måndag 24 oktober 2016

15-åringen som blev 18

I KvP kunde man i förrgår läsa denna tårdrypande artikel.


Huvudtesen är att ett starkars barn nu måste bo med vuxna för att sedan utvisas.

Om det vore så som artikelförfattaren försöker framställa det, nämligen att Migrationsverket använder en felaktigt ålder, som får stora konsekvenser, vore det ju en sak. MEN nu är det ju så att migranten uppgivit fel ålder och nu anses vara minst 18. Ingenstans i artikeln framgår det att 18 år skulle vara en felaktig ålder. I själva verket är det ju så att migranten blir bedömd på korrekt underlag nu och tidigare fick förmåner orättmätigt, till skada för de som verkligen är under 18, för vilka resurserna inte räcker längre.

Ett par saker är extra sjukt med denna artikel.

1. Den stackars 18 åringen måste nu bo med andra män. Men KvP tycker alltså det är rimligare att en artonåring gick i högstadiet med mkt yngre barn?

2. Familjehemmet gråter ut, men det finns inget som hindrar dem att låta migranten bo kvar gratis, fast det kanske inte är lika kul som att få 50-60 tusen i månaden för att öppna sitt hjärta.

3. Ingenstans framgår det sjuka i att han är 18 men låtsas vara 15. Han har ju varit 18 hela tiden, det är inte så att Migrationsverket trollat och gjort honom till 18 över en natt.

Det är inte vackert när migrationsaktivisterna får fritt spelrum i pressen. Snarare bidrar det bara till ytterligare polarisering när man publicerar denna dynga som är full av avsaknad av insikt och relevant information.

2 kommentarer:

  1. Är alla "journalister" aktivister eller batikhäxor med oxytocinoverload? Vore kul att höra de här männen snacka internt om de svenska idioterna..."han måste få stanna, de kallar mig mamma" hahaha..

    SvaraRadera
  2. Känns som jag missat någonting.

    SvaraRadera