onsdag 13 juni 2018

Löfven har rätt "Valet en folkomröstning om välfärden"


Sossarna går som ni säkert hört all in gällande välfärden.

Tidigare var det förbjudet att prata om gnissel i den offentliga servicen och man kallades alarmist och att gå Putins ärenden. Huvudet i sanden gällde. Nu verkar det dock som att verkligheten ute på vårdcentralerna och inom tandvården, polisen & kommunernas service, har hunnit ifatt journalisterna och man får plötsligt skriva om detta. Ni minns väl hur Fredrik Antonsson "iotakt" blev uthängd när han beskrev verkligheten på sitt jobb på SöS.

Att Sossarna efter 4 år (3 med egen budget) pratar om välfärden är lustigt då det verkar som att det milt sagt är ngt ansträngd. Sossarnas melodi är som alltid att beskatta mer och kasta pengar i hålet.

För många verkar det dock vara en fråga om vilka som får ta del av skattemedlen. Det är ju ingen hemlis att man vill ge 9000 Sk ensamkommande ny chans, samt att man inte gjort ngt åt den stora ström av anknytningsinvandrare. Detta är ngt folk noterar och svensken är inte dummare än att man förstår att detta inte är gratis. Pengarna till välfärden går alltså delvis till migranter. Ngt som sossarna gjort föga för att stoppa, trots de stora orden och gränskontroller mm. Som ni kunnat läsa här tidigare så har minskningen av direkta asylsökare andra orsaker, i huvudsak.

Bara kostnaden för anknytningsinvandringen kommer ligga på 75.000-200.000 per person och år (läs mer om dessa siffror i inlägget för några dagar sedan). Låg räknat kan vi säga 100.000 per person och år. 50.000 anknytare per år fram tom 2021 (enligt MigV) ger en årlig kostnad om 
2018 5 miljarder
2019 10 miljarder
2020 15 miljarder
2021 20 miljarder.

Och görs inget så kostar den gruppen anknytningsmigranter som kommit under nästa mandatperiod 25 miljarder under valåret 2022. Till detta tillkommer de 9000 sk ensamkommande och c:a 20.000 asylsökande per år.

Ni som följt bloggen länge vet att de ekonomiska aspekterna på okontrollerad migration (ej arbetskraftsdito) intresserat mig. Bristen på resurser som uppstår påverkar möjligheten till integration svårt och problemen sprider sig då inom andra områden. Sen har jag en stenhård hållning mot religiösa extremister, men det är inte främst en monetär fråga utan man skall helt enkelt följa andra Europeiska länders exempel och förbjuda samt i förekommande fall utvisa antidemokraterna.


Ja detta val handlar om resursallokering, dvs välfärden.


12 kommentarer:

 1. Majoren åkte på en riktig knock av Åkesson. Utan att förstå ägnade han minuten åt att lägga upp smashen. Åkesson svarade typ "svenska folhemmet". Klassiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr Ogundu, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testamenten om denna speciella stavningsbana. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar och i slutet av sitt vittnesbörd droppade hon Dr Ogundus e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare Dr Ogundu. Han är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskast för att lösa alla dina problem för dig. Prova Dr Ogundu när som helst, han kan vara svaret på dina problem. kontakta den stora doktorn genom detta mail: drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Ja, enligt en undersökning utförd av Novus så är ju "vård och omsorg" dvs en stor del av välfärden den mest prioriterade valfrågan för många väljare:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6968043

  Så det är väl en korrekt spaning. Var det inte hr Bildt som myntade uttrycket "Vård, skola, omsorg" förresten? Det har väl varit ett mantra i valrörelserna sen typ 90-talet i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riksdagens stenografer har (hade?) en egen krumelur för ”vård, skola & omsorg” :)

   Radera
 3. OT: Någon kommentar till den nya utvecklingen där nya spanska regimen nu verkar redo att välkommna asylanter, smugglare och NGO-pack som Italien vägrar? Känns Spanien fortfarande rätt? Konstaterar med glädje att mitt fokusland Malta endast tog 23 st asylanter från medelhavskommersen 2017.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var ett utspel från den nye socialistiske statsministern som tog makten nyligen genom en misstroendförklaring mot den konservativa regeringspartiet, som för övrigt är Spaniens största parti.
   Sanchez ville visa upp sig för EU och markera skillnad i policy gentemot de konservativa som hittills varit restriktiva avseende afrikansk migration. Den generösa migrationslinjen kommer inte att hålla särskilt länge och dessutom kommer det antagligen snart bli nyval och då tror jag inte att socialisterna kommer få majoritet.

   Radera
  2. Intressant, tack. Hinner de göra skada under tiden, tror du?

   Om det öppnas upp en "spansk rutt" så kan det ju snabbt bli inflöde, särskilt nu under den varma årstiden.

   Detta gäller ju som du påpekar afrikaner, Spanien är väl väldigt generösa mot många spanskspråkiga länders migranter, och därmed en väg in i EU för dessa, inte minst diverse sydamerikaner?

   Radera
  3. När man pratar Spanien ska man veta att makten är väldigt decentraliserad här. Vilket också märktes när det var Barcelonas borgmästare (eller möjligen Kat regpres.) och Valencias regionpresident som erbjöd sig att ta emot båten. Sen klämde nye premiärministern till med det också. Lyssnar man bland vanligt folk här i Andalusien så finns noll stöd för ngn öppna era hjärtan, snarare vill man bli ännu restriktivare än man är. Ngn båtström hit blir det nog inte pga avståndet till utskeppningshamnarna. PP har en del problem som bekant men liberalkonservativnationalistiska Cuidiamos tror jag kommer gå rätt starkt i nästa val.

   Mkt riktigt är det många sydamerikaner här, men de jobbar som satan. Inga välfärdsmigranter.

   Spanien och liksom SE en offentligfinansierad sjukvård (av mkt hög klass). Med de stora inkomstskillnader som finns så skulle en migrantbekastning på denna snabbt drabba väljarkåren och det vore självmord för ansvariga politiker.

   Spanien känns fortfarande rätt :)

   Radera
  4. Intressant update och grattis då :)

   Radera
  5. addendum till mitt tidigare inlägg: skulle det öppnas en ny rutt via nordafrika dvs Marocko till Spanien kommer denna snart att stängas pga avtalen mellan de båda nationerna. Marocko kommer dessutom inte att acceptera att bli ett stort transitland för subsaharianer eftersom man redan har stora problem med de som kommer idag.

   Radera
  6. I veckan gav Pedro Sánchez order om att ta bort taggtrådsrullarna kring de spanska exklaverna Ceuta och Melilla.

   https://www.dn.se/nyheter/varlden/spanien-aterinfor-gratis-sjukvard-for-papperslosa/

   Isabel och Fernando skulle vända sig i sina gravar (vilka jag f.ö. besökte i vintras).

   Radera
  7. Det där är ju inte bra. Vad har effekten varit? Har de tagits bort? Trycket på Ceuta & Melilla brukar ju vara massivt..

   Radera