lördag 27 januari 2018

H&M och allah strumporna

Så har återigen en sk storm på sociala medier fått ett stort företag att visa sin syltrygg.

Denna gång är det H&M som drar tillbaka ett par helt vanliga strumpor med en Legogubbe på.

Den kommer alltså från den djupt rasistiska serien Lego City.
Tar man andra strumpan från vänster och vänder upp & ned och sedan sticker ut ögonen och fyller hjärnan med julmust så ser man att det står Allah.


Andra saker som omedelbart borde förbjudas är såklart att stå på huvudet och äta McDonalds (McAllah)


Och när man ändå är igång, förbjud alla beskrivningar av ngt som studsar.HM:s agerande är såklart helt absurt. För det första kan alla(h) se att det inte finns ngn likhet mellan Allah tecknet och en studsande bergborr, för det andra även om det skulle finnas viss likhet så är symbolen för att ngt studsar använd forever. Det är ju liksom så det ser ut rent fysiskt när ngt stusar och inte befinner sig i tyngdlöst vakum.

Och även om det nu skulle på pricken ha råkat likna Allah så ska man ändå,inte ändra sig. Attvanliga  människor som ska köpa legostrumpor blir begränsade i vad man kan köpa eller göra med hänvisning till att någon stolle tycker det ser ut som ngt från en hittepå saga.

I förlängningen kan ju alltid ngn bli kränkt för ngt. Varför ger man hela tiden efter för den korkade samtiden som konstant går runt och är kränkta, speciellt när det är fråga om att lägga sig platt för en ideologi (vilket religion är).

Sätt ned foten och be stormarna i sociala medier att sätta sig på en bänk och glo på en buss istället (vilket de gjorde innan da internetz). 
4 kommentarer:

 1. Vekt företag. Om vi samlar ihop lite fler krängta så skulle vi kunna få bort större delen av HM:s sortiment. Hänger någon på så kortar vi?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  I mina gömmor har jag ett exemplar av tidningen 'Etikett' från tidigt åttiotal. Där finns Allah avbildad som en vindrickande lönnfet vit man med bockskägg och fez på huvudet. Även Wotan, Zeus, Vishnu, med flera deltar i en konferens om vems tur det är att skicka ett sändebud till jorden.

  Jag brukar/brukade visa den för progressiva bekantingar och fråga om de ansåg att den borde brännas, och om jag borde bötfällas eller fängslas för innehavet.

  Så länge sedan är det inte att sådant sågs som humor, och endast humor.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Ser att några aktieägare sålt ut pga HM:s..citat.."bajsnödighet".

  Ligger något i det. Det verkar som om den enda "turnaround" de är förmögna att göra är av en socka! Ett företag utan egen vilja och stake är dömt.

  Lead follow or get out of the way. Har sett detta som ett turnaround case, men detta känns som sagt..bajsnödigt.

  SvaraRadera
 4. Men, mitt herrskap!
  Vi äro inne på en mensans domäner!
  Det heter i bildat språk : defectera!
  Det använde min gamle ( 1970 års Nobelpristagare ) alltid om sådana handlingar.

  SvaraRadera