fredag 11 september 2015

Bedragarna är igång

Som alla vet är #flyktning nu på tapeten.

Sociala medier översvämmas av folk som lägger ut hur de skänkt pengar till välgörande ändamål, främst olika organisationer. Detta är toppen, att folk gör det alltså. Att man sedan måste skryta om det är töntigt.

En sak jag noterat på sociala medier de senaste dagarna är att privatpersoner vill att man ska swisha pengar till dem eller "ngn som hjälper till". Oftast är storyn att det saknas mat på migrationsverkets anläggningar eller liknande. Det kan också röra sig om resor för asylsökande.

Migrationsverkat har i ett fall jag sett dementerat att det saknas mat på en av anläggningarna, den i märsta. Det är helt enkelt fel eller så ljuger migrationsverket.

Pengar swishas dock för fulla muggar till ngn som känner ngn för att det ska köpas matas etc.

Vore jag bedragare skulle jag inte försitta en sekund att sprida ett swishnummer och hitta på falska rykten om olika brister. Finns det något något enklare och mer riskfritt än att låta alla "likes" sugna svenskar ösa pengar över en?

Exempel nedan. Jag har klippt bort all id så ingen ska bli utpekad. Migverkets kommentar rör just Märsta.


Vill ni göra skillnad & veta var pengarna går, samt används effektivt (se tidigare inlägg om humanitär matematik) se nedan.

http://www.unhcr.org/pages/49c3646c347.html


5 kommentarer:

 1. Svenskarna flyttar ( kocken äter inte sin egen mat ;-)
  http://lnu.se/polopoly_fs/1.113519!Emma%20Neuman%20Paper%201-4.pdf

  När de "goda" frenetiskt undviker att bo i skiten de skapar så förlorar de all trovärdighet..och för att få mig att tro att de handlar om "godhet" så vilja se samma "måste få kosta" resonemang tillämpas på ALLA barn,gamla etc...

  Lägg till det att de helt saknar förmågan att inse att de ger bort "fulla rättigheter" till platsen vi föds på.

  Om vi när allt barkar åt helvete åtminstone kan frånta dem glorian och få dem att inse att de bettet sig som idioter (milt sagt) ...likt någon som dricker allt som ser ut som vatten ( för att inte ha några fördomar ) för att slutligen behöva söka akut läkare hjälp. "Läkaren" som i framtiden med ett "hårt" styre ska sanera skiten är naturligtvis ond.....att rensa ett infekterat sår brukar svida.

  Fast förmodligen handlar det om amputering och bestrålning .....

  SvaraRadera
 2. "att rensa ett infekterat sår brukar svida."

  Det är nog mer som att patienten har envist har krävt att få dricka kylvattnet från Fukushima och när en hel värld har försökt att varna honom har han vrålat att de är hydrofober. Han går nu inte att rädda men fattar själv inte ens att han är sjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Touché =) när inte ens våldtäkter, nedslagna gamlingar...för att inte tala om att polis, ambulans inte vill åka in i många områden. Patienten vill DÖ

   Toxoplasma gondii ?
   http://schizophreniabulletin.oxfordjournals.org/content/33/3/757.full

   Eller så räcker genuin dumhet som förklaring.... historien om kristendomen skvallrar om ett mönster....tycker mig se en dumhetens template ( lite som hur man för höns att "somna" )

   Radera
 3. Magdalena-Ladu-Lån
  http://www.di.se/artiklar/2015/9/11/eib-kan-ge-lan-till-lander-som-tar-emot-flyktingar/

  om man ska drista sig till att kombinera den nya tidens axiom ...

  så borde att land som inte finns..heller inte kunna stå till svars förs skulder..på principnivå
  https://www.youtube.com/watch?v=q6Ptcu_aQMw&feature=player_detailpage#t=217

  man behöver bara existera som en låtsas abstraktion tillräckligt länge för att få et lån...lite som en virtuell partikel

  SvaraRadera
 4. http://www.sassolini.se/meny/Foto/Roliga/Arne_anka/slides/arne_anka_juke.png

  SvaraRadera