tisdag 5 juni 2018

Ät Ben & Jerry glass och stöd amnestin till Afghanerna

Det är ju känt sedan tidigare att Ben & Jerry är aktivistiska som en del av sitt brand. De ägs idag av Unilever, men har behållit sin image.

Ben & Jerry i Sverige stödjer aktivt att de 9000 sk ensamkommande skall få asyl här. Tänk att varje smaskigt slick på glassen så får ung i Sverige lite bidrag!

Som en del av konsumtionssamhället tror jag självklart på konsumentmakt. Även om det är skitsamma för Ben & Jerry om jag äter några glassar förre, men om 10,000 pers gör samma sak börjar det kännas. Rent personligt känns det också bättre att göra aktiva val om det är så att ett varumärke suger/eller briljerar på ngt sätt. 

Nu kan ni alltså redan innan valet i september göra ett aktivt val i migrationsdebatten. Ät mer eller mindre Ben & Jerry. 

10 kommentarer:

 1. Hade dom verkligen menat det så hade dom erbjudit sig att betala för kalaset.

  SvaraRadera
 2. Har provat en, den var god (och dyr). Hade kunnat tänka mig köpa fler, men det är ändrat nu.

  SvaraRadera
 3. Kul stavning i rubriken "möjgliheter" fö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt att slinta på tangenterna ;) Men de har kanske inte lika nitiska läsare som jag ;)

   Radera
  2. Som INTJ (+ kanske någon bokstav till) så är jag tyvärr stavningsnazi, men jobbar konstant på att försöka se till helheten.

   Och du har alltid frikort pga bra blogg :)

   Radera
 4. Märklig agenda dessa globalister har. Antar att de vill försvaga alla länder för att via vänstern och sina globalistiska organisationer som EU ha full kontroll.

  Trump skrev ”Fair Trade” i en tweet. Carl Bildt svarade ”LESS TRADE! SLOWER GROWTH! FEWER JOBS!”. Detta skriver C.B samtidigt som USA slår alla tänkbara rekord i sysselsättning och tillväxt etc. Ryktas dessutom nu om nya siffror på gång där man får gå tillbaka till 50 talet för att hitta något liknande.

  SvaraRadera
 5. På vilket sätt stödjer de? Hur många ören per glass går till detta kärlekståg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en intressant fråga, hursom torde kärlekståget vara billigt jämfört med kostnaden för livstidsförsörjning av 9000 illegala.

   Däremot förefaller det som om Unilever (som äger Ben & Jerry) i Sverige "trollar bort" det mesta av vinsten de gör i Sverige och alltså betalar extremt lite i skatt till den svenska statskassan.

   Unilever har alltså magen att lägga sig i svenska inrikes angelägenheter (och påföra svenska skattebetalare en skattebörda) utan att ens vara en god "corporate citizen" och betala rimlig skatt här. Tänker för egen del undvika alla Unileverprodukter.

   Radera
 6. "Möjg"

  Tack för det nya ordet Ben & Jerrys, kommer dock inte ens smaka på eran glass!

  SvaraRadera
 7. Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses

  SvaraRadera