fredag 7 november 2014

Den dolda meningen i 40-27-30

Efter Stefan Löfvens famösa tillställning i EU-nämnden där han klart och tydligt framförde att regeringen föreslår 40-27-30, undrar man vad han egentligen menade. Jag ska i detta inlägg försöka reda ut ett antal tänkbara meningar.

Subtraktion?

40-27-30=-17. Minus 17 vaddå? Döljs det någon upphöjd insikt i talet minus 17. Hade summan blivit 42 hade väl alla någorlunda popkulturella människor dragit på smilbanden, men minus 17?

Kan det vara smygreklam för ”BRIC Autocall Plus/Minus 17”, som erbjuder exponering mot tillväxtmarknaderna Brasilien, Ryssland, Indien och Kina, med möjlighet till avkastning vid positiv, oförändrad eller viss negativ marknadsutveckling. Certifikatet har kvartalsvisa observationer.
Carnegies minus 17 produkt

En annan möjlig lösning på gåtan är att Stefan avslöjar Alingsås lasaretts underskott? Men det känns väl som att det blev lite väl dramatiskt att göra det i EU-nämnden?


En sammantagen bedömning ger vid handen att vi inte hittar svaret i minus 17.


Hundburen Pet Porter?

Jag kan inte för mitt liv förstå hur Pet Porter Large med måtten 40x27x30, skulle vara något att informera om? Den rymmer inte ens en varg (fast de ska ju iofs skjutas numera).

 
Reklam
Gör Stefan kanske reklam för någon form av rörmojäng som heter ”Shell mill holder SK 40-27-30”Med tanke på de senaste löneökningarna som politrukerna beviljat sig själva, tror jag inte det är en ekonomisk faktor bakom den mystiska nummerserien (betald reklam).

 

En färganalys

In a RGB color space, hex #402730 is composed of 25.1% red, 15.3% green and 18.8% blue. Detta kan omöjligen stämma då sittande regim är mörkröd och inget annat.

 
Ett dolt erkännande förmedlat genom en kod?

Stefan kanske på något sätt vill förmedla ett budskap till oss? Genom historien har mer eller mindre viktiga människor ofta använt sig av olika former av koder för att förmedla dolda budskap eller dölja budskap för fel ögon. Vill ni kära läsare fördjupa er i ämnet kan jag rekommendera ”Kodboken” av Simon Singh. Då det krävs en viss tankekraft att konstruera en avancerad kod, tar jag det för mer troligt att det rör sig om en enklare kod. I själva verket synes det vara en biblisk referens.

Låt oss konsultera Isaiah.

Isaiah 40:27-30

27 Why do you complain, Jacob?
Why do you say, Israel,
“My way is hidden from the Lord;
my cause is disregarded by my God”?
28 Do you not know?
Have you not heard?
The Lord is the everlasting God,
the Creator of the ends of the earth.
He will not grow tired or weary,
and his understanding no one can fathom.
29 He gives strength to the weary
and increases the power of the weak.
30 Even youths grow tired and weary,
and young men stumble and fall;

Förklaringen synes vara ganska trolig om man läser tredje raden i första stycket. ”My way is hidden from the lord”. Men helt ärligt Stefan, det är helt uppenbart att er väg & riktning är dold för oss alla, du hade inte behövt förmedla det i kodform!

 
Svaret på gåtan kring den mystiska sifferserien är alltså att Socialistregimen inte vet vart de är på väg. Att göra sig sådan möda för att berätta något vi redan vet är något märkligt. Men troligen handlar det om en s.k. brasklapp, för att i efterhand kunna säga att man var därtill nöd och tvungen.

2 kommentarer:

  1. Kod?
    https://www.youtube.com/watch?v=Srip5huTI_I

    SvaraRadera
  2. 17 kan nog ses som en popkulturell referens från KTH.

    SvaraRadera