fredag 3 november 2017

Migrationsstatistik oktober

Ny månad och ny färsk statistik från migrationsverket.

Asyltrenden håller i sig och vi ser ut att landa ganska exakt på 25,000 i år. Färre än 163,000 från 2015 men fortfarande ganska många. Jag kan även notera att min spådomom 25,000 i år verkar slå in ;)


Som ni vet ska man inte bara titta på antalet asylansökningar om man funderar påden långsiktiga utvecklingen i landet utan även på de lika dåligt integrerade anhöriga.

I oktober var det ovanligt många, omdetta är en ny tred låter jag vara osagt, men som alltid får vi facit om några månader. Anknytningarna set ut att landa på 45,000+ i år. Om dryga hälften av de som söktasyl får detta så landar vi på ~60,000 nya personersom skall integreras och 12,000 som skall lämna landet. Lycka till med det!

En siffra att notera är att antalet barn födda av någon med PUT är 8,000 i år.


Knappt 4000 asylsökandehar omfördelats till Sverige från Grekland och Italien. Antalet ensamkommande personer (eller vad de kallas nu) är c:a 1000 på årsbasis.
Där har ni fakta som man mpste förhålla sig till under lång tid framöver i Sverige. Förhoppningsvis lyfter dessa frågor snart igen trots att det såklart är bra att  Soran Ismail, Oisin Cantwell, Virtanens mfl svinaktiga bravader är i ropet.

Jag har funderat lite på om jag ska skriva något om Katalonien, såsomboende i Spanien har jag kanske ett lite annat perspektiv att vad jag kan se i svensk media. Även om rapporteringen blivit ngt mer nyanserad än i början av den Katalanska härvan. Finns ngt intresse för detta?

Som ni märkt har jag varit lite dålig på att uppdatera bloggen. Orsaken är att jag dels rest en del, samt jobbat och så har faktiskt haveriernani Sverige blivit lite mer difusa nu när vi emigrerat. Det sistnämnda är såklart en positiv effekt rent generellt på ens välbefinnande, man behöver inte gå runt och tugga fradga invredesmod om fagarna, även om det är sorgligt att se hur illa det är ställt och att sjukdomsinsikten är vacklande. 

Moderaterna nyvaknande är ju såklart bra, men de har ju en del förtroendekapital att ta igen.

Hasta luego!


13 kommentarer:

 1. Ja tack, mycket intresserad av hur det pratas i Spanien. Fick en känsla av att media var exremt emot självständigheten fram tills Guardia Civils övervåld. Nu verkar de inte veta vilket ben de ska stå på.
  Kanske svårt också som de samtidigt pratar sig varma för ett självständigt Kurdistan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, ska skriva ihop lite. Här har man (mina Andalusiska vänner) ex länge sagt att Puigdemont kommer hamna i fängelse. En utsaga som troligen fått hela Expressen att svimma.

   Radera
 2. Antalet migranter skall ses i relation till antalet födda i landet. Att ordna utbildning, barnomsorg, vård och försörjning till våra barn kräver en enorm insats och ett stort engagemang från både föräldrar och samhälle. Vi kanske skulle klara 3-5% "hjälplösa" flyktingar utöver våra egna barn, således 3-5.000 flyktingar per år som en långsiktigt hållbar kvot. 25.000 (25%) är sinnessjukt högt. Helt absurt högt. Absolut helt ohållbart. Politiker men även många av de som protesterar mot dagens situation har helt tappat proportionerna för vad som är hållbart. 5.000 människor är vad som bor i en mindre svensk stad. Det är en jätteinsats att som land ordna allt som behövs för dessa. Gör vi inte det (som idag) så spär vi hela tiden ut välfärd, infrastruktur och samhällsfunktioner för resterande befolkningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En utmaning enligt de begåvningsutmanade ;)

   Radera
 3. Gärna inlägg om Katalonien.

  Det som nu börjar bli kritiskt, riktigt kritiskt, är att vi nu ätit upp nästa års utsäde. 25 k migranter är numerärt färre än 165 k, men nu märker man att systemen inte bara är mättade utan står på randen till kollaps. 25 000 på marginalen är illa, mycket illa, boenden är fulla, sjukvård och skolor överansträngda. Polisen går på knäna. Har egen erfarenhet av att polisen försöker låta bli att ta emot polisanmälan om "skitsaker", förmodligen för att hyfsa statistiken.

  Känslan i samhället har gått från sorglös godhet, till goda föresatser att "klara detta", till misstanke om att systemet kan vara ansträngt, och sedan hoppat direkt till oro och känsla av annalkande kollaps.

  Eskalerande tiggeri, stöldligor på turné, dagdrivande "ensamkommande" och unga migrantmänn, sexualbrott och rån. Många svenskar går runt med en klump i magen.

  Det är förmodligen en rejäl investering i din mentala hälsa att ha emigrerat ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ni vet har den utveckling vi fått och kommer få ngt jag varnat för i några år. Blev kallad alarmist & att gå Putins ärenden för att jag påtalade stundande kollaps. Det som förvånar mig är hur svårt många har att se hur nuläget är vilka faktorer som finns och då dra en slutsats om trolig utveckling. Många verkar bara se det som är precis framför näsan på dem...

   Radera
  2. Att extrapolera utifrån kända fakta är tyvärr subversiv verksamhet i Sverige.

   Men förhoppningsvis har du i alla fall lyckats uppmärksamma vissa på vad som sker, även om faktaresistensen ibland verkar vara stor i Sverige...

   Radera
 4. Kan vara intressant att kolla även på SCB:s prognos. Enligt den blir nettomigrationen 94 000 år 2017 och därefter knappt 70 000 per år t.o.m. 2020.
  Med födelseöverskottet inräknat blir folkökningen 124 000 år 2017 och därefter drygt 100 000 per år t.o.m. 2020.
  Vidare antas Sveriges befolkning år 2026 uppgå till drygt 11 miljoner.

  Källa:
  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningsframskrivningar/befolkningsframskrivningar/pong/publikationer/sveriges-framtida-befolkning-2017-2060/

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Inlägg om Katalonien emotses uppmärksamt, och skulle uppskattas.

  Särskilt om hur man talar om det på plats - våra medias rapportering verkar mest gå ut på att inskärpa att katalanerna vill ha självständighet för att de är osolidariska och snåla och inte vill dela med sig av land och rikedom, samt en del antydningar om att det är mot en eller annan EU-förordning att folkomrösta om självständighet.

  Jag tror vi här hemma bör följa EU:s ränkspel ang. Katalonien noga, nu när det börjar talas om att bryta loss kommuner från statsmakten.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 6. +1

  EUs implosion blir intressant att följa..

  SvaraRadera
 7. Nu verkar det fungera igen! Det var flera kommentarer som bara försvann, så jag gav upp ett tag.

  "haveriernani Sverige blivit lite mer difusa nu när vi emigrerat."

  Men blir mindre manisk när man betraktar vanvettet på avstånd. Men oftast är det likväl svårt att släppa Sverige helt. Jag har försök flera gånger, men det går inte.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer nog, den konstanta oron är dock borta. Mkt skönt. Med kronans begynnande haveri var det skönt att växla om till Euro också :)

   Radera