torsdag 11 januari 2018

Asylsökande på semester i hemlandet

Tänkte bara slänga ut en tweet som kanske ngn missat.

En av (fd?) talesmännen för Afghanerna, som nyligen fick uppehållstillstånd i Sverige, har tydligen varit i Teheran och besökt föräldrarna.

Är det inte lite märkligt att man får uppehållstillstånd här och sedan kan åka tillbaka Iran? Borde inte asylskälen vara noll?


5 kommentarer:

 1. En historisk parallell:

  Israeliska pass var länge ogiltiga för resa till Tyskland, av anledningar som torde vara rätt uppenbara. Nu talar jag emot egen sak, för jag vill ju att de bluffmakare som befinner sig i Sverige ska återvända till sina hemländer, men borde inte något liknande införas i Sverige - att de som "flytt" från ett land och fått asyl i Sverige förbjuds återvända till det landet med mindre än att de blir av med sin asylstatus i Sverige (och hela EU)?

  "[Israel's] chief rabbinate seriously debated imposing a ban of excommunication on Jews who chose to return from Israel to their former homes in Germany. For years after 1948, Israeli passports were stamped: 'Not valid for Germany.'"

  Källa: "Israel and Europe: An Appraisal in History" av Howard M. Sachar

  SvaraRadera
 2. Hemlandet? Han kommer från Afghanistan och har träffat sina föräldrar i Iran. Iran och Afghanistan är inte samma land. Han har lämnat ett land och träffar sina föräldrar i ett annat. Vad menar du?

  Det är konstigare när folk som flytt hit åker tillbaka och semestrar i landet de flytt från, där saknas väl asylskäl, men det här fallet är inte ett sånt vad jag förstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spelar du dum, eller tror du på vad du skriver? Ej retorisk fråga då många svenskar inte är "naiva" utan snarare lätt förståndshandikappade. I så fall får vi väl försöka behandla din kommentar med respekt för din rätt att uttrycka den, och gå vidare.

   Däremot tycker jag nog att det kunde vara lämpligt med ett basalt medborgartest av något slag för att få rösta i allmänna val.

   Radera
 3. Har du sett att det har startats en ny myndighet i Sverige (som om vi behöver fler)? Den heter visst Delegationen mot segregation. Vad de ska göra blir inte jag klok på, men de ska ha sitt säte på Södertörns Högskola, det säger väl det mesta. Ska förkortas Delmos, eller var det Snömos?

  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allvarligt? Delegationen mot segregation...ja segregationen måste förstås "delegeras bort". Det är faktiskt god underhållning att se dessa futila försök till social ingenjörskonst på en splittrad befolkning i ett havererande land.

   Ey..ge os pengarna svenne..vi skiter i segregationen..eller..för att citera Mikael Alonzo i låten "Det förlovade landet"

   "Det här är vårat land. Svenskarna, dom, jag menar, det är klart att dom får bo här också… bara dom inte försöker beblanda sig för mycket med oss"

   "Ni [svenskar] kommer att få uppleva en terror som kommer att förfära er och ni kommer att få bevittna mer än död"

   "Vi våldtar deras [svenskarnas] barn. Javisst, varsågod, dom tycker om det faktiskt"

   De här citaten var väl cirkulerade på alternativa fora redan för 10-15 år sedan, men det är väl först nu det börjar stå klart för en större andel att..så blev det.

   Radera