lördag 26 september 2015

Bolibompa med Centerpartiet


Centerpartiet har i dagarna sin stora kongress. En av talarna var en tolvåring. Jag kommer inte moralisera över att en tolvårig talar och har åsikter eller varför han inte är i skolan. Jag funderar istället på att Centern tycker detta är det bästa som sagts. Hur vuxna människor helt har förlorat förståndet. Är det av någon som inte kan ett smack om hur samhället är uppbyggt man hämtar sin ideologiska grund? Jag dristar mig nämligen till att gissa att en såpass ung person inte riktigt greppat helheten i en stat än. Alliansen har blivit beskylld för plakatpolitik. Att lyssna på vad en 12-åring tycker är ett klart utslag av detta. Gå bara på känslor, kopplingar till tråkiga saker som bostäder, statsbudget, pengar, kommuners och medborgares självbestämmande, är ointressant.
Gå på känslor!

Centern har återigen bevisat att man är socialliberala extremister. Allt åt alla mentaliteten råder och man är ivrigt påhejad av ungdomsförbunden, eller om det är dessa som styr?
Man kan tycka att vuxna borde veta bättre i många sammanhang, men om man hämtar sitt idégods från barn är man infantil. Det är kanske också förklaringen till den bananrepublik Sverige håller på att förvandlas till. Allas åsikter är lika riktiga och en sanning. Kulturmuppar kommenterar säkerhetspolitik och barn håller kongresstal. Hur vore det iställlet om man tog tillvara på de som kan saker och lyssnar till experter. Jag föredrar om en läkare opererar mig, en officer kommenderar mig och ingenjörer konstruerar bron jag åker på.
Nästa kongress kommer väl bolibompadraken bli vald till partiledare och kulturministern har sagoläsning med ivriga DÖ anhängare?

5 kommentarer:

 1. Kanske en återspegling av att museer i Sverige är numera designade för femteklassare. Det räcker och passar även för vuxna avses det.

  Det blir inte många nya nobelpris ifrån det här landet.

  SvaraRadera
 2. Hej.
  En fullt logisk utveckling. Ingen vill stå och säga taskiga saker till barn, ingen vill ertappas med att göra barnet ledset så det är bäst att barnet får som det vill. Fridolin satte tonen, och här ser vi C:s näste partiledare. Ser fram emot nästa Almedalen, kanske [valfritt parti] ställer upp med en talare som är kvar i krypåldern?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Jodå, en släktings barn ville ha hund. När hunden var köpt var det inte roligt längre. Bolibompa. Varje barns önskemål måste uppfyllas, kosta vad det kosta vill. Vuxna barn köper hus, kosta vad det kosta vill.
  Ekonomiska flyktingar som inte kunnat bygga upp sina egna länder, de ska fixa biffen i Högan Nord - kosta vad det kosta vill.
  Jag skulle vilja ha en ordentlig genomgång av hur många som är riktiga flyktingar och hur många som är ekonomiska lycksökare. Det surrar en massa olika uppgifter av allsköns skribenter i medierna. Att man inte kan lita på medierna vet jag, men sedan? Di Leva hjälp mig, hjälp mig.
  Tolvåringen har för övrigt missat att en massa människor dör även när de bor kvar någonstans. Tolvåringens föräldrar kommer att dö, liksom barnets katt. Pippar man fram för många barn, utan att tänka på konsekvenserna skapar man till sist svält.

  Känslor inte fel, men kopplar man dem till falska premisser går det fel. Ser man en bild på en slagen man - hjälpe denne!
  Hade man slappnat av och sökt vidare kanske det skulle visat sig att denne man hade mördat tio människor och i sista stund blivit nerslagen av en modig individ. Reaktivt, istället för genomtänkt precis som bilden på pojken i Medelhavet avsågs skapa. Människan som en enkel känslomaskin, precis som Bf Skinner kom fram till. Konditionera den till något och känslorna triggas per automatik. Ge dem ett kodord och de saliverar eller röstar i en viss riktning.

  Se hur lättledda Centerpartiet var i NATO-frågan. Några konsulter i militärföretagen och försvarsmakten skruvade upp ett scenario. Istället för djupanalys reagerade man med känslor. Så säkrade man framtida kontrakt på 5,56-anpassning och nya rails på AK5an. Ryssland är inte så farligt, som våra egna politiker är. Men det gäller att projicera sina egna brister på yttre fiender. Precis som Rysslands ledare gör mot väst. Där de spelar på ryska folkets känslor(!)
  https://www.youtube.com/results?search_query=bf+skinner

  SvaraRadera
 4. "Centern har återigen bevisat att man är socialliberala extremister."

  Ja, men så har det varit mycket länge. Redan när de gick till val 2006 gav de ut en lång rapport om deras förslag på migrationsområdet. Jag läste den då men kan inte hitta den nu. Likväl, Bolibompa framstår som en lågmäld debatt med nobelpristagare när man jämför med det fradgatuggande vansinnet som uppvisades i den rapporten.

  Absolut inget har förändrats sen dess. De kom med ytterligare en lång rapport 2010, som jag också läste. I stort sett samma. 12 åringen i inlägget här är en helt normal centerpartist och han han hade helt klart platsat i det partiets riksdagsgrupp från 2006 tills nu.

  Sen har M varit nästan identiska med C vad gäller migrationspolitik ända sen nya M bildade kring 2003 och båda dessa partier har även legat väldigt nära MP hela tiden. Det finns någon form av väldigt stark mytbildning kring att alliansen "sålde ut" och helt la om sin immigrationspolitik i samband med uppgörelsen med MP 2011, men det är HELT felaktigt.

  Verkligheten är att C, M och även FP hela vägen stod för en väldigt radikal mångkultur och massinvandringspolitik och man samarbetade ofta och länge med MP mot sossarna i denna fråga. Detta har i princip pågått sen 2003 och orsaken är väldigt enkel: De står alla för ungefär samma invandringspolitik.

  Volymerna må slå alla rekord nu, men om man ska bedöma hur vansinnig svensk migrationspolitik är förefaller det mycket bättre att fokusera på vilken andel av världens asylsökare som kommer till Sverige. Utifrån det måttet slog vi alla rekord 2007, då 11% av världens alla asylsökande kom till Sverige.

  SvaraRadera
 5. Bunkerbeslutet 2015
  https://vimeo.com/46527101

  SvaraRadera