onsdag 26 november 2014

Rysk propaganda i Karlstad

Som (nästan) alla vet går den ryska propagandamaskinen på högvarav sedan en lång tid tillbaka. En del i propagandamaskineriet är de ryska beskickningarna utomlands. Ryska ambassaden i Sverige gjorde nyligen sin entré på twitter, men har legat ganska lågt än så länge. Iaf i jämförelse med sina betydligt mer aktiva kollegor i UAE och Russian Mission to Geneva, vilka är bland de flitigaste megafonerna (Rysslands MFA  huvudkonto undantaget).

Genom ett tweet från ryska ambassaden kom det till min kännedom att Rysslands biträdande ambassadör har varit på Utrikespolitiska föreningen i Karlstad och haft en propagandashow. Av twitterrapporterna därifrån synes i vart fall en del av deltagarna roas av och genomskåda den Ryska propagandan, men jag kan anta att det fanns en del där vilka var mottagliga för den vinklade och felaktiga informationen.
Det vore kul att veta hur hårt grillad han blev, om alls, och vilka frågor som ställdes. Rent allmänt vore det väl bra om det fanns någon motkraft under liknande tillställningar, vilka kunde återge en mer rättvisande bild (jag utgår från att det var Kremls propaganda som levererades) av verkligheten. Kanske något för ett nyvaknat psykologiskt försvar att hålla ögonen på.


 
Tidigare event på föreningen är nedanstående;

Jämställdhet och lika rätt med Anders Wallner UPF Karlstad, Jämställdhetskommiten och Gröna studenter bjuder in till föreläsning om jämställdhet och lika rätt med Anders Wallner, Partisekreterare för Miljöpartiet. Anders Wallner kommer prata om jämställdhet, lika rätt och feminism.
Per Enerud 18 maj som pratat om hur situationen i Israel påverkats av immigrationen från gamla Sovjetstater.

Pierre Schori den 12 april som pratat om situationen i Afghanistan.

Föreläsing om EU som arbetsmarknad den 12 april.

Jonas Sjöstedt (V) den 7 mars som pratat om EU och Euron.

Föreningen är enligt sig själva sjukt neutrala, obundna och anslutna till Utrikespolitiska förbundet Sverige (UFS). Men talarlistan ovan med Kommunister, Ryssambassadörer, grönkommunister och Pierre Schori får mig att fundera lite. Eller är de helt enkelt någon känd vänsterhistoria som jag missat?

 

2 kommentarer:

 1. fast på en skala...där vi hårt och kravlöst satsar på MENA länder.....200 000 per år

  Genghis khan arme var på runt 100 000......
  Alexender den store 50 000
  Napoleon 600 000 ( = MENA ökning nästa 4 år ? )

  "Use a cup of the enemy's food. It is worth twenty of your own. Win a bushel of the enemy's feed. It is worth twenty of your own. "
  -The Art of War

  Vem vill inte satsa pension, skola, polis försvar på att leva ut sin oändliga "godhet" på nåt som ALDRIG har fungerat förut.....

  /Annorlunda begåvad

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5Uf5niV_CFM#t=15

  SvaraRadera
 2. Mer sånt här så vill nog inte Ryssarna ta i oss med tång
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/sydnytts-reportrar-hotade

  kanske sätter de upp en mur för att slippa oss...... ;-)

  /pieces of peace
  https://www.youtube.com/watch?v=qCj6YNIpqmA&feature=player_detailpage&t=187

  SvaraRadera