fredag 17 maj 2019

Regeringen öppnar för fler migranter i ny proposition

Regeringen har I proposition 2018/19:128 smugit in följde lydelse

Vidare föreslås att lagen om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehålls- tillstånd i Sverige ändras så att både alternativt skyddsbehövande och flyktingar har rätt till familjeåterförening. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 20 juli 2019.

Det är lite märkligt för när man läser ingressen på riksdagens hemsida så anges bara att man förlängt lagen om tillfälliga begränsningar om uppehållstillstånd.

I propositionen föreslås att lagen (2016:752) om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige ska fortsätta att gälla till och med den 19 juli 2021.

Morgan anger dock I ett pressmeddelande att:

Vi tar fortsatt ansvar för en human och hållbar migrationspolitik och föreslår därför att den tillfälliga lagen förlängs i två år, samtidigt som fler får möjlighet till familjeåterförening, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

I realiteten är alltså den enda skillnaden mot förut att man öppnar upp för fler migranter. Hur detta är en hållbar politik vet jag inte. Det är väl troligen inte så att det kommer välla in arbetsföra välutbildade doktorer.....denna gång heller.

Man gör detta i samarbete med Liberalerna och Centern. I proppen finns det ingen analys av hur många det kan avse eller hur man skall hantera detta.

Så nu vet ni det.

Lycka till!


1 kommentar:

  1. Då i vissa områden över 80% i utanförskåpet röstar S så finns det nog en "analys" i botten att det är bra. Centern fiskar i samma vatten men har väl fått upp mest sänken som tex nämdnemannen i Solna TR.

    Såg för övrigt att Spanska Posten (Correos) gett ut ett vänskapsfrimärke Spanien-Israel. Kan vi vänta oss ett liknande märke från PostNord? Nehepp...

    SvaraRadera