerare att flytta till SE, om man nu vill ha svenska spelutvecklare i framkant.


Mer dataspel för att främja kultur (typ svenska flaggor i CS eller vad??)

Sist men inte minst. 

EPA traktorer ska få köra i 45!
 
Sammanfattningsvis kan SDs politik beskrivas som mittenborgerlig med vissa högeravängar. Rent politiskt ser jag egentligen inget extremt med deras program, det är ju inte direkt som V som vill ta alla tillgångar. Det stora problemet med SD får nog anses vara deras brokiga historia (som de försöker städa i), att de ör ett relativt ungt parti dör en del ruttna ägg lyckas ta sig in, deras osäkerhet inom säkerhetspolitiken håller jag personligen som det största abret mot dem. Deras nordiska folkhemsdrömmar är lite svåra att ta på. Vad hur och när ska man göra ngt? Jag tror jag förstår vad de vill komma till, men att gå via kulturkanoner, kyrkomuseum och lotsar känns lite konstigt. Kulturen finns ju där, men i land överskuggas den av kriminalitet och otrygghet. Om detta fixas så ska nog det blomma i folkdräkterna igen (möjligen virtuellt i ngt nordisk dataspel ;))
19 kommentarer:

 1. Jag tycker SD ar rätt i ganska mycket. Jag har ex. upplevt effekten av marknadshyror. Det leder till att företag som luras av sina hyresvärdar plötsligt blir tvugna att flytta. För nya/oerfarna företagare kan det bli katastrof. De kan ex. göra misstaget att investera i nya skyltar och annan inredning som passar till det ställe som de hyr.

  Det är illa nog att ett företag som är nytt plötsligt ska tvingas flytta och kanske förlora investeringar och kunder i karusellen, men föreställ dig att de inför marknadshyror på vanligt folk, ex. försöker pungslå en cancersjuk pensionär med dubblerad hyra! Det blir på något vis ännu mer makabert.

  Hur vore det att man istället tryggar de som hyr genom lagar som tvingar till hyresavtal som låses till KPI och tryggar de som hyr företagslokaler och hyreslägenheter, så att vi minskar antalet onödiga omflyttningar istället? Visst kan företagen få sätta hyror och villkor innan man väljer att skriva på, men sedan ska det fan vara låst, anser jag.

  Tycker du verkligen att vårdföretag ska tjäna pengar när du är sjuk eller att det militärindustriella komplexet ska tjäna pengar på korrumperade politiker som startar krig, medan folken får betala för det? Det här är inte kapitalismens grundidé alls. - Bli då inte förvånad om du blir sjukare och sjukare och världen kommer fyllas med ständiga krig med påföljande massmigration! -Nej. Låt oss gå tillbaka till statlig skola, vård, omsorg, kommunikationer och försvar! Låt annat vara privat, men inte sådant som mår bäst av att vara i statlig regi!

  Jag förstår att du upplever EU-medlemskapet som positivt när du arbetar i Spanien, men det finns naturligtvis många andra nackdelar med EU. Frihandlen skapar ett löne- och skatte-race mot bottnen och skapar social dumpning på de länder som har bäst välfärd. Frihandeln försvagar varje nations totalförsvarsförmåga dessutom.

  Sveriges totalförsvarsförmåga och beredskap har krympt och i princip avskaffats med den ökade frihandeln. Även handelsunderskottet har ökat. Innan vi gick med i EU hade vi handelsöverskott.

  Det är inte enbart för dyrt, vilket du påpekar, men EU-byråkrater och politikeradel i EU undergräver både Spaniens och Sveriges demokratier. Se även hur EU försöker pressa de mentalt friska östeuropa att ta emot s.k. "flyktingar"! P.g.a. den fria rörlligheten kan de ändå inte värja sig. In strömmar allsköns skit även i öst, så fort denna skit skaffat medborgarskap.

  Jag var först negativ till Patriot-affären, men det kan faktiskt ha varit försvarspolitiskt halvslugt. Försvarsministern tror nu att Nato blir "patriotiskt" troget till Sverige, samtidigt som vi inte binder upp oss i Nato.

  Olika Nato-länder står för så mycket skit i världen numera, samtidigt så är Nato farligt för alla nationer i världen och ett hot mot terrorbalansen i världen eftersom Nato expanderar in mot Ryssland.

  Varför inte respektera den terrorbalans som gjort att ingen trycker på knappen eller avskaffa Nato helt och istället börja nedrusta, nu när Ryssland är ytterligare en av världens marknadskapitalistiska oligarkier?

  Kärnkraften klarar inte av att bära sina egna försäkringskostnader efter Tjernobyl och Fukoshima. Den är därför olönsam och hålls i onödan under armarna av staten. Sol och vindkraft har mognat marknadsmässigt. Enligt både förnuftets och kapitalismens principer borde den avskaffa sig själv nu. Låt den allt mer ta sina egna försäkringskostnader så kommer den läggas ned helt utan att det blir kostsamt för samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina synpunkter. Marknadshyror gäller väl redan för företag? Bruksvärdesprincipen är väl bara för privatpersoner, eller? Grejen är ju att det gäller att stimulera tillgången, vilket efterfrågan kan göra, sen kan man inte akifta öve en natt utan får ha en övergångsperiod.

   Fast att vara för EU innebär inte att man är för lömedumpning och fri migration inhela världen. Jag tycker EU ska ha en avreglerad inre marknad, men tydliga gränser utåt för att tillvarata unionens intressen på bästa sätt.

   Kostnaden för kärnkraft är väl i största mån en hittepåkostnad som mp infört, för att tvinga bort den?

   Vindkraft är förlegat, enda anledningen till att det byggdes mkt var kraftiga subventioner från staten, om ett antal år kommer det stå vindkraftskyrkogårdar här och där.

   Solenergi är jag övertygad om är mkt bra och SE bör satsa stort på forskning kring detta,

   Nedrusta när Ryssland anfaller sina grannländer? Skulle inte tro det. Att ingen tryckte på knappen var ju kärnvapenbalansen, konventionella krig har ju utkämpats genom proxystrykor i Korea, Vietnamn, Angola etc. Ryssland är en agressiv totalitär stat som endast avskräcks av maktmedel och som växer i vakum. Hade ex Ukraina varit med i Nato hade Rysslands annektering av Krim inte skett eller deras direkta inblandning i östra Ukraina.

   Sen tycker jag för den skull att USA och Nato agerat dåligt flera gånger. Främst i Kosovo och Afghanistan (som är inne på sitt 13e år av krig och Talibanerna är tillbaka).

   Sverige borde stärka sin totalförsvarsförmåga, oavsett allians man är med i.

   Ja om ett företag kan leverera bättre vård än staten och dessutom tjäna pengar skall detta göras. Se ex på St Göran i Sthlm, utmärkt privat vårdgivare. Jag kan också jämföra med här nere i Spanien där privata alt är vanliga. Lägre skatter och man kan istället köpa en billig vårdförsäkring som ger högsta tillgång till vård.

   Radera


  2. Vetenskapliga partiet är för bruksvärdessystemet både för företag och för hyresgäster.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Marknadshyra
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bruksv%C3%A4rdessystemet

   Tyvärr innebär att vara för EU att man är för lönedumpning och att de länder som stretar emot massmigrationen är utsatta för stort tryck från Bilderberggruppens lakejer, bankirer och mediemoguler, som av en ren slump älskar EU, vill att du ska ha ett "öppet hjärta" och öppna din plånbok. Reinfeldt är f.ö. numera "senior rådgivare" för Bank of Amerika... där George Soros länge varit en av de stora ägarna.

   Både du och George Soros är rörande eniga om att EU ska ha en avreglerad inre marknad. Han har en mycket god anledning till detta. Det gynnar monopolkapitalet mer än någon annan.

   Soros mål, samt den politikeradel som ränner på Bilderberggruppens hemliga möten, är helt evident inte att ha tydliga gränser utåt. Således värnar de alls inte nationernas intressen på bästa sätt som jag ser det, men monopolkapitalets intresse av kapitalkoncentrationen hos några få, samt tillväxt och lönedumpning, vilket är ett mycket kortsiktigt mål som inte kommer hålla ekologiskt på lång sikt, ej heller leda till ett jämlikt samhälle med låg mordfrekvens.

   Tja... Kärnkraftens "hittepåkostnad" kan du undersöka vad gäller Tjernobyl-olyckan, samt Fukushima-olyckan om du har lust att räkna på lönsamheten. Som jag ser det har kärnkraften tvingat bort sig själv på egna meriter, inte enbart av ekonomiska skäl, men av ekologiskt hållbara skäl. Vi ska enbart sluta subventionera den. Alla andra företag betalar sina egna försäkringskostnader. Varför ska inte kärnkraften göra det?

   Jag tror inte att vindkraft är helt förlegat, men solceller har, helt riktigt, blivit enormt billiga de senaste åren. Sol, vind och vattenkraft kompletterar varandra väl, särskilt eftersom lagring i batterier fortfarande är ineffektivt och kostsamt.

   Personligen tror jag inte att det kommer bli vindkraftskyrkogårdar, eftersom de är ett bra komplement för varje samhälle som vill utvecklas på ett ekologiskt hållbart sätt.

   Om Nato och Ukraina:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/21/oliver-stone-dokumentarfilm-ukraina-brinner/

   Jo. Det verkar ständigt bli katastrof där imperialistorganisationer stöveltrampar in och invaderar. Intelligentsian och ungdomarna flyr, folket blir fattigt och folk får pengar till sina familjer om de kämpar för extremister.

   Om vikten av Sveriges totalförsvarsförmåga:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/10/22/cencurerad-sakerhetsanalys-fran-finland-battre-med-en-nordisk-neutral-forsvarsallians-an-nato-vurm/

   Problemet med privatiserad vård är att du blir en intäkt för vårdföretaget när du behöver vård. I Indien blev jag skeptisk till konceptet när jag blev förgiftad av folk som hade kommission på att frakta insjuknade turister till en läkare som de hade avtal med. Rutinen var tydligen att mjölka turisters försäkringsbolag.

   Samma sak med "försvarsindustrin". I privatiserad form lever den på krig.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Militärindustriella_komplexet

   Jo. Spanien har anpassat sig till racet mot välfärdsbottnen duktigt. De har inget val om de är med i EU:s race mot bottnen.
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/27/valfard-frihandel-racet-mot-bottnen-race-to-the-bottom/

   Radera
 2. AfS är betydligt bättre inom ekonomisk frihet, vill bland annat ha platt skatt. Ta gärna en titt på dem, de är små nu, men växer snabbt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag sett av AfS på sociala medier imponerar inte på mig, tror inte jag lägger ngn tid på dem, men vi får se.

   Radera
  2. OK, jag hoppas och tror du tar dig an dem framöver. Alla är vi barn i början, tycker de hunnit med en hel del på kort tid. För egen del är jag orolig för att SD blir alltför bekväma i stugvärmen och behåller för mycket av det svenska sittfläsket.

   Radera
  3. Tartarus: lyssna på denna libertarians helomsvängning:

   https://radio.bubb.la/2018-08-30/

   Det räcker att lyssna från cirka 24:15 och fortsätta lyssna fram till slutet (vid 37 minuter).

   Nu har den kloke Gunnar Sandelin skrivit ännu en artikel om den mörka framtiden:

   https://detgodasamhallet.com/2018/09/04/migrationskatastrof-i-den-politiska-sandladan/#more-13202

   Radera
 3. Att låta EPA-traktorer köra i 45 kan faktiskt både vara en röstmagnet och konkret förbättra villkoren för de som bor på landsbygden. Att som ung bo långt från idrottshallar, kompisar, skola och fritidsgårdar minskar livskvaliteten och attraktiviteten i att bo utanför städerna. Det är inte kul att vänta på en buss som går en gång varannan timme, eller cykla, i 10 minusgrader eller hällande regn. En EPA som får gå i samma hastighet som en EU-moppe kan göra alla de problemen betydligt mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga invändningar där (i mkt uppvuxen på "landet")

   Radera
 4. Ett reformerat och bantat EU är lätt att vara för. Problemet är att det existerar bara i vår fantasi. Det vi har att ta ställning mellan är ett gigantiskt, korrupt och byråkratiskt EU eller inget EU (för Sveriges del).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har helt rätt. Vi måste ta ställning för det EU som faktiskt finns, det EU som lett till den katastrof som sänkt 90% av folkets förmögenhet de senaste decennierna, inte det EU som medierna, ägda av fåtalet monopolkapitalister, har skapat i vår fantasi, genom olika former av osanning.

   Radera
  2. Jag håller inte med, EUs ekonomiska fördelar för alla företag (dvs det som bringar välstånd) är enormt. Sen har vissa länder gynnats mer av EU (främst Tyskland) än andra (främst Grekland) men det gäller de som konkurrerat med samma valuta.

   Jag håller inte heller med gällande möjligheten att reformera EU, med Polen, Ungern, Österrike och Italien på samma sida behövs det inte mkt mer för att på allvar utmana federalisterna. Om nu Brexit blir av så får vi ju en fingervisning om hur det blir att lämna, en sak är sock säker storkapitalet kommer inte lida ngn skada,de flyttar nämligen på sig vilket märkts mkt tydligt i Katalonien som exempel. Svisch sa det så lämnade flera banker och investeringar har lagts på is. Sen tror inte jag att UK står inför ngn form av katastrof, tillväxten påverkas kanske, men alla är intresserade av att handla med varandra och UK är en så stor ekonomi så det kommer hittas vägar. För ett liten land som Sverige som inte har olja eller ngt annat unikt kan det bli värre, varför köpa vår massa eller stål om det finns utan tull från Finland? Eller varför köpa tjänster om det blir svensk moms som måste återvinnas på krångliga sätt. Redan idag flyttar ex många IT bolag av andra anledningar till ställen där det går att få tag på folk, ex Irland eller Spanien, detta kommer öka med ett Swexit.

   Nej min bestämda uppfattning är att reformerat EU med "stängda" gränser för migration och tullar för att skydda den inte marknaden. Lönedumpning tycker jag inte man ser, även om indier kan göra it-jobb över natten etc, det skiljer i kvalité och kultur/språk. Har man dock samma regler inom EU så slipper man nu svartåkare från Rumänien etc, som med allt handlar det om att ha kontrollfunktioner.

   Att hemliga grupper styr världen får man nog förpassa till sagorna, även om det är en rolig tanke med självspäkande jesuitpräster i illuminati.

   Radera
  3. Vem har sagt "illuminati"?
   Visserligen måste man ha konspirationsteorier i varje brottsutredning men delarna i den är inga konspirationsteorier, men helt evident bevisföring som pekar på samband som är mycket anmärkningsvärda.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/11/yttrandefrihet-att-kritisera-agarforhallandena-i-svensk-massmedia-kan-leda-till-uteslutning-ur-sverigedemokraterna/
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Reinfeldt
   https://web.archive.org/web/20131205145108/http://perkvist.mpbloggar.se:80/2010/09/22/anti-avsan-moderat-riksdagsman-dekorimamannen

   Så himla "illuminated" är dessa individer inte i min mening, utom vad gäller att jag sätter sökarljuset på de individer som förstär vårt land och vår demokrati.

   Väl värt att läsa är Soldathandboken:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/05/konspirationsteori-gamla-och-nya-soldathandboken-om-desinformation-och-hur-den-pa-ett-markligt-vis-forandrats/

   Samt att bli intelligentare än en vanlig mensan:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/11/24/for-att-bli-intelligent-sa-ar-det-viktigt-att-kanna-till-de-vanligaste-formerna-av-osanning/

   Radera
  4. Aha du har ett eget parti. Ser att du är vaccinmotståndare mm Ngt om chemtrails?

   Radera
 5. Moderaterna lade ner försvaret. Givetvis med hjälp av socialdemokraterna. Mark, byggnader allt i pricip borta utan att få in en spänn. Och vi ligger forfarande med strupen framme inför fienden.

  Och nu hävdrar Sveriges största nyttiga idioter att moderater tar ansvar för försvaret... Det är rena cirkusen. Dårhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Sjuklövern bär ansvaret för nedläggningen vilken skett i mer eller mindre samförstånd.

   Radera
  2. Enig. Att lita på de som skapat cirkusen är inte normal svensk naivitet. Det är, precis som du säger, att kvalificera sig för dårhus. Det är tragiskt att så många från Moderaterna och de andra bomb-höger-allianspartierna ännu inte bytt till SD, men kanske ännu mer tragiskt att sossarna, V och MP inte byter till Vetenskapliga partiet. Jag är personligen förvånad att det inte sker en kraftigare omflyttning av människor mellan partierna, med tanke på hur det ser ut.

   Radera
  3. Ja, herregud ALLT VRÄKTES iväg. Under några dygn gick ett flertal fullastade lastbilar till Tyskland med handeldvapen i finfint skick (återanskaffningsvärde ca 10.000/st). Tyskarna fick betalt för att ha sönder dessa. Jag undrar än i dag om de verkligen gjorde det, "Die dummen Schweden" betalade väl räkningen utan att kolla.. Man måste ju visa tillit. Ha ha ha.

   Radera