fredag 12 januari 2018

Mariestad skall inte polisanmäla åldersuppskrivna längre

Till att börja med ber jag om ursäkt för termen "åldersuppskriven". Men då den blivit frekvent och vedertagen använda jag den ändå. Att man får sin riktiga ålder angiven är såklart ingen uppskrivning av en ålder. Det borde kallas "åldersbluffare" eller ngt liknande.

Nåväl, till saken. I somras fattade M ordf i ngt utskott i Mariestad beslutet att man ska polisanmäla de som ljugit om sin ålder och därmed felaktigt kostad kommunen stora belopp. Polisanmälan gjordes i mellandagarna mot två åldersbluffare.

Nu har dock C & S beslutat att man inte ska polisanmäla de som lurats om sin ålder vilket medfört ett felaktigt utflöde av skattemedel.


Migrationsextremisterna i C verkar ha köpt myten om att ålderstesterna är rättsosäkra, precis som Aftonbladets ledarsida gör för tillfället (Anders Lindberg ändrar dock åsikt varje halvår så vem vet) 


Det är beklämmande att sjukdomsinsikten är fortsatt låg hos de styrande i Sverige, även på kommunal nivå. Hur samhället så mangrant kan lägga sig platt för denna ganska stora grupp av "ensamkommande" i huvudsak Hazarer som är från Iran men med Afghansk ursprung. Som jag skrev igår går det tydligen tom bra att åka på semester till släkten i Iran. Dessa saknar i många fall skyddsskäl och är enbart ekonomiska migranter som dessutom kostat svenska skattebetalare enorma summor pga att de ljugit om sin ålder. 

Att särbehandla en grupp på detta vis tycker jag är mkt problematiskt då det ytterligare urholkar förtroende för politiker, samhällskontraktet och hela skiten!

Här nere i Marbella är det dock lugnt och fint. Visst är det lite märkligt, jag ser Nordafrika från altanen men inte ett enda Marockanskt "gatubarn" syns härja runt nere i stan. 

En liten utvikning
Här nere är lokalpolitiken mkt viktigare än i Sverige och missköter man sig blir det inte nådigt, visst har det varit korruption, men kommunen satsar de medel man har på invånarna. Ex sänker Marbella taxeringsvärdet som fastighetesskatten grundar sig på, med 9% i år. Man är också mkt måna om att det är fint med blomster i alla rondeller, julbelysning osv. Allt för att göra det fint för de som bor här. Lokalpolisen är också mkt manstark och syns överallt. 

Jmf med svenska kommuner som verkar anse att deras främsta uppgift är att gå bankrutt och bränna skattemedel.


11 kommentarer:

 1. Vad trevligt att du har en kommun som månar om att det är fint med blomster i alla rondeller. Kan upplysa om att det har Mariestad också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du missade poängen.

   Radera
  2. Mats, skillnaden är att Marbella först ser till att uppfylla grundåtagandena gentemot sina invånare, dvs lugn och ro på gator och torg, skolor som fungerar, sjukvård och hela gator och vägar. Sen satsar man på blomster.

   Mariestad ser först till att de utan rättigheter till kommuninnevånarnas skattemedel får förse sig, sen på blomster.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  3. Alltid god underhållning att se de som kämpar för att försvara den svenska modellen i kommentarsfälten. Man kan ju lugnt kalla det för em "utmaning" i ordets ursprungliga betydelse.

   Radera
 2. Hej.

  Förhoppningsvis kommer det att gå att utnyttja detta som prejudikat.

  Om jag vi framtida tillfälle ertappas med att ha fått för högt belopp utbetalt vid sjukskrivning kan jag hänvisa till fall och praxis som de ovan nämnda.

  Det lär inte gå igenom, varpå man kan väcka talan om etnisk diskriminering, även medialt och internationellt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Apropå Marbella måste jag dock påpeka att bilden av det omtänksamma kommunstyret förvisso kan vara sann för tillfället men historien är betydligt mörkare.
  år 2005 briserade en av de största korruptionsskandalerna i Spaniens moderna historia och orsaken var kommunledningen i Marbella. Den dåvarande borgmästaren sitter fortfarande i fängelse och ungefär 200 personer stod inför rätta. De juridiska processerna är ännu inte helt avslutade.
  Marbella kommmun borde ha varit en av Spaniens rikaste kommuner med tanke på skatteunderlaget men blev istället i princip konkursmässigt, kommunen dras exempelvis med en gigantisk pensionsskuld till Försäkringskassan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet, men den gamla korruptionskulturen håller på rensas ut. Var ett problem över hela Spanien, dock många politruker som fick skaka galler.

   Radera
  2. Sverige är minst lika korrupt som Spanien. Skillnaden är att i Spanien åker folk dit....

   Radera
  3. Så sant. Blir underbart när vi kan sätta lite svenska "borgmästare" i finkan. Jag har lång erfarenhet frå sk korrupta länder. It is what it is, men är man legalt påläst behöver man inte kasta pengar på allt och alla, det är mer för regelavsteg. Och alla bevakar alla med misstänksamhet. Inte som i Sverige där tjänstemän kan neka alla möjliga tillstånd utan legal grund, och "plötsligt godkänna" strandnära bebyggelse för partikollegan utan några som helst efterräkningar.

   Svenskar är helt efterblivna när det gäller att se korruption!

   Radera
  4. En stor skillnad är också att i Spanien är man inte alls lika beroende av staten eller regionen som i Sverige. Ju starkare staten har knutit upp dig med höga skatter och bidrag desto sämre läge för den enskilde.

   Radera
  5. Viktig poäng. Man kan ju kort sammanfatta det som att i Sverige är staten rik och skattesubjekten fattiga. I sydeuropa är staten fattig och medborgarna har..en del resurser undanstoppade.

   Det gör svensken till en mycket sårbar individ, särskilt som han är uppenbart trögtänkt och alldeles för sent börjar fatta att staten ensidigt sagt upp "samhällskontraktet" och nu avser att huvudsakligen ta, och ge nästan ingen.

   I länder som Spanien (som gått igenom några statskonkurser) är man mer luttrad och har nog inte sett "samhällskontraktet" med lika stor barnatro som i Sverige, som (hittills) aldrig konkat staten.

   Radera