onsdag 13 juni 2018

Löfven har rätt "Valet en folkomröstning om välfärden"


Sossarna går som ni säkert hört all in gällande välfärden.

Tidigare var det förbjudet att prata om gnissel i den offentliga servicen och man kallades alarmist och att gå Putins ärenden. Huvudet i sanden gällde. Nu verkar det dock som att verkligheten ute på vårdcentralerna och inom tandvården, polisen & kommunernas service, har hunnit ifatt journalisterna och man får plötsligt skriva om detta. Ni minns väl hur Fredrik Antonsson "iotakt" blev uthängd när han beskrev verkligheten på sitt jobb på SöS.

Att Sossarna efter 4 år (3 med egen budget) pratar om välfärden är lustigt då det verkar som att det milt sagt är ngt ansträngd. Sossarnas melodi är som alltid att beskatta mer och kasta pengar i hålet.

För många verkar det dock vara en fråga om vilka som får ta del av skattemedlen. Det är ju ingen hemlis att man vill ge 9000 Sk ensamkommande ny chans, samt att man inte gjort ngt åt den stora ström av anknytningsinvandrare. Detta är ngt folk noterar och svensken är inte dummare än att man förstår att detta inte är gratis. Pengarna till välfärden går alltså delvis till migranter. Ngt som sossarna gjort föga för att stoppa, trots de stora orden och gränskontroller mm. Som ni kunnat läsa här tidigare så har minskningen av direkta asylsökare andra orsaker, i huvudsak.

Bara kostnaden för anknytningsinvandringen kommer ligga på 75.000-200.000 per person och år (läs mer om dessa siffror i inlägget för några dagar sedan). Låg räknat kan vi säga 100.000 per person och år. 50.000 anknytare per år fram tom 2021 (enligt MigV) ger en årlig kostnad om 
2018 5 miljarder
2019 10 miljarder
2020 15 miljarder
2021 20 miljarder.

Och görs inget så kostar den gruppen anknytningsmigranter som kommit under nästa mandatperiod 25 miljarder under valåret 2022. Till detta tillkommer de 9000 sk ensamkommande och c:a 20.000 asylsökande per år.

Ni som följt bloggen länge vet att de ekonomiska aspekterna på okontrollerad migration (ej arbetskraftsdito) intresserat mig. Bristen på resurser som uppstår påverkar möjligheten till integration svårt och problemen sprider sig då inom andra områden. Sen har jag en stenhård hållning mot religiösa extremister, men det är inte främst en monetär fråga utan man skall helt enkelt följa andra Europeiska länders exempel och förbjuda samt i förekommande fall utvisa antidemokraterna.


Ja detta val handlar om resursallokering, dvs välfärden.


18 kommentarer:

  1. Majoren åkte på en riktig knock av Åkesson. Utan att förstå ägnade han minuten åt att lägga upp smashen. Åkesson svarade typ "svenska folhemmet". Klassiker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr Ogundu, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testamenten om denna speciella stavningsbana. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar och i slutet av sitt vittnesbörd droppade hon Dr Ogundus e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare Dr Ogundu. Han är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskast för att lösa alla dina problem för dig. Prova Dr Ogundu när som helst, han kan vara svaret på dina problem. kontakta den stora doktorn genom detta mail: drogunduspellcaster@gmail.com

      Radera
  2. Ja, enligt en undersökning utförd av Novus så är ju "vård och omsorg" dvs en stor del av välfärden den mest prioriterade valfrågan för många väljare:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6968043

    Så det är väl en korrekt spaning. Var det inte hr Bildt som myntade uttrycket "Vård, skola, omsorg" förresten? Det har väl varit ett mantra i valrörelserna sen typ 90-talet i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riksdagens stenografer har (hade?) en egen krumelur för ”vård, skola & omsorg” :)

      Radera
  3. OT: Någon kommentar till den nya utvecklingen där nya spanska regimen nu verkar redo att välkommna asylanter, smugglare och NGO-pack som Italien vägrar? Känns Spanien fortfarande rätt? Konstaterar med glädje att mitt fokusland Malta endast tog 23 st asylanter från medelhavskommersen 2017.

    SvaraRadera
    Svar
    1. det var ett utspel från den nye socialistiske statsministern som tog makten nyligen genom en misstroendförklaring mot den konservativa regeringspartiet, som för övrigt är Spaniens största parti.
      Sanchez ville visa upp sig för EU och markera skillnad i policy gentemot de konservativa som hittills varit restriktiva avseende afrikansk migration. Den generösa migrationslinjen kommer inte att hålla särskilt länge och dessutom kommer det antagligen snart bli nyval och då tror jag inte att socialisterna kommer få majoritet.

      Radera
    2. Intressant, tack. Hinner de göra skada under tiden, tror du?

      Om det öppnas upp en "spansk rutt" så kan det ju snabbt bli inflöde, särskilt nu under den varma årstiden.

      Detta gäller ju som du påpekar afrikaner, Spanien är väl väldigt generösa mot många spanskspråkiga länders migranter, och därmed en väg in i EU för dessa, inte minst diverse sydamerikaner?

      Radera
    3. När man pratar Spanien ska man veta att makten är väldigt decentraliserad här. Vilket också märktes när det var Barcelonas borgmästare (eller möjligen Kat regpres.) och Valencias regionpresident som erbjöd sig att ta emot båten. Sen klämde nye premiärministern till med det också. Lyssnar man bland vanligt folk här i Andalusien så finns noll stöd för ngn öppna era hjärtan, snarare vill man bli ännu restriktivare än man är. Ngn båtström hit blir det nog inte pga avståndet till utskeppningshamnarna. PP har en del problem som bekant men liberalkonservativnationalistiska Cuidiamos tror jag kommer gå rätt starkt i nästa val.

      Mkt riktigt är det många sydamerikaner här, men de jobbar som satan. Inga välfärdsmigranter.

      Spanien och liksom SE en offentligfinansierad sjukvård (av mkt hög klass). Med de stora inkomstskillnader som finns så skulle en migrantbekastning på denna snabbt drabba väljarkåren och det vore självmord för ansvariga politiker.

      Spanien känns fortfarande rätt :)

      Radera
    4. Intressant update och grattis då :)

      Radera
    5. addendum till mitt tidigare inlägg: skulle det öppnas en ny rutt via nordafrika dvs Marocko till Spanien kommer denna snart att stängas pga avtalen mellan de båda nationerna. Marocko kommer dessutom inte att acceptera att bli ett stort transitland för subsaharianer eftersom man redan har stora problem med de som kommer idag.

      Radera
    6. I veckan gav Pedro Sánchez order om att ta bort taggtrådsrullarna kring de spanska exklaverna Ceuta och Melilla.

      https://www.dn.se/nyheter/varlden/spanien-aterinfor-gratis-sjukvard-for-papperslosa/

      Isabel och Fernando skulle vända sig i sina gravar (vilka jag f.ö. besökte i vintras).

      Radera
    7. Det där är ju inte bra. Vad har effekten varit? Har de tagits bort? Trycket på Ceuta & Melilla brukar ju vara massivt..

      Radera
  4. Min ex-pojkvän lämnade mig och min dotter sedan 6 veckor sedan efter, jag försökte nästan allt för att återställa mitt förhållande och jag blev besviken. Ingen jobbade, en vecka senare såg jag Dr. Isikolo hemsida och efter att jag kontaktade Dr. Isikolo för hjälp förändras allt automatiskt, min sorg blev glädje, leendet var över hela mitt ansikte, allt hände mycket snabbt och resultatet var effektivt. Dr Isikolo är den enda stavningskastaren som jag hade framgång med, min pojkvän ringde mig och sa att hon ville att vi skulle komma tillbaka och vill också gifta mig med mig. Hon kom tillbaka till mig och bad mig att acceptera ryggen och det hände på grund av hjälp av Dr Isikolo. Jag är så glad att jag har min flickvän tillbaka. Kontakta Dr. Isikolo nu för en brådskande och snabb kärleksspell för att vinna ditt förhållande tillbaka. isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp +2348133261196

    SvaraRadera
  5. Tack för ditt mirakel Doctor Isikolo Denna artikel är tillägnad Dr. Isikolo. Jag har varit gift med min fru i 6 år och nyligen bröt hon upp med mig och det skadade mig djupt när hon berättade för mig att lämna henne ensam och att hon inte älskar mig längre när jag alltid var trogen och ärlig mot henne. Jag försökte alla sätt att få henne tillbaka att köpa henne vad hon vill som jag alltid gjorde och hon lämnade mig fortfarande hjärtat trasigt och hon har till och med en ny pojkvän som förstörde mig ännu mer tills min vän från gymnasiet ledde mig till denna äkta stavning Dr. Isikolo. Den här mannen förändrade mitt liv helt. Jag följde allt han sa att jag skulle göra och min fru kom tillbaka och bad om mig. Jag blev bedövad allt hände precis som han berättade för mig. Jag hade tro på allt han berättade för mig och allt var sant. Han var också där varje ögonblick tills jag fick min lycka tillbaka och han ger också stava som botar impotens, bareness, sjukdomar som HIV / AID, Herpes, Cancer E.T.C. Du kan kontakta honom via e-post på isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp eller viber +2348133261196.

    SvaraRadera
  6. Hallå,

    Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: carlosellisonfinance@gmail.com

    SvaraRadera
  7. Detta är mitt vittnesbörd om det fria arbetet av Dr. Isikolo som hjälper mig .... Jag är Sofija Emerik. Och jag är ledsen för att sätta det här på nätet men jag kommer att behöva av den här världens toppstavningskrock som tog tillbaka min man som lämnade mig under de senaste 3 åren, jag träffade så småningom den här mannen på en bloggplats som skickades av en av kunden för hjälp , jag förklarade allt för honom och han berättade för mig om en stavningskastare som han hade hört talas om och han gav mig en e-postadress för att skriva till stavningskastern för att berätta för mina problem. På bara 2 dagar var min man tillbaka till mig. Jag vill bara säga tack till den här sanningsenliga och uppriktiga stavningskastern, herre, allt du sa, har skett och tack sir. Vänligen vill jag berätta för alla som letar efter någon lösning på problemet, jag rekommenderar dig att vänligen kontakta denna stavningskastare, han är riktig, han är kraftfull och vad stavningskastern säger är vad som kommer att hända, för allt vad stavningskastret berättade jag kom överens. Du kan vänligen kontakta honom på: hans e-postadress är isikolosolutionhome@gmail.com. ring eller Whatsapp eller Viber honom på +2348133261196.

    SvaraRadera
  8. Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses

    SvaraRadera
  9. Hej herr fru
    När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
    Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
    Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
    Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    SvaraRadera