onsdag 15 mars 2017

Alice Bah Kunke och samröret med terror apologeter

I söndagens agenda framkom det som ni säkert hört att Alive Bah Kunke har väldigt dålig koll på IS-terrorister som kommer tillbaka till Sverige. Det som kallas "återvändare" vilket f.ö. Är en förfärlig term.

Är det bara ren okunskap som ABK visar upp? Eller är det som så att hennes input grumlar hennes förståelse av frågorna? För att förstå var MP och ABK hämtar sin information (iaf till viss del) går vi tillbaka några år.

När abk var rätt nya på jobbet bjöd hon glatt in några av de som MP bygger sin nuvarande maktbas på, nämligen islamistiska organisationer. Som jag skrivit om massvis med gånger är det ungefär samma personer som valsar runt i dessa och de har i olika omfattning kopplingar till muslimska brödraskapet och eller dömda terrorister.

Nu ska vi dock kika på denna bild. Fatima doubakil från MMRK är alltså bff med ABK. 
MMRK bjöd bl.a. In Munir Awad som talare, han som dömdes för attentatsplanerna mot Jyllandsposten...Jag har skrivit om MMRK vid flera tilfällen men just vad gäller terrorresor har man profilerat sig extra hårt som motståndare till alla försök att kriminalisera dessa.
Senast i höstas höll man en presskonferens tillsammans med SUM, villet blivit av med sina bidrag pga kopplingar till muslimska brödraskapet, där man tjatar om att det är en häxjakt på muslimer, islam, hudfärg och det vanliga tugget.

Dessa personer har alltså kulturministerns öra och naturligtvis är det mkt problematsikt att ansvaret för att bekämpa våldsbejakande islamister ligger hos någon som rör sig i dessa islamisters tassemarker.


Vill ni läsa lite vad jag skrivit tidigare så kika bl.a. Här


5 kommentarer:

 1. Hade vi haft en fungerande journalistkår hade inte detta skett. ABK hade granskats och fått gå eller fråntagits ansvarsområdet långt innan. Att hennes okunskap och ovilja måste utspelas som en kombination av fars och tragedi i direktsändning innan det händer något säger det mesta om statsfinansierad media.
  Ett tungt ansvar faller även på de som placerade kampen mot extremism under kulturdepartementet och de som tillsatte Kuhnke.

  OT
  Hoppas ni såg veckans brott igår. Fick uppfattningen om att GW svängt 180 grader, nu var det ord och inga visor om vilka som begår brott i förorterna och vad man ska göra åt det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången som ABK fick en kritisk fråga av en journalist, och då rasade hennes argumentation ihop som ett korthus. Skakande av vrede över detta helgerån lyckades hon bara trassla in sig ytterligare i potemkinkulissens tragiska kadaver.

   Sedär, hade journalisterna i etablerad media gjort sitt jobb långt tidigare, ställt konkreta frågor och följt upp de orimliga svaren, hade vi inte haft MP i riksdagen. Inte heller hade vi haft övriga etablerade partiers havererade flyktingpolitik, som vi nu ser resultatet av.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 2. "Återvändare", ja tjena! Snart kommer de väl även att kallas för Expats också!
  (En Expat är någon som jobbar för ett företag och blir placerad/stationerad i ett annat land i några år. Oftast med medföljande familj. Barnen går antingen i Svenska skolan eller i en internationell skola på plats, de bor bland andra Expats och umgås mycket endast med varandra på fritiden. De medföljande, oftast fruarna, har inget jobb under tiden).

  /Mia

  SvaraRadera
 3. Men ABK är väl också "rasifierad". Det är väl därför hon trivs i sällskapet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samt tillika Gambian på fädernet, ett land med 90% muslimsk befolkning. Religionen ärvs inom islam på fädernet...

   Radera