lördag 16 juli 2016

Kuppen i Turkiet

Att det skulle hända saker i Turkiet kom inte som någon överraskning. Mina trogna läsare vet att jag skrev om Turkiets förestående sammanbrott redan 2014.

Redan igårkväll konstaterade jag pp twitter att kuppen misslyckats. Kuppmakarna hade misslyckats med två av de viktigaste sakerna.
1. Strypa informationsflödet, en nog så knepig uppgift i dessa tider med sociala media
2. Arrestera sittande makthavare

Följden blev att Erdogan kunde kommunicera med sin följare och dessa gick mangrant ut på gatorna, vilket gjorde att eventuella styrkor som vacklade, snabbt valde sida. Det ska också väldigt mkt till för att få 20 åriga soldater som blivit beordrade till en viss plats att meja ned demonstranter, många kommer tveka och hellre ge sig till polisen, vilket skedde.

Föga förvånande fick man också igång minareterna i Turkiet, där böneutropare deklarerade att det var en religiös plikt att ge sig ut på gatorna. I detta fångar man själva essansen i varför delar av den sekulära staten reste sig. Det är alltså en religiös plikt att hjälpa AKP att behålla makten..... 

Kemal Attatürk vänder sig i sin grav. Som har inskriptionen
"Yurtta sulh, cihanda sulh" Vilket betyder. Fred hemma fred i världen. Kuppmakarnas kommitté kallades ungefär "Fred hemma kommittén" vilket såklart var för att påvisa deras loyalitet till Turkiets grundare.
Kuppen omfattning är oklar, men det talas om ngt tusental arresterade, men många av dessa är såklart soldater som kommenderats hit eller dit och som inte haft en aning om ngn kupp och än mindre planerat den.

Enligt ngt obekräftade uppgifter har 5 generaler och 29 överstar arresterats.

Snacket om en false flag för att röka ut Kemalister tror jag inte på.

Eftermälet till kuppen kommer bli att Erdogan stärker sitt grepp om landet, de sista kemalisterna kommer rensas bort från militären som kommer islamiseras. Förtrycket mot minoriteter och oliktänkande kommer öka. Rent allmänt är Turkiet i ett sämre läge idag än innan kuppen.

Antivästliga stämningar kommer öka i landet då Pennsylvania baserade Gulan anklagas för delaktighet i kuppen. Vissa rapporter redan om attacker på civila västlänningar....

Omvärldsläget får anses ytterligare försämrat, men politikerna kommer fortsätta trycka på snoozeknappen,
7 kommentarer:

 1. Hej.

  Nå, det är nog bara för journalister och europeiska politiker som det undgått någon att Erdogan strävar efter mottot: "Devlet-i Ebed-müdded" och ser sig själv som en ny Osman I.

  Skall det behövas att turken står vid Wiens portar innan det som är kvar Europas folk känner strypgreppet från islam?

  Eller väljer vi medlöperiet av lathet och feghet?

  Kuppmakarna agerade i Attatürks anda, då vägen mot en bättre framtid inte leder via sultaner, vesirer och mullor, utan genom en sekulär stat under lagen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Vad säger den naiva Carl Bildt och hans kompisar både till höger och vänster som lobbade för Turkiet in i EU redan för 15 år sedan?

  Undra om polletten börjar trilla ner med tanke på allt som hänt bara senaste månaderna, men en sak är säker, globalister inkl media kommer aldrig att erkänna vilken skada de på kort tid åsamkat Sverige och Europa.

  SvaraRadera
 3. I Sverige får vi bort misshagliga och dugliga på mjukare vis. Ta bort lärarens befogenheter och ingen vill bli lärare. Låt politiker bestämma vilka som ska få forskningsbidrag. Ta politisk kontroll över domstolarna. Sätt en psykopattyp till polischef och vettiga poliser slutar. Utrikesministiet.., kommunist till ärkebiskop och så vidare, det verkar väldigt väldigt utstuderat i Sverige-föregångslandet. Var skall det sluta?

  Min tanke är: sluta inte, överge inte skeppet, övervintra - annars är landet snart i ruiner.

  Det räcker att bli nominerad till Darwin Award, man vill inte få priset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Att fly är inget algernativ idag.
   Haveriet finns överallt och kommer att sätta broder mot broder, far mot son...
   Det gäller att snarast inse detta och göra de åtgärder som krävs - som medborgare.

   Radera
 4. Sätt en malaj som försvarsminister,få vill vara i försvarsmakten,en svetsare som chef för regeringen och många funderar på att lämna landet och så vidare.

  SvaraRadera
 5. Lyssnade på Julia Caesars sommarprat, youtube. Fredrik R tog emot 883 775 utlänningar under sin tid. Vi är snart i minoritet, i större städer inom 8 år. Går så oerhört snabbt.

  SvaraRadera
 6. Nu har vi haft enormt stora polisinsatser i Norrköping, Linköping och Stockholm på kort tid. Kanske fler? Insatsstyrkan med dragna vapen och hovrande helikoptrar. Och sedan media som knappt tagit upp händelserna, annat än lokalt. Vad händer... kupp?

  SvaraRadera