onsdag 29 maj 2019

Kommunpanik i Danderyd

Jag har I några tidigare inlägg kikat lite på just Danderyds kommun och hur Reinfeldts beundrare där gjorde allt för att öppna sina hjärtan och kommunens plånbok.

Flyktingbaracker i Danderyd

Mer panik i Danderyd

Enligt källor så var den dåvarande kommunledningen övertygade om att det var en ren vinstlott att börja ta emot migranter. Det var ny fin skattebas att kunna beskatta.

Det lustiga med ex Danderyd är att många som bor där betalar NOLL i kommunalskatt. Man lever på kapital enbart ex utdelningar eller tillgångar från arv eller ngn bolagsexit. De konsumerar dock av kommunens tillgångar, ett rätt märkligt förhållande.

Nåväl åter till dagens nyhet

Man höjer alltså skatten med 1,4 procentenheter. Eller 4,72% om man så vill. Detta är en otroligt kraftig höjning av skatten. För en familj med totalinkomst om 600,000 blir det alltså 8400:- (beloppet rättat =)) mer i skatt per år.

Det drabbar ingen fattig kanske ni tänker? Nja, de flesta i Danderyd är nog högbelånade tjänstemän med ordinära Stockholmslöner. De som inte drabbas är dock de som inte betalar kommunalskatt, typ strandvägen i Djursholm (den finaste delen av Danderyd). I Djursholm förlades inte heller några av alla migrantbaracker som kommunen slog upp....mystiskt va?

Det gamla kommunalrådet som trodde att migranter skulle bli en ren vinstaffär verkar ha kunnat försvinna i vanlig ordning utan at behöva ta ngt tjänstemannaansvar för den försummelse som rådit.

Vad bero dock krisen på, är det bara massa kostnader för migranter? Nej de har varit misskötsel i övrigt också av anvisningar för byggen och utförsäljningar, men kostnaden att bygga baracker och köpa lägenheter för mångmiljonbelopp samt att få en drös nya socialbidragstagare samt konsumenter av kommunal service, har såklart bidragit.

Det börjar bli lite ont om kommuner att flytta till om man vill försöka sig på en sk "whiteflight". blir kanske trångt i Staffanstorp? F.ö. är möjligheten till kommunal flykt snart ett minne blott då staten hela tiden minskar kommunens beskattningsrätt genom omfördelningar och tvingande pålagor.


Adios!






2 kommentarer:

  1. Jag håller med om mycket som skrivs på denna blogg, men inte att din exempelfamilj behöver betala 28320 kr mer i skatt.
    /Holger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, såg den felkalkylen också, det är räknat på 4,72 och inte 1,4, borde rimligtvis vara en höjning på 8400 om året

      Radera