lördag 29 november 2014

SlösO och Expressen är ute och cyklar gällande SKV

Expressens senaste drev är mot olika personalarrangemang ordnade av Skatteverket. Av artiklarna förstår man att drevet går därför att en myndighet (skattefinansierad) låter sina anställda träffas och ha konferens.

Är man inte insatt i Skatteverkets verksamhet (vilket Expressen och SlösO verkar vara), kan man få intrycket att SKV:s personal ägnar hela dagarna åt att festa upp skattemedel.

Hela artikelserien och medjamsandet från nya SlösO Rebecca Uvell drivs snarare av ett hat mot höga skatter och då ger man sig på Skatteverket.

Slöseriet

Beloppen är i sammanhanget sjukt små. SKV har mkt personal, per person blir det väldigt blygsamt.

Jag har väldigt god insikt i Skatteverket då jag har flera vänner som jobbar eller har jobbat där. Det bjuds inte på ett skit! Bullar? Fixa själva, möjligen ngn på Lucia. Kontorsfest? Ofta knytkalas. Konferens? Hotell Utsikten i Nynäshamn (en sunkig betongbunker). Regionfest, var 3-4 år, fri bar?...hahahaha. Lönen är inte heller något att hurra för.

Det förekommer alltså inget systematiskt slöseri med skattemedel från Skatteverkets sida.

Skatteverket

Skatteverket fyller en mycket viktig funktion i samhället. Det är nämligen så, att ju fler som fuskar med bidrag och skatter, desto mer skatt måste alla andra betala. Staten har nämligen en viss utgift som skall betalas och då tar man in pengarna. Fanns inga kontrollfunktioner skulle alla samhällen som skattefinansieras och där det finns olika former av bidrag, kollapsa.

Skatteverket (och andra myndigheter) borde snarare utöka kontrollerna för att dra in rätt skatt och minska fusket, därigenom skulle skatten kunna sänkas för alla som betalar skatt. Det är även viktigt att Skatteverket kan rekrytera rätt personal, vilket ofta kräver att man kan locka med något litet (vilket är tveksamt om man kan idag).

Skatteverket har vidare inget med nivån på skatten att göra, det bestäms av politikerna.

Jag är den förste att säga att skatterna borde minskas och bidragen ses över. Detta uppnås dock inte genom en missriktad jakt på Skatteverkets personal.

I en av artiklarna drar SlösO en parallell till förhållandena för personalen på äldreboenden. Plötsligt skall alltså alla få samma saker oavsett vad man gör? Lösningen är tydligen att sänka alla till samma låga nivå, isf för att propagera för att personalen inom äldrevården också ska få åka på konferens var 3:e år.

Den liberala debattören Rebecca Weidmo Uvell,
- De säger en sak men visar med sina handlingar något annat: att de inte har någon respekt för andras pengar. Det går utmärkt att ha personalfester utan att hyra Globen eller åka till fina konferenshotell i samma stad man bor. Fråga andra offentliganställda. Tror Skatteverket att anställda på exempelvis äldreboenden får ens i närheten av dessa förmåner?

Nya SlösO har inte imponerat än. När jag riktade kritik mot henne på twitter, var förklaringen att det endast är en deltidstjänst. Men nu går hon ut under sin titel och skjuter helt bredvid målet. Dessutom med en bössa laddad med Sosseskott (alla ska ha lika dåligt).

Att en myndighet ägnar sig åt fortbildning och personalvård är inte slöseri med skattemedel. Det är en del av deras uppdrag att bli bättre och få behålla personalen. Läs gärna förre SlösO:s bok 365 sätt att göra av med dina skatteengar, eller se filmen "någon annan betalar" för att få se hur en SlösO ska jobba och hur skattemedel SLÖSAS bort.


Expressen

Expressen

Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar