torsdag 23 mars 2017

Erdogans hatfyllda retorik göder terrorismen

Som mina trogna läsare vet har jag länge kritiserat Erdogan och förutspått en nedåtgående spiral i Turkiet. Demokratin kommer få stryka på foten för ett mer totalitärt islamistiskt styre. Än så länge har jag blivit sannspådd då det visade sig att den gamla sekulära makten i Turkiet blivit så försvagad så man inte kan glra något motstånd längre. Den sk militärkuppen i Turkiet var med stor sannolikhet orkestrerad av Erdogan för att rensa ut det sista motståndet.

Erdogan har med en stigande intensitet ökat sin retorik mot väst, och det går snart inte att skilja honom från vilken islamistisk hatpredikant som helst. Europeer är nazister och fascister, han hotar vitt och brett med att släppa på flyktingkranen igen och vänder sig sakta bort från Nato. Det senare kommer bli knepigt då Ryssland nu har inlett samarbete med YPG, med Assads goda minne. Assad har alltså i praktiken gett upp norra Syrien och lptr kurderna bilda en egen självstyrande region där, precis som i Irak. Väldigt praktiskt då han de slipper det numera islamistiska Turkiet vid sin gräns.

Nåväl, åter till Erdogan. Straxt innan gårdagens terrorattack i London hitade han Europa med att vi inte skulle känna oss säkra på gatorna längre. Timmar senare slog teroristen till. Troligen hade terroristen planerat detta innan Erdogans hatpredikan, men nya terroristen får ytterligare en inspirationskälla.

Ni minns väl för övrigt att Erdogans AKP står vår gamla minister Kaplan nära?

Varför gör då Erdogan detta? Som med de flesta despoter handlar det om inrikespolitik, han vill stärka sin egen makt och som alltid följer de samma mönster att hitta en gemensam fiende att enas kring, gärna utomlands (eller i Turkiets fall även kurder inhouse). Snart skall Turkarna rösta bort ytterligare delar av sin demokrati pp Erdogans väg att bli Kalif, de osäkra måste då skrämmas in i fållan.

Bieffekten blir att islamister världen över kommer känna sig ytterligare stärkta i sin tro att Europeer skall dödas med alla till buds stående medel. Ex med fordon, ett tillvägagångssätt som använts av terrorister i Israel i många år och som också förordas av de som uppmanar till attacker.

I Sverige har Makarna Bildt varit starka talespersoner för att man skall stödja Turkiet (dvs Erdogan) både innan och efter "kuppen".

Min åsikt är att man skall frysa alla diplomatiska förbindelser med alla knutna till AKP. Säga upp allt bistånd, stärka EUs gräns mot Turkiet rejält. Natofrågan är lurig då Turkiet har en enorm militär som Nato till stort har lutat sig mot i sin södra flank, jag tror dock inte Erdogan skulle uppfylla artikel 5 om det hettade till på riktigt så man kan lila gärna kasta ut dem nu.För övrigt kan vi konstatera att FOIs expert hade käpprätt fel i sin analys för några år sedan
Hedersturken Bildt står på sig, är det kanske några fina affärer med Turkcell på G?
2 kommentarer:

 1. Visst. Våra politikers fel i väst att på kort tid tagit emot så många femtekolonnare. Det går otäckt snabbt, enligt scb har 37% av befolkning i åldern 0-44 har nu utländsk bakgrund här i Sverige. Trump har helt rätt.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  EU kanske skulle ta och agera mot turkar och Turkiet som dessa gjorde och gör mot armenier och kurder?

  Enligt turkarnas egen retorik har ju inget hänt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera