fredag 27 maj 2016

Kommunpanik Danderyd får bakläxa

Idag återvänder vi till Danderyd i ämnet kommunpanik. I februari var Danderyd en del av min serie om kommunernas hejdlösa agerande för att vara statsmakterna till lags med snabba bostäder för den nya adeln.

Nu har jag snokat runt lite på nätet då jag ryktesvägen (har bekanta & släkt i kommunen) hörde att något hänt rörande kommunens bygge precis bredvid ett dagis.

En kort rekapitulering för er som inte orkar läsa inlägget ovan.
Danderyds kommun beslutade med kort varsel att bygga "paviljonger" dvs baracker 4 meter från ett dagis. Informationen kring vad som var på gång var minst sagt bristfällig. Jag har tidigare uppmanat bloggens läsare att använda sig av kommunallagen för att tvinga kommunerna att hantera migrationsärenden som alla andra ärendet, dvs inga gräddfiler.

Här ser ni kallelsen inför kommunens beslut.Av ovanstående skulle man alltså räkna ut att flyktingbaracker skulle byggas bredvid ett dagis.

Detta klubbades snabbt igenom och kommunens invånare stod inför fullbordat faktum.
Snabbt var grävskoporna där och började jobba som galningar, man kan nästan tro att jobbet var beställt innan det formella beslutet (vilket det såklart var).

Alla var dock inte lika imponerade av kommunens handlingskraft utan överklagade beslutet med stöd av kommunallagen. I väntan på dom blev bygget stoppat av Förvaltningsrätten och hela bygglaget fick packa ihop på dagen och åka hem.


Kommunen blev mkt bedrövade och hoppas istället att något skulle hyra ut några rum i sina jättevillor i Djursholm. Det borde väl inte vara ngt problem? Man tycker tom att kommunfullmäktiges ledamöter kunde hörsamma kallelsen? En del av dem bor tydligen rätt flott.


Som av en händelse utbildas Danderyds skolpersonal i att hantera attacker mot skolor och dagis, naturligtvis en ren slump, men kanske lämpligt då man ökat risken för incidenter genom att ge plats åt helt okända personer bredvid ett dagis.Så återigen uppmanar jag er alla att använda de legala medel som finns att göra er röst hörd gentemot en kommun som kör över er i sin jakt att vara staten till lags. Jag skrev om det här. 


12 kommentarer:

 1. Haha utbilda personalen hur hantera väpnat våld i skolan,det är framtiden ta hit våldet utbilda er för att möta det?vad är meningen?

  SvaraRadera
 2. Kanske en false flag för att blidka sin antisvenska herrar?

  SvaraRadera
 3. Kanske en false flag för att blidka sin antisvenska herrar?

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Hur vi skall agera i händelse av angrepp mot eller i skola finns i publikation från Skolverket: "Väpnat våld i skolan - hur skolor kan agera om det händer". Materialet är en försvenskad form av en amerikansk förlaga, och innehåller väl inga skriande orimligheter, men ger inte mycket hopp utöver 'göm dig och be en bön'.

  Notera att vi, som helt saknar utbildning i att hantera våldsanvändning (med individuella undantag), förväntas kunna evakuera eller gömma klasser vid väpnad attack från en eller flera angripare, och dessutom komma ihåg att möta polis och annan räddningspersonal på rätt sätt. Egentligen sunda råd, men vi är inte tränade i detta. De flesta svenska lärare har inte en susning om hur man stoppar en normal attack, annat än med ord och planlöst famlande.

  Å andra sidan torde föräldrar i Danderyd kunna kräva väktare med batong och pepparsprej i klassrum och korridorer. eller så kan vi ju lösa det hela med att bussa elever till Husby eller så.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Utlandssvensk28 maj 2016 15:36

  Tydligen har kommunen snabbt hittat ett nytt alternativ:

  "Den 26 maj hölls ett möte på Fribergaskolan i Danderyd om ett HVB-hem för “ensamkommande” i kommunen. Representanter från kommunen, företaget Vårljus och polisen var där för att informera om planerna. Ett 50-tal människor kom på mötet.

  I dag ansvarar kommunen för närmare 100 ensamkommande till en kostnad av 2 500 kronor om dagen. Danderyds kommun har nu förhandlat fram ett avtal med Ikano Bostad och de 22 nya gästerna kommer att få tillgång till nya fräscha lokaler på Sätraängsvägen."

  http://avpixlat.info/2016/05/27/nordisk-ungdom-forsokte-kuppa-informationsmote/

  Någon som vet mer om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. HVB hemmet är särskiljt från det stoppade bygget vid dagiset. HVB hemmet skulle startas oavsett. Däremot tror jag kommunens annons efter uthyrarande kommuninvånare hör ihop med det stoppade bygget. Det är ju f.ö. Bara ett innhibitionsbeslut, bygget lär väl komma igång igen om man tar hela beslutsprocessen igen, men formellt korrekt den gången.

   Radera
  2. Utlandssvensk29 maj 2016 14:33

   Det verkar som att kommunen även överväger att köpa in bostadsrätter:

   " Att hemställa att kommunstyrelsen utreder möjligheterna till att köpa bostadsrättslägenheter om inte modulboende blir möjligt att bygga."

   http://qet.se/2015/10/11/danderyds-kommun-koper-in-bostadsratter-till-ensamkommande/

   Tydligen ska Danderyd ta emot 128 "flyktingar" under 2016 och sannolikt minst lika många nästa år:

   http://www.danderyd.se/sv/Omsorg-socialt-stod/flyktinghjalp/Nyheter-om-flyktingmottagande/

   Var går gränsen för när de mer välbeställda i Danderyd tycker att det blir för många? Enligt min erfarenhet ligger ribban VÄLDIGT lågt för många av de som bor där. Visst, man säger det inte högt, men minsta antydan om MENA gäng som driver runt leder direkt till flyttplaner.

   Radera
  3. Utlandssvensk29 maj 2016 14:36

   Jag grubblade lite över de nya kraven på amorteringar och ser följande scenario:

   1. Befintliga ägare av bostäder kommer inte att påverkas påtagligt, eftersom de inte drabbas av krav på amorteringar.
   2. Köpkraften för de som ska in på bostadsmarknaden, alternativt behöver större boende, kommer att närmast kollapsa.
   3. Således kommer vi att få säljare som inte måste gå ner i pris, kombinerat med köpare som inte kan betala dagens nivåer. Resultatet lär då bli kraftigt fallande omsättning.
   4. Men kommunerna påverkas inte av amorteringskravet! Dessa lär därför få en fantastisk möjlighet att köpa upp fler bostäder.

   Summan av detta bör bli att svenska ungdomar i större utsträckning lämnar landet, eftersom det kommer att bli ännu mer omöjligt för dem att få bostäder där det finns jobb. Kommunerna kommer sen att köpa upp äldre svenskars bostäder och trycka in MENA familjer där.

   Radera
 6. Hej.

  En passus:

  Jag och andra som jobbat med barn och unga med särskilda behov som det heter (allt från missbruk, vidrig uppväxtmiljö, medfödda eller tillägnade funktionshinder, psykisk störning et c, i valfri blandning) har i alla år från diverse politiker fått höra att lokaler saknas, pengar saknas, personal saknas, samt att det är svårt att motivera investeringar i en grupp (vilken dj*vla grupp fö!?) som så sällan ger någon avkastning (läs: blir självförsörjande).

  Hittills har inge politiker fått frågan varför det finns obegränsade resurser till invandring, och ingen politiker vill svar om man frågar varför dessa pengar, byggnader och platser inte fanns till svenska barn.

  Det är så jag vill spotta blod. Vad skall jag göra nästa gång förälder, eller barn, frågar varför kursen, eller assistenten, eller extrastödet i skolan dras in, och jag måste svara "Nedskärningar, hårdare regler, högre krav för stöd, osv" och får tillbaka: "Men varifrån kommer pengarna till boendet där borta?"

  Jag tror jag får undvika politiska möten. Om någon smord folkfiende står och lismar om att "inte ställa grupper mot varandra" vet jag inte vad jag gör.

  Känner någon någon politiker får ni gärna fråga varför det aldrig gått att få loss resurser till så här många platser och så här generösa bidrag till svenska barn utan hopp.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frågan har jag ställt mig själv sedan lönge, varför finns det plötsligt obegränsade resurser? Miljarder lånas och osthyveln går över andra utgiftsområden.

   Radera
  2. Utlandssvensk29 maj 2016 14:21

   @ Rikard, Tartarus,

   "varför finns det plötsligt obegränsade resurser?"

   Här kommer klassikern på området:

   Batikhäxan Margreth - DETTA HANDLAR OM BARN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   https://www.youtube.com/watch?v=LTfcH-Lqy4Y

   Det var ett eftersnack till detta program:

   https://www.youtube.com/watch?v=RUbIWAcVXO0

   Dessa inslag är från 2012 och det kan kanske vara värt att notera att Hanif Bali stenhårt driver på om tvångsplaceringar i samtliga kommuner. Han lyckades!

   Radera