tisdag 9 januari 2018

M: "25000 asylsökande normal nivå"

Igår satte jag min chorizo i halsen när jag läste vad M tycker om migrationen.


Flera saker är mkt anmärkningsvårt kring detta. 25000 är en mkt hög siffra i ett lite längre perspektiv. Ser man på åren innan 2012 är det en ökning med över 100%.  Här har jag gått igenom statistiken 1980- 2016 -> http://mensanen.blogspot.com.es/2017/05/sveriges-migration-1980-2016.html

Sen måste man alltid räkna med anknytningsinvandringen när man pratar migration. I år hamnar den runt 45000 nya uppehållstillstånd. Dvs 25000+45000=70000 personer som skall försörjas. Om integrationen är lika dålig som tidigare kommer 54% vara arbetslösa efter 10 år och 30% efter 19 år. Dvs en rätt hygglig försörjningsbörda. Dessa nivåer är helt ohållbara såvida man inte omedelbart inför en nattväktarstat. Till detta kommer också alla andra problem med en havererad integration...

Det verkar som att M inte mäktar med att ta till sig den verklighet som föreligger utan låtsas att vi nu har ngt normalläge med lite bekymmer för de många som kom med anledning av Ms migrationsuppgörelse med MP för att få sitta kvar vid köttgrytorna. Jag får erkänna att jag haft visst om om Ms senfärdiga uppvaknande men nu vette fasen.
18 kommentarer:

 1. Att rösta på en "omvänd" bock som trädgårdsmästare kan ha sina risker. Men nu verkar många gammelmoderater hoppas och tro mycket. Och hoppet är som bekant det sista som lämnar människan.

  Moderaterna har för övrigt på intet sätt gjort ordentlig avbön och bett om ursäkt för de folkrättlsigt allvarliga övergrepp de utsatt oss svenskar för.

  Många av dem hör hemma i fängelse och inte i riksdagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ja, och nu skall F.R. på uppdrag av försäkringsbolagen utreda hur tryggheten skall räddas. Det är som att låta en mordbrännare utreda sina egna brott. De begåvningsutmanade verkar aldrig ta slut i Svea Rike.

   Radera
  3. "Många av dem hör hemma i fängelse och inte i riksdagen!"

   Ja, minst de som satt i riksdag och regering för M 2006-2014. På lägre nivå kan man väl debattera saken.

   Radera
 2. Ett stort antal svenskar har haft och har fortfarande sitt huvud uppkört i "akterkastellet", och där kommer det att sitta till den dag då yttre omständigheter tvingar dem att omvärdera sin omvärld. Och den dagen detta sker kommer det att hända saker. för när den livsfarliga medelklassen upptäcker att deras livssituation radikalt försämras, då blir det åka av. Detta visar historien med all tydlighet.
  Men då lär inte jag vara kvar i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   Bonuspoäng för akterkastellet, den snor jag för framtida bruk :-)

   Det du skriver är ju precis vad som är på väg att hända, att döma av alla tecken jag ser att folk börjar reagera (främst är det över kriminalitet och nybyggnation som sänker fastighetsvärdet).

   Det kan gå fort, när det väl släpper, på riktigt.

   Vart flyttar du?

   Radera
  2. Det kommer inte gå fort, folk är skuldslavar och blir dessutom dömda om de uttrycker missaktning. De offentliga åklagarna har hittar nya ofarliga fall att dra till doms.

   Men att fly landet är bara att lämna dukat bord till invasionen, era barn blir rotlösa i diaspora. Nästa gång är det dessutom landet ni flyr till på tur.

   Radera
  3. Om skattebetalarna lämnar blir det en ganska pover dukning.

   Radera
  4. Hoppas, men tror inte det blir så mycket åka av. Staten är rätt snabb och effektiv att nyttja sitt våldsmonopol mot den medelklass som tar saken i egna händer. Att försvara sitt och de sina har ett oerhört högt pris i Sverige.
   Och se hur snabbt både Moch S viker síg så fort migrationsfrågor ställs på sin spets, tex utvisning av afghaner med avslag och senast BRÅs uppdrag att fastställa vilka grupperingar som begår brott men där regeringen inte törs ge dem direktiv att fastställa etnicitet.

   Radera
  5. Eftersom jag redan för två år sedan köpt en fastighet utomlands (och så även en del av mina vänner) skulle det förvåna mig storligen om ingen flykt blev av. Barnen är stora och därmed ansvariga för sina egna handlingar, vare sig De stannar eller följer med. Och skulle de uppleva att känslan av "rotlöshet" väger tyngre än fördelarna med att stanna, är det väl bara att åka tillbaka som en del "Amerikasvenskar" gjorde. Men att stanna och försvara ett land med så ingrodda vänstervärderingar att inte ens Moderaterna kan sägas vara konservativa, Nej Tack.
   Och skulle problemen komma efter, då tar jag den smällen då, fast troligtvis är jag vid en sådan tidpunkt redan begravd och då kan det ändå kvitta.

   Radera
  6. Det finns ju något som kallas normalitetsbias, men börjar den arbetande medelklassen, som står för en mycket större del av skatteinbetalningarna, röra på sig får det återverkningar för dem som stannar kvar. Det kommer i sin tur att kunna förvärra en redan ansträngd situation, en snabbt skenande snöboll.

   Likviditetsbrister kan komma plötsligt. Sverige kan givetvis klara sig rätt länge genom att inteckna/sälja det "kyrksilver" som ännu inte sålts ut, tex skog och malm (LKAB). Kineserna sträcker säkert ut en "hjälpande hand" och köper ut detta av ren vänlighet.

   Men det ändrar inte på fundamenta, att modellen att kvarvarande svenska skattebetalare ska hålla socialbyrå för hela världen är slutkörd.

   Brister i diverse system brukar ofta blottläggas när en eller flera negativa faktorer samverkar tidsmässigt. Fastighetskris, lågkonjak och kanske en serie allvarliga (terror)brott kan säkert lätt få en regim som knappt kan torka sig därbak, att tappa kontrollen.

   Radera
  7. @ Anonym10 januari 2018 19:46

   Amen!

   Radera
  8. "Sverige kan givetvis klara sig rätt länge genom att inteckna/sälja det "kyrksilver" som ännu inte sålts ut, tex skog och malm (LKAB)."

   Värdet på den typen av tillgångar är extremt beroende på stabiliteten i landet. Just nu går det säkert att få bra betalt, men troligen vill de inte sälja innan vi är vid en punkt där priset är mycket lägre.

   Radera
  9. @ utlandssvensk

   Just det. Och det är just därför jag tänker mig kineser som "buyer of last resort". De koloniserar fn mycket instabila länder i Afrika, utan större problem (givetvis delvis gynnade av tex Mugabes "look east" policy). Kineserna kommer givetvis se till att köpa på för Kina förmånliga villkor.

   Radera
 3. Johan Forssell utsågs 2005 till Sveriges sexigaste kille av tidningen QX:s "bögjury" (QX:s egen term). Själv skulle Johan ha valt Fredrik Ljungberg. Johan tycker också att Condoleezza Rize är sexig.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10535039.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om "akterkastellet", menar jag...

   Radera
  2. Där ser man, du har uppenbart koll. Känns ju bra att Forssell har andra karriärmöjligheter när han kommer ut ifrån fängelset (och kanske innan).

   Att jobba som gigolo till 75 kan kanske bli tufft, men Klistersson har ju aviserat att det är svennebanans förb. plikt.

   Radera
 4. Googlade på "johan forssell bög" rätt och (Richard) slätt, så kom den upp. Lätt som en plätt!

  SvaraRadera