tisdag 5 juni 2018

Ät Ben & Jerry glass och stöd amnestin till Afghanerna

Det är ju känt sedan tidigare att Ben & Jerry är aktivistiska som en del av sitt brand. De ägs idag av Unilever, men har behållit sin image.

Ben & Jerry i Sverige stödjer aktivt att de 9000 sk ensamkommande skall få asyl här. Tänk att varje smaskigt slick på glassen så får ung i Sverige lite bidrag!

Som en del av konsumtionssamhället tror jag självklart på konsumentmakt. Även om det är skitsamma för Ben & Jerry om jag äter några glassar förre, men om 10,000 pers gör samma sak börjar det kännas. Rent personligt känns det också bättre att göra aktiva val om det är så att ett varumärke suger/eller briljerar på ngt sätt. 

Nu kan ni alltså redan innan valet i september göra ett aktivt val i migrationsdebatten. Ät mer eller mindre Ben & Jerry. 

9 kommentarer:

 1. Hade dom verkligen menat det så hade dom erbjudit sig att betala för kalaset.

  SvaraRadera
 2. Har provat en, den var god (och dyr). Hade kunnat tänka mig köpa fler, men det är ändrat nu.

  SvaraRadera
 3. Kul stavning i rubriken "möjgliheter" fö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt att slinta på tangenterna ;) Men de har kanske inte lika nitiska läsare som jag ;)

   Radera
  2. Som INTJ (+ kanske någon bokstav till) så är jag tyvärr stavningsnazi, men jobbar konstant på att försöka se till helheten.

   Och du har alltid frikort pga bra blogg :)

   Radera
 4. Märklig agenda dessa globalister har. Antar att de vill försvaga alla länder för att via vänstern och sina globalistiska organisationer som EU ha full kontroll.

  Trump skrev ”Fair Trade” i en tweet. Carl Bildt svarade ”LESS TRADE! SLOWER GROWTH! FEWER JOBS!”. Detta skriver C.B samtidigt som USA slår alla tänkbara rekord i sysselsättning och tillväxt etc. Ryktas dessutom nu om nya siffror på gång där man får gå tillbaka till 50 talet för att hitta något liknande.

  SvaraRadera
 5. På vilket sätt stödjer de? Hur många ören per glass går till detta kärlekståg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en intressant fråga, hursom torde kärlekståget vara billigt jämfört med kostnaden för livstidsförsörjning av 9000 illegala.

   Däremot förefaller det som om Unilever (som äger Ben & Jerry) i Sverige "trollar bort" det mesta av vinsten de gör i Sverige och alltså betalar extremt lite i skatt till den svenska statskassan.

   Unilever har alltså magen att lägga sig i svenska inrikes angelägenheter (och påföra svenska skattebetalare en skattebörda) utan att ens vara en god "corporate citizen" och betala rimlig skatt här. Tänker för egen del undvika alla Unileverprodukter.

   Radera
 6. "Möjg"

  Tack för det nya ordet Ben & Jerrys, kommer dock inte ens smaka på eran glass!

  SvaraRadera