torsdag 23 maj 2019

Migrationsverkets maj-prognos samt EU valet

Trots att det är oerhört intressant att höra om vilka politiker som svinar på fyllan så tänkte jag komma med lite siffror från Migrationsverket och därefter lite tankar kring EU-valet.

Prognosen fonns att läsa i sin helhet här av prognosen framgår att antagandet om antalet asylsökande migranter från februari är oförändrat vid 21,000 stycken.

Gällande den stora siffran "anknytning" höjer man prognosen från 44,000 til 47,000 förstagångsärenden. Gällande förlängning av anknytning ligger man kvar på 12,000.

Nya migranter till Sverige 2019 ser alltså ut att hamna på 65,000 om inget oförutsett händer.

Vi kunde aldrig ana, vi var naiva osv ;)

Med hänsyn till ovan så vill jag påpeka att migrationsverket i sin prognos skriven nedanstående (min fetstil)

Förändringar i förutsättningarna för syriska medborgare att ta sig till EU och Sverige kan påverka familjesammansättningen framöver. En möjlig utveckling är att till exempel möjligheten till familjeåterförening leder till förändrade rörelsemönster och där till exempel fler asylsökande kan komma att resa ensamma för att via anknytning kunna ta sin familj till Sverige.

Med den av Regeringen med stöd av C & L snart uppluckrade möjligheten att ta anknytningsmigranter till Sverige så kanske ovan oanade scenario slår till.


Enligt prognosen är statens kostnader för migration och etablering 26 miljarder i år. Till detta kommer naturligtvis stora kostnader ute i kommuner och landsting. Vem hade kunnat ana detta....Nu lite kort om EU-valet från min utländska horisont. Jag är i grunden EU positiv. EU-länder som samarbetar och underlättar rörlighet är en enorm fördel för alla inblandade. Detta märks mycket tydligt då vi emigrerat till ett EU-land, allt går så mkt lättare inom EU. Engelsmännen här nere har viss panik, även om jag tror den är lite överdriven.

EU måste dock reformera sig och ta några steg tillbaka och fokusera på handel, etablering i EU-medborgarnas intresse. Man ska helt enkelt sätta EU-medborgarna före EU. Vad jag sett av det svenska EU-valet verkar det vara ngn form av ankdamm på lekstugenivå. SD-gubben tafsade på ngn på fyllan osv. Som vanligt i svensk politik så hamnar politiken om sakfrågorna i bakvattnet och det är mkt värdegrund och plakatpolitik.

Gällande Kds snabba framfart i opinionen så blir jag lite fundersam på vad folk egentligen vet om Kd. Har de verkligen förändrats mkt sedan EBT blev partiledare? Förste vice är ju fortfarande Forssmed som motionerat flitigt i Riksdagen om värdegrunder och öppna era hjärtan. Att EBT blev vald var ju på håret och en kompromiss att man låt den socialliberala falangen finns kvar vid makten. Så iväg och läs om hur Kd vill tvångsfördela migranter inom EU....mm


"Migration:  EU-länderna har ett gemensamt ansvar att arbeta för en ansvarsfull, långsiktig och human migrationspolitik. Det innebär att alla hjälps åt att ta emot människor som har asylskäl, men det innebär också ett gemensamt ansvar för gränsbevakning och registrering."

2 kommentarer:

 1. Idag ställde sig KD på SVMPCL-blockets sida i frågan om att öppna för ökad bidragsinvandring av anhöriga till likaledes bidragsförsörjda araber, somalier och afghaner (källa: Bali, https://twitter.com/hanifbali/status/1131946812686970880).

  KD har lyft sig retoriskt genom EBTs cohones men den som föll för det snacket bör tänka om inför EU-valet. Det går f ö att ändra sin förtidsröst om den pga bristande koll föll på KD.

  KDU delar f ö inte moderpartiets entusiasm för bidragsinvandring från tredje världen.

  SvaraRadera
 2. OBS!!

  Du som läser detta - tänk på att du bidrar till Folkpartiets chanser att klara 4%-gränsen om du inte röstar. Rösta därför, även om det så är på Piratpartiet som aldrig mer kommer att komma in, annars måste du leva med att vara medskyldig till att Folkpartiet sitter kvar.

  Skulle du kunna sova gott med det på ditt samvete?

  SvaraRadera