torsdag 28 juli 2016

Bikinipolis griper tjuv-gissa vad debatten handlar om

Idag kom denna bild ut på instagram och sedan twitter. 2 lediga poliser relaxar i solen när en ficktjuv slår till. Raskt grips denne.Som rubriken antyder kan ni ana varhän det bär i kommentarerna.

Snabbt kommer asylrättsprofitören Viktor Banke in och ifrågasätter det hela. Banke utgår alltså från en bild på instagram och börjar yra om handfängsel. Var Polisen gömt ev handfängsel i sin bikini kan man ju fundera på och när bilden är tagen, kanske precis i gripandet när personen lades ned. Poliskvinnan ser ju ganska spänd ut på bilden, inget krafttag man sitter med efter 5 min. Min bedömning är att gm just lagts ned och bilden tas i den processen. Men jag vet lika lite som Banke om när bilden togs. Det enda jag vet är att en tjuv tog på bar gärning och det var ju toppen.

Även andra dårar i tråden rusar in och ifrågasätter gripandet.....

Banke är f.ö. en asylaktivist som jobbat på ngt liten okänd byrå men nu avancerat till Bodströms byrå, men fortsätter kalasa på de 500 miljoner som de offentliga biträdena ska dela på i år. Då han endast är bitis (dvs biträdande jurist) får väl Bodström huvuddelen av kakan. Undrar förresten vad Bankes bok ska handla om.... 


Uppdatering 29-7

Som tur är finns det fortfarande icke aktivister bland jurister.

Bilden på den lediga polisens ingripande tolkas helt annorlunda av ordföranden för advokatsamfundet Ivarsson samt juridikprofessorn Schultz.

Dessa torde väga lite tyngre än asyljuristen Bankes galande.

9 kommentarer:

 1. Hej.

  @Viktor Banke ifall han smygläser här:

  Hur många gånger har du försökt hålla fast en ej samarbetsvillig kriminell person?

  Jag gillar inte att använda förolämpningar, men Banke förtjänar ett undantag: Banke, jag anser att du är en okunnig kretin.

  Vi tar det enkelt för Banke et al: det är den angripande parten som framkallar och avgör behovet av våldsam respons, och även graden och arten av våld som är nödvändig. Vill man inte bli nedlagd och låst, pepparsprejad, batongmasserad, eller skjuten, behöver man bara låta bli att vara en (potentiellt) våldsam kriminell. Fattar du, Banke? Man låter bli att stjäla. Ingen ber dig göra vissa saker, bara att låta bli.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Du är bara bäst Rikard :)

  Och jag tror vi kan vara rätt säkra på att Banke tittar in, han synes vara en typisk twittrare från Vita Bergen, och de googlar sig själva minst morgon, middag och kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Tackar & rodnar!

   Jag har haft det tveksamma nöjet att vara föremål för ordningsmaktens berättigade intresse, och det är inte särskilt trevligt. Att jag som tonåring inte fattade varför det var nödvändigt och välförtjänt ändrar inte ett jota.

   Det är därför sådant snack som Banke och liknande kommer med gör mig så arg: de fattar helt enkelt inte hur det är att vara i en sådan situation. De är helt enkelt för stora egocentriker och narcissister för att kunna se sin egen roll och skuld i det hela.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  2. Utlandssvensk29 juli 2016 12:53

   @ 6-10 & Rikard,

   "Du är bara bäst Rikard"

   Det skriver jag under på!

   Jag har hållit på att kommentera så länge detta har varit möjligt och Rikard är den vassaste skribenten på svenska som jag har stött på. Helt fantastisk språkbehandling! Det finns inte en ledarskribent i landet som kommer i närheten av hans stilistiska förmåga. I ett friskt land hade han varit en hyllad krönikör på en stor dagstidning.

   Radera
 3. Föreslår att vi delar Sverige i två delar. En där Viktor Banke och hans kompisar kan bo, de verkar ju vara rätt många, och en del där man kan få ett knä i ryggen om man stjäl eller gör annat dumt.
  Kruxet är väl att Viktor och hans kompisar rätt snart skulle vilja flytta till den senare delen.

  SvaraRadera
 4. Jobbar hos Bodström...!?
  Kan tänka mig det.

  SvaraRadera
 5. En polis som är en attraktiv kvinna försvarar sig och sina ägodelar. Och som inta bara lyckas få tillbaka det stulna och gripa den skyldige, hon blir dessutom en succé på nätet.
  Klart att en svag ryggradslös karl måste angripa henne på det enda sätt han klarar av. I det här fallet med angrepp på twitter.
  Hon är sexig men knappast han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha. Tror rätt medicin ibland är att använda feminizternas egna argument emot dem. Typ:

   Viktor använder manliga härskartekniker för att förringa en kvinnlig tjänsteman. Han klarar uppenbarligen inte av att en kvinna gör ett typiskt manligt ingripande. Han har uppenbarligen fått sitt manlighetsideal kränkt och känner sig nu underlägsen.

   Till råga på eländet så mansplainar han när han förklarar hur polisen rent pratkiskt ska gripa tjuvar, trots att han uppenbarligen inte har en susning om vad han pratar om.

   Radera
 6. Hej.

  Stiligt Tompa! Du har helt rätt, tycker jag. I en konfrontativ debatt med feministiskt troende är det nog enda metoden för att belysa deras absurda hypotetiserande och teorier.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera