onsdag 23 september 2015

Gnället från de rika


Nu när den socialistiska majoriteten i riksdagen (antar att alliansen ingår i den pga DÖ) har släppt sin budget, börjar det hagla debattinlägg om de "rika".

Den första sjuka saken i SE är definitionen av "rik".

Enligt vänsterpartisten nedan (artikel i metro) är det ngn som har 30000 i månaden. Jag utgår från att det är innan skatt. I praktiken är det alltså 20 000 efter skatt. 20 000 innan allt är betalt. Då är man tydligen rik i socialisternas värld. När boende mat etc är betalt blir det nog inte så mkt kvar i sparande. Är man rik i SE för att man inte går back varje månad? Med dagens bostadsbubbla kan nog denne rika person hoppas tjäna ihop insatsen till ett radhus lagom till pension. Rik?


En annan sak som är väldigt tydligt är den illa maskerade egoismen. Det handlar alltid om att JAG skall få mer bidrag, lön, bostäder etc. Varför, för att det är orättvist annars. Man skiter också helt i att de som utför RUT nu blir av med jobbet, eller tvingas köra svart och därmed hamnar utanför de sociala trygghetssystemen. Det viktigaste är att de rika ska städa själva, för det gör ju den som inte köper RUT-tjänster.

Extra komiskt är det när hon konstaterar att man bara jobbar 40h/vecka. Det har aldrig slagit henne att vissa jobbar betydligt mer och väljer att köpa vissa hushållstjänster just av den anledningen. Alternativet är att de jobbar mindre och städar själva. Städerskan förlorar jobbet( och inget skatt soc betalas då) och den rike jobbar & tjänar mindre och betalar mindre skatt. Konsekvensen är alltså lägre skatteintäkter på flera fronter. Skatteintäkter som behövs för att ex betala vårdpersonal och lärare deras löner....

Individens eget ansvar och möjligheter att lyckas är också noll. Allt handlar om tur, slump och lotteri. 

Vad man arbetar med är också helt irrelevant, alla ska ha lika låg lön. Förståelsen för att vissa får mer betalt för att de är duktigare och för att deras kunskaper är eftertraktade, är obefintliga. 

Clara i artikeln har säkert kämpat. Men det innebär inte att andra måste städa själva, eller att deras slit med utbildning och jobb skall värderas mindre.

Att ett samhälle bäst gangnas av att alla gör det de är bäst på är ett mysterium för socialisterna. Inte så konstigt att det alltid gått åt pipan för de länder där man gått all in socialism.

http://www.metro.se/metro-debatt/vidrigt-att-hora-rika-gnalla-over-hogre-skatt/EVHoiv!s0DHPqh4Xzxwo/7 kommentarer:

 1. Om alla är lika mycket värda, vilket fastslagits i vår grundlag, skall givetvis ingen ha mer pengar än någon annan. Du har bara att böja dig för vår nya statsreligion, som trumfats igenom av socialdemokraterna med de andra partiernas stöd.

  SvaraRadera
 2. en väldigt sur tant23 september 2015 13:59

  De "rika" nu som har utbildat sig och lånat till det eftersom de inte hade rika föräldrar som betalade, knorrar. De har också avstått från pensionspoäng under tiden. Sedan betalar man 1 månadslön per år tillbaka i studieskuld ändå till graven.
  Om man inte skulle få bättre lön efter långa studier, läkare t ex, vem vill då utbilda sig eller arbeta?
  PS. Flera sk högavlönade funderar nu gå ner i arbetstid eller avtala om andra fördelar. Det finns annat liv än betala 60% skatt.

  SvaraRadera
 3. glücklich - vad var det "han" sa om oändligheten...
  https://youtu.be/uajoiBhQ6YA

  kakor till Allah
  https://youtu.be/eCdAyTbSNG4

  SvaraRadera
 4. Hej.
  Om jag tjänat 20k efter skatt hade jag varit j*vligt glad. Jag arbetar heltid åt Malmö arbetarekommun och får ut 12-13k efter skatt på en månad. Eftersom jag har OSA så skyddas jag inte av Las, och får inte löneförhandla.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare (i OSA pga PTSD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att man inte får löneförhandla eller att facket gör det åt en kanske inte är helt optimalt. Iaf inte för den som gör ett gott jobb och hålls tillbaka lönemässigt av de som inte presterar för att alla ska ha lika.

   Radera
 5. Avant vous
  https://www.youtube.com/watch?v=fj1h2Gshi2I&feature=player_detailpage#t=89

  Det kan vara värt att komma ihåg vad vi hade innan de självutnämnda helgonen började sin "fylledans"

  SvaraRadera
 6. Tja, Vänsterpartikvinnan i artikeln verkar lägga rejält med tid på oavlönat arbete inom partiet (hon har enligt artikeln två parallella uppdrag för VpK). Det står alla fritt att arbeta ideellt, men hon skulle istället kunna använda tiden för lönearbete. Då hade både hon och staten fått mer pengar, hon genom lön och staten genom skatt. När hon väljer att istället arbeta ideellt stjäl hon alltså pengar från mindre lyckligt lottade människor som inte har det valet, och som är beroende av statliga transfereringar.

  SvaraRadera