fredag 10 mars 2017

Moderaternas ras i opinionen

Efter ytterligare en opinionsundersökning torde det nu vara klart att M backar kraftigt.


Från att ha legat stadigt på 23% är man nu nere på 16%.

Vad beror detta på?

Jag tror man hittar förklaringen på två ställen. De migrationsextremister som fortfarande fanns kvar efte Reinnfelts era, har flyttat till Centern och de som ansåg att Reinfeldta migrationsexperiment inte var helt lyckats och flydde från moderaterna har inte kommit tillbaka, trots att M gjort helt om och sträckt ut handen åt SD. Det är nämligen så att ett havererat förtroende återfår man inte särskilt lätt. Jag känner ett par riktiga gammelmoderater som tackade för sig och bytte till SD förra valet, de blir fortfarande arga bara man nämner Reinfelft, Alliansen eller decemberöverenskommelsen. Vi snackar alltså folk som varit med i partiet och röstat på M i 40-50 år. De kommer troligen inte rösta på M igen under sin livstid. Möjligheten hade de kunnat gå till KD om EBT hade valt den konsevativa vägen, men som bekant missade hon möjligheten och harvar nu på 3%.

Vi ska inte heller glömma medias roll. Under 2014-2015 vet ni hur det lät, alla som ifrågasatte Reinfeldt var rasister. Vinden vände dock, men nu vädrar man morgonluft igen och lyfter fram Annie Lööf på ett helt ohämmat sätt. Annie är som bekant migrationsextremist och kan tänka sig 40 miljoner invandrare på några års sikt. Bilden av politiker i media är ganska viktig och jag ger er ett litet axplock nedan.

Batra framställs som en osäker dåre och Lööf som en kraftfull visionär.


Fotograferna tar massvis med bilder varje pressträff men man väljer alltid ut ngn där Batra ser ut sommett fån och Lööf som den stora ledarinnan. Ingen slump.....

Centerpartiet är idag ett rent populistiskt parti. Deras politik saknar helt möjlighet att realiseras i verkligheten, vilket säkert är en bidragande orsak till varför man inte vill fälla Löfven. Nä man kommer köra på med oseriösa urspel, som inte granskas av media, och hoppas på vinst 2018 och sedan samregera med sossarna och mp.

En annan intressant sak är att stapeln annat parti dubblades. Nu på 1,6%. Kan medborgerlig samling börja synas i mätningarna? Stablit också att Fi ligger på 2%. Dvs bortkastade idiotröster som annars hamnat hos Mp eller V.

Vi ska inte heller glömma att Alliansen i högsta grad var delaktig i slakten av särintresset  Försvarsmakten, ngt jag och många med mig inte har glömt. F.ö. Kan jag också konstatera att Nuvarande försvarsministern Peter H visade sig vara en tomhylsa när det blev allvar. Mkt snack men inga pengar. 

Snart kommer f.ö. Ett nytt inlägg i serien emigrera, denna gång med lite handfasta råd inför och i samband med beslutet. Vår resa söderut framskrider enligt plan och olika saker bockas av en efter en.  
23 kommentarer:

 1. Hej.

  Två små saker:

  Å ena benet så skulle jag påstå att moderaterna (som inte vill använda stor bokstav på partinamnet; man är kanske för ny för det?) inte räckte ut en hand till Sd, utan snarare 'det fula fingret' som en del barn uttrycker saken.

  Å andra benet vill jag ovetenskapligt påstå att svenska massmedia granskar ett parti i direkt proportion till hur invandringsvänlig man är, och även omvänt.

  Jämför behandlingen av Miljöpartiet före och efter man hjälpte Löfvens regim att genomföra 'skärpningar' av invandringspolitiken.

  Troligen går både Annie Lööf och Centerpartiet fria från analys, granskning eller kritik så länge man behåller allt åt alla, allas lika värde, och öppna gränser-retoriken.

  Det är ju inte så att det har skett någon omsvängning alls i den förda politiken eller i medias partiskhet - vad vi ser nu är motsvarigheten till att muta uppstudsiga och ouppfostrade barn med 'paddor', godis och underhållning istället för stringent fostran och konsekvent disciplin.

  Det är dissidenter och oppositionella som är barnen, om det råder oklarhet i frågan. Omsvängning kan sägas ha skett när vi ser tiotusentals invandrade kriminella och illegala invandrare marscheras ut ur landet under vapenhot - med kläderna på kroppen och inte en pinal mer.

  Då har det svängt, inte förr.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger mycket i vad du skriver. Tycker mig se mycket "hej-ropande" bara för att delar av 7K/MSM visar en hägring av bäcken.

   Dessutom försöker man ju sälja in att samma 7K som ljugit, förråt och ruinerat, ska få förtroendet att styra upp, utan att knappt ens pudla light.

   Det krävs naturligtvis verkliga (icke ygemanska påhittade) deportationer och kraftiga utrensningar av svenskhatare.

   Radera
 2. Dags för ett nytt inlägg med framtidsförutsägning 2017-2018 snart? Här är en förutsägning: SD kommer bli största parti 2018, kanske till och med egen majoritet. allt 7klövern behövde göra var att börja stå för verkligheten och prata klarspråk, nu är det för sent. telefonintervjuer visar med stor sannorlikhet inte hur mycket SD har ökat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut dags för det, har varit lite mkt annat med emigrationen. Jag har länge trott på SD runt 25% och står fast vid det. Som du påpekar har SD alltid högre verkliga siffror än man får fram i intervjuer, fortfarande stigmatiserat, men jag tror att felmarginalen minskar.

   Radera
  2. Jag tror det riktigt intressanta valet blir 2022. Det kommer att gå att dölja mycket av migrationskostnaderna 18 månader till, även om de nu rullas över på kommunerna. Kommuner kan skära ner service, vilket ingen märker förrän de behöver den, något som förstås färre hinner märka av på 18 mån än på 5 år. Man kan dra in på underhåll av infrastruktur utan att det märks på kort sikt.

   Tvingande kommunplaceringar av flyktingar kommer också att skapa kulturmöten som gör det svårare för NIMBY-eliten att få gehör för sin godhetssignalering runt 2022.

   Öht kommer inte godhetssignalering att vara lika opportunt 2022.

   Radera
 3. Ser fram emot fortsättning på emigrationstemat. Lite sorgligt faktiskt, när man tänker efter...
  En variant vore också för de som blir kvar i Sverige. Finns det ställen i landet som kan antas klara sig bättre, sett ur många aspekter, i framtiden?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaxholm och Ekerö, bara byta bron mot vindbrygga.
   Annars lite mer allvarligt - jag tror på Gotland, otillgängligt, mycket få nyanlända, starkt hemvärn och bygdkänsla.

   Radera
  2. Ja så länge förbifarten inte är färdigställd kan Ekerö ställa Nockebybron i öppet läge och stoppa Slagstafärjan. När förbifarten är klar så kommer det vara motorväg direkt till Järvafältet.

   Radera
  3. Ska man bo inom landet finns 2 varianter. Antingen köpa sig in i ett svindyrt område som inte bygger bostäder, detta funkar dock sämre och sämre då statsmakten minskar kommunernas självbestämmande i rask takt. Alt två är ut på landet med egen stor mark, då måste man hitta en hyffsat fattig kommun (som inte drabbas av inkomstbaserat rättvisetänk) som inte gjort en ljusnarsberg. Vill minnas att nyköping var en sådan, men kan minnas fel...

   Radera
  4. Alt. 2 är det mest realistiska. T.o.m de mest välbärgade kommunerna, som Täby och Vellinge,har börjat känna av pressen nu. De tilldelas oproportionerligt många migranter (de ska ta "ansvar") och snart påbörjas brandskattningen av ekonomiskt välskötta kommuner, i "rättvisans" namn, med stora transfereringar genom utjämningssystemet.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  5. utlandssvensk11 mars 2017 11:25

   "Alt. 2 är det mest realistiska"

   Det håller jag med om! Men det fungerar endast för relativt få. För en vanlig familj från övre medelklassen är det väldigt svårt. Det finns varken jobb eller bra skolor ute i busken. Homeschooling är förbjudet.

   Orter som Täby och Vellinge är dock väldigt snabbt på väg mot stora problem. Tvångsinvandringen till dessa är helt enorm och det är en stor andel "ensamkommande". Många svenskar kommer att börja lämna snart och då lär även fastighetspriserna vända ner. De som säljer först vinner....

   Radera
 4. Stämmer bra på mig. Har alltid röstat M förut, men 2013 såg jag vartåt det barkade och röstade sen SD istället.

  ..... " de blir fortfarande arga bara man nämner Reinfelft, Alliansen eller decemberöverenskommelsen. Vi snackar alltså folk som varit med i partiet och röstat på M i 40-50 år. De kommer troligen inte rösta på M igen under sin livstid. "

  Precis. M är alltså ett parti som inte kunde tänka själva, inte vågade ha en egen åsikt, utan bara följde med PK-strömmen 2014-15 när krisen var som värst.... Nu på senare tid när det redan är försent så försöker dom ändra sig igen... Absolut inte ok ! Kommer aldrig att rösta M igen.

  SvaraRadera
 5. Analysen är nog riktig. Of topic men jag saknar en debatt om Sveriges alternativ. Det har varit mycken analys av åsiktskorridorer och islamism mm, men när får vi en seriös debatt om framtiden.

  När kommer t ex. debatten igång om repatriering? Det verkar vara som om alla i riket är fixerade vid tanken att de migranter som finns i riket måste få vara kvar så länge de inte begår grövre brott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Danmark ska nu migranter med PUT återvandra, först ut är 800 Somalier då säkerhetsläget i Somalia nu bedöms som tillräckligt säkert och deras PUT dras därmed in.

   Vänligen
   Roten

   Radera
  2. DK migrationsminister : »Jeg kan sige, at vi arbejder intenst for at få mulighed for at sende ud til bl.a. Somalia.«

   Radera
 6. utlandssvensk10 mars 2017 23:10

  "De migrationsextremister som fortfarande fanns kvar efte Reinnfelts era, har flyttat till Centern och de som ansåg att Reinfeldta migrationsexperiment inte var helt lyckats och flydde från moderaterna har inte kommit tillbaka, trots att M gjort helt om och sträckt ut handen åt SD."

  Jo, det stämmer nog. Man kan tillägga att en stor del av uppgången för C rimligen även kommer från MP.

  "Kan medborgerlig samling börja synas i mätningarna?"

  Det hoppas jag innerligt att de inte gör. Jag hade höga förhoppningar om det partiet och deltog en del i debatten på deras sajt. De är en ren katastrof, minst lika PK som sjuklövern. Här är sista tråden som jag deltog i:

  https://medbloggen.se/2017/02/18/dags-att-uppvardera-polisen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh den där Kai bådar inte gott för MED.

   F.ö. Undrar jag var man ska få 10.000 poliser ifrån huxflux? Och tusentals lärare, sjvpersonal, försvarsmaktsanställda osv. Svenska politiker har tutat i alla att de ska bli högutbildade tjänstemän vilket naturligtvis är omöjligt.

   Radera
  2. utlandssvensk11 mars 2017 09:44

   " den där Kai bådar inte gott för MED"

   Nä, karln är skogstokig!

   Radera
  3. Finns det inget embryo till parti som vill ha tillbaka 1809 års författning? Den som gjorde Sverige framgångsrikt.

   Radera
  4. utlandssvensk11 mars 2017 10:33

   Att återgå till 1809 års författning vore utmärkt! Den grundlag som kom 1974 var på många sätt startskottet för det förfall vi sedan har erfarit. Men jag har inte sett något parti som föreslår detta.

   Radera
  5. Kombinera med införandet av konstitutionsdomstol för att balansera politikernas oinskränkta makt. Vilket naturligtvis inte kommer att hända, den debatten är stendöd då inga politiker frivilligt vill lämna ifrån sig makten att fullt ut och utan hinder styra medborgarnas liv. Länder med en stark konstitutionsdomstol får automatiskt långsammare förändringar och den ofta konservativa domarkåren premierar detta och släpper inte lika lätt igenom ogenomtänkta reformer.

   Det är naturligtvis ingen quix-fix, men den genomsnittliga svenska politikern behöver alla kontrollmekanismer de kan få, då kanske de stannar upp en stund innan de lättvindigt klubbar igenom det ena radikala reformförslaget efter det andra utan att beakta utfallet över tid. Hade vi haft en stark kontrollfunktion genom en konstitutionsdomstol hade vi förmodligen inte haft -74 års grundlag, inte i nuvarande form i alla fall.

   Vänligen
   Roten

   Radera
 7. Själv gammal gammelmoderat (lämnat för mycket länge sedan och aldrig röstat 7K sen dess).

  Finns säkert många faktorer som samverkar. Men att förtroendet för ett "knapptryckarkompani" där INGEN vågade utmana tyrannen och svenskhataren Reinfelt under så många år är naturligtvis svårt att återfå, särskilt som partiet fortfarande leds av hans tillsatta "kronprinsessa" som PÅSTÅR sig ha vänt 180 grader. Allvarligt..intuitivt tycker nog många att det känns fel. Att hon ser ut som en hubot hjälper förstås inte. Man ska vara försiktig med att koppla yttre företräden till karaktär, men hon känns faktiskt fyrkantig all-round som person.  6-10

  SvaraRadera
 8. Jag anser inte att denna undersökning är relevant. Demoskop jämte Sifo är sämst i klassen.
  Jag ser det mer att M skall "straffas" för att de har pratat med SD!
  Expressen undersökning är misstänkt feak!
  Harald

  SvaraRadera