torsdag 2 mars 2017

Migrationsverkets kostnader - 73 miljarder för 2016

Rättelse-har tagit del av mail från Migverkets ekonomiavd som säger att det egentliga kostnaden är 59 miljarder, de upplupna kostnaderna var ngn balanspost. Så liteainte på allt som står i tidningarna ;) 59 miljarder är fortfarande rysligt mkt pengar btw.


Som ni vet har jag tidigare skrivit lite om Migrationsverkets årsredovisning och hade tänkt göra ytterligare ngn kommentar kring det hela. Dessbättre finns det fler som faktiskt läser myndighetsdokumenten, nämligen affärsvärlden.

Som hastigast kan man tro att Migrationsverkets kostnader är 59 miljarder, men till detta kommer enligt affärsvärlden upplupna kostnader från i huvudsak kommuner och landsting om 14 miljarder.

Vi landar alltså på den smått otroliga siffran om 73 miljarder för Migrationsverket för ett år. 

Till detta kommer alla andra kostnader ute i kommun och Landsting som Migrationsverket inte ersätter, ingen vet hur stora dessa kostnade är, bara det är rätt otroligt i sig att ingen vet hur helhetsbilden ser ut. Möjligen Schyffert undantagen som kan räkna lite Fanta och Netflix.  

Min gissning är dock att det är ganska många miljarder ytterligare.

3 kommentarer:

 1. Och så undrar folk varför vi inte har råd med en vettig välfärd trots ohemula skatter. Allt kan faktiskt skyllas på invandringen av improduktiva bidragstagare. Det är så enkelt. Tyvärr.

  SvaraRadera
 2. utlandssvensk4 mars 2017 11:14

  Följer bloggen fortfarande flyktingboenden nära skolor? I så fall, kom just detta ut:

  "Den gamla utdömda förskolan bakom Tumba gymnasium ska rivas i april och ersättas med 58 lägenheter för ensamboende flyktingar som nyligen fått uppehållstillstånd."

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/starka-kanslor-om-nya-flyktingboendet-vid-tumba-gymnasium/repqca!qlJEE9vH09LM3nQx5G4Nw/

  Själv har jag lite svårt att förstå att man blir upprörd just på att man lägger förläggningarna bredvid en gymnasieskola. De "ensamkommande" ska ju ändå gå på gymnasiet, så då är det väl bättre att de bor nära? Annars ska de ju resa kors och tvärs i kommunen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såvida man inte gör en förnyad åldersbestämning och de i själva verket går i pension.

   Radera