onsdag 27 juli 2016

Kappvändaren Cecilia Widegren

Igår såg jag denna lilla skrift undertecknad av bl.a. CW.

Tror männsikan på fullt allvar att vi inte minns vad hon skrev 2012?

Hur kan det vara ok att man bara kan byta åsikt hux flux i Sverige utan att det anses märkligt, speciellt när man själv är orsak till den uppkomna situationen.Ett annat sådant exempel är ju migrationspolitiken, men det ska jag inte tjata om igen....

30 kommentarer:

 1. Länk till artikeln.

  http://skaraborgsbygden.se/debatt/stark-sveriges-sakerhet/

  SvaraRadera
 2. "Dom pangar mycket nu, det behövs mer poliser". En femåring kunde ha sagt ungefär samma sak som hon nu bett sin skrivbetjänt klä i lite finare ord i debattartikeln. Hon kanske ungefär sa så till sin talskrivare förresten..

  En politiker utan skam, utanför framförhållning.

  Ryssarna måste ha garvat rejält över vodkan på after work när hon gick på den lätte. Detta är alltså en person som har till yttersta uppgift att skydda det svenska folket.

  Skamlöst.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  För att agera advokat (vilket jag inte är, och inte heller jurist, så jag kan egentligen inte det här):

  "Jag är ingen kappvändare. Jag är baske mig en hederlig och konsekvent moderat av nyaste slag, som alltid ändrar uppfattning med opinionen, jag menar jag håller mig alltid uppdaterad med de senaste händelserna i säkerhetsläget."

  Nåt sånt torde hennes försvar låta, om hon till äventyrs konfronteras. På frågan varför hon inte gör sina säkerhetspolitiska analyser med fem till femton års framförhållning lär hon inte behöva ha något svar, då den aldrig ställs.

  Troligen för att journalister har Warhol:sk framförhållning: femton minuter alternativt etthundrafyrtio tecken.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Rikard: "en hederlig och konsekvent moderat av nyaste slag, som alltid ändrar uppfattning med opinionen". Nya Moderaterna framhöll väl alltid att det var viktigt att "lyssna på folk"? Till skillnad från Europas fascister som inte vänder kappan i onödan:


   [Marine Le Pen] commenting on the attack at Saint-Etienne-du Rouvray, she accused the entire French establishment, both Left and Right, of sharing “immense responsibility” for creating the circumstances in which Islamist terrorists can operate in France. (http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/07/26/islamic-terror-could-drive-europe-into-the-arms-of-the-far-right/)

   Och Le Pen har rätt där. Däremot tvivlar jag på att hon har rätt lösning... deportering av miljoner människor, göra människor som är födda i våra länder statslösa (för vidare deportering): i praktiken ett återupprättande av Nurnberg-lagarna. Dessutom, hur skulle detta rent praktisk gå till? Jag tror inte att det finns tillräckligt många hänsynslösa och empatilösa män i västeuropa att en sådan policy vore möjlig att genomdriva. 30-talets män var de som hade överlevt skyttegravarna (och inflationen) - och de var inte alls roliga.

   Radera
  2. De finns nog inte så många än, men de är fler än förra året. Hänsynslös och empatilös är nog dessutom fel beteckning. Trängda in i hörnet är nog mer rätt liknelse, eller trängda med ryggen mot atlanten med horder av zombies framför sig än mer. De närmaste decennierna blir intressanta. Är CW dina initialer förresten?, det verkar som att din horisont inte är så långt bort? ;-)

   Radera
  3. @anon20:49. Majoriteten av västeuropas unga män (<30) är hyggliga typer som helst av allt spelar pokemon go och bakar bullar på fredagskvällen. "Sköna snubbar som gör sköna saker med varandra..." De kan inte räkna. De kan inte läsa något mer komplicerat än Harry Potter. De kan inte navigera och de kan inte stjärnornas konstellationer. De kan inte slåss. Och med tanke på alla klagomål från brudarna är frågan om de kan knulla.
   Och du tror att dessa våta höns går att mobilisera till ett försvar?

   Radera
  4. Kanske några genusoperatörer?

   Radera
  5. Ha ha, jag är rädd att det ligger något i det fast jag får kontra med att det inte verkar bättre med många av de unga kvinnorna. Inte laga mat inte ta hand om hemmet och annat "förtryckande" utan lägga all tid på att göra karriär inom något som inte är ekonomiskt lönsamt eller roligt i längden. Vet otaliga exempel på sådana där maken både försörjer och sköter hemtjänsten. Ett riktigt lyxbeteende, det gäller att ta hela handen när man kan. Till råga på allt är de ofta fysiskt förslappade av all it, eller träningsnarkomaner som sedan får missfall. Vart är vi på väg?

   Men jag tror fortfarande att ännu är inte det kokta fläsket stekt.

   Radera
  6. Mycket skitsnack här, det finns gott om svenska killar (och tjejer) med mandom mod och varandes morske män, utan att de för den delen sysslar med att drägla snus, rallarslagsmål och mek med oljeskitiga motorer. Kallar plikten så kommer vi, kanske direkt från bullbaket, men icke desto mindre. (Svårt för ryska nättroll att förstå denna svenska mentalitet gissar jag, kan någon som inte är vodka-fyllerist försvara sitt land?)

   Vänligen
   Bullpappan

   Radera
  7. Utlandssvensk28 juli 2016 13:11

   @ Lotta,

   "Däremot tvivlar jag på att hon har rätt lösning... deportering av miljoner människor, göra människor som är födda i våra länder statslösa (för vidare deportering): i praktiken ett återupprättande av Nurnberg-lagarna"

   Jag är av motsatt uppfattning, dvs. jag förespråkar storskaliga repatrieringar. Om detta inte sker, lär resultatet med säkerhet bli att det blir icke-muslimerna som kommer att utsättas för "Nurnberg-lagar", för det är nämligen det som sharia i praktiken innebär.

   I fallet Sverige är det extremt bråttom, eftersom andelen muslimer troligen redan är högre än i Frankrike och tillväxttakten är helt extremt mycket högre. Detta gäller även om all immigration stoppas, pga. hur demografin ser ut.

   Men samtidigt anser jag att repatrieringar främst bör ske med morot, i praktiken kontanta återvändarbidrag, eftersom det är vi som har lockat hit muslimerna.

   Slutligen rekommenderar jag alla motståndare till repatrieringar att läsa på om kopterna i Egypten. Deras öde är något av ett "bast case" utfall för kommande generationer av svenskar, om vi inte vidtar kraftfulla åtgärder NU.

   Alla känner rimligen till att muslimer inte är förtjusta i grisar, samtidigt som dessa djur är perfekta för sophantering i fattiga länder. En uppenbar lösning är då att ha en grupp orena kuffar som sköter hanteringen. Resultatet blir att kristna minoriteter får leva med sina grisar på arabernas sopberg.

   Rasistiska dystopier, kanske någon utbrister efter dessa funderingar. Nu har den gamle högerextremisten gått för långt! Tyvärr är så inte fallet, utan vad som beskrivs är redan sen länge en realitet för en del av de kristna kopterna i Egypten. Dessa, som en gång i tiden var majoritetsbefolkning, är nu reducerade till denna förnedring. De kallas Zabbaleen, som bokstavligen betyder skräpmänniskor. Deras största bosättning i Kairo är känd som Skräpstaden och där bor kring 30.000 kopter:

   ”One of the reasons why Coptic Christians are given a kind of monopoly status on the garbage collection and sorting system is because the Muslim religion does not allow for breeding or eating or living near pigs. It’s considered a dirty animal.”

   ”The Zabbaleen use donkey-pulled carts and pick-up trucks to transport the garbage that they collect from the residents of Cairo, transport the garbage to their homes in Mokattam Village, sort the garbage there, and then sell the sorted garbage to middlemen or create new materials from their recycled garbage. The living situation for the Zabbaleen is poor, especially since they live amongst the trash that they sort in their village and with the pigs to which they feed their organic waste.”

   ”Egypt is a Muslim-majority country. However, over 90 percent of the Zabbaleen community in the Mokattam village are Coptic Christians.[5] Communities where almost everyone is Christian are rare to find in Egypt outside of the Zabbaleen community of Mokattam. According to Engi Wassef, in her commentary in her documentary film Marina of the Zabbaleen, many people in the Zabbaleen village say that even if they could live outside of the village or buy a house elsewhere, they would not because they are happy to live within their own religious community and freely practice their religion”

   https://en.wikipedia.org/wiki/Zabbaleen

   Härliga tider väntar för våra barnbarn………..

   Radera
  8. Hej.

   @Bullpappan:

   Emotser med spänning svenska bidragsmediers krigsrubriker när anhöriga till de svenskar som är offer för mångkulturens brott själva skipar rättvisa (vilket inte skall tolkas som en uppmaning till brottslig handling).

   Hittills står räkneverket på noll.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  9. @Utlandssvensk: Jag menar att jag tror inte att det är möjligt att genomföra repatriering - pga alla våta höns (="stoppa reva"/"ingen människa är illegal"). Din morotsmetod skulle nog fungera - särskilt i kombination med rejält sänkta skatter och borttagna bidrag och införandet av avgifter på uni. Detta skulle främst slå mot arbetslösa, sjuka, (delvis) föräldrar, ensamstående mammor och pensionärer som inte äger fast egendom. Kort sagt, samtliga svaga grupper i samhället.

   Nu finns det många som hävdar att syftet med den förda politiken är invandring av röstboskap (se London - eller Malmö - som exempel): genom import av bidragsberoende garanteras vänsterstyre. Själv är jag tveksam till framgången för denna modell, eftersom det finns faktiskt bara så mycket resurser. Jag tror mer på Reinfeldts (och centerpartiets) melodi: att använda invandringen som en murbräcka mot välfärdsstaten. Frågan är dock vad som händer i förorterna - särskilt de franska - om man dessutom tar bort bidragen. Men det går kanske att lösa med vattenkanoner och tårgas? (=> gå tillbaka till ruta 1 utan att passera fängelse. Dvs, ska våra korv-med-bröd-poliser nu använda vattenkanoner och ridande polis? Seeing is believing som man säger.)

   Radera
  10. Det finns åtminstone ett tredje alternativ. När regimen Reinfeldt kom till makten var det mycket prat om att moderaterna hade fått stora bidrag av någon. Kanske var det så och kanske från någon som ville att de skulle öppna hjärtorna och gränserna, någon som nu fått in mycket folk i landet?

   Radera
 4. Åter från verkligheten:

  Så här skrev nymoderaterna i budgetpropen 2014 (Valår):
  "Insatsorganisationen ska utvecklas
  i enlighet med de krav på operativ förmåga
  som riksdagen har beslutat och
  i den takt ekonomin MEDGER:
  prop. 2008/09:140, bet. 2008/09:FöU10,
  rskr. 2008/09:292.


  Jo, kappvänderiet och opportunismen är konstant, och
  sätter fingret på två centrala frågor:
  1. vad Göran Persson kallade för "tänkandet"
  2. på finansplanen (budgeten)

  Med ledare som CW och KE, som som backar in framtiden
  och låtsas som att de inte är ansvariga för den sits
  vi är i nu, så blir det lite si och så med trovärdigheten,
  genom att de försätta landet (och sig själva) i knipa innan
  man tänker efter, istället för före, så har man en ganska
  god temperaturmätare på hur hela vår politiska elit fungerar.

  Dessa försvarskvinnor, anförda av nye härförare Wallmark,
  är ett symptom, inte en orsak, på en större sjuka, makt-
  logiken. Tänk att akb har varit knapptryckarchef i Riksdagen,
  varit högsta hönset för knapptryckarkompaniet, till punkt
  och pricka.

  Att genomföra hövdingens vilja genom att piska de folkvalda riksdagsmännen. Det går inte att komma upp i partitoppen, utan att vara helylleheilare, dvs det är lite som en sekt, förmågan att inte tänka mer än vad den dagsaktuella vinden blåser.

  Nu har vi de politiker vi har, den demokratiska kultur vi har,
  och det är inte mycket bättre i några andra partier, ta centern
  som kastade ut Danielson. Nä, man ska inte peka finger, KE och CW
  (eller Tolgfors) är ju bara exempel på maktens underhuggare. M hade en försvarsminister värd namnet, han fick sluta, och Reinfeldt lät Borg hålla i yxan. Det är en viss typ av människor som dras till politiken, och det är definitivt inte de mest begåvade, i bästa fall är de medelmåttiga, och sedan har de ofta växt upp i en politisk kuvös, några alternativ finns tyvärr inte, för man måste kunna kombinera total underlastelse med ledaren och samtidigt kunna stå för besluten (det kan inte människor med ett normalt samvete), man skulle skämmas och inte våga visa sig, men vår politiska klass är inte utrustade och funtade så, utan kan byta åsikt med kappan. Nu är det bästa vi kan göra att förlåta dem....
  om....de drar rätt slutsats, dvs kommer med ett förslag om ökad försvarsbudget.....och eftersom m inte kommer med någon, och alla som är friska och sunda vet att vad någon säger inte är vatten värt, förrän orden omsätts i handling, så man kan anta att m kommer fortsätta med hövdingens linje, iskall opportunism och stora mängder hyckleri, med en stadigt krympande statsbudget (per capita) S.W

  SvaraRadera
 5. Om nästa generations killar inte kan knulla, slåss eller slå näven i bordet, och om de som kan ligger lågt och lämnar skeppet, så är frågan om kommande generation klarar av det viktigaste, att betala skatt, utan att bli kränkt (sjuk :-) och det finns en del som talar för att att det inte är lika häftigt att betala skatt, staten inte har krut i ballen eller något klös, då faller sas skyddet av egendom,och då kan man inte ens betala brudarna, impotensen till trots. Människor, liksom kvinnor, dras till makt, det är en grundläggande överlevnadsinstinkt. Makt går inte att fuska bort, antingen så kan man hårt och elakt, när det krävs, eller så kan man det inte, då tar någon annan över, som kan leverera de hårda bandagen.
  Makt handlar inte om att nå makten, utan att kunna bruka den.
  Nymoderateraternas maktinnehav 2010-2014 byggde på mp, och bruket
  därefter, och det bestående effekten är förutom ett förändrat Sverige, även Sverigedemokraterna som ny vågmästare, det kan vi alla tacka hövdingen och
  hans knapptryckare för.CW och KE fungerar mer som cheer-leaders, de är trots allt helt maktlösa, makt har bara den som har vilja, förmåga (resurser) och en definierad arena/situation. Arenan är Riksdagen och Bryssel, tiden är 2018 - 2022 och resurserna är den tomma/nedbrunna lada den ärver av Magdalena, det kommer att vara renskrapat in till minsta ostkant, och massvis med budgettrix, så vad som återstår är viljan, och viljan att regera, dvs spela teater på arenan är nog större än viljan att göra något aktivt av saken, just eftersom även om de skulle ha någon vilja, så sitter de med skägget i brevlådan, genom att SD är vågmästare. Dvs viljan kommer inte att bli av, om inte s röstar lägger ner rösterna, och de gör de bara om de får något i utbyte, och då kontrollerar inte nymoderaterna arenan.
  PolinPot, Politique InPotent. S.W

  SvaraRadera
 6. De (CW och KE) kan bli tagna på nåder, de behöver inte ens be om ursäkt, alla vet att man inte får en post av ledaren, utan att svälja konceptet med hull och når, och det säger sas lite om vilken typ av maktmänniska som det är fråga om. det går inte att nå maktnivån under den yttersta, om man inte är just opportunist, obetänksam, anpasslig/foglig och gränslös (utan större skam), så man ska inte lägga ansvaret på KE, CW ST eller ens HW, de är lakejer under förutsättningarna, demografin och det strategiska valet att öoppna upp vår demokrati för alla som vill, fick en konsekvens som är till 100 % irreversibelt, men...
  nu har de ägnat 8 år av avrustning, avlövat totalförsvaret, avskaffat värnplikten, och avskaffat förmågan till återtagande (patologisk resursbrist i statsbudgeten och försättande av skattebetalarna i ett evigt borgens-åtagande för banker och framtida krediter, utan att vara i närheten av full bemanning, jämför polisen, och så hasplade de ur sig detta om nato efter valet, vilket också är ok, (för att röstmaximera vänsterut), men,,,, budgeten, har vi inte hört något om. S.W

  SvaraRadera
 7. Så här så hövdingens budget ut 2013 tom 2019:

  04 Rättsväsendet...........................valbudget...(året efter val, upa)
  -------------------------------------------------------X
  -----(m)-13--(m)-14--(s)-15--(m)-15--(m)-16--(m)-17--(m)-18--(m)-19

  Kkr..39.392..40 292..40.758..40.758..41.273..41.935..42.974..44.028

  Diff........+900.............+466....+515....+662....+1.039..+1.054

  %...........2,2%.............1,1%....1,2%....1,6%....2,4%....2,4%
  ------------valbudget--------------------------------valbudget

  Notera 1 valbudget s och m 2015 för omr 4 var identiska = samma polisvision

  Notera 2 att budget inte har med behov eller verklighet att göra,
  utan enbart med valåren, det är bara vart 4e år som väljarna har makt :-)

  Så inför 2014 så ökade m rättsväsende med 2,2%
  och efter valet tillbaka på 1,1 %. det är standard.
  Ökningen ska alltså dels rymma ökade löner, och dessutom ökad belanstning,
  dvs fler gubbar och gummor, så ingår man som nymoderat en ö.k med mp
  2011 om att släppa gränsen för migranter, (och har budgetområde för migration utan limit (vilket är det enda utgiftsområde som får kosta hur mycket det vill, så kan man kanske anta att organisationen rättsväsende kommer att få en del mer att göra, (krishantering och inget förebyggande) och de gick de, men ökar man budgeten med 1 % och dessutom anställer fler (de lovar fler och fler poliser, så kostar varje ny polis en slant, och sedan är det då lönen...det är klart att polisen inte får en krona i lönehöjning, det finns inte utrymme, och sedan ger man de stackarna mer att göra, och trycker in en värdegrund för alla som klagar, så går det att förstå vilka kvaliteter politiken söker, när de ska rekrytera en rikspolischef, det handlar om att hålla budget och ha samma egenskaper som Bosse Ringholm, och det hade inte varit ett dugg bättre med nymoderaterna, eftersom budgeten ovan är just deras, så deras kverulerande mot s är rent ut sagt trams, helt utan täckning, eftersom m var kloka nog att delge gemenheten sin budget för 2015 - 2019 före valet (den är undanstädad nu från moderaternas nätpublikum. Så nu kan de skarva bäst de vill)
  S.W

  SvaraRadera
 8. 06 Försvar och krisberedskap...............valbudget...(året efter val, upa)

  -----(m)-13--(m)-14--(s)-15--(m)-15--(m)-16--(m)-17--(m)-18--(m)-19

  Kkr..46.197..47.196..48 589..48 447..47.400..48.530..49.381..50.402

  Diff för.går.999.............1.251...1.047...1.130...851.....1.021

  %............2.1%............2,6%....-2,2%...2,3%....1,7%....2,0%

  Notera 1 valbudget s och m 2015 för omr 6 var nästa identiska =
  samma polisvision, fast m höjde lite sedan för att inte ligga under s,
  men obs att det inte handlar om behov, utan att inte ligga under den andre.

  Notera 2 att budget inte har med behov eller verklighet att göra,
  utan enbart med valåren, det är bara vart 4e år som väljarna har makt :-)

  Så inför 2014 ökade m omr 6 med med 2,1% och 2015 med 2,6 %
  men så hade så klart det gode Borg fattat vidden av vad "öppna hjärtan betydde, dvs att det skulle komma stora mängder flyktingar till Sverige,och att den kostnadsmassan inte skulle gå att ändra, utan att göra sig av med mp, men eftersom hövdingen satsade allt på ett EU/nato-kort, så visste
  han att det inte skulle gå att regera utan stöd av mp, så då gällde det att hålla försvarsbudgeten på s nivå, efter valet, och sedan lägga i backväxeln 2016 och spara (-)2,2% på försvaret för att kompensera för migrationsmoraset. så detta påverkade utrymmet för materialbeställningar, vilket är vad man drar in på, eftersom Tolgfors nya yrkesförsvar inte fyllde luckorna, varför man inte kunde spara på lönerna, utan blev tvungen att göra sig av med en massa "överflödiga" officerare.
  Ökningen ska alltså dels rymma ökade löner, och dessutom ökad belanstning,

  dvs fler gubbar och gummor till försvaret = ökade kostnader, och så länge som FM inte fyller personalluckorna, så är det bra för statsbudgeten, men inte så bra för insatsorganisationen, eftersom man faktiskt inte har råd att höja lönen, och då blir det inga fyllda luckor = bra för budgeten, men
  alltså inget direkt pang för pengarna, (om det saknas soldater, dvs de som ska göra jobbet när det smäller :-) så man kan säga att nya m genomförde ett slags hittepåförsvar :-), där nymoderaterna ingick en ö.k med mp
  2011 om att släppa gränsen för migranter, vilket tvingade s att göra samma deal med mp, fast ingen på finansen fattade då, öppna hjärtantalet till trots, vidden av vansinnet, hur många som faktiskt hörsammande öppna hjärtan och tog hövdingen på orden, så det blev nog dubbelt så många som finansen kalkylerat, och då pangade så klart alla andra budgetområden, vilket var vad som fick s, efter Halleluja-mötet i brygghuset, att tvärvända, efter att finansen fattat vidden av vad som komma skulle.
  10.000 kr frågan är vilket utgiftsområde akb ska hitta 50 miljarder i, för att klara medlems avgiften till Nato, eftersom nymoderaterna försatt oss i ett försvarslöst tillstånd, och helt enkelt beroende av andras välvilja. dvs beroende av någon som klarar av att resa ragg, och frågan är om det är snälla killar och tjejer, som just reser ragg (de som har krut i kulorna)
  S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt oläsligt i kommentarsform S.W.

   Radera
  2. Inte alls oläslig, om än förbätterlig, däremot värd att bemöda sig om att läsa.

   Radera
 9. Så om man antar att HW, ST, CW och KE inte är insatta eller intresserade av hur statsbudgeten hänger ihop (ekonomi handlar om balans, robusthet och hushållning) så inses att statsbudgeten har en intäktssida och en utgiftssida, om de som betalar in mer skatt än det tar ut och inte är tilltäckligt många och inte får sina mest grundläggande intressen (säkerhet) skyddade, så kommer utgiftssidan att äta upp (undergräva) intäktssidan (på sikt) men innan detta händer så kommer först utgiftssidan att balanseras om, dvs utgifterna för tex migration och integration äter upp andra områden. Efter tllväxt-peaken i slutet av 60-talet så började de först spara på försvaret. 1994 (efter finanskrisen) så fick Persson ordning på balansen genom att ta bort bostadsutskottet och lägga över bostäder till intäktssidan, (tex fastighetsskatt) samt att man fasade ur räntebidragen, dvs risken fördes över på kapitalsidan (ingen bygger för fattiga) Sedan gav man sig på pensionerna och sedan fick rättsväsende och försvar nya sparbeting 1998 och framåt.

  När det inte räckte så började de tulla på biståndsbudgeten, och när nu kostnaderna för migration sprängt alla gränser och inte har något utgiftstak, så blir det rätt uppenbart att övriga utgiftsområden måste balansera för de skenande utgifterna. Detta klarat tex kommunerna genom att dra in på annat, och ingen ställer frågan vad kommunerna gjorde innan med skattemedlen, utöver detta ska statlig verksamhet alltid spara in 2 % om året, som ett sätt att motsvara den privata sidans ständiga effektivisering/tillväxt, dvs när allt färre gör allt mer. Det börjar nog bli lite uppenbart, att tex polisen får allt mer att göra, dvs uppgiften för varje enskild polisman blir allt mer omfattande, tex all organiserad brottslighet, varför vardagsbrottsligheten blomstrar, vilket så klart är inkörsporten. Poliserna, men även lärarna, får en allt tyngre social miljö att hantera, och ingen människa är övermänsklig, eller vill arbeta med för svåra uppgifter (inkluderat nattetid) för en usel lön och med obefintlig löneutveckling och med chefer som är uppenbart politiskt tillsatta.
  S.W

  SvaraRadera
 10. Det är nu det börjar knaka i fogarna, polisen ser inte att arbetet bär frukt, utan förvärras, politiken har inte kontroll, och efter 8 år med nymoderat styre för att lösa utanförskapet, har alla sett resultatet av alla hövdingens ord. Svenska skattebetalare, såg hövdingen uppenbarligen som en skattkista, (öppna portmonnän) och det är väl inget fel att vädja till människors solidaritet, för att få möjlighet att regera ytterligare fyra år, problemet var nog mer att hövdingen inte levererade, utanförskapsområdena bara växte och växte, tex i december 2010 efter valet, och av detta drog nymoderaterna slutsatsen att göra upp med mp om världens mest generösa flyktingpolitik, och PUT till alla utan krav på id.
  Det är så urbota ogenomtänkt, att man skulle kunna tro att det var terrorstierna själva som betalat politiken via ngn PR-byrå, men hypotesen faller på att mp faktiskt inte under några omständigheter kan misstänkas ha blivit inflitrerat av brödraskapare, (därtill är de för goda) och nymoderaterna hade alla sitt ursprung ur frigörelsen med frihetsfronten,
  såg verkligen staten som ett hot mot deras personliga rätt att tjäna pengar utan att göra så många handtag, och moderaterna lärde sig trots allt läxan efter valet 2010, med valfusket, när de insåg vad det var för skrot och korn, på sina likar från andra kulturer, som också ville vara med att utöva makt. Nä nymoderaterna är trots allt pragmatiker, klarar de inte uppdraget 2018, så kommer partiets status snabbt att falla.

  Bombdåd är en sak, nu börjar de med långa knivar i Bengt, och lastbilsturer, automatvapen vågar man inte ens tänka på. Det har växt bortom kontroll. Medborgarna blir totalövervakade samtidigt som illdådarna steg för steg lär sig att inte kommunicera via nätet.

  Eftersom det (uppenbarligen) inte finns utrymme i statsbudgeten att ge polis och militär de resurser de behöver för att lösa uppgiften de närmaste åren, kanske den negativa utvecklingen fortsätter och det blir inte ändring förrän det är för sent (som med eden i Brygghuset), tex anpassa lönerna efter arbetsuppgiften innebär att höja polismans lön med i vart fall 6 500 kr = 10 000 kr inkl LKP, och då får polismannen i bästa fall ut 3 500 kr efter skatt. 10 000 kr * 12 månader * 20 000 polismän blir inte mer än 2,4 miljarder årligen i statsbudgeten, sedan tillkommer alla som behöver nyanställas för att hålla ordningen, i takt med att buset flyttar fram positionenerna, och sedan minst lika mycket till extra för att hantera domstilar, åklagare, fängelser etc, annars kan inte nymoderaterna lösa uppgiften, då återstår att sänka kraven och tillsätta chefer med hårda nypor som ger sig på sin personal istället för uppgiften.

  Det Centerpartiet och miljöpartiet kallar enkla arbeten = låglönearbeten, och i länder som inte betalar ordningsmakten, vet man precis hur orsningsmakten i så fall finansierar sig, det är bara att studera Riksrevisionen, en sann förebild, sno pengar från bistånd till sin egen ficka, en moralisk stormakt. S.W

  SvaraRadera
 11. Utgiftssidan äter upp sig själv, eftersom det är monopol på våld som skapar intäkter, dvs en fungerande ekonomi som tål att beskatta, förutsätter att det inte finns konkurrerande bandithövdingar och korruption, för då ska flera glupska munnar mättas av varje skattesubjekt.

  När medborgaren (skattesubjektet) inte är säker i sitt eget hem (egen dom) och barn, tex döttrar inte är säkra från att bli ofredade, samtidigt som intresset för satsningar bara finns vart 4e så kanske skatteviljan minskar något, samtidigt som viljan att arbeta i staten med hopplösa villkor också minskar. Med nuvarande ledning och kommande arbetsuppgifter, samt obefintligt löneutrymme, samtidigt som migrationen kommer att fortsätta:
  1. förhindra reformutrymme, tex höja löner för utsatta grupper
  2. ta resurser i anspråk från andra sektorer som tex investeringar.
  3. Terrorism som är gränslös, bundis med org,brottslighet, särskilt flyktingsmugglarna, vars verksamhet i praktiken finansieras med välfärdsersättningar (ger möjlighet att sätta sig i skuld, eftersom om man bara tar sig till Sverige, så är har Svenska skattebetalare försörjningsansvaret = låg grad av risk för smugglaren, eftersom Sverige är ett pålitligt land att leverera löften.
  4. den förändrade synen på kvinnor, som varit på tapeten långt före hövdingen, men som förtigits, och därmed förvärrats, och nu är framme i öppendager, och bara kommer att öka, (att det är skillnad på män och kvinnor och att det är fullt legitimt att ofreda kvinnor, eftersom de faktiskt får skylla sig själva, de kan ju inte freda sig själva mot 3-4 män, och då är det väl fritt fram, polisen är ändå inte närvarande, och närarar de, så är det dialog, och om de använder hårda nypor, så kommer rikspoliscchefen att slå poliserna med batongen och ställa sig på föröverens sida. Buset är inte direkt dumma, och luktar sig till svakhet och dumhet på nolltid.

  Så är det nog ganska klart att våra politiker har
  bäddat en säng som ingen vill ligga i, och eftersom
  lösningen på att återta de vi förlorat ligger i utökade
  resurser, som inte finns, så finns det ingen lösning,
  polisen kommer bara fortsätta att säga upp sig, och ledningen
  försöka tvångskommendera, varpå nästa våg av uppsägningar kommer,
  samtidigt som kraven sänks, eftersom budgeten är intecknad, vilket
  ger buset mer busutrymme, vilket minskar statens skatteintäkter, eftersom
  hela grejen med monopol på våld handlar om att det bara får finnas en herre på täpppan som tar ut skatt, nu har vi förutom stat, landsting och kommun, även EU och därtill den organiserade brottsligheten, som inkluderar försäkringspremier, eftersom någon betalar notan för alla brott, tex bränder för att dölja brott. Nä, har inte nymoderaterna en plan för att höja polisens löner (eller lärarnas) så kommer buset snabbt ta över denna verksamhet med, nattväktarstatens kärna privatiseras den med. Det våras för populismen :-) kanske ska man ställa frågan vem som planterat marken? har nymoeraterna ingen plan för hur polisens resurser ska öka, så kommer det att minska, eftersom det slarv som varit, som ett brev på posten, förstärket bus-sektor, och försvagar ordningssektor, grunden för fungerande marknadsekonomi, fast å andra sidan kan faktiskt marknadsekonomi drivas av busar med, de är nog redan halvvägs inne i statsapparaten, som det verkar, oj, vi var visst naiva, om det inte var medvetet, för nog har hövdingen förändrat Sverige på ett bestående vis. Anna kan simma lugnt, nymoderaterna och SD behöver nog inte ens en valbudget, buset, ofredarna och skäggen gör jobbet, men hur har akb tänkt klara skivan 2018 till 2022, det kan ingen förstå, ingen utom lärkan. S.W

  SvaraRadera
 12. Regeringsduglighet handlar om:
  att få budgeten att gå ihop,
  att få rätt operativ effekt för budgetens verksamhetsföremål
  att få koalitionen att hålla samman
  att vinna väljarnas förtroende efter fyra år (vilket är det svåra)
  har man inte målet att regera år 4 - 8, så får man afrikansk, turkisk, grekisk, italiensk eller Bananrepubliksregeringar, dvs att sno åt sig så mycket av köttgrytan man hinner innan väljarna röstar in nästa snyltargäng.
  Taksigt om Turkiet, mellanöstern och måhända Afrika, (ta tex ANC?) där vet man att om man väl får makten, så gäller det att förinta oppositionen, så fort man kan, innan man själv får en kniv i ryggen. :-) Så grekisk roffardemokrati, är nog mer ett Europeiskt fenomen, trots allt. S.W

  SvaraRadera
 13. Det sista de kan inteckna är skattelojalitet, dvs framtida lån, tänk Grekland...och då upprätthålls ekonomin på krita med billiga lån till den privata sektorn. Men trots denna fantastiska Svenska tigerekonomi, och magiskt tillväxt, så sjunker bnp / capita, kunskapen per capita sjunker och bbrottsligheten per capita ökar, eller snarare, den går ner i de enklaver som röstar med fötterna och sjunker i delar som Gud glömde, och då tar fan platsen. Bättre roddare än Svenska kyrkan, F!, Rädda barnen, Röda korset, Amnesty, alla rättighetskommittéer, värdegrundsvakter och policyprofessionella moralpoliser kan inte SD få, eftersom det skapar skam och passivitet för nödvändiga reformer och att få puts och studs i våra förorter, det är en uppgift värdig gudar efter i vart fall 15 års strutsande. bara att ta i tu med alla som inte borde vara här tar enorma resurser, samtidigt som man ska ta i tu med alla som är här legalt, eftersom vi uppmuntrat illegala vägar att bli folkhemsfinansierad, och tror något att man är lojal mot en klubb som inte kräver något i utbyte och beviljar alla medlemsskap? nä sådana klubbar får gratisätare, men inte några direkt uppriktiga, lojala pålitliga medlemmar. Sedan är de allt som ts allt inte beviljas medlemskap, lösdrivande män som faktiskt inte kan göra något annat än att endera bli utnyttjade av kriminella eller att bli kriminella, valet är nog enkelt. Vid minsta risk att bli utvisas gäller det att uppsöka en knvivaffär, sedan får man rikspolischefens medlidande prime-time. Den utvecklingen har bara börjat, ett liv är ingenting värt utanför Europa, och att ta ett liv här, garanterar dig att stanna, och få bli föremål för samhällsvård, och det är alltid bättre än att komma tillbaka tillbaka till den ordning de flydde, oordningens och konflikternas anarki. Nä, SD behöver ingen valbudget, de behöver bara meddela att partiet verkar bäst i Riksdagen, fram till att de har egen majoritet, de behöver ng inet ens kopiera Adolf eller Erdoğan, och bränna Riksdagshuset, för att förinta oppositionen, de förintar sig själva, just pga av bristande inre säkerhet för medborgarna som finansierar lekstugan. S.W

  SvaraRadera
 14. Så nymoderaterna visste de redan 2013/2014 vad som komma skulle, och la en budget för detta, dvs fortsatt sparlåga avs försvar, på under 1 % av bnp, och skulle rädda smitnoten genom att plötsligt komma ut som nato-anhängare, inget fel i det, men kanske hängde inte medborgarna med, för vad var det för fel på nato 2006 - 2014? och varför avrustade nymoderaterna? när de visste att klubbmedlemskapet kostade 2 % i synnerhet som att USAs försvarsbudget är föremål för sparbeting och viss omgruppering till fjärran östern, de räknade nog med att Sverige skulle få fribrev, utan att tillföra tröskeleffekt, snarast så sänker Sverige tröskeln, eftersom vi är snyltare på försäkringspremien, och sådana försäkringstagare brukar inte vara helt populära, jämför PUT-pensionärer som har kvar sitt gamla medborgarskap, för att kunna komma i åtnjutande av det gamla landets familjerätt (tänk ge sönerna arvet och gifta bort döttrarna med kusinen. S.W

  SvaraRadera
 15. För ska nymoderaterna med i nato, reglementsenligt, eller enligt Trumpdoktrinen, ska det till ca 40 - 50 miljarder ytterligare till utgiftsområde nr 6, och det klarar de aldrig :-) och då blir det kanske inget nato? Och med Britterna på väg ut ur EU så tappar EU halva sin säkerhetspolitiska slagkraft, (britternas kunskap om säkerhets/;försvarspoitik, jämte deras slagkraft, och då blir det Tyskland som ska ta ledartröjan, om inte Frankrike gör det, med eller utan Le Pen. Den där elstiscitetsprincipen, att avrusta rubbet och lägga ner värnplikten verkar vara rätt svår att ställa om, för även om kunskapen finns, så finns inte resurserna, efersom dessa tagits i bruk för annat, vilket medfört att polisen går på knäna, och det är egentligen ett väldigt smart sätt att avväpna en motståndare, dvs det var så man skulle gjort om man var Fi, men var det tyvärr vi själva som kom på idéerna, att lämna från oss vår säkerhetsförsäkring/slagkraft, varpå allt annat vilar, egenmakten, och då är det så, CW och KE kan faktiskt inte göra något annat än att kvacka med, så länge inte nymoderaterna tappar väljarstöd av att vidmakthålla hövdingens försvarspolitik, så slipper ju finansen spara på andra utgiftsområden, och då går pengarna till sannolik destabilisering, det är inte mer än rättvist om utrymme för en monumental skadeglädje om Jimmy valsar in på 25 % o valet 2018 och sedan försöker ge nästa regering en statsmannamässig hjälpande hand, när det behövs, och i övrig låter nästa självskadeoffer, S&M, få binda fast sig vid masten för ett rejält kok stryk av verkligheten.
  Då kan kanske tom AS få in en stark vänsterkrok, jaja, denna Natovurm, som plötsligt uppstod när ni rustat av er skjortan, var det ett sätt att finansiera era öppna hjärtan, och efersom denna kostnadspost bara kommer att öka, så undrar vän av ordning var i budgeten ni ska hitta pengarna, om ni även ska sänka skatten? Visa oss hur ni ska finansiera 2 % av budgeten? Jisses, vilket genidrag av Trump, att säga som det är, alla ska betala säkerhetsnotan solidariskt, USA tänker inte avsätta mer än någon annan, tror ni att vi vill vara någon sorts världspolis för frihandel  eller? Det är nog så att vi är rätt många som håller tummarna för Hillary, och att lägga hela den svenska säkerhetspolitiskaordningen på ett val vart 4e år i USA, där vem som helst verkar kunna bli president, om man bara har pengar, verkar inte helt genomtänkt, så att fortsätta med den försvarsbudget vi har verkar äventyrligt, för 2020 är det val igen i USA, och då kanske inte Hillary blir återvald, om hon ni blir vald denna gång. Clinon the dude, tog makten av Bush sr, efter endast 4a år, trots att han skötte sig rätt väl, och sedan vann the dude andra valet på ”its the economy stupid” Undrar om om akb vinner valet på ”det är tröskelförmågan dumskalle” tror du dessa män i skägg respekterar en långbent kvinna utan ordentligt med krut i ballen? S.W

  SvaraRadera
 16. Destilleras artikeln ovan är spetsformuleringen:

  "Sverige behöver rusta oss"
  orsak
  "En allt mer instabil omvärld"
  Hur ska nymoderaterna rusta Sverige mot hoten?

  1 Ge säkerhetspolisen bättre verktyg
  2 Ge säkerhetspolisen tillgång till hemlig dataavlösning
  3. ge säkerhetspolisen tillgång till signalspaning (läs FRA-lagen)


  Vad dessa frihetens högborg förslår för att förstärka Sveriges skydd mot en instabil säkerhetsordning är alltså ökad massövervakning av medborgare, folk som fä, och 2007, i samband med bank och finanskrisen, när hövdingen satte ner foten att slakta försvaret blev det kompensation med ökad signalspaning, i vart fall ökades FRAs anslag relativt mycket samtidigt som man drog undan mattan för resten av försvaret. FRA i all ära, men signalspaning hjälper inte mot allt, och nu verkar det alltså som att de garantier medborgarna fick mot inrikes signalspaning, att spana på trafik mellan två noder inne Sverige, är att glömma, jämte att Säkerhetspolisen måste få tillgång till FRAs resurser, (vilket ioch för sig är bra), men undrar vän av ordning, alla nymoderata ungmoderater, som är frihetsvänner,v ar det ett kontrollsamhälle likställt med DDR de strävade efter, och vad häner om inte signalspaningen räcker till, tänka om terroristerna kommunicerar med varandra på sina bönemattor istället, varför inte tala direkt med varandra, som proffsen, utan att sätta märken på väven?

  Nä, nymoderaternas artikel avslöjar deras plan, alla teroristdåd till trots, den grasserande populismen, de religiösa dårarna som infiltrerat MP, Trumpen, Brexit, Le Pen, omval i Österrike och Bryssel i bryderier, vart är vi på väg, kontroar nymoderaterna med samma politik som Tolgfors, ökad elektronisk övervakning, och möjligen insikt om lite mer psykologiskt försvar, men vad fasiken, det enda de lyckas påverka, är att skapa psykologiskt trauma, de har ingen annan plan än FRA och Säk.pol, dvs centralism, någon återgång till decentraliserad säkerhetsordning på orten,
  brittisk empirism, det som fungerar på riktigt, fungerar på riktigt, ute i den där konstiga verkligheten, och vad som fungera i centralen fungerar i centralen, och det är en annan verklighet, där bor som bekant inte terroristerna, vilket säk.pol antytt, de hänger inte med. S.W

  SvaraRadera
 17. Gör man då den mest elementära orsakförklaringen till att säkerhetsläget försämrats så beror det på följande orsaker:

  - Schengen
  - Stockholmsprogrammet (om alla bara gör som Sverige...)
  - Öppna gränser
  - Grekland + Turkiet kör flyktingtricket för att få förmåner
  - Pullfaktors, PUT + välfärd
  - organiserad flyktingsmuggling (organiserad brottslighet)
  - systemstress, pga massinvandring
  - imigranterna är i alltför många fall ilskna sunnimuslinska unga män
  - bristande polisiära resurser
  - politisk ledning som lever på en annan planet.

  Checkar man av den listan går det att fundera på vilket ansvar nymoderaterna ahde efter 2006 (vi var sista ordförandeland innan den nya ordningen 2011. Visst, hävdingen avgick men nästa hela hans stall är kvar, och har samma "strategi" som Tolgfors, inga resurser för hårda varor.
  Det är mjukvara för hela slanten. Nä, säp.pol behöver nog dubblera sin budget, och så undrar vän av ordning vem som har ansvaret för åersonskyddet för skattebetalarna, att snyltarna behöver skydd inses, men de som betalar snyltarna, borde inte de också ha ett personskydd, eller i vart fall alla unga flickor som lärt sig vad feminism betyder, kraftigt ökning av klanvälde och religiöst förtryck... Här har nog nymoderterna lite kvar att fundera över, eftersom det i princip är riskfritt med kriminalitet, vi hinner inte ens bura in de som kastar sten på polisen, vilket borde vara formulär A, det ska inte förekomma, det är samma sak som att ge upp från start. S.W

  SvaraRadera
 18. Eftersom nymoderaterna inte är i närheten av att ha en plan, för hur de ska komma åt kostnadsexplosionen som hövdingen och de själva förorsakat genom att gänga sig med mp, occh samtidigt sannolikt inte kommer kunna få bukt med buset, inte efter 2,5 år tll med Eliasson, så kommer inre säkerhet att konkurrera med yttre i valet 2018, tänk så fort det kan gå, inte en tanke på robusthet för BUK-tricket 2014, utan minsta spår i den moderata budgeten för säkerhet 2014 – 2019, det är lika talande som att akb inte har en budgetplan som skuggkabinett för denna period, utan vill lägga nya kort först 2018, med s-regerings budgetprognos för åren 2018 – 2022 som grund, då blir det spännande med planen, för en plan, om man nu ska vara petnoga ska svara på följande;
  Vad – Vad ska vi göra?
  Hur ska vi göra det?
  Var ska vi görat? (i hela världen eller på hemmaplan?)
  När – ska vi gör det?
  Med vem/vila ska vi göra det med?
  Med vilka medel ska vi göra det?
  Vilka gubbar och gummor ska mer specifikt görat, kullen som är född år 2000 ligger bra till jämför kulle född 1890 till 1900.
  Kommer de vilja göra jobbet om riskpremien höjs och lönen sänks, liksom kraven för att bli antagen (innebär lägre tillit från kollegor med högre kvalifikationer)
  Varför har vi hamnat i den sits vi sitter?
  Hur tar vi oss från ett förkylt sluttande plan till ett stabilt uthålligt pålitligt plan?
  Hur återfår vi nymoderater förtroendet?
  Vad är det för operativ effekt medborgarna, i synnerhet skattebetalarna förväntar sig? Proaktiva ledare, eller reaktiva Brygghusreaktionärer 
  S.W

  SvaraRadera